Cara ngajari anakku ngucapake "r"

Cara ngajari anakku ngucapake "r"

Ing umur 9-10 wulan, bocah-bocah wiwit ucapake tembung dhisik. Sajrone proses kasebut, dheweke sinau tembung kanthi evolusi lan sawetara fonem dudu sing paling apik kanggo sinau sajrone langkah pertama. "Mamama, papapa, tatata ..." minangka sawetara swara sing wiwit kalebu lan ing antarane huruf "r" bisa angel diucapake.

Kanthi saben taun, dheweke wiwit nggabungake swara lan nggawe struktur tembung sing luwih rumit. Dheweke butuh sinau babagan eksekusi sing rumit kanggo pirang-pirang suku kata, utamane sing wis dikunci, lan aja nganti umume sing paling umum: pocapan "r".

Napa sampeyan nemoni masalah nalika ngucapake "r"?

Iki minangka kasunyatan sing cukup umum ing bocah-bocah sing wis miwiti ngucapake jinis tembung kasebut kanthi huruf "r" kedadean iki diarani rotacism. Masalahe yaiku nalika bocah duwe masalah ngucapake fonem iki kanthi bener, ngasilake dislalia.

Kasunyatan iki bisa uga sawetaraYa, ana huruf tartamtu sing uga bisa rumit, kayata "d" lan "z". Suwe-suwe, bocah entuk ketrampilan lan mbenerake cacat kasebut nalika latihan lan ngasah kuping.

Cara ngajari anakku ngucapake "r"

Salah pangucapan sampeyan bisa uga asale saka papan sing kurang saka ilat kanthi kombinasi udara, nyebabake supaya ora diucapake kanthi bener. Alesan liyane yaiku nalika bocah nggunakake pacifier kanggo wektu sing suwe, sing bisa pengaruh minangka precedent. Nanging sing penting, sampeyan ora kudu mikir yen iku keterlambatan psikologis.

Pengucapan sing salah saka / r-rr / bebarengan karo fonem liyane bisa uga tandha pengamatan wiwit 5-6 taun, ing endi sing paling umum yaiku konsultasi karo spesialis. Wong sing paling cocog kanggo jinis kasus iki yaiku ahli terapi wicara, sing bakal nindakake latihan lan orientasi sing cukup kanggo masalah kasebut.

Cara ngajari anakku ngucapake "r"

Latihan sederhana bisa ditindakake ing omah saengga kita bisa ngrangsang pocapane. Disaranake luwih dhisik nindakake olahraga napas ing endi bocah kudu nyedhot hawa liwat irung lan napas liwat cangkem kanthi alon lan cepet. Sampeyan uga bisa ambegan metu kanthi tutuk kanthi kaping telu.

Olahraga liyane yaiku olahraga kanthi bagean saka tutuk: obah ilat saka sisih menyang sisih liyane, tancepake ilat nganti adoh saka cangkeme, obah ilat ing bunder ing lambe banjur coba tutul sisih ndhuwur ing mburi untu ndhuwur.

Ing omah sampeyan bisa latihan tembung sing ngemot huruf "r", sampeyan bisa nggunakake basa ing lathi, baleni tembung nganggo swara iki bola-bali lan luwih-luwih mulangake carane sampeyan nindakake langkah-langkah lan gerakan alon-alon. We nawakake sampeyan video orientasi sing mulang babagan cara nindakake "r", minangka salah sawijining sing bisa ditemokake ing platform iki, deleng kabeh sing bisa ditawakake.

Maca uga duwe pengaruh ing sinau iki, ana buku sing ditulis lan berorientasi kanggo sinau bocah kanggo ngucapake kanthi bener. 'Buku kanggo ngobrol karo erre', 'erre que erre', 'sepur Rigoberto'.

Dolanan karo bocah kanthi swara "r" nganggo obyek lan dolanan sing bisa ngemot fonem kasebut. Tembung kaya ferrrrrarrarrrrril bisa dadi penting banget kanggo diucapake; gitarrrrra, rrrrrueda, utawa swarane mesin dhewe (rrrrrrr) nalika muter karo traktor, truk utawa mobil sampeyan.

Cara ngajari anakku ngucapake "r"

Penting banget negesake pengucapan tembung sing bener lan utamane kanggo mbenerake rotasi. Bocah-bocah bakal miwiti maca lan nulis, mula kudu ngerti cara ngucapake kanthi bener, saengga bakal gampang nulis. Kajaba iku, nalika maca, dheweke bisa tetep nganggo tembung, saengga luwih angel anggone ngerti wacan kasebut.

Penting ngontrol alangan cilik iki, yen ora lan butuh wektu kanggo ngontrol bisa bosok banjur luwih angel ndandani. Ora disengaja bisa duwe pengaruh kanggo nggawe rasa percaya diri sing kurang ing bocah lan bisa nggawe gagap.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.