Anakku ora mandheg mangan, apa sing kudu ditindakake?

Anakku ora bakal mandheg mangan

Iku ora dingerteni nalika ana kasus ing ngendi Bayi ora bakal mandheg mangan. Ing kasunyatan, saben bocah lanang utawa wadon duwe kabutuhan khusus dhewe-dhewe, mula nalika tuwuh, sistem pencernaan dadi luwih teratur. Nanging, kabeh jinis pratandha kudu diamati, apa bocah kasebut mundhak lan bobote normal.

Anak sing sehat mesthi digandhengake karo mangan akeh utawa kanthi rutin. Sanajan ora sakabehe kasunyatan, amarga ana uga bocah-bocah kuru, sing mangan mung cukup lan sehat kabeh. Nanging ana akeh keprihatinan nalika bocah lanang utawa wadon ora gelem mangan, amarga bisa nyebabake rasa kuwatir ing wong tuwa. Ing kasus ngelawan, Apa sing bisa ditindakake nalika bayi tansah luwe?

Apa sing kedadeyan nalika bayi ora mandheg mangan?

Bayi lair kanthi napsu alami, ngendi padha kudu mangan meh ing dikarepake. Umume, dheweke biasane ngenteni tembakane, kira-kira saben rong nganti telung jam, nanging wong liya kudu njupuk gambar saben-saben.

Nalika bayi nglampahi wektu luwih akeh ing susu, Nyerep kabeh nutrisi kanthi keamanan sing luwih apik. Kasunyatan yen sampeyan nindakake luwih kerep uga ora salah, amarga sampeyan bakal nampa nutrisi lan antibodi sing luwih apik nguatake sistem kekebalan awak.

  • Ana Mirsani jinis kahanan apa wae sing kedadeyan ing sekitar sampeyan, amarga owah-owahan ing urip kulawarga bisa nggawe sampeyan luwih kuwatir babagan mangan. Panyebab liyane bisa uga amarga dheweke terus-terusan ngelih nalika nyusoni ora cukup.
  • sampeyan kudu mriksa yen cara nyusoni wis bener, yen cekelan penthil lan cara nyedhot wis bener. Iki bisa dadi salah sawijining alesan kenapa bayi ora krasa kebak lan kepengin nginep ing payudara kanthi suwe. Utawa sampeyan njaluk luwih kerep tinimbang biasane.

Anakku ora bakal mandheg mangan

Nalika bayi diwenehi panganan

Kaya sing wis diterangake, nalika bayi ngentekake wektu akeh ing payudara, bisa uga amarga durung marem. Penyebab liyane sing bisa kedadeyan yaiku nalika sampeyan nggawe nyedhot ing dada kanthi lampiran, amarga sampeyan rumangsa luwih tenang lan luwih aman. Ing kasus iki, nggawe total dikarepake, rina lan wengi. Ing kasus iki, yen bocah ora mandheg nuntut, utamane ing wayah wengi, guneman karo dokter anak kanggo solusi sing bisa ditindakake.

Ing salah siji saka kasus iki, sampeyan kudu mesthekake yen bocah wis diwenehi panganan sing padha gain bobot bener, lan pindhah menyang liyane, lan sing popok udan wong karo total normal. Iki minangka indikasi sing paling apik kanggo ndeleng bayi tuwuh kanthi seneng.

Bayi sing njupuk botol utawa panganan tambahan

Nalika bocah ngombe botol utawa susu formula luwih apik kanggo ngerti pinten pangan sing padha njupuk Iku tansah luwih apik kanggo nambah jumlah cilik luwih susu kanggo ngerti yen sampeyan kebak tenan karo jumlah sing needed. Ing kasus iki, kita bakal bisa ngerti kapan dheweke pengin mandheg mangan.

Anakku ora bakal mandheg mangan

Bayi nalika miwiti pakan tambahan Biasane wiwit alon-alon. wiwit introduksi saka panganan ngalangi biasane luwih larang. Bayi luwih cenderung nuntut luwih akeh saka pasokan susu, amarga Iki isih dadi panganan utama.

Wutah bayi tansah diklasifikasikake kanthi periode kasebut: 3 minggu, 6 minggu, 3 sasi utawa 6 sasi. Ing saben phase diterangake iku gampang kanggo mirsani carane bayi arep liwat a wayahe pasokan, supaya sampeyan njaluk pangan karo kabutuhan liyane. Ing kasus iki, biasane diamati carane iku ing periode wutah bebarengan karo sing disebut "spurts".

Ora ana masalah nalika bayi terus-terusan nuntut panganan, Iku mbokmenawa amarga sampeyan mbutuhake. Sampeyan kudu ngevaluasi yen tembakan sampeyan wis rampung kanthi bener. Yen bayi gampang iritasi, nangis terus-terusan, noda popok sethithik lan ora entuk bobot, iki nuduhake yen panganan ora cukup.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.