3 kerajinan astronomi kanggo bocah

Kerajinan Astronomi

Langit minangka papan sing gedhe banget, papan sing tanpa wates sing ngajak sampeyan ngimpi, mula bocah-bocah kepengin banget ngerti babagan astronomi. Dheweke ora sithik bocah sing ngumumake kepengin dadi astronot, amarga tanpa mangu-mangu, kamungkinan kanggo ngerti papan kasebut ora ana tandhingane, sing bisa digayuh sawetara banget. Supaya bocah bisa nyedhaki swarga, ora ana sing luwih becik tinimbang nggawe kerajinan kulawarga.

Dina iki 15 Mei dirayakake Dina Astronomi Sedunia, dadi sampeyan ora bakal nemokake dina sing luwih apik kanggo nindakake proyek kasebut karo bocah-bocah. Kanthi sawetara bahan daur ulang, akeh imajinasi lan kepinginan kanggo seneng-seneng minangka kulawarga, sampeyan bisa ngrasakake kerajinan astronomi awan kanggo bocah. TO ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake sawetara ide, nanging sejatine bocah cilik bakal ngasilake akeh liyane.

Astronomi kanggo bocah

Gunakake kesempatan iki kanggo mulang bocah babagan astronomi, lintang, rasi lintang, planet, ringkesane, lan pelajaran ilmiah sing nyenengake kanggo bocah-bocah. Sampeyan bisa miwiti karo ide kasebut, nanging kayadene swarga, pilihane ora ana enteke. Aja lali ngunjungi bagean kerajinan saka Ibu Dina iki, ing kono sampeyan bakal nemokake luwih akeh ide, nyobi ilmiah lan kabeh jinis sumber daya kanggo seneng astronomi karo bocah-bocah.

Rasi lintang punika

Ana 88 rasi lintang, kabeh beda lan masing-masing duwe jenenge dhewe. Mungkin anak sampeyan ngerti sawetara, 12 sing cocog karo tandha-tandha zodiak. Supaya sampeyan bisa njupuk kesempatan kanggo nerangake babagan liyane babagan rasi lintang saliyane kanggo nggawe maneh kanthi cara sing sugih iki. Kanthi rong bahan sing sugih lan gampang ditemokake, sampeyan bisa nggawe (lan bisa mangan mengko) rasi bintang.

  • Tongkat asin jinis pretzel
  • Awan saka gula

Telusuri konstelasi ing internet, cetak supaya luwih gampang digawe maneh lan wiwiti nggawe ruang karo bocah-bocah. Sampeyan bisa miwiti karo tandha-tandha zodiak kulawarga, dadi sampeyan uga bisa nerangake babagan topik liyane sing apik banget kanggo bocah enom lan tuwa.

Teleskop krasan

teleskop kanggo bocah

Kanggo bisa ndeleng rasi lintang, lintang utawa planet, sampeyan butuh teleskop. Nggawe krasan kanggo bocah iku gampang banget. Sampeyan mbutuhake bahan ing ngisor iki.

  • Tabung karton 2 beda ketebalan, siji bisa digunakake kanggo kertas pawon lan liyane kanggo kertas jamban
  • rong kaca tingal ukuran beda
  • karton
  • cinta adesif

Majelis teleskop iku gampang banget, sampeyan mung kudu nyelehake kaca tingal ing tabung karton nganggo pita perekat. Gabung karo rong tabung, kaca pembesar cilik yaiku sing dadi viewer lan sing gedhe paling gedhe ing mburi kosok baline Lan voila, sampeyan duwe teleskop krasan, sampeyan mung kudu nutupi karton lan dekorasi gambar, barang cemlorot utawa sing disenengi bocah-bocah.

Mural kanggo dekorasi kamar

Sing nyenengake babagan mural yaiku bisa ngemot akeh barang kaya sing sampeyan karepakeIng kasus iki, bisa dadi planet, lintang, rasi bintang lan uga roket luar angkasa. Iki minangka kerajinan sing sampurna supaya bocah bisa njelajah kreativitas, kanggo ndeleng apa sing dianggep kaya langit lan njupuk kesempatan kanggo nemokake luwih lengkap babagan astronomi.

Bahan kasebut bisa beda-beda kaya sing dikarepake lan sampeyan bisa nggunakake pirang-pirang dina kanggo nggawe mural sing nyenengake iki. Sampeyan mbutuhake kertu ireng gedhe, sak karepmu supaya bocah duwe papan akeh kanggo nyambut gawe. Dheweke uga butuh kertu liyane sing luwih cilik, kanthi warna sing beda. Kertas hiasan, spidol, gunting lan kabeh jinis bahan.

Aktivitas liyane ing astronomi

Rasi lintang

Saliyane nggawe kerajinan astronomi karo bocah-bocah, sampeyan bisa nggolek kegiyatan liyane supaya bisa sinau babagan sing luar biasa babagan ruang. Ing internet sampeyan bakal nemokake macem-macem jinis bahan pendhidhikan lan sumber daya supaya bocah bisa nemokake luwih akeh babagan astronomi. Sampeyan uga bisa ngatur lelungan menyang planetarium utawa museum ilmu pengetahuan.

Bocah-bocah bakal seneng sinau, nemokake bintang apa, planet sing beda-beda, rasi lintang lan kabeh perkara sing luar biasa lan gaib sing nggawe langit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.