Kepiye supaya luwih bisa ngontrol lan ngatur emosi negatif?

emosi negatif

Minangka wong tuwa, penting banget kita ngerti emosi negatif kanggo ngerti yen perlu kanggo maju urip. Emosi negatif babar pisan ora elek lan kudu mulang bocah supaya ngerti yen kabeh emosi, sing dianggep apik lan sing dianggep ala, prelu urip.

Salah sawijining cara paling apik kanggo ngatasi emosi negatif yaiku nampa. Iki minangka piwulang sing kudu diwulang bocah wiwit cilik. Kaya dene mupangate emosi negatif, meksa awake dhewe uga seneng uga seneng bisa ngrugekake kesejahteraan emosi kita sakabehe.

Bocah kudu diajari ngerti manawa sedhih, nesu, nesu, nesu ... minangka emosi alami lan lumrahe dirasakake. Mung kita kudu sinau kanggo ngatur emosi kasebut tanpa dheweke ngatur.

Sampeyan kudu dadi conto kanggo nampa emosi negatif, ing awake dhewe lan wong liya, kalebu bagean saka manungsa, mula kita bisa nggawe rasa welas asih sing luwih apik babagan cara nggawe awake dhewe lan sebabe. Tinimbang macet ing pola pikir yen emosi negatif kudu dihindari utawa sing pancen 'salah' kanggo dialami, kita kudu nampa manawa dheweke kalebu bagean alami saka sejatine kita.

Yen wis rampung, kita bisa wiwit ngowahi cara nanggapi lan nuwuhake prilaku sing migunani lan nambah nilai nalika nyebutake awake dhewe lan sesambungan karo wong liya. Iki bakal dadi pelajaran sing apik kanggo bocah, nanging sampeyan kudu conto sing apik kanggo dheweke. Pikirake emosi nalika sampeyan ngrasakake, pikirake kenapa sampeyan duwe lan kanthi cara iki, sampeyan bisa ngontrol luwih akeh. Wiwit saiki emosi negatif ora bakal dadi masalah kanggo sapa wae!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.