Anakku butuh transplan. Apa umur sing pas?

bocah wadon rumah sakit

Yen bocah butuh transplan, tim medis sing ngobati dheweke Dheweke bakal nindakake ing wektu sing paling pas, kanggo dheweke, lan nalika panrima teka. Warta sing apik, lan supaya sampeyan ora kepenak, yaiku slamet transplantasi ing umur bocah pancen apik, lan ing ati utawa ginjel, luwih dhuwur tinimbang wong diwasa.

Ana akeh jinis transplantasi, lan untunge, ilmu pengetahuan maju kanthi cepet, uga kanggo implantasi organ sing paling cilik. Balung, tendon, kornea, kulit, jantung, sumsum balung, getih tali pusat bisa ditransplantasikan ... kabeh kanggo nggayuh tujuan siji: slamet utawa ningkatake kualitas urip.

Kriteria transplantasi bocah

rumah sakit bocah

Kaya dene wong diwasa, yen bocah nampa transplantasi, mula kudu ana donor. Kita begja urip ing Spanyol, ing endi pajak lan kesadharan sumbangan iku dhuwur banget, kadang paling dhuwur ing jagad iki. Sumbangan iku altruistik lan anonim.

Bocah lanang utawa wadon ngetik dhaptar tunggu, ora ketompo umur sampeyan, nalika transplantasi dadi siji-sijine solusi kanggo nyegah pati. Mula kriteria kasebut didhasarake kanthi cepet lan banjur dihormati wilayah. Iki bakal dadi tim transplan sing milih pasien sing paling cocog kanggo nampa organ gumantung saka kompatibilitas, karakteristik utawa keruwetan. Nanging, ana kalane, ing bocah, donatur kasebut minangka sedulur langsung.

Organisasi Transplantasi Nasional ing Spanyol wis ndhaptar luwih saka 1000 donatur bocah lan luwih saka 3000 bocah wis ditandur, sajrone 25 taun urip. Umume transplantasi sing ditindakake ing umur enom iki yaiku ginjel lan ati.

Warta gedhe babagan transplantasi ing bocah

hospital_transplant

Ing taun kepungkur, ing taun 2020, sanajan ana kahanan alarm kesehatan sing dialami rumah sakit Virgen del Rocío ing Seville, dheweke bisa ngalahake cathetan sejarah transplantasi bocah. Kanggo kaping pisanan ing pirang-pirang taun, ruangan hemodialisis bocah-bocah ditinggalake kosong.

Iki ing Andalusia lan ngrujuk menyang transplantasi ginjel. Ing Vall d'Hebron, salah sawijining rumah sakit ing Barcelona, ​​dheweke uga wis entuk tonggak sejarah: nol dhaptar tunggu transplantasi ati bocah. Iki bisa ditindakake amarga protokol pamisah, sing kalebu mbagi organ donor sing umur 35 taun dadi rong bagean, kanggo entuk rong cagak. Salah sijine cocog kanggo volume pasien bocah lan liyane, bisa digunakake kanggo wong diwasa.

Lan mung 4 dina kepungkur, tanggal 8 Juni, Naiara, bayi umur 4 wulan, ninggalake rumah sakit Gregorio Marañón ing Madrid, ing kana dheweke lair lan saka kana dheweke durung nate lunga. Ing umur rong wulan, dheweke ngalami transplantasi jantung pelopor ing jagad iki, amarga umur pasien lan teknik sing digunakake. Mula, kayane ora ana umur minimal kanggo nampa transplan. Kabeh gumantung saka keruwetan lan kesempatan kanggo donor sing muncul.

Jaringan kanggo transplantasi bocah

dongeng marasake awakmu

Organisasi Transplantasi Nasional, ONT, lan asosiasi pasien transplantasi nyorot nilai riset kanggo nambah sumbangan kanggo bocah cilik, ngelingi iki sing ana ing umur 16 taun. Masalah utama sumbangan bocah yaiku kematian bayi ing Spanyol sithik banget lan cacahe donor anak, mula kurang saka wong diwasa.

Saka visi ONT, dijaluk ngetrapake sumbangan anak amarga pati otak lan asystole. Dheweke nuduhake kebutuhan kanggo ningkatake riset lan nglengkapi peralatan kanggo nindakake karya kasebut. Umume, jumlah sumbangan bocah ing Spanyol wis dikelola, lan saiki luwih akeh gawean karo donor sing urip, utamane ing organ weteng.

Ing taun 2018 jaringan Eropa kanggo transplantasi bocah, Transplantchild, digawe, sing dipimpin dening Rumah Sakit Universitas La Paz, ing endi bocah-bocah sing ditransplantasikan dianggep minangka pasien penyakit langka nomer loro.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.