Kepiye aku ngerti yen bayi wis siyap kanggo pakan komplementer?

Mangan dewe

Kapan bayi kita kudu miwiti mangan? Jam 4 wulan? Jam 6?

ing badan resmi nyaranake ngenalake panganan komplementer saka 6 wulan gesang. Nganti umur kasebut, bayi mung kudu ngombe susu ibu utawa formula.

Nanging ora mung dianggep umur, nanging uga nggatekake pratandhane diwasa bayi.

Lan apa pratandha kasebut?

Sing bayi bisa lungguh dewekan, tanpa tiba ing sisih, tanpa bantal, utawa dhukungan khusus.

Sing bayi wis ilang bayangan ekstrusi. Refleks iki sing nyebabake apa wae sing padhet, kayata sendok, bakal uwal saka cangkem. Biasane ilang antara umur 4 lan 6 wulan sanajan kadhang kala tekan 8 wulan.

Sing bayi nuduhake kapentingan asli kanggo panganan, ndeleng dheweke penasaran. Ana sawetara bayi sing ngetutake dalan garpu saka piring menyang cangkeme ibu kanthi mripat yen ana ing pangkone nalika mangan. Sawetara malah nggawe gerakan tutuk nalika ndeleng wong diwasa lagi mangan.

Sing bayi bisa nuduhake pratandha keluwen lan wareg. Nalika sampeyan nyedhaki sendok menyang dheweke, dheweke bakal nutup cangkeme lan ngowahi pasuryane menyang sisih.

Sinyal kasebut bakal nuduhake level neuronal apa, bayi kita siyap nemokake panganan tambahan.

Kepiye cara ngenalake panganan komplementer?

Elinga yen sikap kita iku dhasar. Yen pengin bocah cilik duwe hubungan apik karo panganan, kita bakal nyoba supaya bisa dadi pengalaman sing apik. Kita ora bakal meksa bayi, lan uga ora meksa tekanan, pemerasan, paukuman ...

Iku luwih gampang kanggo nuduhake meja karo bayi. Kita bisa njagong ing pangkon utawa ing dhingklik dhuwur lan ninggali panganan sing cocog supaya bisa ngrasakake rasa, tekstur ... Ora perlu diwenehi sendok, supaya bisa njupuk panganan nganggo driji. Suwe-suwe, kanthi tiru lan nalika entuk ketrampilan sing dibutuhake, dheweke bakal bisa njupuk sendok kasebut.

Nganti taun iki, panganan utama yaiku susu. Panganan tambahan, kaya sing diarani jeneng, mung nglengkapi susu ibu utawa formula. Jumlah sing sampeyan mangan bisa uga minimal, nanging ora bakal kuwatir yen sampeyan ngombe cukup susu. Amarga alasan sing padha, ora perlu ngganti panganan utawa nyusoni utawa botol kanggo panganan cuci mulut.

Sampeyan ora penting kanggo golek panganan bayi khusus. Kita bisa menehi panganan sing dikonsumsi kulawarga kanggo bayi: ora uyah, ora ana gula, ora ana rempah-rempah ...

Urut-urutane panganan ora preduli sing ditawakake bayi. Sanajan penting ora ngenalake sawetara panganan anyar bebarengan. Kanthi cara iki, yen ana sing ora cocog karo bocah, kita bisa luwih gampang ngenali.

Sampeyan uga ora prelu nggiling panganan bayi. Kita bisa menehi panganan sing tekstur cukup empuk saengga bayi bisa ngremuk ing antarane driji utawa permen karet.

Ngiringi bayi nalika nemokake panganan liyane kajaba susu iku pancen ngulandara, mula ayo padha nikmati.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Macarena ngandika

    Matur nuwun sanget kanggo rekomendasi kasebut Rosana, mesthine luwih apik yen diamati bayi supaya bisa adaptasi karo kabutuhane, tinimbang nggunakake prakteke kanggo meksa nindakake perkara.

    A Salam.