Kelainan pencernaan nalika meteng: cara nglawan

Kandhutan nggoleki net kanggo artikel babagan gangguan pencernaan

Apa kelainan pencernaan sing paling umum sajrone 9 wulan meteng lan apa tips kanggo nyegah? Saka dina pisanan ngandhut, sawetara hormon tumindak ing awak ibu kanggo nggawe kondisi paling apik kanggo pangembangan embrio. Iki kalebu Human chorionic gonadotropin, estrogen lan progesteron sing nyebabake relaksasi otot sing ora disengaja, kanggo nglindhungi uterus saka risiko kontraksi sing mbebayani.

Apa Dheweke uga ngendhokke otot sing ora disengaja ing sistem pencernaan, lan panganan sing dipangan tetep luwih suwe ing weteng, nyebabake kembung lan rasa kenyang. Isi lambung cenderung munggah menyang esophagus, fenomena sing njupuk jeneng Reflujo gastroesofagico, lan biasane ditindakake kanthi kobong lan mual.

Kajaba iku, isi usus alon-alon transit, nyebabake konstipasi Ing trimester kaping telu, pembesaran uterus kalebu pamindahan munggah ing weteng lan miringake esophagus. Faktor iki uga nyumbang kanggo refluks saka materi padharan, ing sensasi kobong lan mual. Ing ngisor iki sawetara tips kanggo mbantu ngenthengake gangguan pencernaan kasebut.

Mual: wangun entheng banget umum

Iku umume ing minggu pisanan ngandhut sing dianggep minangka salah sawijining pratandha khas awal ngandhut. Wangun entheng saka kelainan mengaruhi 70-80% ibu sing bakal teka. Nanging, wangun luwih abot arang, kanthi muntah-muntah sing kerep, angel dipakani lan hidrasi: sing diarani hiperemesis gravidarum.

Yen mual entheng lan ora diiringi muntah, ing pirang-pirang kasus, cukup kanggo ngati-ati ing panganan kanggo nyuda rasa ora nyaman: dhaharan pamisah, supaya dhaharan abot, kayata panganan sing digoreng lan lemak kewan sing mbutuhake pencernaan sing dawa, mangan karbohidrat ing wayah esuk nalika sampeyan tangi kanggo buffer acidity ing esophagus, Aja ngombe ing weteng kosong..

Apa produk alami bisa digunakake?

Suplemen vitamin B6 lan jahe padha uga bisa bantuan. Puluhan taun kepungkur, sawetara panaliten ing kewan laboratorium nyaranake yen ngonsumsi jahe nalika meteng nambah risiko cacat lair, nanging iki wis dibantah. jahe es aman. Iku angel kanggo nemtokake efektifitas kanthi akurat, amarga bisa dikonsumsi ing macem-macem formulir: oyod seger, oyod garing bubuk, minangka tisane, lan saben persiapan ngemot persentase bahan aktif sing beda-beda. Nanging, ana akeh wanita sing ngaku entuk manfaat saka iku.

Apa sing kedadeyan yen sampeyan duwe hiperemesis gravidarum?

Wanita sing kena hiperemesis gravidarum, bentuk mual sing paling abot, diwenehi tetesan uyah lan uyah mineral. . Bantuan kanggo ngimbangi ketidakseimbangan sing disebabake muntahake bola-bali. Obat-obatan uga diwenehake kanggo nyuda kepinginan muntah.

Kaping kabeh antihistamin, sing paling aman nalika meteng. Yen iki gagal, sampeyan bisa nyoba metoclopramide, sing ningkatake motilitas sistem pencernaan lan nyepetake weteng. Obat neuroleptik, sing uga tumindak ing pusat muntah, kadhangkala digunakake. Kabeh obatan iki dilindhungi undhang-undhang kanggo kahanan sing paling serius lan mbutuhake resep.

Reflux: langkah-langkah aman lan obat-obatan ing 9 wulan

Mual minangka relatif cedhak karo refluks heartburn, amarga inflamasi lapisan esophagus nalika isi lambung ngliwati weteng. Uga ing kasus iki, sing tanggung jawab yaiku hormon sing nyuda pencernaan lan uterus voluminous sing compresses weteng saka ngisor.

Kanggo nyegah kelainan kasebut, dianjurake dibagi dhaharan dadi akeh cemilan cilik, supaya ora kebak weteng, uga luwih apik kanggo milih panganan cepet digesting, nyingkiri lemak kewan, saos, krim lan bumbu sing luwih abot.

Kita mesthi mbaleni, nanging sampeyan kudu mlaku ...

wong wadon meteng mlaku liwat lapangan nganggo klambi putih

Sawise nedha bengi, migunani kanggo mlaku-mlaku sadurunge turu, amarga posisi ngapusi nyebabake refluks. Ora ana kebetulan yen iki kahanan sing paling asring ana heartburn. Kasur bisa dilengkapi bantal ekstra kanggo masang ing ngisor kasur ing sisih sirah: inclination iki serves kanggo nggampangake mudhun pangan menyang weteng lan ngalangi munggah.

Apa obat bisa mbantu nglawan gangguan pencernaan iki tanpa resiko kanggo janin?

Iku adhedhasar sodium bikarbonat, sing nindakake tumindak kimia: netralake keasaman bahan lambung, nglindhungi mukosa esophagus, tanpa diserep dening sistem pencernaan lan mulane ora ana pengaruh kanggo kesehatan janin. Pangobatan liyane sing modulate produksi asam ing esophagus, blockers saka Reseptor H2 lan inhibitor pompa proton mung bisa digunakake miturut resep medis saka ahli ginekologi, sing netepake hubungan antarane risiko lan keuntungan ing basis cilik-by-cilik. Sawetara studi sing ora bisa ditemtokake wis nyaranake yen PPI bisa ningkatake risiko asma bocah, mula kudu ati-ati.

Yen usus alon

Gerakan fisik lan manungsa waé kanggo diet, karo tambah asupan serat lan cairan, minangka langkah pisanan sing kudu ditindakake kanggo ngetrapake gaya urip sing ngajeni usus, sing nyegah gangguan pencernaan kayata kembung, nyeri weteng, lan konstipasi. A laxative bisa digunakake yen perlu, nanging mung sok-sok, ing ngarsane kelainan tartamtu. Panggunaan obat pencahar sing suwe bisa nyebabake kahanan ketergantungan, ing ngendi usus ora bisa nindakake fungsi normal, yen ora kanthi bantuan obat-obatan.

Apa obat pencahar Apa sing bisa dijupuk kanthi aman nalika meteng? Ing jinis osmotik ”, yaiku, sing kerjane kanthi mbalekake banyu ing usus lan ngresiki bangkekan, kayata PEG utawa polyethylene glycol, sing ora diserap dening tembok usus lan mulane ora duwe pengaruh marang janin lan uga ora nyebabake inflamasi mukosa usus. Utawa ana uga laktulosa, kanthi operasi sing padha.

Kelainan pencernaan nalika meteng: ati-ati karo ekstra kilo

Tambah bobot kakehan sajrone meteng nyebabake kabeh gangguan gastrointestinal. Yo iku sebape njaga kontrol mangan sing apik lan gaya urip sing aktif mbantu nyegah lan nyuda mual, mulas, inflamasi usus lan konstipasi., saliyane pancen migunani kanggo kesehatan ibu lan bayi sing bakal teka.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.