Apa sampeyan ngerti manawa linea alba wis ana sadurunge meteng?

Wong-wong mau ngomong yen bekas bocah cilik "tandha perang", jejak sing wis urip lan seneng-seneng. Sapa sing durung nedahake bekas tatu lawas saka wit sing didaki nalika umure lima utawa enem taun? Utawa lapisan transparan sing nuduhake manawa ana wong sing kudu diobati kanthi cepet ing penjaga medis sawise kacilakan domestik nalika main? Benjolan lan parut minangka bagean saka tahap urip bocah lan kedadeyan sing padha karo meteng. Sapa sing ngomong yen meteng ora ninggalake jejak iku salah.

Kanthi cara siji utawa liyane, saben wong wadon nyathet cathetan sing isih ana ing awak sawise duwe bayi ing guwa-garba. Tapak sikil bisa uga ora katon dening wong njaba. Nanging ora kanggo kita, sing ngerti carane awak katon sadurunge sangang sasi lan carane iku saiki. Ana kasus ing ngendi jejak kasebut internal lan katon ing wangun masalah sirkulasi utawa nyeri pinggul. Ing kasus liyane padha njaba lan katon. Bisa dadi apa wae saka selulit sing tambah nganti weteng sing nggegirisi. Utawa dodo kendur sawise nyusoni, sing ditambahake kulit sing luwih tipis ing wilayah kasebut. Kandhutan ngrevolusi awak, kanthi beban hormonal lan kabeh sing nyebabake mbobot bayi ing kandhutan nganti pirang-pirang wulan.

Lan saksi saka perangan kasebut yaiku tilas ing awak. Akeh wanita nandhang varises utawa vena laba-laba amarga sirkulasi saya mudhun, sing meh ora bisa dibalik yen katon. Ing kasus liyane, masalah kasebut katon ing bentuk stretch mark utawa flaccidity, utamane ing wilayah weteng lan sanajan akeh krim sing digunakake nalika meteng kanggo nyegah. Lan uga ana linea alba… sing wis ana sadurunge sampeyan ngandhut, nanging saiki dadi salah sawijining saksi gedhe yen badan kasebut duwe urip.

apa garis subuh

Linea alba uga dikenal minangka linea nigra lan, minangka tembung kasebut, garis sing bisa katon nalika ngandhut. Iki ora kedadeyan ing kabeh wanita, nanging meteng minangka gejala sing kerep banget. Iki minangka garis peteng sing ngliwati weteng wanita, saka puser nganti pubis. Nalika meteng terus maju, akeh wanita bakal nemokake garis iki sing ora katon lan tetep ana sawetara wektu sawise nglairake.

Apa amarga penampilane? Sing paling aneh babagan perkara iki yaiku linea alba iku dudu tandha meteng nanging minangka garis sing ana ing kabeh wanita nanging wiwit digambarake nalika meteng. Minangka padharan mundak akeh lan kulit mujur, sampeyan bisa uga sok dong mirsani garis iki sing luwih peteng ing werna saka liyane saka kulit. Salah sawijining kaprigelan sing paling gedhe yaiku umume wong percaya yen linea alba iku coklat. Nanging, iki ora kaya ngono.

Iki minangka garis putih kanthi kondisi fibrous sing pindhah saka pubis menyang pusar lan ing sawetara kehamilan muncul ing cahya sing dadi coklat. Nanging garis iki wis ana ing awak sadurunge. Liyane penasaran saka linea alba yaiku ora kabeh wanita katon nalika meteng. Sanajan ana persentase akeh wanita sing garis iki ganti warna lan katon, ora mesthi kedadeyan. Kaya kabeh gejala sing ana gandhengane karo meteng lan owah-owahan hormonal, ana wektu sing bisa katon nalika ing kasus liyane ora.

Penasaran babagan kasus kasebut? Kaya sing dingerteni, ing antarane mitos meteng ana sing ana gandhengane karo linea alba. Ana wong sing percaya yen linea alba nalika meteng ngidini prédhiksi jinis bayi. Piye iki? Inggih, adoh saka revolusi hormonal, wangun lan dawa garis bakal nuduhake apa lanang utawa wadon wis samesthine. Mangkono, yen linea alba munggah ing ndhuwur pusermu, bayi kasebut lanang, lan yen ora tekan puser ibune, mesthine bocah wadon. Ora ana sing ngerti babagan sejatine mitos kasebut, nanging ana wong sing milih percaya lan nganalisa format linea alba kanggo ngantisipasi misteri urip. Lan apa sampeyan mikir babagan iki? Apa sampeyan percaya karo mitos populer iki?

Hormon lan pigmentasi

Nalika linea alba katon ing wanita, mesthine ora ana masalah amarga umume tetep katon nganti sawise nglairake. Sithik-sithik, lan nalika hormon bali menyang tingkat normal sadurunge meteng, bakal ilang warna nganti ilang. Iki amarga owah-owahan hormonal sing nyebabake owah-owahan ing pigmentasi sing nggawe garis sing ora katon nganti saiki katon. Pigmentasi bisa kena pengaruh ing macem-macem bagean awak minangka akibat saka owah-owahan hormonal lan linea alba minangka salah sawijining, nanging uga umum yen bintik-bintik katon ing rai lan mulane dianjurake supaya ora mbukak awak menyang kulit. srengenge supaya ora tetep sawise babaran.

Ana rong hormon sing dadi pusat ing owah-owahan ing dermis: progesteron lan estrogen, yaiku, loro hormon sing paling akeh nglawan nalika meteng. Hormon kasebut ngrangsang produksi melanin, sing nyebabake kulit dadi luwih pigmen. Lan iki kedadeyan utamane ing trimester pisanan ngandhut, nalika tingkat progesteron dhuwur, nyebabake kenaikan suhu awak. Sanajan awak minangka jam tangan Swiss sajrone sangang sasi iki lan kabeh duwe sebab, sejatine kenaikan hormon iki ninggalake sawetara jejak sing banjur butuh sawetara wektu kanggo ngatasi. Begjanipun, ing kasus linea alba, liwat wektu ora bakal ana jejak.

Ing kasus sing paling umum, mung owah-owahan ing werna garis iki bakal didaftar, nanging ana wektu nalika sawetara rambut bisa uga katon amarga anané androgen sing dhuwur, hormon liya sing ana hubungane karo meteng sing ana ing wong lanang. Ora perlu kuwatir amarga, kaya garis, rambut uga bakal ilang sawise nglairake lan nalika hormon bali menyang tingkat normal lan awak dadi stabil.

Wayahe katon

Ayo saiki ndeleng sawetara rincian tambahan: sanajan linea alba utawa linea nigra diwiwiti ing pubis, extension kasebut ora persis. Ana kasus sing ends ing navel nalika liyane bisa terus malah luwih dhuwur lan tekan area diafragma. Saran sing paling apik yen katon yaiku ngliwati kandhutan kaya-kaya ora ana amarga ora ana sing kudu isin, apa wae. Mung bidang pewarnaan sing wis diowahi kanggo wektu sing cendhak.

Uga elinga yen ora ana wektu sing tepat kanggo katon, iki minangka titik liyane sing bisa uga ana bedane. Ing sawetara wanita, bisa katon ing pungkasan sasi katelu lan ing liyane mung ing sasi kaping papat lan nalika padharan dadi luwih gedhe lan kulit wiwit babagan liyane lan liyane. Umume kira-kira linea alba katon ing trimester kapindho, luwih tepat antarane sasi kaping papat lan enem. Apa sing alami sajrone meteng yaiku variasi cilik iki, nanging yen kita urip minangka bagean saka urip amarga, sabenere, kita lagi ngandhut lan ora ana sing bisa direncanakake nganti milimeter nalika kita ngomong babagan gestation ...

Pungkasan, yen sampeyan ana ing persentase wanita sing katon garis iki nalika meteng, elinga yen owah-owahan ing dermis bisa beda-beda lan bisa ditampilake kanthi akeh cara. Sanajan ana wanita sing mbantah garis iki, ana uga sing ngalami owah-owahan pigmentasi kayata munculé bintik-bintik, chloasma, owah-owahan warna areola, bintik-bintik ing pasuryan, lsp. Ing kasus linea nigra, bisa luwih jelas ing wanita kulit peteng amarga anané melanin sing luwih gedhe. Ngluwihi faktor estetika, sing paling penting yaiku ora ninggalake jejak ing jangka panjang.

Carane mbusak garis putih

Lan yen sampeyan kuwatir babagan jejak sing bisa ditinggalake lan sampeyan ora ngandelake statistik sing nuduhake yen ora ana jejak linea alba, sampeyan kudu ngerti yen sampeyan bisa nggabungake sawetara kabiasaan kanggo nyegah pigmentasi saka exaggerated. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan kanggo njupuk care saka srengenge lan nggunakake sunscreen layar wutuh kanggo ngindhari cahya srengenge lan kanthi mangkono ngindhari pigmentasi exaggerated ing linea alba. Ing sisih liya, dianjurake kanggo nglindhungi kulit saka radiasi srengenge nalika meteng. Kaya sing sampeyan ngerteni, penting kanggo njaga kulit saka radiasi srengenge supaya ora ngrusak dermis, tansah duwe krim kanthi faktor perlindungan ing tangan, utamane ing dina-dina radiasi sing kuat banget lan ing mangsa sing luwih anget wiwit iku. kita nggunakake kurang sandhangan sing nutupi kita.

Ing tangan liyane, diet sehat uga penting; kanthi akeh panganan sing asale saka tanduran, lan utamane sing sugih asam folat. Vitamin iki uga mbantu ngontrol pigmentasi supaya becik digatekake. Panganan apa sing ngemot asam folat? Ana, contone, ing woh jeruk, sayuran godhong ijo, wortel, brokoli, lan akeh sayuran liyane. Kaya sing sampeyan ngerteni, hidrasi sing apik uga penting banget lan banyu tansah mbantu. Tujuane kanggo ngombe banyu sing akeh banget ora kurang saka 2 nganti 3 liter saben dina kanggo mbantu kulit dadi elastis lan ora ana tandha ing kulit.

Tips kanggo njupuk care saka dhewe

Nanging sing paling penting yaiku ngerti yen, sanajan kanggo sawetara wanita minangka garis sing ora apik, ora ana risiko kanggo ibu utawa bayi. Iki tegese ora perlu kuwatir babagan kesehatan loro-lorone, nanging mung kudu sabar lan ngenteni hormon mudhun lan bali menyang tingkat sadurunge meteng.

Pungkasan, elinga tips iki lan elinga:

  • Garis putih minangka tandha sing katon ora bisa dihindari ing tahap iki, mula aja nganggo krim pemutih utawa produk sing tujuane ngilangi.
  • Sawise babaran lan nalika tingkat hormonal diatur, garis lan keluwihan rambut bakal ilang tanpa tilak.
  • Gunakake tabir surya nalika sunbathing kanggo nyilikake lan nyegah dadi peteng.
  • Tansah gunakake tabir surya, utamane sajrone jam intensitas srengenge maksimal lan yen wilayah kasebut langsung katon.

Elinga yen kita tansah ngomong, yen sampeyan ngelingi ana sing aneh utawa sing narik perhatian sampeyan, sampeyan kudu nggawe janjian karo dhokter sing dipercaya. Sanajan ora mungkin, dheweke sing bakal bisa mriksa sampeyan kanggo mesthekake yen kabeh mlaku kanthi lancar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.