Anak-anakku kebanjiran

anak kakehan

Yen sampeyan ngrasakake anak-anak sampeyan ngalahake sampeyan lan yen sampeyan dadi ibu sing ala, tinggalake pamikiran iki. Wiwit anak kita lair, kita urip terus ing proses sinau lan adaptasi, lan kahanan iki bisa uga bakal nyebabake sampeyan bisa ngatasi sampeyan. Nanging iki ora ndadekake sampeyan dadi ibu sing ala, yaiku ora gampang utawa prelu nindakake kabeh peran sing ditindakake masarakat.

Dadi ibu mengaruhi cara sing sampeyan ora bisa mbayangake. Tetep tenang lan tetep kalem lan bisa nglumpukake bisa uga proses sampeyan. Sanajan lumaku wektu, sampeyan bisa uga ora rumangsa 100% kepenak karo urip anyar. Muga-muga bisa uga tips kanggo mbantu sampeyan seneng ibu kanthi cara sing luwih apik tinimbang saiki.

Yen anak sampeyan ngatasi sampeyan, golek papan

ibu pijet

Ora ketompo umur pira bocah sampeyan, sanajan ing sawetara minggu pisanan, sampeyan kudu tetep njaga awakmu. Kita ngerti manawa tembung-tembung kasebut gampang ditulis, nanging angel ditindakake. Nanging, coba, golek momen santai lan santai. Umume, nindakake rutinitas rutin saben dina karo bayi bakal nulungi sampeyan sakloron.

Yen sampeyan duwe wayahe luang, gunakake. Ngomong karo pasangan sampeyan supaya sampeyan bisa entuk wektu sing bisa fokus ing awake dhewe lan ora kanggo kabeh sing kudu disiapake kanggo bayi, sanajan sampeyan ora ngurus. Aja mikir sampeyan egois ya sampeyan mujudake kabutuhane, kekarepan sampeyan. Lan coba lakoni. Coba tumindak sing disenengi, ora mung sing apik kanggo bayi utawa bocah.

Artikel ing New York Times nyritakake babagan para ibu sing kerja keras ing antarane kaluputan kudu ninggalake anak-anake karo babysitter utawa nursery lan ora bisa ngurus dhewe, ing wektu sing padha rumangsa lega amarga tenang ing papan liya, ngomong karo wong diwasa ... Paradoks iki luwih gedhe tumrap para ibu sing lelungan .

Ibu lan emosi negatif

bocah kakehan

Ibu nggawe kesadaran. Apa banget normal rasane kewalahan, lan dumadakan kita kepengin banget nangis. Kaping pirang-pirang, emosi kasebut ora ana gandhengane karo bocah-bocah, nanging padha kaya pemicu.

Bisa uga ana bedane karo pasangan, yen duwe anak liyane, kulawarga, lan kulawarga, bakal nyebabake kahanan stres sing nggawe kita ora tresna karo kabeh sing ana ing sekitar kita, kalebu kerja dadi ibu. Kita rumangsa yen anak, lan urip kita akeh banget, lan iki tekanan gedhe banget, nggawe kita ora bisa nganggep kabeh.

Sanalika iki nyebabake isin, kita ngrasakake ibu sing ala, kita ora nanggepi model wanita sing dihargai ing budaya. Kita dudu supermom sing tresna, imbang lan sregep. Aja nganti konsep sosial ngluwihi sampeyan. Yen sampeyan ora apik karo ibu, nalika umure bocah, njaluk tulung, ngomongake apa sing kedadeyan.

Ilang kapercayan awak dhewe nalika bocah kakehan

ibu kuwatir

Kabeh anyar sawise bayi lair, lan stres biasane asale saka rasa wedi, ora mesthi, lan rasa ora aman, kerentanan, pangowahan hormonal, kabeh lan liya-liyane minangka koktail sing angel ditindakake. Aja kuwatir luwih saka cukup, prekara iki normal. Sampeyan wis biasa karo gaya urip anyar iki.

Sawetara wanita rumangsa wis gagal mung amarga nglairake anak amarga ora nyenengake. Mikir amarga dheweke durung bisa ngrasakake dadi ibu. Ngomong karo pasangan sampeyan utawa wong liya sing bisa ngrungokake lan ngerti sampeyan. Jujur lan aja nyoba ndhelikake perasaan frustasi utawa kewalahan. Sampeyan ora mung siji-sijine sing ngalami emosi kasebut.

Kanggo ngilangi rasa percaya dhiri iki bisa ditambahake supaya wong liya ngandhani babagan carane ngurus bayi. Dheweke ora nindakake maksud ala, nanging umume tips iki luwih gedhe tinimbang mbiyantu. Aja nganggep penting saranane sapa wae. Nganalisa lan priksa manawa sampeyan setuju lan yen sampeyan pancene mikir manawa luwih becik sampeyan ngetrapake ing konteks kulawarga. Menehi keputusan sampeyan bakal nguatake rasa percaya dhiri.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.