Napa anakku napas kanthi cepet

Putraku napas cepet banget

Bocah-bocah bisa ambegan kanthi gampang, gampang lan alami, yaiku sing dadi perhatian banget wong tuwa. Ing kasus bayi, bisa nggumunake wong tuwa sing anyar lan sing durung nate bayi. Iki amarga Napas bayi luwih cepet tikel kaping pindho tinimbang wong diwasa. Kajaba iku, awake cilik meh ora lemu nutupi, ambegan luwih cetha.

Napas cepet ing bayi normal banget, nanging bisa dadi pratandha manawa ana sing ora bener. Mula, ngerti ciri lan gejala macem-macem masalah sing ana gandhengane karo napasPenting banget kanggo melu-melu sanalika bisa uga ora ana masalah. Mangkene carane ngerti manawa ambegan bocah sampeyan ora umum.

Bocahku cepet ambegan, apa iki normal?

Napa anakku napas kanthi cepet

Bayi kudu liwati pamriksan bocah kanthi rutinitas, amarga sampeyan bisa priksa manawa perkembangan bocah iku normal. Napas minangka salah sawijining masalah sing ora dingerteni, minangka rutinitas para dokter anak ing saben pamriksa. Mula, yen bayi nuduhake masalah pernapasan, mula bakal dadi bocah bocah sing bakal sok ngerteni.

Nanging, sampeyan kudu ngontrol napas bayi supaya bisa ngerteni owah-owahan sing penting. Kanthi cara iki, yen ana kedadeyan, sampeyan bakal bisa golek layanan medis darurat lan ngindhari masalah gedhe ing kesehatan bayi. Iki yaiku pratandha yen sampeyan kudu kuwatir ambegan bayi.

  • Si nambah laju ambegan, ngluwihi 70 saben menit. Sing normal ing bayi antara 40 lan 60 napas, ngluwihi alangan kasebut utawa ing sangisore, bisa uga ana sing ora sehat.
  • Kulit dadi kebiruan.
  • Sampeyan sok dong mirsani bolongan irung bayi sampeyan wis amba Nalika sampeyan ambegan.
  • Ing dhadha, papan ing antarane iga klelep kanthi napas.
  • Sampeyan krungu desas-desus nalika bayi ambegan.

Yen bocah ambegan cepet banget lan sampeyan bisa ndeteksi gejala kasebut ing bocah, sampeyan kudu enggal lunga menyang kantor dokter bocah. Kanggo bayi, masalah napas bisa cepet dadi serius yen ora diobati kanthi cepet. Sanajan bisa uga ora serius, luwih becik dhokter sing nemtokake.

Apa sampeyan ambegan ora enak nalika turu?

Masalah ambegan ing bocah

Babagan liyane sing asring kedadeyan ing bocah-bocah sing luwih tuwa yaiku ing wayah wengi dheweke kesulitan ambegan lan iki nyegah turu kanthi apik. Ngelingi sing turu penting kanggo perkembangan bocah sing benerPenting banget kanggo mesthekake yen bocah turu turu saben wengi. Yen masalah turu ana gandhengane karo ambegan ora enak, sampeyan bakal bisa ndeleng ciri ing ngisor iki.

  • Bocah ngorok wayah wengi.
  • Iga kena parut ambegan nalika turu.
  • Kulit pucet, dene lambene katon wungu.
  • Gerah saka apneas, yaiku, bocah kasebut mandheg ambegan sawetara detik.
  • Kringet banget ing wayah wengi.

Kabeh gejala kasebut ana gandhengane karo masalah napas. lan saliyane ngrusak turu bocah, bisa uga dadi tandha gangguan yen ana kedadeyan liyane. Nalika bocah kasebut ngalami masalah pernapasan lan ora ana sebab sing nyata, kayata flu, flu utawa infeksi mangsan, penting banget kanggo nindakake panelitian medis sing cocog kanggo njaluk diagnosis.

Penyebabe bisa beda-beda, kayata sinusitis, bronchitis, panandhang asma, otitis, amandel gedhe banget, rhinitis alergi utawa sekuela radhang paru-paru sing dianggep kurang apik, lan liya-liyane. Apa sababe, sampeyan kudu mriksa cara mengaruhi bocah kasebut kanggo nyegah kelainan ambegan saka masalah kesehatan liyane sing luwih abot. Yen bocah napas kanthi cepet lan bisa nguwatirake sampeyan, aja ragu-ragu takon karo dokter bocah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.