Kanker prostat lan kesuburan, kepiye pengaruhe?

kesuburan

Sampeyan bisa uga gumun, amarga blog iki minangka papan sing khusus kanggo para ibu, ayo ngobrol babagan kanker prostat, iki minangka topik sing murni kanggo pria. Alasane yaiku kena pengaruh langsung marang kesuburan, mula akeh pasangan sing kena pengaruh. Dadi, ayo gunakake minggu iki ing endi kanker prostat dielingake supaya luwih ngerti babagan iki.

Kajaba iku, penyakit protatic bisa nandhang lara ing umur apa wae, bocah lanang ora bisa dikecualekake. Sanajan sejatine kanker prostat arang banget tumrap para mudha, remaja lan bocah-bocah. Rhabdomyosarcoma embrio bisa kedadeyan ing janin lan bayi lan mengaruhi kandung kemih, prostat, testis, lan tempek.

Apa kanker prostat?

konsultasi dhokter

Kanker prostat paling umum kanggo pria. Ora adoh saka nyuda, saben taun tetep jumlahane. Ing Spanyol, udakara 15.000 wong didiagnosis ngalami kanker prostat saben taun, miturut data saka Observatorium Kanker Asosiasi Spanyol Terhadap Kanker (AECC). Apa langsung mengaruhi sawetara pasangan sing pengin duwe anak, lan kanggo wanita sing urip bebarengan karo pria sing kena penyakit iki.

Sanajan ana ide sing sejatine yaiku penyakit sing biasane tuwuh ing wong tuwa. 90% kasus didiagnosis ing wong sing umure luwih saka 65 taun, nanging ana nom-noman umur 40 taun sing uga duwe, biasane amarga warisan genetik. Nyatane, umur risiko kulit ireng yaiku saka 40 taun, lan nalika putih, risiko mundhak sawise 50 taun.

Kanker prostat langsung ngganggu kesuburan amarga luwih saka 99% kanker iki tuwuh ing sel kelenjar, yaiku tanggung jawab kanggo ngasilake cairan prostat, sing minangka bagean penting saka mani.

Apa kanker prostat bisa dicegah?

urip sehat lan subur

Kanthi rekomendasi kasebut, adhedhasar a diet sehat lan olahraga, kanker prostat bisa dicegah. Dheweke uga bakal nambah kualitas mani, sing langsung nguntungake kesuburan pasangan. Sawetara panliten awal nyaranake lycopenes bisa mbantu nyuda resiko kanker prostat. Tomat lan semangka sing ngemot mentah, mateng, utawa tomat kalebu akeh bahan antioksidan sing mbantu nyegah kerusakan DNA.

Penyelidikan liyane bisa uga bisa efek turunan kedelai (isoflavones) tumrap risiko kanker prostat, amarga kayane asupan bisa nyuda kanker kanker prostat. Ana obat kayata inhibitor 5-alpha reductase sing diteliti minangka agen pencegahan, nanging ing dhokter apa wae sing kudu menehi resep lan ora nate njupuk inisiatif dhewe.

Lan kaya sing wis diandharake, mangan panganan sing sugih ing woh-wohan lan sayuran, kurang lemak lan susu. Tetep aktif kanthi fisik, kanthi paling ora 30 menit saben dina, sing bakal mbantu bobot awak sing sehat. Pria sing duwe BMI 30 utawa luwih duwe risiko luwih dhuwur.

Solusi subur nglawan kanker prostat

kesuburan kanker prostat

Salah sawijining perawatan sing ditindakake nglawan kanker prostat yaiku dipateni androgen. Sing paling penting saka androgen yaiku testosteron. Yen tingkat testosteron ing awak dikurangi nganti maksimal, ukuran prostat normal lan prostat tumor saya mudhun. Nanging iki langsung mengaruhi kesuburan manungsa, ora tuwuh sperma.

Mula, alternatif sing paling cocog kanggo njaga kesuburan pria yaiku: pangopènan cryopreservation saka sampel mani sadurunge perawatan. Sampel sperma kasebut bisa dipikolehi liwat ejakulasi, langsung saka testis utawa epididimis.

Pangopènan Cryopreservation kudu dirampungake sanalika bisa, kanggo njamin pasangan sukses sukses pupuk. Sampel disimpen ing suhu sing sithik banget nganti cair lan panggunaan sabanjure. Kualitas sperma ora bisa dirusak kabeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.