Napa anakku ngorok akeh?

anakku ngorok akeh

Sebab akeh kunjungan menyang pediatrik yaiku gegayutan karo para ibu sing kuwatir amarga anak lanang utawa wadon sampeyan miwiti ngorok nalika wengi. Ora ana alesan nguwatirake, amarga bocah normal yen ngorok nalika isih cilik.

Ngorok disebabake dening swara sing digawe hawa nalika ngliwati area saluran ndhuwur. Amarga wilayah iki luwih sempit udhara bisa kedher lan ngasilake swara kasebut, dadi kudu analisa apa sebab utama diwujudake.

Napa anakku ngorok akeh?

Umume bocah sing ngorok padha biasane madhep wayahe catarrhal, mula nalika pulih, ngorok ilang. Ora biasane ndeleng bocah sing ngorok permanen saengga bisa analisa alasan sing asale.

Alesan umum sing ora nggayuh ruang lingkup sing luwih gedhe amarga padha sauntara, yaiku: nalika ngalami hidung, adhem utawa kahanan ambegan ndhuwur sing mung sawetara. Nalika ngorok diiringi ngaso napas (turu turu) mula, kita kudu nuduhake alesan sing waspada yen ana alangan sing nyimpang.

Hypertrophy adenoid lan amandel bisa uga dadi sebab liya sing ndadekake bocah angel ambegan, meksa supaya ambegan liwat cangkem Amarga ana langit-langit nada dhuwur, lendir lan kemasan hidung terus-terusan sing bisa nyebabake infeksi jinis liyane kayata otitis, sinusitis utawa tonsilitis, saengga nyebabake ngorok.

anakku ngorok akeh

Ing kasus alangan kasebut, perlu nggunakake operasi kanggo mbusak adenoid lan / utawa amandel, kanggo ngresiki jalur ndhuwur lan duwe kualitas turu sing luwih apik ing bocah, supaya turu tenang.

Rhinitis alergi Iki minangka sebab liyane sing asring uga penyimpangan septum hidung. Ing kasus rhinitis, perawatan adhedhasar obat bakal ditrapake deflate lendir lan ngilangi gejala. Masalah liyane sing bisa ditindakake yaiku nalika bocah nandhang sangsara refluks gastroesophageal utawa ngrokok pasif.

Nalika kuwatir nalika bocah ngorok?

Yen diwenehi tandha proses catarrhal, kita ngerti bocah bakal ngorok sauntara, Dadi pirang-pirang dina kanggo ndeleng manawa lendhut dicabut, ngorok bakal mandheg. Nanging, yen acara iki suwe banget, sampeyan bakal ngerti yen sampeyan ora mungkasi napas nganti pirang-pirang detik (apneas) utawa yen sampeyan duwe posisi sing ora biasa kanggo turu, bisa uga bakal diajak sinau. sindrom apnea-hypopnea turu (SAHS).

Bocah kasebut bisa uga nandhang lara kesel amarga ora turu, awit dheweke turu salah. Amarga iku, sampeyan bisa ngalami kesel banget ing jangka panjang, sampeyan tangi kesel, sampeyan ora tenang kabeh dina lan sampeyan ngalami masalah kanggo konsentrasi.

Solusi bedah lan intervensi

Yen bocah kasebut didiagnosis adenoid lan hipertrofi tonsil sampeyan ora mesthi butuh operasi. Ing bocah-bocah umur 5 taun, organ kasebut cukup gedhe lan saya suwe saya suwe saya sithik.

anakku ngorok akeh

Riwayat medis rinci bakal dijupuk lan sampeyan bakal mriksa tliti ing tutuk. Yen kecurigaan hipertrofi adenoid muncul, bakal dianakake penilaian ing endi Otolaryngologist. Ing kasus kasebut sinau turu wis rampung, kanggo nganalisis cara turu liwat a tindak lanjut klinis sewengiSalah siji ing rumah sakit, utawa ing omah.

Evaluasi operasi bakal ditindakake kanthi individu. Yen sampeyan duwe infeksi bola-bali, alangan pernapasan karo apneas, lan kesalahan gigi sing salah, mula dibutuhake operasi.

Operasi kasebut Iki bakal kalebu intervensi 15 nganti 30 menit. ENT bakal mbusak bagean saka amandel lan adenoid saéngga udhara saiki bisa medhot tanpa kangelan. Sawise 24 jam, bocah kasebut bakal dibebasake lan bisa urip normal.

Kanggo nyimpulake jinis topik babagan infeksi pernafasan kita bisa maca babagan kasus-kasus amandel nalika isih bocah, yaiku gejala pharyngitis lan kepiye carane lendir ing antarane irung tutuk ing bocah-bocah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.