Napa anakku ora bobote?

bocah mangan stroberi

Bocah-bocah mbutuhake panganan sing seimbang kanggo tuwuh lan tuwuh kanthi optimal, sanajan isih sehat. Nanging, akeh wong tuwa sing asring ngalami kahanan sing durung mesthi sing nyebabake dheweke kepengin weruh Napa anakku ora bobote? sing bakal dijawab kanthi maca tulisan iki.

Masalah tuwuh ing bocah-bocah

Umume, bocah sajrone taun kapisan urip, tuwuh kanthi cepet lan stabil; Nanging, yen iki ora sesuai karo standar sing dialami umume, wong tuwane curiga manawa ana sawetara masalah sing ngalangi supaya nambah bobot lan dhuwur kaya biasane.

Wektu tundha tuwuh bisa disebabake amarga beda, sawetara kalebu penyakit, minangka akibat saka a nutrisi ala utawa malah kanthi anane cacing ing bocah; parasit cilik kasebut meh ora bisa dideleng saka mripat, nanging nyebar kanthi cepet, nginfeksi awak lan anggota kulawarga liyane.

Kanggo ndeteksi kanthi efektif apa sebabe bocah cilik ora bobote lan mula tuwuh alon-alon, Disaranake sampeyan nggawa dheweke menyang konsultasi karo dokter anak, sapa sing bakal menehi katrangan babagan sepira paningkatane miturut umur lan pambangunan fisik, uga tes sing dibutuhake kanggo nemtokake manawa dheweke lagi ngalami masalah sajrone pangembangan.

Bisa nyebabake sing nyebabake tuwuhing bocah

Bocah cilik bisa nuduhake panji abang sing bakal menehi katrangan yen kekurangan gizi, amarga bisa uga ora nambah bobot, nanging isih sehat. Nalika bocah ngalami kelainan mangan, dheweke asring ora minat karo lingkungane, ngindhari kontak mata karo wong liya, mesthi nesu lan nesu, saliyane ora ngluwihi tahapan pangembangan kanthi cara normal.

ukuran lan bobote bocah

Ing pangertene iki, kekurangan nutrisi sing dialami bocah ndadékaké sampeyan wiwit lungguh, ngobrol, utawa mlaku mengko ora kaya biasane; dene sebab sing bisa nyebabake masalah iki bisa uga digandhengake karo ing ngisor iki:

  • Sampeyan ora cukup mangan panganan utawa ora kalebu panganan sing seimbang kanggo mbantu njaga bobot awak sing sehat lan ngindhari macem-macem jinis penyakit.
  • Bocah ngalami patologi sing nyebabake pertumbuhan sing telat lan nyebabake sampeyan mangan sithik, kaya sing ditindakake karo autisme, durung wayahe lair utawa duwe masalah hipertiroidisme, anorexia, kuatir, diabetes tipe 1 utawa kelainan liyane.
  • Bocah kasebut bisa uga duwe pengalaman kelainan sing ana gandhengane karo sistem pencernaan, sing ngalangi sampeyan nambah bobot; kayata diare, refluks lambung, fibrosis kistik utawa penyakit celiac, lan liya-liyane.
  • La intoleransi panganan Iki minangka elemen liyane sing asring ora dideteksi dening wong tuwa lan nyebabake awak anake ora nyerep, contone, protein sing ana ing susu utawa keju kaya sing diarepake, sing mengaruhi tuwuhane.
  • ing infèksiUga ana anane parasit, minangka unsur sing nyebabake nutrisi sing dicekel bocah kanthi cepet metabolisme, tanpa nambah bobote lan nyuda napsu.

Apa sing bisa daklakoni yen anak ora bobote?

Kanggo nanggepi keprihatinan sing asring ana ing pikirane wong tuwa, sampeyan kudu ngerti manawa masalah tuwuh bisa disebabake siji utawa luwih masalah medis ing wektu sing padha, Dheweke bisa digandhengake karo masalah lingkungan, uga minangka bagean saka kelainan emosi sing diadhepi anak sampeyan.

Mesthine, akeh bocah cilik sing ngalami tataran urip sing bobote stagn, nanging mung sedhela. Dokter anak nggunakake tabel kanggo nemtokake apa dhuwur utawa bobote bocah sampeyan wis padha karo umure lan yen ndeleng tandha peringatan, dheweke bakal nuduhake langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni kanggo mbenerake masalah kasebut.

persentil bayi

Bagan wutah lan persentil sing digunakake dening dokter bocah minangka elemen sing penting kanggo nemtokake bobot sing cocog kanggo saben bocah; mula sajrone taun kapisan urip sampeyan kudu tetep ing kontrol biasa lan yen kabeh dadi apik sajrone tahap iki, mesthine bakal tuwuh terus maju.

Recuerda que bocah kanthi emosional ora mesthi seneng karo panganan, mula dheweke bakal ngrasakake rasa napsu lan wong liya sing bakal tetep ora bisa lali. Yen sampeyan wis nindakake kabeh tes sing relevan kanggo mriksa manawa ana masalah ing awak, aja kuwatir, dheweke bakal bakal mulai mangan luwih akeh lan nambah bobot kanthi cepet.

Supaya sampeyan duwe ide sing jelas babagan nambah bobot bocah: wulan pisanan, dheweke entuk udakara 200 gram saben minggu, tikel tikel limang wulan; kaping telung taun lan bobote papat kaping luwih suwene rong taun. Nanging tuwuh dadi saya cepet lan stabil, mula saya mundhak mung 1 nganti 3 kilogram saben taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.