Anakku kudu ngilangi bobot, kepiye aku bisa nulungi dheweke?

Anakku kudu bobote

Dina iki minangka Dina Eropa Ngatasi Kelemon Kita pengin negesake manawa bobot berlebihan iku dudu masalah estetika sing kudu dirampungake kanggo tujuan iki, nanging yen masalah bobot kasebut bisa kena pengaruh kanggo penyakit kronis. Masalah kasebut uga bisa digandhengake karo bocah-bocah, utamane para ibu sing ngamati nalika anake kudu bobote.

Kelemon minangka faktor sing penting, amarga akeh bocah sing nemoni masalah cilik iki. Ora gampang dingerteni nalika kudu mriksa manawa bocah wis kabotan, amarga saben bocah tuwuh beda lan beda kita yakin manawa bisa dadi sawetara. Ya bener yen lemak awak saya owah kanthi tahapan tuwuh ing antarane bocah lanang lan wadon, nanging kita bisa miwiti nalika bisa mbantu sampeyan aja kakehan.

Nemtokake manawa anak sampeyan kabotan

Ana netepke nalika bocah lemu, kabotan utawa lemak awak sing gedhe banget. Sing ditemtokake kanthi dhuwur lan umur, ngitung pitungan matematika. Ora amarga anak sampeyan bobote luwih saka rata-rata bocah liyane sing umure wis gedhe lan bakal bobote, nanging faktor liyane uga ana gandhengane.

Anakku kudu bobote

Kanggo ngatasi keraguan, kita bisa ngerteni IMC. Kita kudu dibagi bobot ing kilo kanthi dhuwur meter persegi lan supaya ngerti data sing pas, kita bisa nyelehake data ing Link iki ing endi asile bakal nemtokake sampeyan.

Yen BMI yaiku 18,5 duwe lancip; nalika sampeyan BMI yaiku 18,5 nganti 24,9 bobote awakmu normal; yen sampeyan BMI antara 25 lan 26,9 Nduwe kabotan; utawa yen BMI sampeyan luwih saka 27 taun, sampeyan lemu. Yen bocah duwe BMI sing dhuwur, kabotan lan lemu lan kudu ngilangi bobot awak, Kene Sampeyan bisa mriksa sepira bobot sing kudu ditimbang kanggo nggayuh bobot sing ideal.

Kepiye aku bisa mbantu anakku ngilangi bobote?

Ana nggawe seri kebiasaan sehat lan modifikasi gaya urip sampeyan. Ana wong tuwa sing golek konsultasi karo dhokter kanggo ngatur pangowahan sing sehat lan prelu kanggo panganan. Saliyane, wong tuwa bisa ngrewangi akeh tips babagan:

  • Ing salebeting kabiasaan kasebut yaiku ora ana gaya urip sing ora aktif. Akeh bocah sing dipasang ing piranti elektronik lan televisi, sing kudu diwatesi maksimal rong jam saben dina. Sampeyan kudu menehi motivasi supaya luwih maju, kanggo olahraga utawa nggawa dheweke menyang taman kanggo dolanan karo kanca-kancane. Becike, olahraga kudu nganti 60 menit saben dina.

Anakku kudu bobote

  • Peran wong tuwa iku penting supaya sampeyan bisa diet sing bener. Sampeyan kudu miwiti mangan kanthi cara sing sehat, utamane ngilangi kabeh panganan sing akeh lemak, utamane sing hidrogenasi lan sing isine gula.
  • Ana nggabungake panganan sing akeh serat saengga bisa ningkatake transit usus lan ngisi awake dhewe kanthi luwih gampang, mula nyuda rasa lapar ing pirang-pirang jam sawise iku. Panganan sing disaranake yaiku woh-wohan lan sayuran, kacang-kacangan lan karbohidrat apa wae sing bisa diisi.
  • Susu minangka panganan sing akeh nutrisi lan akeh wong tuwa sing ngilangi lemak kanggo sing ora duwe skim. Intine, ora prelu diganti kajaba sing dituduhake dening ahli nutrisi. Nanging ya kudu bisa diatur kanthi jatah sing dibutuhake sedina muput lan dicampur karo panganan sing sehat banget.

Anakku kudu bobote

  • Ing kabiasaan sehat sing apik sampeyan uga kudu gawe jadwal jadwal turu rutin.  Sampeyan kudu turu ing jam sing dibutuhake lan ngaso kanthi istirahat. Tekanan, gelisah, utawa kesel bisa nyebabake awak njaluk mangan lan duwe rasa kuwatir yen mbutuhake nalika ora dibutuhake.

Antarane tips iki, kudu tetep ora mbusak panganan sing bisa mbenerake tuwuh saka pola makan, amarga bocah kudu mangan meh kabeh supaya bisa tuwuh tanpa ana masalah. Ya, penting banget kanggo nyoba nggawe bocah kasebut bisa mindhah luwih akeh kanthi olahraga utawa kegiatan sing sampeyan seneng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.