Braxton hicks kontraksi: nalika kuwatir

braxton-hicks-kontraksi

Kontraksi Braxton Hicks umume nalika meteng. Iki kedadeyan saka sasi kaping papat utawa kaping lima nalika ngandhut lan minangka jinis kontraksi sporadis sing kedadeyan amarga uterus wiwit nyiapake apa sing bakal dadi babaran. Nanging, kontraksi iki uga bisa dadi masalah kanggo akeh wanita ngandhut. Utamane ibu anyar. Saiki, apa ana risiko nyata? nindakakeNalika kuwatir babagan kontraksi Braxton Hicks?

Wong-wong sing ora tau ngalami kontraksi jinis iki rumangsa kuwatir nalika weteng kenceng lan biyasane wong-wong mau menyang dokter amarga rumangsa bakal nglairake sadurunge wayahe. Ora ana sing nyata, ing pirang-pirang kasus kontraksi Braxton Hicks ora nyenengake nanging ora nglarani lan dudu tandha yen tenaga kerja diwiwiti. Dheweke ora nyeri, sanajan ora nyenengake.

Karakteristik kontraksi Braxton Hicks

Kita kasebut ing ndhuwur, ing Kontraksi Braxton Hicks lagi ana ing meteng lan minangka gejala umum banget saka trimester kapindho. Iki minangka ketegangan sing katon ing weteng ing wektu sing tepat, sanajan dudu tandha yen babaran wis cedhak. Kosok baline, iki minangka kontraksi sing digunakake kanggo nyiapake uterus kanggo wayahe nglairake. Padha perlu kanggo soften lan nada cervix, nggampangake aliran getih menyang plasenta.

braxton-hicks-kontraksi

braxton-hicks-kontraksi

Mulane nalika nerangake braxton hicks kontraksi ora kuwatir Iki minangka gejala meteng sing sehat. Sampeyan bisa uga sok dong mirsani sing padharan tightens lan sing kontraksi cendhak lan ora duwe aturan baku, ana uga pain ing wilayah beda sak padharan. Padha bisa katon saka minggu ke-20 meteng, nambah frekuensi lan intensitas minangka tanggal pangiriman sing dikarepake. Senajan cathetan pisanan dumadi ing trimester kapindho, ana ing trimester katelu nalika paling felt. Nganti minggu 37, kontraksi Braxton Hicks ana banget. Ora kaya kontraksi tenaga kerja, iki ora teratur.

Kanggo mangerteni yen iku Kontraksi Braxton Hicks utawa minangka kontraksi nyata, sampeyan bisa nganggep gejala khas kontraksi kasebut:

  • Nyeri entheng ing area groin utawa weteng ngisor.
  • Kontraksi cendhak lan ora nambah.
  • Kontraksi asring banget, yaiku, ora kedadeyan kanthi berturut-turut.
  • Kontraksi ora kuwat lan ora luwih nyeri.
  • Nalika sampeyan ngganti posisi utawa istirahat, rasa ora nyaman utawa nyeri bakal mandheg.

Akeh wanita ngandhut mikir kapan lan ngapa kontraksi Braxton Hicks kedadeyan. Umumé, padha raket karo sawetara masalah. Alasan utama kenapa kontraksi Braxton Hicks dipicu yaiku:

  • Tambah kegiatan saka ibu.
  • Terus ndemek wetenge ibu.
  • Kurang hidrasi.
  • Duwe jinis.
  • Kandung kemih ibu sing distensi.
  • Lemes

Kontrol wektu minangka salah sawijining cara sing apik kanggo ngerti kontraksi sing diomongake. Kontraksi persalinan reguler nalika kontraksi Braxton Hicks sporadis.

Nalika nelpon dhokter

Saiki, ora gampang ngerti kapan kabeh proses lan gejala ana ing samesthine. Mulane disaranake nalika kontraksi Braxton Hicks katon, sampeyan kudu ngrekam nyeri lan frekuensi. Ana sawetara gejala sing bisa dadi tandha. Yen sampeyan nemu gejala ing ngisor iki ing braxton hicks kontraksi apa padha sumelang ing bab utawa, luwih, ngurus:

  • Discharge vagina kanthi pendarahan terus-terusan utawa mundhut nalika meteng
  • Kontraksi kuat sing saya cedhak lan luwih kerep
  • Kontraksi banget nyeri sampeyan ora bisa mlaku
  • Nyuda gerakan janin sing ditandhani

Ing wektu iku perlu kanggo nggawe rembugan cepet karo obstetrician kanggo ngevaluasi kasus lan nemtokake langkah-langkah kanggo tindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.