3 resep sushi sing nyenengake lan gampang digawe sak kulawarga


Sushi minangka salah sawijining masakan khas Jepang sing paling sukses, amarga variasi lan adaptasi karo selera liyane. Dina iki kita bakal menehi sawetara resep sushi sing nyenengake lan gampang sing bisa digawe kulawarga, lan iku ora kabeh duwe iwak mentah.

Entuk sushi sing apik iku ora gampang, sampeyan kudu menehi nasi tepate, nanging latihan kanggo njaluk iku pancen nyenengake. Dadi, coba digarap iki resep-resep nutrisi sing sampeyan bisa ninggalake dhaptar ing kulkas lan saiki ing musim panas, dheweke wis praktis banget.

Ing umur pira bocah bisa mangan sushi?

resep sushi

Saiki ana sawetara debat babagan umur bocah kudu miwiti mangan sushi. Sushi minangka panganan sehat sing asale saka Jepang, kasusun saka sayuran, pari, rumput laut nori lan iwak mentah, umume tuna, salmon, utawa iwak laut. Amarga iwak mentah, mula dianjurake supaya ati-ati kanggo bocah lan wanita hamil.

Ing resep sushi sing disaranake sampeyan bisa ngganti iwak mentah kanggo iwak sing wis masak, utawa mung kari nganggo sayuran, rumput laut nori lan sega. Ya, kita ngerti, dudu sushi, lan rasane ora padha, nanging kanthi cara iki sampeyan bakal nyegah bakteri sing ana ing iwak mentah. Ati-ati, aja lali ngumbah sayuran kanthi becik!

Nanging, bocah kudu ditawani mangan kabeh. Iwak mentah, yen sadurunge wis beku, ora ana anisaki sing misuwur. Akeh ahli nutrisi setuju manawa umur sing paling apik kanggo bocah wiwit mangan iwak mentah yaiku Wiwit umur 12 taun. Wenehake bagean cilik luwih dhisik lan delengen carane dheweke ngidinke.

Resep sushi kanthi gaya Jepang paling murni

resep sushi
Salah sawijining kaluwihan masak karo anak kita yaiku ikatan sing digawe karo panganan. Dheweke ngerti regane nyiyapake sajian lan bahan ing negara asline. Trik pertama kanggo nggawe sushi sing apik: sampeyan kudu ngumbah pari kanthi apik sadurunge masak. Iki cara sampeyan mbusak pati. Nasi gandum cendhak lan bunder luwih becik.

Ing resep iki Kita bakal nggunakake tuna, salmon, timun lan celery sing dicet. Kanggo nggawe gulungan apa wae, kita kudu nyebar seprei rumput laut nori sing wis lembab lan sisih mengkilat mudhun, ing kasur, sing diarani makisu. Kadhangkala, dheweke ora higienis banget, mula saranake silikon utawa pasang film transparan.

Lan saiki njaluk anakmu nulungi sampeyan nyebar pari ing rumput laut. Tangan sampeyan udan sok-sok supaya ora nemplek karo sampeyan. Sijine tuna utawa salmon sithik ing tengah, lan sijine sethithik timun lan celery ing sisih kasebut. Saiki prakteke, yaiku babagan mbungkus kenceng kanthi pitulung tikar. Kanggo ngiris gulung dadi irisan, sampeyan kudu udan pisau kanthi banyu adhem.

Resep sushi sing inovatif


Kita wis komentar yen sushi digandhengake karo iwak lan panganan laut, nanging uga sampeyan bisa nyelehake endhog rebus, alpukat, iwak sing diasinake utawa asap, irisan kalkun lan meh kabeh sing bisa sampeyan pikirake utawa anak sampeyan. Menehi inisiatif kanggo ndeleng bahan apa sing digunakake ing sushi.

Resep sushi iki nggunakake tongkat kepiting, timun, alpukat, seaweed seaweed nawe lan yen sampeyan pengin mayonise sithik, supaya bocah luwih gampang nggulung. Nalika sega adhem, yen wis digodhog, kudu diulurake ing segahe rumput laut nori, dilebokake ing makisu. Rempah-rempah sega nganggo driji teles Apa bocah sing nolak iki! Lapisan pari kudu kurang saka 1 sentimeter lan sawetara potongan nori kudu ditampilake liwat pari.

Saiki kita isi sing disaranake, teken kepiting, timun lan alpukate, lan sumebar sawetara mayonis ing dheweke. Mayonnaise sithik banget. Lan saiki kanggo muter, tindakake pandhuan sing diwenehake ing ndhuwur. Trick kanggo motong: dhisik sampeyan motong setengah, saka setengah setengah liyane lan liya-liyane. Tansah nganggo piso sing diasah lan udan ing banyu adhem.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.