Carane akeh ngrangkul kudu diwenehi dina?

Ngrangkul

¿Carane akeh ngrangkul sampeyan kudu menehi dina?? Ora ana sing luwih ayu tinimbang nampa pelukan lan amarga iki angel ngomong yen ana sawetara pelukan sing cukup. Ing lapangan tresno, ora ana sing nolak ngrangkul sing diwenehake kanthi apik, salah sijine sing nggawe jarak lan menehi anget.

Kabeh manungsa butuh ekspresi fisik kanggo seneng. Kisses, rangkulan lan tampilan raga saka tresno iku wangun gedhe saka komunikasi, malah luwih kuat saka tembung. Ana wektu kanggo ngomong lan ana wektu kanggo ngrangkul. Mulane penting banget yen bocah-bocah nampa cukup ngrangkul ing saindhenging urip. Utamane nalika isih cilik lan nalika lagi mbentuk pribadine.

Pentinge ngrangkul

Pancen bener, akeh wong sing slamet yen ora ngrangkul. Nanging iki ora ateges sing wis nindakake apa-apa apik kanggo wong-wong mau. Pelukan, belaian, ambungan penting kanggo nggayuh keseimbangan mental lan emosional. Nuduhake tresno tumindak langsung ing otak, ngeculake hormon sing ngasilake kesejahteraan.

Yen ana tingkat ngrangkul dibutuhake? nindakakeCarane akeh ngrangkul sampeyan kudu menehi dina?? Tinimbang ngomong babagan jumlah pelukan, mbok menawa luwih becik mikir babagan kekurangan pelukan lan ekspresi tresno. Ing kono ana kekurangan emosional sing ninggalake tandha kanggo urip, utamane yen tresno utamane sing ora ngrangkul.

Miturut Psikoterapis Amerika Virginia Satir, "Wong butuh patang pelukan saben dina kanggo urip, wolung pelukan saben dina kanggo njaga kita lan rolas ngrangkul saben dina kanggo tuwuh '. Miturut teori iki, bocah-bocah mbutuhake 12 pelukan saben dina kanggo urip, tuwuh lan seneng. Iki bakal mbantu akeh kanggo ngatur emosional lan afektif, kanggo ngembangake rasa percaya diri lan kapercayan ing urip. Nalika bocah-bocah dirangkul dheweke rumangsa ditresnani, kuwat lan rumangsa aman lan seneng.

ngrangkul lan biologi

Ing tingkat biologi, pentinge ngrangkul iku dhasar. Kanthi pelukan, reseptor ing dermis sing diarani korpuskel Pacinian diaktifake kanthi otomatis. Tekanan ing reseptor kasebut ngrangsang saraf vagus, sing disambungake menyang otak. Iki ngatur tekanan getih, saengga mbantu ngontrol tekanan getih lan nyuda stres kanthi nenangake saraf.

ngrangkul

Carane akeh ngrangkul kudu diwenehi dina? Inggih, akeh yen kita njupuk menyang akun sing dopamin ngrangkul dirilis, hormon kesenengan. wetan neurotransmitter, uga dikenal minangka "hormon kesenengan", disambung karo stres lan sosialisasi. Pelepasan oksitosin uga ana ing pelukan. Iku hormon katresnan lan sing kok iku banget saiki ing babaran lan kelairan bayi. Oxytocin uga mbantu mbangun kapercayan. Pungkasan, sajrone ngrangkul kortisol uga dibebasake ing getih, zat kunci liyane ing swasana ati uga kanggo ngatur tingkat stres.

Kajaba iku, aja lali sing paling penting: rasa ngrangkul iku ayu, kanggo bocah lan wong diwasa. Pelukan tenang lan nggawe kita rumangsa cedhak. Padha provoke koyo anget, dateng lan keamanan. Luwih saka tembung, iku mbantu kita liwat wektu angel urip lan pratandha saka tresno sing kabeh manungsa perlu. Opo maneh rasane ngrangkul wong sing ditresnani. Anak kudu dirangkul lan nampa kabeh tresno lan katresnan kita kanthi cara sing jelas. Lan kita wong diwasa seneng banget nyatakake katresnan gedhe sing kita rasakake marang anak-anake.

¿Carane akeh ngrangkul sampeyan kudu menehi dina?? Ngluwihi minimal 4, aku saranake supaya ora kesel ngrangkul lan nindakake kabeh sing dibutuhake. Aku njamin sampeyan ora bakal lara yen ngrangkul anak-anak kita saben dina supaya tansah ngrasakake katresnan lan keprigelan kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.