10 game kanggo muter karo bayi saka 0 kanggo 12 sasi

Game bayi, bayi karo dolanan kuning lan biru ing tangane

Stimulasi Sensorik ing bocah iku penting banget lan game sing sampeyan lakoni karo dheweke bakal penting kanggo perkembangane. Kene sawetara tips kanggo anak sampeyan sinau njelajah lingkungan kanthi aman, mbuwang wektu unik lan nyenengake bebarengan.

Game sing bakal dakkandhakake yaiku game kanggo bayi saka 0 nganti 12 wulan lan sampeyan bakal weruh manawa gampang banget: akeh sing adhedhasar imitasi, salah sawijining cara sinau sing paling efektif. Aja lali yen, amarga cilik, rentang perhatian banget cendhak.

Muter tembang, dongeng lan crita

Sanajan katon enom banget kanggo jinis kegiatan iki, kabeh bocah seneng ngrungokake swarane wong tuwa. Sampeyan bisa nyritakake crita utawa dongeng kanthi nggunakake swara sing beda kanggo makili paraga lan nggedhekake nada swara.

Iki bakal mbantu dheweke, saben dina, sinau basa sing luwih apik lan mula ngerti apa sing kita ucapake. Umumé, bocah-bocah uga seneng lagu, sing nyenengake lan ngrangsang indera pangrungu.

muter nggawe pasuryan

Sampeyan bisa uga wis ngeweruhi luwih saka sapisan carane anak nanggepi nalika wong nggawe pasuryan lucu.

Nguripake kabeh iki menyang game: nggawe pasuryan, exaggerate obahe lan sampeyan bakal weruh sing sethitik dening sethitik anak bakal miwiti kanggo nyoba kanggo niru apa sing.

Dolanan banyu

Sampeyan bisa miwiti kanthi nggunakake cekungan cilik karo rong driji banyu lan karo sawetara obyek cilik nang saka cekungan. Lan yen sampeyan ngelingi yen bayi seneng, sampeyan bisa nindakake tes karo bathtub, supaya dheweke cipratan sawetara sentimeter banyu lan ora tau ilang. Mesthi, aja miwiti langsung ing bathtub amarga bisa medeni sampeyan.

Menehi macem-macem dolanan sing bisa dilebokake ing banyu lan deleng kepiye reaksine. Nalika tuwuh, sampeyan bisa nindakake eksperimen anyar: banyu kanthi suhu sing beda-beda, banyu warna, es ... Cekakipun, supaya imajinasi sampeyan bisa bebas lan nyenengake (kanggo sampeyan loro) dijamin.

game menara

Mesthi sampeyan wis ngeweruhi Ing tahap urip iki, ngrusak luwih menarik tinimbang mbangunPaling ora kanggo bocah-bocah.

Mbangun menara lan supaya wong-wong mau numpes iku penting banget kanggo wong-wong mau: iku mbantu wong ngerti watesan awak, awak obah ing papan, kekuatan. Saliyane sijine ing ngarepe salah siji saka fénoména sabab-efek paling prasaja.

Renungan

Obyek panggunaan saben dina sing disenengi bocah-bocah yaiku pangilon. Dheweke mesthi kaget ndeleng bocah liya ing saubengé lan bakal nindakake apa wae kanggo ngerteni manawa iku mung bayangan.

Dolan umpetan karo bocah ing ngarep pangilon: sampeyan bakal kaget karo sihir sing ilang - sampeyan katon ing gambar pangilon.

Sampeyan bisa muter game sing padha karo dolanan boneka utawa dolanan liyane lan banjur nonton reaksi kasebut.

game bayangan cina

Bayangan luwih nggumunake kabeh bocah lan bocah cilik. Dheweke tresna amarga dheweke durung duwe paningal sing maju lan dheweke kesengsem karo gerakan bayangan ing latar mburi putih, malah amarga ora duwe wates sing jelas utawa warna sing cerah.

Coba nggawe tokoh prasaja nganggo tangan sampeyan, ing jinis teater bayangan lan nonton reaksi.

Gelembung sabun

Ora ana sing luwih gampang lan luwih sukses tinimbang gelembung sabun. Sampeyan mung kudu nggawe umpluk ing udhara lan nyelehake ing cedhak bayi supaya bisa dicekel utawa alon-alon pop nalika kontak karo awak.

Sampeyan bakal ningkatake katrampilan motorik, penglihatan lan perhatian.

tari bayi

Musik umume nyenengake bocah-bocah, lan nari uga nambah keseimbangan lan koordinasi.. Pick munggah lan nari karo wong, obah tangan kanggo ngalahake.

ngetutake swara

Maneh kanggo ngrangsang indera pangrungu, punika game liyane apik banget: nyeleh obyek sing nggawe gangguan cedhak, nanging tanpa iku katon. Sampeyan bisa nggunakake bebek karet, radio utawa jam weker. Sampeyan uga bisa mindhah menyang macem-macem arah supaya ngetutake dalan swara.

kothak musik

Kothak musik lan carousel sing digantung saka crib apik banget game kanggo bocah cilik: nalika padha miwiti kanggo mindhah sampeyan bakal sok dong mirsani sing manungsa waé langsung dijupuk dening gerakan dolanan lan padha bakal remen kanggo sawetara menit.

Yen sampeyan bisa, ngganti game padha nggandhol saka wektu kanggo wektu lan nonton reaksi nalika kang sok dong mirsani.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.