Aja ngukum anak amarga duwe ADHD: aturan kanggo wong tuwa sing apik

ADHD dudu mungsuhmu lan uga dudu anakmu. Anak sampeyan saben dinane pancen apik, mula aja nganti disalahake. Yen sampeyan duwe anak karo ADHD, ana sawetara aturan sing kudu sampeyan tindakake supaya wong tuwa dadi luwih gampang tinimbang sing bisa dibayangake saiki.

Umume wong tuwa iku wong tuwa sing apik. Nanging yen putra utawa putri sampeyan duwe kelainan defisit perhatian utawa tanpa hiperaktif, dadi wong tuwa sing 'apik' bisa uga ora cukup. Kanggo mesthekake yen anak sampeyan seneng lan wis sinau saiki lan mbesuk (lan nggawe lingkungan omah sing tenang), sampeyan kudu dadi wong tuwa sing apik.

Untunge, luwih gampang tinimbang sing sampeyan pikirake saka dadi 'apik' dadi bapak (utawa ibu) sing 'hebat'. Sampeyan mung butuh sawetara perubahan cilik kanggo strategi ngasuh bocah karo ADHD lan cara sampeyan komunikasi karo bocah. Aja ngukum anak sampeyan kanthi ADHD, utawa tumindak impulsif ... Temokake sawetara aturan kanggo dadi wong tuwa sing duwe ADHD.

Nampa manawa anak sampeyan (kaya kabeh bocah ing jagad iki) uga ora sampurna

Ora gampang nampa manawa ana prekara sing ora 'normal' ing bocah. Nanging bocah sing ngerteni nesu karo wong tuwane (lan pesimisme babagan prospek) ora bakal tuwuh rasa percaya dhiri lan semangat kekuwatan sing dibutuhake dadi wong diwasa sing sopan lan sopan santun.

Supaya bocah rumangsa ditampa lan didukung, dheweke kudu rumangsa yen wong tuwa percaya karo kabisane. Sawise wong tuwa sinau ndeleng hadiah ADHD - kayata energi luar biasa, kreativitas, lan keterampilan interpersonal sing luar biasa - dheweke bakal bisa ndeleng kabeh kecemerlangan sing ana ing anake. Akeh wong tuwa sing ngerti kemungkinan gedhe kanggo anak-anake kanthi ADHD, amarga kabeh tenaga ekstra sing ditawakake bocah liyane sing ora tenang.

Tresnani karo bocah tanpa syarat lan rumangsa yen dheweke wis dadi wong sing sampeyan karepake dadi. Iki bakal mbantu sampeyan dadi wong kasebut.

Bocah karo ADHD

Aja percaya kabeh 'warta ala' babagan anak sampeyan

Ora seneng ngrungokake profesional sekolah nggambarake bocah sampeyan 'alon', 'ora obah' utawa 'impulsif'. Nanging aja nganti komentar negatif ngalang-alangi sampeyan supaya ora ngupayakake kabutuhane pendhidhikan. Apamaneh, bocah sing duwe ADHD bisa sukses yen entuk pitulung sing dibutuhake.

Sanajan sejatine pikiran anak sampeyan beda, kasunyatane dheweke duwe katrampilan sinau lan sukses kaya bocah liyane. Kaya wong diabetes sing butuh insulin lan bocah sing asma mbutuhake pitulung kanggo ambegan, bocah sing duwe ADHD butuh lingkungan belajar sing diatur sing cocog karo kabutuhane.

Priksa manawa sampeyan ngerti bedane disiplin lan ukuman

Kaping pirang-pirang sampeyan wis ngeluh marang kanca utawa kulawarga (utawa malah ahli terapi) babagan tumindak bocah kasebut? Sampeyan wis bengok-bengok, ngobrol, ngancam, menehi wektu istirahat, nggawa dolanan, mbatalake acara, nyogok, ngemis ... lan ora ana sing cocog karo tumindake anak sampeyan! Nanging sampeyan kudu ngganti perspektif, amarga akeh pangaribawa sing bisa nggawe bocah bingung. Salah sawijining pendekatan disiplin sing efektif kanggo menehi saran positif.

Tips organisasi sekolah kanggo siswa sing duwe adhd

Akeh wong tuwa nggunakake istilah 'disiplin' lan 'paukuman' kaya sinonim, nanging sejatine beda banget. Disiplin mesthi disenengi amarga mulang bocah supaya tumindak. Iki kalebu panjelasan tumindak sing ora cocog lan reorientasi tumrap tumindak sing bisa ditampa (bebarengan karo penguatan positif saben bocah milih prilaku sing apik). Hukuman, kosok baline, nggunakake rasa wedi lan isin kanggo meksa bocah kasebut tumindak.

Hukuman digunakake saben wektu ing pirang-pirang kulawarga. Nanging, ora kena nyiksa fisik utawa lisan lan kudu digunakake mung minangka pilihan pungkasan. Contone, yen bocah terus narik buntut kucing sanajan wis bola-bali diwulangake lan ora diwulang, ukuman (kanggo ngormati) bisa dadi pilihan sing apik.

Asring, cara paling apik kanggo disiplin bocah sing duwe ADHD yaiku liwat program modifikasi prilaku sing sederhana: nyetel target sing cocog karo umur, sing bisa dipikolehi banjur menehi sistematis pahala saben prestasi cilik nganti tumindake dadi kebiasaan. Kanthi menehi prilaku positif (tinimbang ngukum prilaku negatif), sampeyan ngrewangi anak ngrasa sukses lan nambah motivasi kanggo nindakake perkara sing bener mbesuk.

Aja ngukum bocah amarga tumindak sing ora bisa dikendhaleni

Bayangake yen sampeyan ngandhani anak sampeyan kanggo nggawe kasur lan banjur nemokake dheweke mengko menit lagi ngglethak ing kertu main. Apa sing kudu sampeyan lakoni? Dheweke bengok-bengok lan kandha yen dheweke males? Ora ana sing prelu. Ing pirang-pirang kasus, bocah sing duwe ADHD ora nurut amarga ora nantang, nanging mung amarga dheweke ora ngganggu tugas (ing kasus iki, nggawe amben). Gangguan minangka gejala ADHD sing umum lan sampeyan ora bisa ngontrol. Yen bocah diukum bola-bali amarga tumindak sing ora bisa dikendhaleni, sampeyan bakal nggawe dheweke frustasi lan kepinginan kanggo senenge bakal nguap amarga dheweke bakal mikir yen ora perlu gaweyan lan uga hubungan antarane wong tuwa lan bocah-bocah bisa nesu.

Alam mlaku kanggo bocah sing duwe ADHD

Pendekatan sing paling apik ing kahanan kaya iki yaiku mung ngelingake apa sing kudu ditindakake, lan uga nulungi, yen prelu. Hukuman bisa dingerteni yen wis jelas yen bocah sampeyan nantang, contone, yen ora gelem nggawe amben. Nanging bakal mesthi cocog yen dicoba.

Apa aturan sing paling penting ing omah sampeyan babagan pendhidhikan lan parenting karo bocah sing duwe ADHD?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.