Cara sterilisasi pompa susu

pompa susu

Nalika ibu thothok-thothok lawang, spasi sampeyan bakal ganti ing salawas-lawase lan omahmu kebak konsep lan alat sing durung dingerteni. Ing wektu cendhak sampeyan kudu njaluk ditahan saka konsep kayata meconium, lactation, percentile, utawa pompa payudara, kayata. Kabeh tembung-tembung kasebut ana gandhengane karo perawatan bayi lan mulane, iku penting sampeyan kudu enggal ditindakake.

Yen niat sampeyan arep nyusoni nanging sampeyan kerja utawa ngerti yen sampeyan kudu pindhah karo anak ing njaba omah, ana unsur sing penting kanggo sampeyan: pompa susu. obyek iki minangka piranti sing migunani banget sajrone nyusoni, amarga ngidini ibu kanggo ngetokake susu ing antarane nyusoni lan tetep kanggo acara liyane. ayo ndeleng dina iki carane sterilisasi pompa ASI

Tips kanggo sterilisasi pompa payudara

Carane ngresiki pompa ASI

Kita bisa ngomong, kosong lan prasaja, pompa susu, nanging ing kasunyatan iku a pompa susu utawa pompa susu, a piranti manual utawa listrik sing mbeber susu ibu lan ngidini kanggo disimpen.

Nalika ibune pengin menehi ASI kanggo bocah kasebut amarga ora kasedhiya, contone, dheweke kudu ninggalake bayi karo wong liya, dheweke bisa ngetokake susu lan disimpen ing wektu tartamtu. Panggunaan piranti iki uga stimulates lactation ing wanita sing ora duwe susu akeh utawa sing duwe akeh lan bisa nandhang inflamasi ing payudara.

ASI sing dicethakaké nganggo prosedur iki bisa disimpen nganti enem jam ing suhu udakara 20ºC, nanging ing kulkas bisa tahan sawetara dina. Kandhane nganti wolung, nanging aku ora ngerti ibu sing menehi susu nganti suwe. Ing kasunyatan, ibu ora biasane beku susu, pump susu luwih kanggo sing moments ing saben dinten gesang ngendi sampeyan ngerti yen sampeyan ora bakal kasedhiya.

Carane wisuh pump susu

Kanthi cara iki, wong liya bisa nyusoni bayi liwat botol nanging ora nglirwakake keuntungan saka nyusoni. Kanthi cara iki sampeyan uga bisa ngaso luwih apik lan nalika sampeyan kudu bali kerja, sampeyan bisa nerusake nyusoni nganti sampeyan mutusake.

Nanging pompa susu, kaya kabeh alat sing kontak karo panganan bayi, kudu diresiki lan disterilake kanthi bener. Yen ora, bakteri bisa tekan bayi lan mengaruhi kesehatane, mula iki ana sawetara cara carane sterilisasi pompa ASI

Tips kanggo sterilisasi pompa payudara

Reresik pompa ASI

Kanggo nggunakake pompa susu tanpa resiko, sampeyan mung kudu njupuk sawetara pancegahan nalika sampeyan nggunakake, uga ing reresik lan sterilization sakteruse, sadurunge nyimpen. Kita nerangake, langkah demi langkah, carane sampeyan kudu ngresiki pompa susu dadi disterilake kanthi lengkap.

Kita bisa nimbang telung moments gedhe, pisanan sadurunge nggunakake pompa susu: Pisanan, saben sampeyan arep kanggo ngapusi pump susu, nindakaken karo tangan resik. Sampeyan bisa ngumbah tangan nganggo sabun lan banyu suwene 20 detik kanggo mesthekake yen pancen resik. Banjur sampeyan siap ngumpulake pompa susu lan mriksa bagean-bageane: Apa ana lembab, apa ana jejak susu? Yen kedadeyan kasebut, bagean kasebut kudu diresiki utawa diganti. Uga, yen sampeyan nuduhake pompa susu, mula kabeh kudu di resiki nganggo lap disinfektan.

Kapindho, sawise nggunakake pompa susuya sing pisanan nyimpen susu perah kanthi aman. Sampeyan bisa nransfer menyang botol sterilized karo tutup, sijine tanggal lan wektu lan langsung sijine ing kulkas, freezer utawa conthong es krim. bungkus kadhemen yen arep lelungan. banjur sampeyan kudu ngresiki extractor uga kanthi wipes khusus lan pungkasane, mriksa kabeh, misahake bagean lan wisuh kabeh ing ngisor tunyuk supaya ora ana residu susu.

ngumbah pompa susu

Padha bisa nggunakake sink nanging karo Bowl nang, ora ing kontak langsung karo sink dhewe, nggunakake banyu panas lan sabun netral lan spons khusus, sing mung digunakake karo pompa susu, bakal mbantu ngresiki kabeh bagean. Sawise mbilas kabeh lan ninggalake hawa garing ing handuk kertas utawa kain resik ing panggonan sing bebas saka bledug utawa rereget.

Nggunakake a mesin cuci piring Disaranake mung nalika pabrikan pompa susu menehi wewenang utawa menehi rekomendasi. Lan minangka bonus, yen sampeyan penggemar saka reresik nemen, sampeyan bisa tansah nggunakake a sanitizer ing paling sapisan dina ing pump susu. Iki utamané dianjurake yen bayi kurang saka rong sasi utawa lair prematur utawa duwe sistem imun weakened kanggo alesan apa wae. Yen bayi wis tuwa utawa sehat, sanitasi ora perlu maneh.

Lan kepiye carane ngresiki, yen perlu? Proses kasebut nduweni langkah-langkah ing ngisor iki: ngresiki, ngresiki, ngresiki uap nggunakake gelombang mikro utawa nggodhok bagean piranti nganti limang menit lan garing. Kanggo rampung, Sejatine iku pitakonan saka nepaki langkah ing ngisor iki nalika nerangake sterilisasi pompa ASI:

  • Copot alat sawise saben panggunaan. Ing pandhuan sing kalebu ing piranti, sampeyan bakal nerangake kepiye cara nyopot piranti lan bagean sing bisa udan.
  • Gunakake kaserol sing gedhe banget kanggo duwe ruangan sing cukup, sampeyan bisa menehi kompor tekanan. Isi pot karo banyu tunyuk lan lebokna ing geni nganti umob.
  • Cuci saben potongan kanthi kapisah. Nalika banyu dadi panas, sampeyan kudu ngumbah saben potongan kanthi banyu panas lan deterjen. Sampeyan bisa nggunakake mesin cuci piring, banyu panas bakal mbantu ngilangi residu lan bakteri.
  • Lebokake potongan kasebut ing banyu sing umob. Kabeh bagean sing sadurunge wis umbah-umbah lan bisa dadi udan, umume kabeh piranti kajaba bagean sing ana ing batere.
  • Siapake andhuk utawa klambi sing resik. Yen potongan wis umob udakara 10 menit, copot saka banyu nganggo pinset lan lebokake ing kain sing resik. Ayo dadi udhara garing kabeh, tanpa nggunakake kertas utawa jaringan.
  • Resik nganggo alkohol bagean sing ora bisa direndhem. Kalebu tabung karet utawa plastik sing ngubengi susu, kanthi cara iki supaya sampeyan ora bisa nyebar jamur lan jamur.

Sawise siyap, sampeyan mung kudu nyusun pompa susu lan bakal siyap digunakake nalika mbutuhake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.