Uji tumit sing diowahi? Sampeyan mung kudu ngerti.

skrining neonatal positif palsu

Tes tumit, uga dikenal minangka skrining bayi, yaiku a tes sing ditindakake ing dina-dina pisanan bayi kanggo ndeteksi penyakit bawaan awal sing bisa ditindakake. Tes iki rutin ing saindenging Spanyol lan ing negara-negara ing Uni Eropa. Amarga iku, penyakit wis didiagnosis manawa perawatan awal duwe prognosis positif, saengga bisa ningkatake kualitas urip bayi lan wong tuwa.

Ing analytics, macem-macem penyakit metabolisme ditliti. Iki kedadeyan nalika awak gagal bisa digunakake kanthi apik karo regulasi kimia; Iki bisa nyebabake organ sing ora berfungsi sing kena pengaruh. Ana sawetara kelainan sing bisa mengaruhi perkembangan normal otak bayi. Ayo dideleng luwih rinci:

Apa penyakit sing sampeyan goleki?

Sanajan ana siji utawa sijine sing diteliti gumantung ing komunitas otonom saben kulawarga, minangka aturan umum penyakit iki minangka penyakit sing paling asring muncul ing tes tumit. Nganti 19 penyakit metabolisme bawaan sing beda bisa dideteksi mula penting banget kanggo kabeh bayi. Sawetara kalebu:

  1. Fibrosis kistik: yaiku penyakit serius lan langka sing nyebabake a fungsi kelenjar eksokrin sing ora normal. Organ sing paling kena pengaruh yaiku paru-paru lan pankreas, mula bayi sing positif bakal ngalami masalah sekresi paru-parone lan pencernaan sing ora apik amarga pankreas.
  2. Phenylketonuria: pangowahan sing nyegah asam amino fenilalanin sing ana ing protein kanthi nilai biologis sing dhuwur supaya ora diowahi dadi tirosin. Bisa ngrusak sistem saraf pusat lan otak jangka panjang yen perawatan ora ditutake.
  3. Hipotiroidisme: disebabake dening kurang produksi hormon tiroid amarga perubahan kelenjar tiroid. Yaiku ana gandhengane karo perkembangan intelektual sing alon bocah sing ora didiagnosis ngalami penyakit iki nalika lair.
  4. Anemia sel lara: penyakit iki ditondoi dening pembentukan morfologis salah sel getih abang sing salah. Amarga cacat, dheweke ora ngeterake oksigen kanthi bener menyang organ lan bisa nyebabake akumulasi karbon dioksida ing awak, yaiku sesuatu sing beracun.
  5. Asidemia glutaric tipe 1: kangelan ngrusak protein, mula bakal ana akumulasi zat sing mbebayani ing awak.
  6. tes tumit positif

Aku duwe positip, apa sing kudu tak lakoni?

Yen bayi wis positif kanggo sawetara patologi kasebut, sampeyan bakal dikontak kanthi telpon sanalika bisa nindakake tes kaping pindho.. Rong tes pisanan kalebu bab sing padha; koleksi getih ing kertas nyerep saka potongan tumit bayi. Disaranake nyusoni bayi sajrone tes. Tetanalgesia dadi saya nyebar ing rumah sakit nalika ngetes bayi. Iki bakal mesthekake yen sampeyan tenang lan kanthi gampang nggampangake koleksi sampel getih sing cukup.

Yen sampeyan duwe positip kaping pindho, sampeyan bakal dijaluk spesialis kanggo tes tartamtu kanggo penyakit kasebut. Contone, anakku wadon positif ngalami fibrosis kistik. Sawise udakara 20 dina, aku ditimbali kanggo saringan kaping pindho. Sawise sawetara dina tes kaping pindho, dheweke ditelpon lan ngeterake aku menyang rumah sakit pulmonologi amarga wis positif kaping pindho. Ing rumah sakit, dheweke nindakake tes kringet, yaiku tes khusus kanggo ndeteksi fibrosis kistik. Sawise meh nem wulan mangu-mangu lan wedi, asile rong positip palsu.

Dadi, yen sampeyan duwe siji utawa loro positip, aja nganggep apa-apa nganti tes pungkasan rampung. Sampeyan angel banget kanggo nampa tes positif. Nanging amarga deteksi awal iki, kita priksa manawa anak-anake bakal entuk perawatan sing bisa mbantu dheweke duwe kualitas urip. Obat-obatan saya suwe saya maju, bisa uga ora kaya sing dikarepake, lan saya akeh solusi kanggo ngobati penyakit kongenital kasebut.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.