Anakku hypochondriac

putra hypochondriac

Ibu ora gampang kanggo ngrampungake bocah hypochondriac. Lan elinga yen kahanan kasebut ora gampang kanggo dheweke. Ing Bocah-bocah hypochondriac ngetrapake apa sing dirasakake. Dheweke nuduhake keprigelan sing ora normal nalika nandhang sangsara, kanggo wong liya, bakal dadi pukulan sederhana, lara weteng utawa selesma. Dheweke ngalami kahanan kasebut kanthi kuwatir mula dheweke percaya yen ana kedadeyan serius.

Ing artikel iki, kita bakal mbantu sampeyan lan anak, lan nuduhake sawetara gejala utama hipokondria. Nanging elinga, anak sampeyan bisa uga hypochondriac, utawa bisa uga manipulatif, lan pura-pura kekurangan liyane. Kadhangkala hypochondria sing ana gandhengane karo kelainan afektif bisa dipicu.

Panyebab lan gejala hypochondria

Kesehatan ing bocah

Mesthine kita ora ngerti sebab panyebab hypochondria, dipercaya ana faktor genetik sing nyebabake, bisa uga amarga bocah sing dimaksud hipersensitif, utawa dheweke wis ngalami pengalaman sedulur sing lara. Logis uga manawa ana wong tuwa utawa sedulur sing omah-omah yaiku hipokondriak, bocah kasebut niru tumindak kasebut.

Kelainan jinis iki wujud luwih sawise umur wolung utawa sangang taun. Sawetara gejala sing muncul ing bocah hypochondriac, lan sampeyan bisa ngonfirmasi yaiku rasa nyeri sing gedhe banget, kapercayan sing asring ngalami kahanan serius, ngalami kuatir, wedi.

Kanggo hypochondria diwenehi nilai patologi. Kita kudu menehi perhatian lan penting sing cocog, lan menehi alat kanggo bocah supaya bisa ngatasi kahanan kasebut. Disaranake sampeyan konsultasi karo psikolog. Umumé, terapi kognitif-prilaku dileksanakake, kanggo nawakake pedoman lan bisa kerja bareng bocah lan kulawarga kanggo ngatasi rasa wedi, nanging ana liyane.

Apa sing dirasakake bocah hypochondriac?

putra hypochondriac

Wigati dimangerteni bocah hypochondriac saya kuwatir lan hiperaktivitas kanggo ndeteksi penyakit sing mbebayani kesehatan sampeyan, utawa wong-wong ing sekitar sampeyan. Elinga yen dheweke urip kanthi rasa wedi banget lan bola-bali. Kasunyatane, kuatir sampeyan fokus ing bebaya utawa ancaman saka awak sampeyan dhewe, sing dianggep rapuh utawa ora sehat.

Wiwit COVID-19 wis diinstal ing urip kita, rasa wedi yen lara saya tambah. Bocah-bocah ora asing karo dheweke, akeh bocah lanang-wadon dheweke urip kuwatir karo kesehatane lan sedulure. Keuntungan kasebut yaiku protokol keamanan lan keamanan lan lingkungan sing wis luwih dikontrol mbantu bocah-bocah hypochondriacal supaya tenang.

Penting, sampeyan ngerti yen hypochondria dirawat, bisa dikurangi utawa ditambani, mulane, njaga sikap pasif, lan ngelingi manawa dadi bagean saka kepribadian bocah kasebut ora nguntungake. Kulawarga, profesional pendhidhikan lan, yen prelu, dhukungan profesional minangka faktor kunci lan penting.

Tips kanggo mbantu sampeyan karo bocah hypochondriac

putra hypochondriac

Tindakan pisanan sing kudu ditindakake yen sampeyan ngira manawa anak sampeyan hypochondriac yaiku menehi wigati sing dibutuhake kahanan kesehatan bocah. Sampeyan kudu ngilangi, kanthi kunjungan menyang dokter bocah, manawa ora ana gejala sing ana gandhengane karo penyakit utawa penyakit sing dikatutake.

Sawise dikonfirmasi ora ana penyakit, tenanan bocah yen ora ana sing salah. Aja menehi obat, utawa plasebo yen ora butuh. Yen tiba, critakake yen ora apa-apa, ora ana sing kedadeyan, padha karo udan, yen teles udan ora bakal dadi radhang paru-paru. Minangka ibu, kita kudu nyiapake pikirane dadi wong diwasa mandhiri lan stabil, tanpa wedi.

Kerjo bareng karo dheweke ing level komunikasi saben kahanan sing ana. Olahraga ing kemampuan kanggo ndandani pikiran negatif dadi pertimbangan sing cukup. Coba relativisasi apa sing kedadeyan. Contone, sampeyan bisa menehi katrangan manawa suwene dheweke krasa lara ora penting, mula cepet-cepet kliwat. Lan sing paling penting, aja nganti kesusu ora nggawa dheweke mlebu sekolah. Yen sampeyan ora pengin lunga, goleki sebabe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.