Apa sing dipotong pencernaan

pencernaan-potong

Nalika aku isih cilik, ibuku meksa aku ora metu saka blumbang ing dina panas sawise nedha awan. Ing wektu iku aku ora ngerti apa watesan kuwi, jam tedious sing katon langgeng nalika aku nyawang banyu bening. Taun-taun sabanjure aku bisa ngerti yen ana sing diarani pemotongan pencernaan. kowe ngerti apa apa sing dipotong pencernaan lan kenapa pentinge?

Tanpa mangu-mangu, iki ana hubungane karo proses pencernaan lan minangka salah sawijining upaya saben wong tuwa kanggo nyegah supaya bocah ora rumangsa ala. Nanging yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan topik iki, terus maca lan sampeyan bakal nemokake kabeh sing ana gandhengane karo potongan pencernaan.

pencernaan mandheg

Iki dudu kondisi serius nanging bisa ngganggu. A nyepetake pencernaan Iki minangka periode wektu sing diwenehake marang awak supaya bisa ngrampungake proses pencernaan sawise panganan wis diprodhuksi. Ungkapan "pemotongan pencernaan" digunakake kanggo nyebut apa sing kedadeyan nalika proses pencernaan mandheg dumadakan. Lan iki bisa kedadeyan utamane nalika wong langsung mlebu banyu sawise mangan. Sanajan ora mung alesan kenapa proses kasebut bisa mandheg.

pencernaan-potong

Kenapa a nyepetake pencernaan? Iku prasaja: sawise mangan, sistem pencernaan nyepak lan akeh energi awak digunakake kanggo ngolah panganan. Sistem pencernaan aktif banget lan mulane konsentrasi aliran getih sing luwih akeh, ngrusak awak liyane, sing nampa pasokan getih sing luwih cilik. Masalah kasebut katon nalika awak tiba-tiba kontak karo suhu sing kurang. Getih banjur kudu refleks nyebar maneh ing awak kanggo nglawan mundhut panas. Iki sebabe pemotongan pencernaan katon, sistem pencernaan nyuda proses kanthi kurang aliran getih lan gejala katon.

Gejala lan Perawatan

Kontak karo suhu sing sithik sajrone proses pencernaan bisa nyebabake a nyepetake pencernaan. Bisa katon dumadakan lan kedadeyan karo gejala ing ngisor iki:

  • Kram lan nyeri weteng.
  • Mual lan pusing.
  • Kulit pucet.
  • Tekanan getih sing sithik lan pulsa sing lemah.
  • Gonjang-ganjing.
  • Penurunan tekanan getih bisa nyebabake kesadaran.
  • Ing kasus sing arang banget, gejala kasebut bisa nyebabake penahanan kardiorespiratori.

Sanajan sing paling umum yaiku pemotongan pencernaan kedadeyan sawise mlebu kolam lan awak kena banyu adhem, bisa uga disebabake dening faktor liya. Conto sing apik yaiku yen sampeyan ngombe segelas banyu adhem banget sawise sampeyan mangan. Banjur sawetara gejala bisa uga katon. Utawa yen sampeyan Feed banjur metu lan ing panggonan suhu banget kurang.

Yen sampeyan rumangsa ala amarga a nyepetake pencernaan sampeyan bisa nindakake ing ngisor iki: tetep tenang lan mandheg nindakake kegiatan fisik yen perlu. Sampeyan uga dianjurake kanggo garing lan ngapusi wong kanthi sikil rada munggah kanggo nyegah pingsan. Njaga suhu awak kanthi nutupi wong nganggo andhuk utawa kemul. Ngidini wong kasebut ngaso supaya tekanan getihe stabil. Muntah lan diare umume nalika gangguan pencernaan, mula penting kanggo tetep hidrasi. Yen sampeyan nindakake perawatan kasebut, gejala kasebut bakal ilang sajrone siji nganti rong jam.

Ing sisih liya, sampeyan bisa nyegah pemotongan pencernaan kanthi nimbang ing ngisor iki:

  • Aja mangan akeh lan akeh sadurunge adus.
  • Aja tiba ing banyu:
    Yen sampeyan kringet banget.
    Yen sampeyan wis sunbathed menit sadurunge,
    Yen sampeyan wis nindakake latihan fisik sing kuat.
    Yen sampeyan nandhang sangsara marga saka hawa adhem.
    Yen kringet akeh, sitik-sitik dicelupake, biasake awak karo suhu banyu.
  • Tansah lunga ngancani.
  • Aja nglangi kanthi cepet sawise mangan. Ngenteni paling sethithik sak jam kanggo olahraga ing banyu.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.