Apa sing diarani leucorrhea?

leucorrhea

Nalika cah wadon dadi wanita, owah-owahan jasmani minangka urutan dina, lan dheweke kudu ngerti yen dheweke bakal ngancani dheweke sajrone urip diwasa. Awak kita minangka mahakarya alam lan ngerti carane napsirake iku tugas kita.

Kabeh wanita duwe discharge bawok lan kita kudu ngerti variasi sing aliran iki bisa nandhang sangsara saindhenging sasi lan saindhenging gesang. Ora mesthi padha, jumlah sing padha utawa warna sing padha ora mesthi dipisahake, mula dina iki kita bakal konsentrasi sinau. apa iku leucorrhea

Leucorrhoea, apa iku?

keputihan 1

El bawok Iku bagéan saka urip wanita. Beda-beda miturut umur, urip seksual lan wektu sasi utawa ph saka tempek. Saindhenging gesang kawula, aku wis ngalami akeh owah-owahan ing discharge bawok lan aku wis ngeweruhi sing pisanan sanalika aku miwiti urip seksual. Aku iku padha wis kedaden kanggo kita kabeh, karo luwih utawa kurang luck ing ambalan.

Wanita ngerti babagan kandidiasis lan vaginosis bakteri. Ing ngganti pasangan seksual, nggunakake kondom, njupuk kontrol lair, utawa nganggo jeroan nyenyet utawa nilon bisa uga ngasilake sawetara owah-owahan ing pH vagina sing ndadékaké kanggo sawetara kondisi. Aku kasurung kanggo negesake manawa ora ana wanita sing ora nate nandhang jamur sajrone uripe. Aku wis ngginakaken ing paling setahun wutuh nglawan candiasis ambalan.

Nanging apa leucorrhoea? Amarga ana sing gampang banget diinterpretasikake yaiku kobong lan gatel, kita wis nganggep manawa jamur kasebut, lan liyane yaiku ndeleng a discharge abnormal nanging akèh-akèhé saka wektu ora gatel utawa kobong.

leucorrhea

Leucorrhea iku ora mbebayani, putih, discharge bawok nggoleki. Kadhangkala mambu sing kuat, kadhangkala ora.. Mulane wong cenderung nglirwakake lan ngarep-arep bakal ilang dhewe. Iku Sejatine sekresi apik sing mbantu kanggo ngimbangi ph bawok supaya patogen liyane ora berkembang, nanging kadhangkala ora normal. Kita ngerti yen kita duwe aliran luwih akeh tinimbang biasane utawa nalika aliran iki saya suwe.

Kita bisa ngalami leukorrhea ing hubungane karo haid, amarga owah-owahan hormon. Kita bakal sok dong mirsani owah-owahan aliran iki luwih utawa kurang watara periode ovulasi utawa yen kita ngandhut, ing awal utawa ing trimester katelu. Kepiye carane kita sok dong mirsani? Inggih jeroan katon terus udan lan yen sampeyan ndemek nganggo driji sampeyan bakal bisa kanggo ngumpulake jumlah cilik saka discharge putih. Temenan, tansah nganggo tangan sing resik banget.

Kadang aliran sing bisa menehi mambu liyane saka biasanipun. Iku ora mambu elek, kita wis digunakake kanggo mambu, nanging sampeyan bakal sok dong mirsani sing Iku luwih kuat tinimbang biasanipun. Ora mesthi kedadeyan, sing uga kudu digatekake.

keputihan 2

Taun iki, kanggo menehi conto, aku ngalami leucorrhoea kaping pindho. Aku duwe aliran sing kuwat sajrone pirang-pirang wulan lan sawise nggunakake ovule dosis siji, mula ilang. Iku teka maneh ing wektu lan wektu iki ora mambu, aku lunga menyang gynecologist lan rampung munggah karo worth minggu kang ovules. Ora mambu utawa gatel, nanging dheweke ngandhani yen aku ngeculake, gejala kasebut bakal katon. Amarga bojoku ora duwe gejala, wektu iki dheweke ora kudu ngancani aku ing perawatan, kaya wektu liyane.

Saiki, spesialis medis Leucorrhoea dipérang dadi cair lan krim. gumantung carane lagi ing eksplorasi padha nindakake ing tempek, mbantu dening speculum. Yen terapi ovule ora ngilangi, conto cervivaginal kudu dijupuk kanggo nggawe budaya sing cocog lan luwih apik kanggo ngobati obat kasebut.

Nalika leucorrhoea cair, kultur cenderung negatif lan diklasifikasikake minangka fisiologis. Kuman sing paling umum ing pangertèn iki yaiku candida albicans Lan vaginalis gardnerella. Ing sisih liya, nalika leukorea krim, cenderung luwih akeh patologis lan budaya luwih positif.

gejala leucorrhea

Kabar apik iku leucorrhoea ora ana sing alaOra ana sing ora bisa didandani nalika ngunjungi dokter. Secara pribadi aku tansah nyaranake menyang kantor Aku duwe kanca-kanca sing langsung menyang farmasi, Aku wis rampung kadhangkala, nanging dipikir pakar mesthi paling dianjurake lan bisa shorten dalan kanggo tamba. Kita ora ngerti supositoria lan pil lan kita bisa nggunakake sing umum, spektrum sing luwih jembar, nalika kita butuh sing luwih spesifik.

Owah-owahan ing aliran iku sing paling normal ing donya. Ana wanita sing kebeneran ora nate ngalami masalah kasebut, nanging paling ora, dadi yen sampeyan duwe utawa wis nandhang leucorrhoea utawa jamur, banjur welcome menyang donya feminin. Kanthi masalah kasebut ana tahapan, kadhangkala tetep nganti pirang-pirang wulan, teka lan lunga, kadhangkala ilang nganti pirang-pirang taun. kene muter akeh kaku, Aku ngerti, nanging tansah ana sing bisa kita tindakake kanggo nyegah.

Kepiye cara nyegah leucorrhea? Kaping pisanan, ora apa-apa yen sampeyan cah sing super resik nanging ati-ati. Kabersihan sing berlebihan ngilangi kendur vagina normal lan mbukak lawang kanggo infeksi. Boten nggunakake bidet akeh karo udan bawok. Sampeyan uga ora dianjurake kanggo nggunakake sabun jamban karo parfum, sanajan sampeyan seneng banget. Sing ideal yaiku a sabun gliserin netral utawa paling umum kabeh, ing sabun putih kanggo ngumbah sandhangan.

nyegah leucorrhea

Panganggone tampon uga dianjurake mung yen perlu, sanajan saiki tuwung menstruasi minangka alternatif sing apik kanggo nggunakake tampon sing, kita wis ngerti, digawe nganggo katun industri lan bleached karo sing ngerti apa. Lan pungkasane, coba nganggo sandhangan sing longgar minangka akeh sing bisa lan tansah seneng ing katun jeroan menyang nilon Sampeyan bakal ngandhani yen sampeyan nggunakake pelindung saben dina ...

Opo sing iso tak unekke? Aku ora seneng banget lan uga ahli ginekologi. Yen sampeyan ora nandhang infeksi, banjur maju, nanging yen sampeyan duwe leucorrhea utawa kandidiasis, luwih becik nggunakake kertas jamban sing dilipat tinimbang pelindung saben dina. Apa sampeyan ngerti pilihan kasebut? Kertas kasebut ora nglumpukake bau lan sampeyan bisa tansah mbuwang nalika ngunjungi kamar mandi lan ngganti sing anyar.

Lan pungkasane, yen sampeyan njupuk kontrasepsi bisa uga ph bawok ngalami owah-owahan. Soko kanggo counter sing mangan yogurt saben dina. Padha uga yen amarga infèksi sampeyan mungkasi njupuk antibiotik. Ora mesthi dadi solusi, nanging probiotik ing yogurt mbantu flora usus lan vagina.

Malah yen sampeyan ambalan sampeyan bisa nyoba njupuk probiotik ing saben dina kanggo dangu. Dhokter wis menehi saran kula ing wektu, malah wis marang kula sing wis patients sing, wis nekat kanggo kompetisi, sijine yogurt langsung ing tempek. Tanpa arep adoh, dina iki ing ginekologi opsi iki dianggep minangka bagéan saka pangobatan liyane umum nalika nerangake combating kondisi bawok.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.