Apa watesan dadi ibu?

umur dadi ibu

Akeh wanita sing mutusake meteng mengko. Alesan utama ana hubungane karo telusuran stabilitas finansial lan emosional, uga karo kangelan sing ana saiki kanggo nemokake imbangan antarane karya lan urip pribadi.

Iku kira-kira sing watara 1 saben 9 wanita meteng sawise 40 taun. Lan angka iki saya tambah akeh.

Nanging… Apa watesan nyata dadi ibu? Thanks kanggo klinik-klinik sing nawakake sampeyan ing pusat reproduksi dibantu, wektu dadi ibu wis ditambah banget. Sadurunge nuduhake angka sing tepat, kita bakal nliti sawetara aspek.

Pira umur optimal kanggo ngandhut?

ibu meteng

Wong wadon ngalami sawetara owah-owahan saka tahap remaja nganti menopause teka. Iku dianggep sing periode subur diwiwiti saka wektu sampeyan teka (kadhangkala ing remaja), sanajan ing periode kesuburan puncak bakal kalebu antarane 20 lan 25 taun babagan. Ing wektu kasebut, kemungkinan ngandhut 1 saka 4 (yaiku saka a 25%).

Sawise wong wadon tekan umur 30-an, kesuburan wanita bakal suda. Iki bakal dadi penting wiwit umur 35 taun.

Wiwit umur 40 taun, infertilitas wanita mundhak, nganti kemungkinan pembuahan ora ngluwihi siji. 8%. Kajaba iku, njupuk menyang akun sing kualitas ovules luwih murah ing dasawarsa kasebut, lan risiko keguguran tambah, kemungkinan nyata duwe anak ing wektu iku antarane. 3 lan 4%.

Apa umur maksimal kanggo ngandhut?

resiko dadi ibu

Meteng karo endhog dhewe bakal dikondisikake dening akeh faktor. Lan saben wanita iku unik lan mulane, saben kasus kudu diobati kanthi individu. Sampeyan bisa nemokake wanita sing angel ngandhut antarane umur 20 lan 25, lan liyane sing ora bisa ngandhut nalika umure 37.

Ing ngisor iki sawetara faktor sing bisa mengaruhi kesuburan:

  • Panganan lan olahraga: mangan diet sing seimbang lan olah raga bisa ningkatake kemungkinan ngandhut.
  • Bobot: Ana panaliten sing nemtokake manawa wanita kanthi BMI luwih dhuwur (akronim kanggo Body Mass Index) duwe tingkat infertilitas sing luwih dhuwur. Tegese, bakal biaya luwih akeh kanggo ngandhut.
  • Kebiasaan ala: konsumsi alkohol utawa rokok ana hubungane karo penurunan cadangan ovarium wanita, sing nyebabake tingkat infertilitas.
  • Kaku: Ora akeh sing ngerti, nanging kahanan stres lan kuatir nyebabake kita psikologis lan fisik. Dadi, dheweke uga bisa nggawe komplikasi nalika ngandhut.
  • Faktor liyane: ngalami tingkat polusi lingkungan sing dhuwur, uga kena bahan-bahan tartamtu kayata cat, plastik utawa pestisida, nambah kesulitan kanggo nggayuh meteng.

Sanajan ora umur maksimal, dianjurake supaya wanita nyoba ngandhut sadurunge 35 taun, amarga cara iki kemungkinan kanggo entuk bakal luwih dhuwur.

Kaya sing wis dingerteni, sawise umur 40 taun, bakal angel ngandhut dhewe. Nanging, sawise 45, meh ora bisa ditindakake.

Pilihan reproduksi: pilihan dadi ibu wiwit umur 40 taun

Ing umur 40 taun, wanita bakal duwe cadangan ovarium sing luwih cilik tinimbang taun kepungkur. Iki tegese jumlah endhog sing kasedhiya kanggo meteng bakal luwih cilik. Kanthi cara sing padha, kualitas saben endhog bakal dikompromi amarga tuwa ovarium.

Kaya-kaya ora cukup, kita kudu nambahake aneuploidy lan mutasi umum sing kedadeyan ing ovula amarga umure. Lan kahanan kasebut nambah risiko aborsi spontan, utawa yen bayi lair lara. Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, lan mesthekake yen bayi sehat nalika umure luwih saka 40 taun, ana teknik reproduksi, carane IVF karo PGD o IVF karo endhog donor. Saliyane angel ngandhut ing wektu kasebut, kita kudu nambah risiko 40 minggu ngandhut nganti bayi lair.

Iki minangka sawetara risiko sing paling umum: tingkat aborsi spontan mundhak nganti 30%, diabetes gestasional, kandhutan ektopik, komplikasi thromboembolic, pangiriman prematur, preeklampsia, retardasi pertumbuhan janin, tingkat pangiriman cesarean luwih saka 35%, perdarahan postpartum utawa pati janin intrauterine.

Saiki sampeyan ngerti luwih akeh babagan watesan dadi ibu lan kasempatan kapindho sing opsi reproduksi bisa menehi kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.