Kelainan mangan utama ing masa remaja lan pratandhane

anorexia lan bulimia

Kelainan mangan iku umume. Kita urip ing masarakat sing kepengin banget gambar, saget nemen supaya bisa tampil apik. Masalah kasebut diwiwiti nalika, amarga sampeyan seneng karo wong liya, sampeyan lali yen perlu lan perlu kanggo kesehatan awak.

Kita wong tuwa kuwatir wiwit cilik babagan panganan anak-anake. Kita pengin dheweke mangan kanthi kepenak; jumlah sing apik lan macem-macem banget. Nanging nalika diwasa lan wiwit cilik, mentalitas bakal beda, lan bisa ngowahi kabiasaan mangan sing wis kita kerjakake kanthi tenanan. Pramila kita kudu ngerti babagan variasi sing bisa dideleng saka prilaku bocah enom kanthi panganan.

Kelainan utama

Bulimia

Kelainan luwih saka wanita tinimbang pria, kelainan iki nyebabake wong sing nandhang panganan kanthi akeh "akeh". Iki ngasilake a rumangsa luput sing nyebabake sampeyan mutah supaya uwal panganan, sing diwedeni amarga wedi yen lemu. Iki asring diiringi kelainan mangan liyane sing diarani anorexia.

Pitunjuk

Salah sawijining perkara sing paling penting, lan sing bakal ngirit wektu, yaiku ngrungokake anak. Interogasi ora cocog karo para remaja; supaya dheweke ngomong lan nyebutake supaya dheweke bisa percaya diri kanggo ngomong babagan masalahe.

Bulimia minangka rahasia sing dijaga banget nganti wong ngalami kerusakan, kayata dehidrasi utawa anemia amarga muntah terus, ora ana rasa curiga.. Malah nganti dheweke kesusu mutah, kita malah ora weruh. Mergo kelainan iki umum ing kabeh wong:

  • Ndhelikake panganan.
  • Aja mangan diiringi.
  • Ngombe banyu akeh antarane cokotan.
  • Menyang jedhing ing pungkasan mangan.
  • Njupuk obat pencahar.
  • Cepet total utawa sebagean.
  • Olahraga fisik sing gedhe banget.
  • Kuwatir y depresi.

Muntah bulimia

Yen kita nyangka manawa anak-anake bisa ngalami kedadeyan kaya mengkene, kita kudu ngomong kanthi tenang. Aja dadi korban masalah amarga dheweke bakal ngrasakake emosional. Nawakake pitulung profesional lan coba aja nganti ditinggal sawiji sawise mangan. Awak lan pikiran sing cukup sehat bakal bisa tumindak luwih apik lan bakal ndeleng kahanan kanthi luwih jelas.

Anorexia

Ora kabeh anorexics iku bulimic, lan ora kabeh bulimics anorexic. Anorexia uga ora mung kedadeyan ing wong sing kurang bobot kanggo bobot lan akeh. Akeh wong sing ngalami anorexia bobot normal (sing bakal sithik mbaka sithik amarga pasa sing dawa).

Kanthi kelainan iki, obsesi tipis banget. Iki sing nggawe dheweke lara. Ing masarakat saiki, iki minangka penyakit sing saya nyebar ing antarane wong diwasa, lan ora mung wanita, saya akeh pria sing nandhang lara kasebut. Harga mandhiri sing kurang, standar kaendahan sing ora nyata lan stres urip sing ideal bisa dadi faktor sing nambah kemungkinan nandhang anorexia nervosa.

anorexia nervosa

Akeh remaja sing ngalami depresi parah banget nanging dheweke ndhelik ing mburi penampilan sing salah. Wong sing ngalami anorexia ngupayakake ndhelikake kelainane amarga wedi nambah bobot yen pulih luwih gedhe tinimbang minat karo kesehatane dhewe.

Pitunjuk

  • Tipis banget (Ora kabeh wong sing kurang bobot ngalami anorexia).
  • Gambar sing ora nyata babagan awake dhewe. Katon lemu sanajan bobote utawa bobote.
  • Wedi nambah bobot.
  • Obsesi karo kalori lan kanggo panganan umume.
  • Nggawe olahraga intensitas tinggi.
  • Konsumsi pil diuretik, laxative utawa slamping.
  • Amenorrhea ing wanita enom.
  • Cepet.
  • Depresi lan kasusahan.

Ing kasus paling umum, anorexia diiringi bulimia. Rasa salah lan wedi ngalangi supaya ora bisa nahan panganan sing wis dipangan ing awak. Yen sampeyan ngira manawa anak nandhang anorexia nervosa, kaya bulimia, sampeyan kudu ngobrol karo dheweke. Coba aja nggawe dheweke rumangsa salah karo omongan sampeyan; dheweke luwih nandhang kasusahan tinimbang sampeyan karo sampeyan.

obsesi karo tipis

Yen kelainan kasebut ana ing jero ati, ideale yaiku bukak sawetara jinis terapi. Umume pusat sing spesialisasi ing gangguan mangan yaiku pribadi lan ing rumah sakit isih akeh wong sing kelainan mangan karo wong liya sing duwe kelainan mental liyane, mula yen sampeyan kudu menyang salah sawijining pusat kasebut, luwih becik informasikake sadurunge. .

Kelainan iki ora bisa diobati kanthi nggawe wong lemu; Sampeyan kudu golek luwih jero kanggo ngobati rasa percaya dhiri lan metu saka depresi jero sing nyebabake sampeyan ngrusak awake dhewe.

Kelainan mangan Binge

Kelainan mangan iki adhedhasar konsumsi panganan sing akeh banget kaping pindho saben minggu nanging ora nyebabake mutah kayadene ing kasus bulimia. Umume wong sing ngombe, biasane, wong lemu utawa kabotan sing gagal diet. Dheweke ngalami kuatir banget lan mula ora bisa diet lan mangan kanthi compulsively.

Panganan ora kudu dadi aturan kanggo nyuda bobot awak. Sing paling penting kanggo ngilangi bobot yaiku ngetutake pola makan sing bener. Para remaja sing binge asring kambuh nalika stres ing sekolah, sanajan uga lingkungan kulawarga sing ala utawa depresi kanthi kuatir bisa nggawe dheweke binge.

kelainan mangan binge

Pitunjuk

  • Mangan dhewe.
  • Nggawe dhaharan utama biasane banjur mangan.
  • Ndhelikake panganan ing omah
  • Rasane luwih kuatir sawise mangan saka rumangsa luput lan isin.
  • Mangan panganan nganti krasa lara.
  • Mangan tanpa keluwen.

Mangan ngisi, sanajan wis waktune, bisa nyebabake akibat serius ing level pencernaan. Nalika mangan binge, weteng ngalami tekanan banget saka akeh panganan sing lagi didepositake. Sanajan kapasitas gedhe, tembok bisa rusak sing bisa nyebabake ulkus, peritonitis lan pungkasane tiwas.

Sanajan kayane kelainan mangan sing entheng amarga ora ana mutah utawa pasa lan wong kasebut ora luwe amarga uga bobote, yaiku kelainan sing kudu diobati lan bisa dikendhaleni. Kuatir kudu diobati saka oyot kanthi obat alami utawa perawatan profesional.

kelainan mangan binge

Yen sampeyan curiga yen bocah bisa mangan binge, sing pertama kudu dilakoni aja nyinggung babagan nambah bobote. Ing sawetara provinsi, ana terapi kanggo wong sing mangan kompulsif. Anak sampeyan bisa nglacak nalika kambuh maneh, nyathet apa sing dirasakake nalika semana lan apa sing dipikirake nggawe dheweke kesusu.

Mangan Binge bisa diwiwiti saka bocah. Menehi panganan minangka hadiah minangka salah sawijining prekara sing ndadekake kita nggandhengake panganan karo panganan sing nyenengake, mula kita bakal nemoni nalika ngrasa paling ala. Pariwara ing televisi uga main karo rasa seneng palsu sing didhelikake kanthi bentuk permen.

Kelainan mangan liyane

Vigorexia

Obsesi duwe awak otot. Kelainan iki diiringi panganan sing ketat lan citra sing ora nyata tumrap panandhang kasebut. Dheweke minangka wong sing katon ringkih lan kurang ajar sanajan duwe fisik otot.

Orthorexia

Wong sing nandhang lara kasebut wis ngalami obsesi mangan sing sehat lan diet sing apik, Nyingkiri ing panganan lemak lan panganan sing ngemot protein lan vitamin sing dibutuhake kanggo awak.

Perarexia

Obsesi karo kalori ing panganan. Dheweke mikir manawa kabeh sing dipangan, malah banyu, nggawe sampeyan lemu.

kelainan kuat

Pica

Iki minangka kelainan sing luwih umum tinimbang sing dipercaya bahan tanpa bahan gizi dipangan (utawa ora bisa dipangan) kayata kapur, awu, pasir ...

Potomania

Kelainan obsesif kanthi jumlah banyu sing sampeyanombe saben dina. Iki minangka kelainan sing mbebayani amarga bisa ngowahi nilai mineral ing awak. Wong sing nandhang lara bisa ngonsumsi udakara 4 liter sedina, sing mbantu dheweke krasa wareg lan ora mangan. Diiringi ing pirang-pirang kasus kanthi anorexia nervosa.

Sadorexia

Kelainan mangan ekstrem ing endi wong sing ngalami anorexia lan bulimia uga ngalami episode penyalahgunaan kopral amarga pamikiran sing salah yen ngalami rasa sakit bakal ngilangi bobot. Iki luwih dikenal minangka kelainan diet nyeri.

 

kelainan mangan ing wayah wengi

Sindrom Eater Wengi

Diiringi periode insomnia, kanthi kelainan iki, bagean kalori sing dibutuhake sajrone awan dikonsumsi nalika wengi. Bisa nyebabake kabotan lan ing kasus sing luwih ekstrim, obesitas.

Drunkorexia

Kelainan sing ana ing wong sing ngombe alkohol lan potong panganan utama kanggo nyisihake kalori ing omben-omben sing diombe. Apa menehi khususe para remaja sing pada akhir minggu lan ngombe omben-omben alkohol.

Pregorexia

Kelainan mangan nalika meteng, padha karo bulimia, ing endi wanita hamil wedi nambah bobot awak lan mulane nggawe panganan ekstrem utawa mutah.

Yen wis dikonfirmasi manawa anak nandhang sawetara kelainan mangan, konsultasi karo dokter sing dipercaya. Ati-ati nganggo akses internet; Sayang ana kaca pro-anorexia lan pro-bulimia sing bisa menehi motivasi supaya terus nandhang penyakit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.