Napa anak wadonku nglarani awake dhewe?

emosi pain

Mlebu nalar yen sampeyan kuwatir lan mangkel nalika ngerti manawa putrine ngrusak awake dhewe, sing pertama ditakoni yaiku kenapa? Jawaban singkat yaiku dheweke Sampeyan ora bisa ngatur strategi sing cukup kanggo ngatasi kasusahan. Iki minangka wangsulan cekak, nanging ora gampang.

We nerangake ing ngisor iki kenapa anak wadon sampeyan bisa nglarani awake dhewe, efek nular sing ana ing remaja (utamane) lan sawetara rekomendasi nalika ngatasi masalah kasebut. Sing pertama yaiku konsultasi karo profesional.

Napa anak wadonku nglarani awake dhewe?

lara cilaka awake dhewe
Kita kabeh nemoni kahanan ing urip sing ngluwihi kemampuan kanggo ngrampungake. Umume, kita biasane nggawe strategi anyar, sinau lan dites ing konteks liyane sing nyebabake kita ngatasi kahanan iki. Nanging iki ora mesthi kedadeyan, ana wong sing ora sukses banjur, dheweke bakal mbukak dalan liya sing kurang sehat. Salah sijine bisa uga ngrusak awake dhewe.

Elinga yen anak wadon sampeyan ngrusak awake dhewe lagi ngalami kahanan sing angel banget, sampeyan angel ngatasi. Bocah-bocah, wong diwasa, lan bocah cilik uga asring nandhang cilaka iki kanthi pribadi, minangka ekspresi rasa sakit emosi sing ora bisa dingerteni.

Ing cilaka awake dhewe bocah padha karo proporsi antarane bocah lanang lan wadon, nanging mengko nalika remaja, ana kedadeyan wanita sing luwih dhuwur. Faktor liya sing sampeyan bisa ngerteni yaiku ngalami masalah turu, ilang napsu, alopecia, onychophagia, yaiku nyakot kuku.

Apa sing dianggep bundhas?

cilaka awake dhewe

Kanggo nerusake analisis kenapa putri sampeyan ngrusak awake dhewe, kita bakal nyoba nemtokake jinis cedera apa sing biasane kedadeyan. Contone, nresep, nglereni, ngetokake hard, menehi tandha ing kulit karo pencet nganggo obyek. Yen sampeyan rutin nindakake prilaku kasebut ing putri, saiki wayahe masrahake awakmu ing tangane profesional, sing meh mesthi uga kudu ngancani dheweke.

Meh kabeh bocah-bocah wadon sing cilaka, nglereni awake dhewe contone, dheweke ora duwe katrampilan emosional kanggo ngenali apa sing dirasakake, lan kanggo ngatur emosi. Nglarani awake dhewe dheweke ora nyoba nglalu, kayadene ing pirang-pirang kasus, dipercaya. Ing masarakat kasebut, rumangsa salah amarga ora bisa nulungi lan anggepan tanggung jawab biasane ditandhani banget. Iki minangka cara kanggo ngukum awake dhewe amarga gagal.

Ana remaja, bocah lanang-wadon tartamtu sing bisa ngrusak awake dhewe supaya bisa perhatian utawa amarga dheweke pengin pas klompok ing endi iki praktik standar. Iki sing asring diarani efek nular. Gampang kabeh jinis informasi babagan cilaka awake dhewe bisa ditemokake kanthi online nyebabake nomer kasebut saya mundhak ing antarane wong sing paling rentan.

Kepiye mbantu wong sing nglarani awake dhewe?

cilaka awake dhewe

Kaya sing wis diandharake sadurunge, njaluk a janjian karo profesional sing apik sing ngrampungake aspek emosi manungsa, yen sampeyan pengin mbantu putrine. Nanging sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan tumindak sing sopan, pangerten lan tresna marang dheweke. Saiki dheweke butuh sampeyan.

Elinga yen kemampuan kanggo ngerti, nyebut lan ngatur emosi sinau ing lingkungan sing paling cedhak, liwat hubungan afektif sing putra lan putri karo wong tuwa. Ngadhepi kahanan kasebut, sampeyan bakal takon dhewe lan nganalisa kenapa? Mbokmenawi sampun wancinipun kanthi andhap asor ngakoni manawa sampeyan minangka ibu sing salah kaya kita kabeh, nampa kesalahan sampeyan.

Jujur banget lan transparan karo wong-wong sing nulungi sampeyan, lan konsisten nganti pungkasan kanthi perawatan psikologis. Owahane bakal dadi penting, lan sampeyan bisa nggawe sampeyan yakin yen kabeh wis bisa diatasi, nanging tetep pitulung lan putri, nganti spesialis ngeculake. Yen ora, bisa kambuh maneh. Penting banget supaya putrine nampa dhukungan saka kulawarga, saka pangerten, tanpa takon utawa ngadili.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.