Anakku kecanduan mobile

Anakku kecanduan mobile

Bocah-bocah saiki wis lair ing jaman teknologi, wis biasa tuwuh kanthi piranti seluler lan duwe akses internet kapan wae, ing endi wae. Malah bocah cilik kayane duwe katrampilan kanggo nangani a ponsel, nalika dheweke ora ngerti apa sejatine. Sanajan teknologi anyar wis nggawe luwih gampang, teknologi isih dadi bebaya.

Kecanduan seluler wis dadi kasunyatan, akeh wong sing gumantung karo piranti kasebut lan ngalami macem-macem patologi sing gegandhengan. Kuatir babagan pamisahan, episode kelangan emosi Yen sampeyan ora duwe akses menyang ponsel utawa jaringan sosial, iku mung sawetara patologi sing uga mengaruhi bocah. Yen sampeyan ngira yen bocah kecanduan seluler, sampeyan kudu melu intervensi sanalika bisa.

Kepiye ngerti yen anakku kecanduan seluler

Anakku kecanduan mobile

Yen sampeyan nganggep anak wis ketagihan seluler nanging sampeyan kudu ngonfirmasi, awas tandha-tandha iki:

  • Mung ana gandhengane liwat internet: Siji bab yaiku ngobrol karo kanca ing ponsel sampeyan lan liyane yaiku komunikasi kanthi eksklusif. Yen putra sampeyan ora metu, ora ketemu kanca lan dheweke nglampahi wektu dikunci ing kamare nganggo ponsel, iku tandha peringatan sing jelas.
  • Kahanan sisa kegiatan: Bocah lanang aja nganti nggarap PR, nglirwakake kebersihan sampeyan saben dina, turu sawetara jam utawa kinerja sekolah rendah.
  • Owahi polah tingkahe: Yen sampeyan kudu ninggalake ponsel kanthi kahanan apa wae, luangake wektu adoh saka omah, mangan karo kulawarga utawa mung njupuk ponsel kanggo sementara, bocah kasebut bisa nuduhake sikap agresif.

Ngadhepi jinis prilaku kasebut, penting banget kanggo melu-melu golek solusi sadurunge masalah bakal saya parah. Kanthi ngenalake sawetara pangowahan, sampeyan bisa ngontrol kecanduan menyang ponsel bocah, nanging suwe-suwe golek solusi, masalah bakal saya serius. Yen sampeyan ngira kecanduan kasebut ora bisa dikendhaleni lan sampeyan ora bisa ngakses bocah, golek pitulung profesional kanggo mbantu bocah nyuda katergantungan kasebut.

Ngewangi Bocah sing Gumantung Teknologi

Sanadyan kewajiban, utawa frustrasi, utawa gelut kulawarga, ora ana gandhengane karo perkara kasebut. Bocah kasebut ora ngerti yen dheweke duwe masalah kecanduan, dadi sampeyan ora bakal ngerti sebabe saiki sampeyan ora bisa duwe ponsel kanthi cara normal. Kanggo miwiti ngatasi masalah kasebut, sampeyan kudu ngobrol karo bocah babagan masalah kayata nggunakake jaringan sosial sing tanggung jawab utawa pendhidhikan digital sing apik.

Yaiku, ponsel ora kena digunakake nalika mangan ing meja. Swara kasebut bisa ngganggu wong liya, mula kudu diilangi volume ing ruang publik utawa nalika wong liya ngomong, ing antarane conto liyane. Duwe aturan iku penting kanggo bocah, amarga yen ora sinau apa sing bener saka sing salah.

Uga, sampeyan bisa nggunakake tips iki:

Kagiyatan kulawarga

  • Medhot sambungan ponsel: Bocah kudu lunga mobile mati lan metu saka ruangan turu kanthi apik lan medhot sambungan saka jaringan.
  • Nindakake kegiyatan kulawarga: Jaga anake sibuk karo kegiyatan liyane Iki uga bakal mbantu sampeyan supaya ora gumantung marang panggunaan teknologi.
  • Dadi conto sing paling apik kanggo anak sampeyan: Aja nggunakake ponsel nalika isih bocah. LANjeneng karo conto sampeyan manawa seluler minangka alat sing penting, nanging ora luwih saka kulawarga.
  • Tarif seluler winates: Kanggo ngontrol panggunaan ponsel nalika bocah wis adoh saka omah, luwih becik menehi tarif supaya diwatesi. Dadi, yen tarif wis entek, sampeyan kudu ngenteni nganti wulan sabanjure kanggo bali ing dalan. Iki bakal dadi latihan ngontrol awake dhewe sampurna sing bakal mbantu sampeyan kanthi akeh pitakon liyane.

Penting banget tumindak kaya sing ditindakake kanthi cara sing cocog. Yen njupuk telpon sampeyan bakal nambah kepenginan nggunakake, nglarang panggunaan bakal nggawe kebingungan lan nesu. Saliyane, ngenalake pangowahan cilik sing tanpa disadhari bakal matesi panggunaan ponsel, iki bakal dadi terapi sing paling apik kanggo bocah. Sabar lan hormat marang bocah, supaya dheweke ngerti manawa ana kasus, sampeyan bakal ana ing sisihane kanggo ndhukung dheweke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.