Napa anakku geter yen turu

myoclonus geter
Saiki sampeyan dadi ibu lan nggunakake akeh wektu kanggo ngawasi bayi, sampeyan bakal nemokake manawa nalika turu, gemeter, nggawe gerakan rai utawa sikil sing aneh lan ora disengaja. Iki minangka myoclonus turu sing diarani bayi lan bocah, kejang asring banget. Kita wong diwasa uga nandhang sangsara, nanging ora asring banget.

Ing artikel iki, bakal dikandhani kok kedaden, asal usul, apa sampeyan kudu kuwatir utawa ora, lan suwene umume kedadeyan kurang luwih normal. Kanthi kabeh iki, kita ngarepake njamin lan yen mbesuk yen bocah sampeyan geter, sampeyan ora bakal rumangsa gelisah.

Mycolonias, utawa nalika putra sampeyan gemeter nalika turu

bayi ambegan apik

Yen kita pengin nemtokake myoclonus turu neonatal, bisa uga kejang lan kontraksi otot dadakan lan ringkes, sacara sporadis lan asimetris. Iki kedadeyan nalika bayi turu, nyata saka minggu pisanan urip lan lagi ilang nalika wulan kaping telu. Dheweke umure arang umure 7 wulan.

Kejang kasebut ora mbebayani kesehatan sampeyan, dheweke ora duwe akibat negatif utawa patologis ing perkembangan neurologis lan psikomotor bayi. Dheweke pancen jol cilik sing ora luwih saka 15-20 detik. Dipercaya yen asale saka genetik, amarga biasane sejarah kulawarga. Anehe, kedadeyan kasebut luwih akeh ing bocah lanang tinimbang bocah wadon.

Myoclonus asale saka sistem saraf pusat, nanging kaya sing wis diandharake, dheweke ora duwe komponen patologis. Dheweke diamati ing wektu kasebut bayi wis turu tahap kaping lima, fase REM, yen ana kegiatan otak luwih akeh.

Tips kanggo ibu sing anak gemeter

Kadhangkala mioklonus turu neonatal bisa dibingungake karo patologi liyane, mula kita bakal menehi serangkaian tips, supaya mengko bisa waca dokter anak sing sampeyan sinaoni ing bocah nalika gemeter, mula bisa diagnosis sing luwih akurat. Lan elinga, yen tremor kasebut ana gejala liyane, kayata anggota awak sing kaku utawa yen tahan luwih saka 30 detik, mula sampeyan kudu langsung njupuk dhokter.

Supaya bayi ngaso 100% sajrone turu nyedhiyakake lingkungan sing sepi, kalorone turu lan wengi. Swara bisa nyebabake kejutan kasebut. Kanggo tetep kalem, delengen manawa tangi uga duwe kejang kasebut. Yen sampeyan ndeleng yen gemeter, coba njupuk suhu, yen demam. Sampeyan uga bisa ngrekam nganggo ponsel, supaya dokter bocah bisa ndeleng apa sing kedadeyan. Iki bakal mbantu diagnosis. Lan sing paling penting, cukup sabar, mioklonus biasane bisa mandheg kanthi spontan.

Sanajan kita ngomong babagan kejang ing bayi, amarga asring banget bocah sing goyang sadurunge turu, mioklonus ing wayah wengi utawa kejang otot. Iki minangka kelainan sing kedadeyan sajrone turu nalika wong duwe sensasi yen dheweke tiba utawa ora seimbang. Uga kedadeyan nalika wis diwasa, nalika tangan lan sikil obah kanthi ora sengaja sadurunge turu, kayadene kejang otot.

Patologi liyane sing bisa dibingungake

bayi gonjang-ganjing turu

Ana patologi tartamtu sing bisa mbingungake tremor nalika turu. Nanging iki minangka liyane. Salah sijine uga jinise, diarani sindrom gerakan turu irama utawa gerakan sikil periodik.

Yen gerakan kasebut kedadeyan nalika nyusoni, yaiku mioklonus bayi. Bedane yaiku wiwit 3 wulan lan bisa nganti 2 taun, kurang luwih. Gerakan iki mengaruhi awak ndhuwur lan kedadeyan nalika bocah wis siyaga.

La epilepsia, yaiku kontraksi paroxysmal sing fokus utawa umum ing awak, umume, diwiwiti sawise 6 wulan. Jarang banget yen ana serangan epilepsi sadurunge lan, iki nyebabake kerusakan otak. Kajaba iku, bayi lan bocah ngantuk sawise kejang. Anane masalah metabolisme utawa reaksi asupan sawetara obat uga bisa nyebabake kejang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.