Kepiye meteng sawise nyetop kontrasepsi?

Apa gampang meteng sawise ngontrol KB?

Apa gampang meteng sawise ngontrol KB?

Wanita nalika dheweke ora pengin dadi ibu, nalika pengin jinis tanpa bahaya meteng, nalika pengin dikontrol wektu, nalika ora pengin nyengsarakke utawa nalika resep dokter amarga alasan tartamtu, ... ing kabeh kahanan kasebut njupuk kontrasepsi oral kanggo wektu sing ditemtokake.

Kajaba iku, wanita biasane nglampahi separo gesang kita tanpa kepengin meteng lan nalika wanita milih dheweke wis siyap dadi ibu, sampeyan bisa uga ngalami kahanan manawa hamil ora gampang kaya sing sampeyan kira.

Nalika wanita nganggo cara hormonal Kaya kontrol lair, pilihan sing paling apik kanggo hamil yaiku ngrampungake siklus hormon banjur coba hamil sawise menstruasi normal pisanan wis kliwat. Ana wanita sing ngerteni luwih angel katimbang karo wong liya lan pancen normal.

Kontrasepsi mbantu sampeyan ora meteng.

Pil minangka salah sawijining metode sing paling akeh digunakake

Nanging ana sawetara cara kontrasepsi sing wanita kudu nyingkiri meteng, lan bakal gumantung karo sistem sing wis digunakake nalika nyoba hamil sawise mungkasi siklus hormonal.

Kandhutan sawise ngombe pil

Pil kontrasepsi nyegah meteng kanthi nyegah ovulasi, mula kram menstruasi ilang karo pil kontrasepsi, amarga sing ilang yaiku periode kasebut dhewe.

Yen sampeyan ngombe pil kontrasepsi, sing pertama sampeyan kudu mandheg yaiku njupuk pil nalika ngrampungake paket sing wis diwiwiti lan ora miwiti obat sing anyar.

Kanthi pil, ora perlu ngenteni wektu pancegahan kanggo meteng sing aman, amarga bakal tetep. Nanging sampeyan kudu ngerti yen butuh sawetara wektu nalika hamil sawise mandheg pil.

Sawetara wanita bisa ovulate sajrone seminggu utawa loro sawise mandheg pil, nanging ana wanita sing butuh sawetara wulan. Ovulasi bisa uga ora ditundha gumantung saka apa siklus sampeyan ora teratur utawa biasa sadurunge miwiti ngombe pil KB.

kontrasepsi oral

Kasuburan sawise ngombe pil KB

Akeh wanita mikir yen sawise ngombe pil KB, dheweke ora bakal bisa meteng utawa luwih larang regane tinimbang wanita sing ora nate ngombe obat kasebut. Sanajan sejatine wanita sing wis ngombe pil KB wis pirang-pirang taun bisa mbutuhake wektu luwih suwe amarga awak kudu ngatur maneh supaya subur, ora ateges dheweke ora bisa meteng amarga kesuburan bakal bali tanpa masalah.. Yaiku, nalika wanita mandheg ngombe pil kontrasepsi, dheweke bakal subur maneh.dheweke.

Artikel sing gegandhengan:
Tes meteng

Kepiye cara mungkasi pil?

Yen sampeyan pengin mandheg pil ora bisa rampung sewengi. Ora preduli suwene sampeyan nggunakake pil saiki, amarga yen mandheg sampeyan kudu nindakake perkara sing padha.

Sampeyan ora bisa njupuk pil kontrasepsi lan dumadakan wiwit sedina nganti sedina tanpa njupuk pil sajrone wulan, aja nganti mandheg. Iki bisa nyebabake ketidakseimbangan hormon sing mbebayani ing siklus menstruasi.

Apike, kanggo menehi pil kontrasepsi yaiku ngrampungake kothak pil kontrasepsi sing wis diwiwiti lan sawise minggu mati, aja miwiti kothak liyane. Banjur awak bakal wiwit ngatur dhewe lan sampeyan bakal subur maneh.

Periode ora kejawab sawise nyetop pil

Wong wadon sing pengin meteng

Yen sawise mandheg pil kontrasepsi sampeyan ngalami amenore (ora ana suwé), bisa uga sampeyan wis ngandut lan sampeyan kudu nyoba kanggo ngerteni manawa sampeyan ngandut, utawa yen ora, sampeyan bisa uga ora ovulasi.

Yen haid durung mudhun sawise rong utawa telung wulan sawise mandheg pil kontrasepsi, sampeyan ora kudu kuwatir banget amarga iku cukup umum, lan biasane kedadeyan amarga kontrasepsi gabungan ngemot estrogen lan progesteron sing nyegah ovulasi kanthi njaga level hormonal tartamtu lan nyandhet hormon alami liyane sing ngrangsang ovarium kanggo ngeculake ovum.

Nganggo kontrasepsi oral (pil utawa pil) ngalangi endhog tuwuh lan diluncurake, mula ovulasi mandheg.

Dadi nalika wanita ngombe pil kontrasepsi utawa pil aturane ora katon kaya biasane, amarga ora ana ovulasi sanajan ana pendarahan saben 28 dina kanthi rutin lan ora preduli manawa periode kasebut wis rutin utawa ora sadurunge ngombe pil.

Nalika mandheg ngombe pil, tingkat hormon sing tetep mandheg lan awak bakal mulai nggawe produksi hormon dhewe maneh, sing bisa mbutuhake sawetara wektu kanggo entuk irama normal. Dadi yen ovarium wis siyap bisa duwe endhog diwasa sing bisa dibuahi.

Artikel sing gegandhengan:
Tandha manawa sampeyan meteng

Biasane, rata-rata kanggo miwiti ovulasi normal yaiku saka siji nganti telung wulan yen sampeyan durung ngandut sadurunge. Nanging sampeyan kudu ngerti manawa ovulasi bisa kedadeyan cepet utawa mengko lan ora ana sing kelakon.

Cara ngrencanakake meteng yen njupuk kontrol lair utawa pil

Wanita hamil ngapusi

Tujuan utama pil KB yaiku kanggo mungkasi ovulasi, mula sampeyan ora subur nalika njupuk pil lan sampeyan nindakake kanthi bener (ngetutake kabeh pil ing kothak lan ora lali). Dadi, yen sampeyan pengin meteng lan wiwit ngrencanakake meteng, mula kudu luwih dhisik ngatasi pil (nalika kothak wis entek, aja luwih akeh njupuk).

Banjur ngenteni periode sampeyan mudhun lan ngetung siklus menstruasi sampeyan saka 3 nganti 6 wulan Lan yen wis jelas, dietung kapan sampeyan bakal entuk minggu sing subur (wiwit dina 14 nganti 16 ing siklus 28 dina), supaya ora bisa dilindhungi lan coba pupuk endhog. Aja kesusu golek, yen ora dikarepake bakal teka.

Ramalan ovulasi

Yen sampeyan pengin prédhiksi dina ovulasi amarga prihatin nalika kedadeyan maneh, sampeyan bisa nggunakake sawetara tips ing ngisor iki kanggo miwiti meteng:

  • Gunakake termometer kanggo ngontrol suhu awak supaya sampeyan bisa nggawe tabel suhu. Ing dina nalika suhu mundhak sithik, bisa uga sampeyan lagi ovulasi, nanging cara iki angel akurat amarga ana akeh faktor sing bisa beda-beda kayata penyakit, panas awak, stres, lsp.
  • Delengen kapan wis mukus cervical ing kathok sampeyan. Biasane, yen keputihan duwe warna putih lan sanajan kuning semu putih, kaya tandha yen sampeyan lagi ovulasi nalika semana lan mula subur.
  • Sampeyan bisa nggunakake produk kanggo prédhiksi dina sing subur, kayata Clearblue, sing didol ing pasar saiki lan bisa mbantu sampeyan nganalisis analisis urin kanggo ngerti manawa sampeyan lagi dina subur.

Yen sawise sawetara wektu wiwit ngerteni yen menstruasi ora bali, utawa isih ora teratur (butuh pirang-pirang wulan maneh), bisa uga dadi pratandha manawa sampeyan ora wiwit ovulasi sacara teratur lan mulane sampeyan ora meteng . Yen sampeyan prihatin banget, sampeyan bisa takon dhokter kanggo menehi pandhuan sing luwih spesifik gumantung karo kasus tartamtu.

Kandhutan sawise nggunakake IUD

Ana cara kontrasepsi liyane sing, sanajan dudu lisan, perlu diandharake. Yen sampeyan wis nggunakake IUD kanggo sawetara wektu lan saiki pengin ngandut, sampeyan kudu golek gynecologist kanggo nyopot. Proses iki cepet lan ora krasa lara, nanging kudu ditindakake dening profesional sing nduweni kualifikasi.

Ora preduli manawa IUD tembaga utawa IUD hormonal sawise dicopot sampeyan bisa hamil kanthi aman. Perlu rada suwe kanggo ovulasi sawise sampeyan duwe IUD hormon tinimbang tembaga, nanging bakal aman kanggo hamil lan biasane luwih cepet tinimbang pil.

Nanging ing kasus apa wae, sawise njupuk kontrol lair, ora kudu dadi masalah kanggo meteng maneh. Yen sampeyan ndeleng manawa haid ora mudhun utawa sampeyan kuwatir banget amarga butuh wektu kanggo meteng, ing kasus iki, aja ragu-ragu golek dhokter kanggo mbantu sampeyan nemokake solusi sing cocog kanggo kasus tartamtu lan yen kabeh wis apik, sampeyan bakal bakal nemu sawetara iki gejala kehamilan langka ing dina pisanan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

799 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ada ngandika

    Para kanca. -

    Aku rada kuwatir, amarga aku lan mitraku wis mutusake bakal duwe anak nomer loro, nanging aku durung bisa meteng, sawise anakku sing nomer siji lair udakara 10 taun kepungkur, aku nggunakake depo provera lan aku mandheg digunakake udakara setaun kepungkur.

    Aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan bisa nulungi aku. Berkah. Ada.

    1.    olga ngandika

      Aku umur 29 taun, aku wis bebojoan lan wis luwih saka setahun aku mandheg ngombe pil amarga nyoba duwe anak pertama, aku sinau lan kabeh lancar .. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake amarga aku ora bisa tetep 🙁

    2.    Saben dina ngandika

      Halo, sugeng siang, aku duwe pertanyaan apa sampeyan bisa nulungi aku. Aku nyuntikake kontrasepsi lan aku mandheg nggunakake ing wulan Mei wulan Juni lan Juni, aku ngalami periode run-off lan saiki ing wulan Juli durung teka lan aku kuwatir yen durung mudhun. Aku mikir yen hamil nanging tes bali negatif lan aku nggoleki bayi nomer loro, tulung aku, aku ora ngerti yen amarga stres utawa kepinginan kanggo hamil maneh

  2.   cecilia ngandika

    Apa sing bakal kedadeyan yen aku mandheg ngombe kontrasepsi lan wiwit njupuk asam folat lan nalika aku golek bayi? tanpa ngenteni istirahat sewulan

    1.    Diana ngandika

      hello… ora ana kedadeyan apa-apa. Saenipun, sampeyan kudu miwiti ngonsumsi asam folat sewulan sadurunge, lan ngombe sajrone meteng. asam folat ora mengaruhi bayi lan mbantu nyegah malformasi.

      1.    Arely ngandika

        hai, aku butuh pitulungmu. 🙁 Aku umur 6 taun karo pacarku lan aku wis ngurus 1 taun setengah, aku ngurus diri karo tambalan evra sing diarani, saiki wiwit wulan Nopember kita ora ngurus maneh awake dhewe lan aku durung bisa meteng wis 3 wulan wis kliwat lan ora ana apa sing bakal kedadeyan ???

        Aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan mangsuli

        1.    Andrea ngandika

          Aku wis nyoba suwene 6 wulan lan ora ana sing meteng lan aku isih nggunakake tambalan kasebut 🙁

  3.   Lucy ngandika

    Halo Cecilia, piye kabare? Ora ana sing kelakon. Ora becik yen sampeyan nindakake kabeh, amarga yen sampeyan arep meteng, luwih becik yen sampeyan wiwit ngonsumsi asam folat luwih dhisik. Kesempatan kanggo hamil ing nyoba pisanan tanpa proteksi pancen gedhe. Nanging yen sampeyan arep golek bayi, aku uga menehi saran supaya sampeyan konsultasi karo dokter kandungan lan priksa karo pemeriksaan medis lengkap, supaya sampeyan ngerti yen awak ora sehat kanggo bayi. Lan kanthi cara iki, sampeyan bisa ngrujuk masalah iki.

    Sugeng golekane! Lan terusake maca MadresHoy.com

    1.    liliana ngandika

      suwene 6 taun aku ngrencanakake nganggo pil, 3 wulan kepungkur aku mandheg ngombe kanthi niat meteng. Rong wulan sadurunge aku ngatur periode kaya-kaya rencana, nanging wulan iki telat 12 dina ... lan ora ana tandha yen bakal kelangan ... Aku ngalami kram sithik, kaya menstruasi, sakit sirah (ora nate sadurunge dheweke ngalami) mual ing ngarep sawetara panganan, akeh sensitivitas emosi lan luwih akeh ngeculake tinimbang biasane, putih lan panas. Aku wis njupuk rong tes, yaiku sing didol ing apotek lan dheweke wis negatif ... APAK APIKU Yen KANGGO ASILING ASAM ... APAKU APA WIS LAN GAWE? KANGGO PIKIRAN

      1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

        Hai Liliana

        Mungkin periode sampeyan isih ngatur dhewe, nanging ora ngilangi kemungkinan meteng. Kadhangkala tes ing omah gagal, yen sampeyan butuh suwene seminggu, sampeyan bisa nindakake tes getih sing luwih aman; )

        Salam lan muga-muga meteng sampeyan enggal teka!

        1.    LILIANA ngandika

          HELLO, aku pitutur marang kowe yen aku wis nindakake tes getih lan tesku metu negatif 🙁 Aku lunga menyang dokter kandungan lan dheweke ngirim tes, wingi aku duwe ultrasonik lan aku duwe ovarium polikistik ing toroida, diabetes, lsp. Aku sedih tenan ... jebule iki nyusahake kemungkinan aku hamil ... sepira serius iki? PUNGGUNG, LAN Matur Nuwun Wangsulan!

          1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

            Hai Liliana,

            Aja padha sumelang, akeh wanita sing duwe ovary polikistik wis bisa nyuda lan dadi meteng, nyatane aku ngerti sawetara wong sing duwe bayi lan sawetara sing lagi ngandut. Aja nyerah, sampeyan mesthi bakal entuk!

            Thanks!


          2.    yesenia hernandez ngandika

            hello liliana Aku maca publikasi sampeyan lan mutusake nulis kanggo nyengkuyung sampeyan, aku bakal crita sethithik babagan kasusku supaya sampeyan ora keprungu ... Aku duwe ovarium polikistik wiwit umur 12 taun lan saiki aku duwe wong lanang umur 10 taun sing ayu lan aku mung mandheg njupuk pil nalika meteng kaping pindho, dadi tenang, mula kita kudu luwih ati-ati lan sabar nanging ora serius, mengko sampeyan bakal weteng, aja kuwatir. KANGGO !!!!


          3.    gisela victoria ngandika

            Halo bocah-bocah, iki pisanan nulis lan aku butuh wong sing nulungi aku, aku njupuk miranova telung taun aku ninggalake dheweke rong wulan kepungkur, aku telat dina, apa aku bisa ngandut ????????? ?


          4.    Aisyah Santiago ngandika

            Yen bisa.


        2.    Gabi ngandika

          Hai, aku pengin takon, aku wis meh 3 taun ngopeni awake dhewe nganggo suntikan lan saiki aku kepengin golek bayi sing pertama.

          1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

            Yaiku prekara sing kudu dikandhani gynecologist, yen dikunjungi lan dikandhani babagan telusuran, dheweke bisa ngirim tes lan menehi saran yen sampeyan kudu ngonsumsi suplemen, biasane resep resep zat besi utawa asam folat. Bejo!


          2.    Yande ngandika

            Halo, aku duwe pitakon, wis 2 wulan suwene aku mandheg ngombe kontrasepsi lan pacarku lan aku wis ora dilindhungi kanthi tepat sajrone dina sing paling subur. Apa aku bisa ngandut, utawa ngontrol kelahiran isih ana?
            Iki mung sawetara dina kepungkur, mula ora ana sing nyoba.


          3.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

            Kesuburan bali normal mung seminggu sawise mandheg kontrasepsi, akeh wanita hamil 2, 3 utawa 4 minggu sawise mandheg, mula sampeyan duwe kemungkinan meteng.


          4.    Charito ngandika

            Halo, pitakon, aku ngurus suntikan, pasanganku lan aku ngrencanakake duwe bayi lan aku mandheg nggunakake luwih saka setahun kepungkur lan isih ora ana apa-apa, aku maca ing komentar sampeyan yen ovulasi bali ing 1, 2, 3 utawa 4 minggu ing kasus iki? Matur suwun wangsulan.


        3.    Mariela ngandika

          Halo, aku wis ngombe kontrasepsi udakara telung taun, wulan kepungkur aku lali ora ngombe rong pil lan njupuk kaping telu ing dina kaping telu, haidku uga lumrahe, nuroni nalika haid lan sawise (aku terus nggunakake kontrasepsi biasane) ana kemungkinan meteng kanggo kelalen ????

          1.    Aisyah Santiago ngandika

            Ya, iku uga salah yen njupuk kabeh sing sampeyan lali sekaligus, kanthi cara iki ora duwe efek sing kudune lan sampeyan bakal ngrusak kesehatan.


          2.    karen ngandika

            Halo, konsultasi, aku bakal umur setaun, yen aku duwe kuretase lan ngurus diri karo pil nanging aku pengin golek meteng kaping telu aku njupuk asam folat sing aku pengin ngerti kapan aku bisa detoksifikasi Aku hamil maneh tanpa masalah, dhokter ngongkon ngrawat awak dhewe x setaun ora yen ora apa-apa utawa wektu kudu ngenteni, tulung tulung matur nuwun kanthi matur nuwun ...


    2.    dayanna ngandika

      Aku butuh pitulung, lan aku butuh kontrasepsi sajrone 4 taun lan aku lali telung dina anggone njupuk lan aku nindakake hubungan seksual nalika subur, apa aku bakal ngandut?

  4.   mara ngandika

    Halo, sugeng siang, mandheg njupuk pil, apa aku bisa tetep ing kahanan sing cepet utawa kudu ngliwati proses reresik ing awak

  5.   kika ngandika

    Halo, aku wis njupuk pil kontrasepsi 21 dina suwene setaun, yazmin iku rutin, lan yen aku pengin mandheg njupuk dheweke lan aku pengin ngandut, lan yen bisa aku bisa ngandheg, aja mandheg njupuk utawa apa sampeyan kudu ngenteni setaun kanggo meteng?

    1.    kamar santai ngandika

      halo bocah wadon 5 wulan kepungkur aku pacaran karo pacarku lan aku njupuk pil dina esuk. Kaya sing dakkandhakake, 5 wulan wis kliwat lan daklakoni maneh mengko, apa efektif?

  6.   cahya ngandika

    Halo, mung siji pitakon, apa sampeyan ngerti yen aku kepengin ngandheg, nanging aku ora bisa, aku wis duwe anak, nanging aku mandheg ngrawat awakku suwene setaun lan aku ora pengin ngerti apa-apa amarga haidku tepat x wulan nanging ora ana sing kari.

  7.   yariela ngandika

    hello aku arep telung taun ora nggunakake depo provera lan saiki aku lan esoso mutusake duwe bayi liyane, aku duwe bocah wadon limang taun lan aku ora bisa metu

    Apa sampeyan bisa nulungi aku

  8.   valery ngandika

    Halo Aku mandheg njupuk pil KB sawise 2 2/XNUMX minggu kepungkur. Wiwit dina aku kudu miwiti njupuk maneh, aku wis seneng jinis. Aku wis ngalami XNUMX tes getih lan NEGATIF ​​... aku pengin duwe bayi ... apa sing kudu tak lakoni?

  9.   Vanessa ngandika

    halo, wis 7 wulan aku mandheg ngombe pil lan ora meteng. Aku ora ngerti apa sing kudu dipikirake maneh, aku ora ngerti apa amarga wis nggunakake kontrasepsi sajrone 10 taun utawa apa kita sejatine duwe masalah kesuburan. Yen ana wong sing bisa nulungi utawa menehi saran, aku luwih seneng.

  10.   Alejandra ngandika

    Aku lan mitraku mutusake arep duwe bayi, nanging aku kepengin ngerti yen kudu mandheg ngrawat awak dhewe, aku nyuntik topasel, dheweke kandha yen aku kudu mandheg nyuntik aku rong wulan sadurunge, aku kepengin yakin.

  11.   yessica barcenas ngandika

    halo ... sing bisa nulungi aku wiwit wulan Februari aku ngurus diri karo topasel lan kita lagi ing wulan Juni lan aku mutusake duwe anak, aku pengin ngerti apa sing kudu ditindakake supaya bisa cepet hamil lan leren nyuntikake awakku apa maneh sing kudu tak lakoni ...
    tulung jawaben kanthi cepet ... Aku pengin anakku ing kandhutan sadurunge wulan Juli diwiwiti

  12.   marie ngandika

    hello jenengku marie, aku mung mandheg njupuk kontrasepsi, aku wis suwene njupuk setahun lan saiki aku lan bojoku pengin duwe bayi, nanging aku kepengin ngerti suwene aku bisa hamil? Lan yen sampeyan bisa menehi trik supaya luwih cepet ... muga-muga bisa mbantu aku matur nuwun 🙂

  13.   Lau ngandika

    Halo, bagean sing apik, sampeyan ngerti, aku wis nyuntik awake dhewe suwene rong taun lan aku pengin ngandut, kepiye carane bisa entuk, butuh wektu suwe, aku nundha 20 dina amarga bakal, aku muga-muga sampeyan mbantu aku, matur nuwun kanggo kabeh

  14.   ... ngandika

    Napa disaranake yen sawise mungkasi pil kudu ngenteni sewulan sadurunge meteng?!? Aku wis nate krungu, nanging apa ana sebab medis?!

    1.    ams ngandika

      Yen alasan medis sampeyan ngenteni sewulan utawa luwih kanggo nyegah cacat ing bocah, kabegjan

      1.    Dra anyel ngandika

        IKI PALSU !!!! Nyatane, saben dhokter nyaranake yen sawise ngrancang kudu ngenteni paling ora sewulan, supaya siklus diatur maneh lan dina ovulasi lan pangiriman dingerteni luwih aman.
        Yen sampeyan duwe pitakon, aku saranake sampeyan konsultasi karo dokter kandungan, aja percaya kabeh sing diucapake ... amarga sampeyan bakal dadi luwih bingung.

  15.   carina ngandika

    Aku duwe telung wulan tanpa ngombe pil lan wedi amarga aku durung ngandut, amarga aku ora duwe hubungan apa-apa.

  16.   carina ngandika

    Aku 5 wulan njupuk pil lan ninggali telung wulan lan isih ora bisa ngandut, kuatir yen bojoku utawa duwe masalah duwe anak

    1.    Dra anyel ngandika

      Carina kuatir lan stres minangka kendala utama kanggo sampeyan meteng,
      Aku nyaranake supaya santai lan mung mikir babagan seneng karo pasangan lan ora kuwatir ... lan sampeyan bakal bisa ndeleng yen pirang-pirang dina utawa wulan sampeyan bakal ngandheg ..
      dadi carina santai lan sampeyan bakal bisa ndeleng asil sing positif banget ... ati-ati

  17.   santios yomara ngandika

    Ya, aku nggunakake kontrasepsi sajrone setaun lan ditinggal rong wulan kepungkur, wulan kapisan, haidku teka nanging wulan kapindho durung teka lan aku pengin ngerti apa aku hamil, aku duwe anak loro lan aku lan mitraku kepengin duwe bayi pungkasan nanging aku ora ngerti apa bisa ditindakake amarga aku ngindhari setaun sajrone njupuk pil aku ora butuh wangsulan sanalika bisa.

  18.   Eva ngandika

    Halo, aku pisanan njupuk kontrasepsi ing uripku ... sewulan kepungkur ... Aku entuk periode 3 Agustus lan aku mandheg ngombe pil tanggal 8 Agustus ... Aku bisa njupuk kabeh strip .. . nanging kanggo perkara-perkara ing urip ... Aku nuroni tanggal 14 Agustus lan dheweke metu ing njero ati ... dina iki aku wiwit ngrasakake lara ing dodo lan dheweke nresep ... saliyane nggawe aku ngantuk banget sedina muput!
    Aku meteng ... lan aku ora terus nggunakake kontrasepsi!

  19.   caro ngandika

    Halo! Aku mandheg ngombe pil kontrasepsi 24 dina kepungkur, banjur aku sesambungan karo kondom, nanging aku nembus tanpa, ejakulasi metu saka tempek, lan aku wedi yen ngombe kontrasepsi darurat sajrone 48 jam. supaya aku ora gugup lan nerangake kanthi bener.
    Wingi aku ngalami aliran kaya getihen lan nyebabake aku, lan sawetara lara payudara sawetara dina kepungkur, aku ora ngerti yen amarga akeh asupan hormon ing wektu sing sithik, utawa yen normal sawise antis

  20.   asin ngandika

    Aku wis njupuk depo provera suwene setaun lan mandheg anggonku wiwit 8 Juni lan dina Agustus lan suwene durung teka lan aku kepengin meteng aku njaluk pitulung

  21.   ivonne ngandika

    hello, aku mandheg njupuk kontrasepsi telung wulan kepungkur, aku nindakake hubungan seks tanpa ngurus awake dhewe 2 wulan, nanging isih durung mudhun, aku bisa meteng suwene 2 taun kanthi implan lan 2 taun suntikan.
    Periode saya isih durung mudhun lan saya akeh rasa ora nyaman ing rahim, mula menehi kram, nanging ora ngasorake awak lan saya akeh debit putih lan kuning cilik

  22.   yanira ngandika

    Halo; Aku wis njupuk anticosetive sajrone 6 wulan lan aku mandheg njupuk 2 minggu kepungkur lan aku mandheg nyusoni 3 minggu kepungkur lan aku pengin kaku lan aku ora tetep, critakake apa sing kudu aku lakoni

  23.   Rocio ngandika

    Halo !! Apa ana sing nulungi aku njlentrehake pitakon ...
    Aku suwene 18 dina ngombe kontrasepsi YASMIN, nanging bengi aku wis berhubungan seks lan aku mandheg njupuk dina sabanjure amarga pasanganku lan aku pengin bayi
    suwene iki bisa kedadeyan ???? apa kita kudu terus nyoba ???

  24.   Rocio ngandika

    Halo, aku duwe pitakon, aku nggunakake metode kontrasepsi YASMIN sajrone 18 dina, nanging bengi aku hubungan karo kancaku lan esuke aku mbatalake amarga kita pengin bayi, suwene wektu ing treadmill? ?? utawa apa sing kudu sampeyan lakoni

  25.   mawar lucu ngandika

    Halo 3 taun kepungkur aku ngurus diri kanthi kontrasepsi sing beda nanging sewulan kepungkur aku nundha aku telat 4 dina nanging aku ora krasa apa-apa lan wektu kasebut ora teka lan aku tes nanging metu negatif aku pengin tetep ing barasada lan aku ora ngerti apa sing kudu daklakoni kanggo ngucapake matur nuwun, Gusti Allah, adol lan kabeh ibu-ibu sing pengin duwe anak, mengko dakwenehake

  26.   dayana ngandika

    Halo! Aku umur 22 taun lan aku wis ngurus diri wiwit umur 15 taun kanggo ngatur wektu sing ora teratur, taun kepungkur kanggo wulan Maret aku mandheg ngrawat awakku dhewe lan ngandheg, aku kelangan amarga aku ora ngerti aku aku lunga menyang gym nalika semana, aku bali ngurus diri kanthi injeksi deprovera lan ngidini dheweke nggunakake ing wulan April taun 2010 iki lan wiwit dina iki 08/09/2010 aku durung bisa meteng .. apa aku kudu piye?

  27.   Bayek putus asa ngandika

    Halo, aku wis 4 wulan, aku mandheg ngombe kontrasepsi lan bojoku wis kepengin bayi sing bakal tak hamil, sanajan aku haid ing wulan Agustus tanggal 7 lan aku wiwit tanggal 30 wulan sing padha, nanging mung tetesan 2 dina lan saiki lagi mlebu. September Aku duwe wektu sing bakal dijawab

  28.   sarita ngandika

    halo kanggo kabeh !! Deleng pitakonku yaiku, aku kepengin ngandheg saiki, lan aku rampung njupuk pastiyas, sanajan aku ngrungokake, ngenteni sewulan, yen aku ora ngenteni, ana kedadeyan? Apa angel nggawe aku meteng? Ngambung gedhe !!

  29.   Maria Guadalupe ngandika

    Halo, jenengku Lupe wis 4 taun aku ngopeni awake dhewe nganggo suntikan perlunid, nanging kancaku lan aku pengin duwe anak, aku pengin ngerti suwene wektu kanggo mbobot lan apa sing kudu aku lakoni sadurunge njaluk aku pengin ngerti apa aku kudu ngurus awake dhewe sadurunge ngrancang Jabang bayi aku ngandhani yen ana konsekuensine lan aku pengin ora apa-apa, yen sampeyan bisa nuntun aku, matur nuwun

  30.   keila ngandika

    Hai, aku wis ngurus diri dhewe karo injeksi saben telung wulan, lan aku wedi yen bisa nglarani bayi, tulungana aku, kuatir

  31.   Tania ngandika

    Halo !! Aku duwe pitakon lan aku wis ngombe pil Belara meh 3 taun tanpa gangguan. Aku mandheg njupuk dheweke ing tanggal 1 Agustus, aku nandhang getih nalika tanggal 3 wulan iku, lan 32 dina sawise pendarahan aku ngalami menstruasi. Sawise haid iki, aku lan mitraku golek bayi ing wulan September nanging aku ora ngandheg. Aku umur 21 taun lan dheweke ngandhani yen Belara iku alus lan aku isih enom, mula ora kudu ana alangan, nanging mitraku umure 29 taun, bisa uga spermae ora nduweni kualitas apik utawa isih awal? Lan aku uga pengin ngerti yen umurku lan nggunakake Belara udakara 3 taun, butuh luwih utawa kurang, kanggo meteng ...

  32.   sofia ngandika

    Halo, aku duwe pitakon gedhe sing wis daklakoni Yasmin kanggo «2 taun 8 wulan aku umur 20 taun lan aku mandheg njupuk dheweke lan aku wis nggoleki bayi suwene telung wulan lan durung teka, aku wis njupuk asam folat lan Aku mandheg ngombe alkohol lan ngrokok amarga aku maca ing rekomendasi tartamtu sing uga nulungi, masalahe yaiku yen haidku ora teratur sawise mandheg pil saben siklus saya luwih dawa lan angel banget ngetung dina ovulasi, mula aku Coba kabeh dina bisa uga aku ngarep-arep wulan iki jebule ... pitakonku apa aku duwe kesempatan entuk wulan iki? sawise ninggalake yasmin apa ana ovulasi maneh? Apa aku bisa mandheg subur karo pil iki?

  33.   Mandy ngandika

    Halo, aku Mandy, umurku 24 taun lan bocah 7, saran sing apik banget, aku wis mandheg ngombe pil sewulan kepungkur lan njupuk 2 wulan mung kanggo normalake haid amarga sadurunge nggunakake suntikan kanggo setaun setengah, aku njupuk lan sadurunge nggunakake T sajrone 5 taun, 3 wulan sawise anakku lair, yaiku udakara 6 taun setengah aku nggunakake kontrasepsi nanging saiki aku pengin duwe liyane bayi lan aku ora ngerti yen nggunakake wektu iku bakal nyebabake aku ngalami subur utawa butuh wektu suwe kanggo meteng, yen sampeyan ngerti babagan iki tulisen aku menyang email mandy_1210@hotmail.com Gracias

  34.   bren ngandika

    Halo, piye kabare sampeyan sajrone telung wulan aku ora njupuk pastiyas kontrasepsi lan mitraku lan aku kepengin duwe bayi kaya acem nalika sawetara wektu nggoleki lan ora ana tulung, tulungana aku .. !!!

  35.   erika ngandika

    Aku pengin ngerti sepira suwene wektu kanggo mbobot 2 taun kanthi injeksi lan umurku 3 wulan lan durung meteng. Aku wis duwe anak, dheweke umur 3 taun nanging aku pengin ngerti suwene njupuk utawa yen normal

  36.   yamila ngandika

    Halo, pitakonanku yaiku yen aku mungkasi kontrasepsi definitif lan aku wis kaping 2 tanpa ngurus hubungane, apa aku bisa ngandheg?

    1.    kamulyan ngandika

      Ora angel kanggo aku, kedadeyan sing padha karo aku, aku mandheg ngurus sewulan lan aku kaping pindho karo pasanganku nanging aku nampa rong tes lan tes kasebut negatif: / Aku mung keria kedar meteng nanging bisa uga ora padha wingi aku maneh karo kancaku nanging aku wis ora duwe pengarep-arep: '(nanging muga-muga sampeyan bejo yen sampeyan karepake 🙂

  37.   yaenia ngandika

    Halo, aku umur 19 taun, duwe hubungan seksual karo pasangan tanpa proteksi, ora teratur, bisa suwe tanpa aturan lan nalika iku aku ora ngandheg lan miwiti wulan yen aku nggunakake pil kanggo ngatur menstruasi lan kemungkinan, yen ing sawijining dina, aku hamil sanajan menstruasi ora rutin lan tanpa nggunakake metode kontrasepsi?

  38.   Alejandra Venegas ngandika

    Halo, aku nandur implan nalika umurku 16 taun lan pensiun nalika umurku 19 taun, aku ora ngerti yen saiki aku duwe, hormon isih ana ing awakku, suwene wektu kanggo awakku kanggo mbuwang kabeh obat. Wis sewulan pensiun lan isih durung haid.

  39.   Jenny M ngandika

    Halo, aku pengin duwe anak nomer loro, aku umur 22 taun lan bocah wadon umur 3 taun 7 wulan, dina Rebo tanggal 17, aku njupuk pil pungkasan. Aku arep meteng wulan Januari. Dina iki aku wiwit njupuk zat besi. Aku pengin duwe anak yen dikeparengake Gusti, matur nuwun

  40.   Kari ngandika

    Aku butuh pitulung !!
    Aku nyuntikake yectames meh 3 taun !! Aku mandheg ngombe ing wulan April, nanging aku ngombe pil darurat ing wulan Juni, lan aku pengin ngandut, dheweke ngira wis ana salahku !!

  41.   pancet ngandika

    Halo, aku butuh pitulung, aku wis nyuntik awake dhewe suwene 3 wulan (hormon, kontrasepsi) lan 1 wulan ora disuntik, aku ngenteni periode pisanan, kabeh ora apa-apa, aku entuk 16 lan rampung 21 lan pengin kanggo meteng 🙁 lan ing jamanku subur aku wingi duwe hubungan seks ...
    tulungana akueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    1.    carla ngandika

      Ing tanggal 8 Oktober, aku ngganggu kontrasepsi ing tanggal 24 nalika aku wis hubungan seks lan njupuk kaping pindho saben dina sawise rong minggu aku duwe titik abang banget aku miwiti kontrasepsi lan ngethok aku seminggu kepungkur aku tes lan tes dites nganti saiki kurang, aku kepengin ngerti yen aku bisa hamil wiwit umur limang taun tanpa mandheg nyusoni kontrasepsi oral, nanging mung owah-owahan hormonal.

  42.   Luca ngandika

    HELLO, MUNG KAMU KAGET OLEH KOMENTARI LELAKI. FAKTA IKU SAKSIKU KANGGO NGANGGO CONTRACEPTION KANGGO DUITU SATU TAUN. KITA Loro-lorone umur 18 taun lan pitakonku yaiku yen bisa uga nalika golek masalah MASALAH KONSEPSI, KAMU ORA GOLEK PAKET sadurunge LAKU PIL PIL. LAN AKU ENCOUNTER KANGGO RAGU ING NGANGGO ORGANISME, MUNG KOWE SING PUNING SING SING APA SETAN ING NGALAMI Normal, Nanging yen wedi aku ora bisa duwe anak ing dina sing kita karepake. APA KANGGO SARAN? Dheweke nolak kanggo mbukak dhokter kanggo njupuk kontrol lan aku ora bisa nggegirisi

  43.   FERELY ngandika

    Halo, aku duwe konsultasi, aku duwe bocah wadon umur 5 taun lan aku mesthi ngurus awake dhewe, jebule aku ngurus suntikan wiwit 1 Februari nganti wulan suci sing dakkirim, nanging aku lunga nalika wulan Oktober, aku durung ngalami wektu nganti saiki lan ora, aku ngrawat awakku dhewe lan wis duwe sesambungan lan ora duwe gejala nganti saiki .. ..

  44.   melissa ngandika

    Pitakonanku yaiku ... Aku ngurus karo yectames meh x 5 wulan x ai lan aku mandheg nyuntik awake dhewe sewulan ... lan aku isih durung haid wiwit iku ... ing wektu kasebut aku bisa meteng utawa wektu tundha iki amarga kelainan hormonal?

  45.   pink ngandika

    Halo, soi pink, aku wis ngurus 3 taun karo pil sajrone rong wulan, aku mutusake ngurus suntikan sajrone sewulan, aku mandheg suwene wulan iki, aku ora telat maneh 10 dina, apa kemungkinan aku duwe dadi meteng? kanggo liyane, apa wulan iki kanthi 10 dina

  46.   maary ngandika

    Halo, udakara rong taun aku ngobati tablet Yasminelle 21, dikirim menyang aku amarga aku duwe hormon pria sing akeh, aku duwe rambut akeh lan rasane ora rutin, ing wulan November aku lan bojoku mutusake duwe bayi lan aku mandheg njupuk dheweke sawise blister wis rampung, amarga aku mandheg njupuk dheweke tanggal 23 November, tanggal 28 periodeku teka, aku dipotong sawise 4 dina, lan nganti saiki iki dakku ora mudhun lan aku ngrasakake rasa ora nyenengake ing weteng ngisor, kadang-kadang rasa lara, pusing, ana pirang-pirang dina penthil luwih lara, aku wis ngalami rong tes kehamilan lan metu negatif nanging wektu isih tetep ora mudhun lan terus karo gejala sing bisa nyenengake nulungi

  47.   yorleni ngandika

    Delengen haidku, aku teka kaping pindho ing wulan sing padha, nanging aku kudu nyuntik awake dhewe lan aku ora duwe dhuwit. Aku wis hubungan karo bojoku lan aku pengin ngerti apa aku duwe risiko kedar meteng .. tulungen aku

  48.   alexandra malaver ngandika

    Hai, umurku 34 taun lan duwe anak lanang umur 12 taun, njupuk pasta kontrasepsi suwene 8 taun, aku ditinggalake 4 taun kepungkur lan durung bisa meteng, aku wis ngalami tes kabeh sing dibutuhake lan kabeh lancar nanging ora ana apa-apa. Bingung yen aku ora ngerti apa dina kesuburanku, période saya suwene 5 dina lan saben wulan tekane nanging amarga ujar kasebut tekan tanggal 20 Februari lan wulan sabanjure 5 dina sadurunge aku, perkara sing padha mesthi daklakoni, sampeyan bisa nulungi aku matur nuwun

  49.   GABRIELA ngandika

    Halo, aku pengin nggawe pitakon iki, aku mandheg ngombe pil kontrasepsi, wulan pungkasan sing dakkonsumsi yaiku wulan Desember, lan sabanjure aku wiwit ngonsumsi asam folat amarga karo mitra sing pengin dadi wong tuwa, suwene wektu pungkasan tanggal 24/12 / 2010 lan awake dhewe ngawasi wulan Januari, pitakonku bisa uga yen periodeku tundha amarga tanggal 7/02/2011 lan durung duwe haidku lan aku duwe rasa khas nyeri haid saben wulan, matur nuwun kanthi sanget

  50.   jenny29 ngandika

    Halo, aku kurang saka setahun nyuntikake awake dhewe supaya ora duwe bayi, wulan kepungkur aku kudu nyuntik awake dhewe lan ora, aku pengin ngerti apa aku bisa hamil amarga aku duwe hubungan karo bojoku saben dina 2 nganti 3 kaping sedina

  51.   karlita ngandika

    Hai, aku umure 22 taun lan tanggal 3 Februari 2010 aku wiwit nggunakake injeksi lan mandheg nggunakake 5 November. ing taun sing padha saiki aku telat 2 wulan lan kuatir amarga menstruasi durung teka ... .. Aku bisa ngandheg .... Aku ngalami gejala, susu saya lara lan susu saya metu, kabeh nggawe saya mual lan saya lemas ... Aku ora ngerti apa gejala kehamilan utawa injeksi ...

  52.   Marcelita ngandika

    Ya, aku wis mandheg njupuk kontrasepsi sajrone 10 wulan, amarga aku wis ngombe suwene 5 taun lan durung bisa meteng, lan aku kepengin banget, nanging apa sing kudu aku lakoni? Aku kuwatir ora ngandut lan Umurku 23 taun.
    Matur nuwun.

  53.   Josefin ngandika

    Halo, pil pil terakhirku sewulan kepungkur, periode normal aku teka, nanging nalika aku melu njupuk wong liya sing ora daklakoni, saiki pitakonku teka nalika haid 8 dina kepungkur lan aku ora mandheg getihen aku kaya yen dina suwene kaping pindho ... sampeyan bakal bisa nulungi aku amarga kurang ngontrol iki nggawe aku lara..ah lan aku wis hubungan karo kancaku sawetara dina sadurunge aku teka lan sawijining dina sadurunge ... matur nuwun

  54.   mariel ngandika

    Halo, aku wiwit ngrawat mesigyna 3 taun kepungkur lan aku wis ora nganggo suwene rong wulan, apa aku bisa meteng ??? iku penting

  55.   maria ngandika

    Aku duwe 6 wulan kanggo mungkasi nyuntik tabung tes depo lan aku nate sesambungan tanpa ngurus awake dhewe, aku bisa ngandheg

  56.   Luci ngandika

    Halo, jenengku Luci lan aku dadi ibu saka bocah lanang umur 8 taun sing umur 4 taun lan piranti kasebut dicopot lan aku durung bisa meteng, apa sing kedadeyan ing awakku? Menstruasi aku kadang pas banget lan wektu liyane ora. Kadhangkala kakehan lan liyane ora. Ing wulan iki aku mbuwang pembekuan getih lan liya-liyane kanthi penampilan kaya ati utawa kaya ngono, lan sejatine akeh sing nguwatirake aku amarga aku ora duwe dhuwit kanggo golek gynecologist, mula aku njaluk bimbingan profesional. Tulung tulungana aku. Matur nuwun

  57.   Maria ngandika

    Halo, aku maca pesen lan pitakonanku padha karo kabeh. Sasi kepungkur aku mulai ngonsumsi asam folat nanging ginekolog nyaranake aku terus nggunakake kontrasepsi ..... Suwene rong wulan sadurunge dheweke mandheg ngrawat aku. Muga-muga bisa ngandheg ... kabeh sukses!

  58.   carmen ngandika

    Halo, pitakonku yaiku, aku wis rampung ngombe pil kontrasepsi lan sawise rong dina aku tanpa jinis tanpa proteksi, apa aku bisa ngandut?

  59.   marieeela ngandika

    Halo …… .. Umurku 41 taun aku duwe anak loro, umur 22 lan 19 taun, rong aborsi lan aku pengin dituntun amarga aku kepengin duwe bayi ... aku isih bisa matur nuwun ... ..

  60.   gondho ngandika

    Halo …… .. umurku 41 taun aku duwe anak loro, umur 22 lan 19 taun, rong aborsi lan aku pengin dituntun amarga aku pengin duwe bayi ... Aku isih bisa matur nuwun ... .. Periode normal 28 dina lan tahan 3 nganti 4 dina ...

  61.   cele ngandika

    halo aku pengin ngerti. Sasi kepungkur aku ninggalake kontrasepsi, apa aku wis bisa pesen bayi?

  62.   diana ngandika

    Halo, aku wis nyuntik topasel suwene setaun, aku nyuntikake awakku ing dina kaping wolu, nanging dakkira aku mung kari cairan ing bokor, aku kuwatir amarga kabeh durung dicoba

    Gracias

  63.   diana ngandika

    Halo, aku wis nyuntik topasel suwene setaun, aku nyuntikake awakku ing dina kaping wolu, nanging dakkira aku mung kari cairan ing bokor, aku kuwatir amarga kabeh durung dicoba

    Gracias

  64.   maria ngandika

    Halo, aku wis ngrencanakake karo Depo Provera suwene setaun lan aku ninggalake luwih saka telung wulan lan saiki durung mlebu, apa biasane?

  65.   Fernanda ngandika

    Halo, pitakonku yaiku aku mandheg nyuntikake depro provera
    Tanggal 8 Mei wis ana giliranku lan aku ora nyuntik maneh
    Saiki haidku isih durung teka, aku njupuk asam
    Folico dina iki aku ngrasakake weteng lara sedina muput
    Nyeri ovarium kaya wektu teka
    Lan ngelu lan aku wis ora semangat aku wis dikandhani
    Dheweke uga minangka gejala meteng amarga lara weteng
    Aku wis duwe seminggu suwene lan ora bisa nyopot, bakal bisa ngandut
    Mangkono. Tulung wangsulan aku arep rauh
    Meteng

  66.   Anna ngandika

    Halo, aku mung ngombe pil kontrasepsi lan aku ora ngombe maneh, aku pengin ngerti apa aku bisa hamil lan yen ora duwe risiko ...
    Tulung jawaben aku ...

  67.   Nicolita ngandika

    Halo, aku mandheg ngombe pil sewulan kepungkur lan pranyata aku durung bisa meteng lan pengin duwe bayi, apa sing kudu daklakoni?

  68.   Paula Riquelme ngandika

    Halo, pitakonku, aku umure 23 taun, aku pengin duwe bayi pertama, ngombe pil 2 taun setengah, aku wis hubungan seksual lan asam folat, aku pengin ngerti suwene wektu kanggo aku meteng lan yen ana risiko, matur nuwun kanthi sanget lan aku ngenteni wangsulan.

  69.   Paula Riquelme ngandika

    Halo, pitakonku, aku umure 23 taun, aku pengin duwe bayi pertama, aku ngombe pil 2 taun setengah, aku wis duwe hubungan seksual lan asam folat.

  70.   silvia ngandika

    Halo, aku wis ngonsumsi kontrasepsi 3 utawa 4 taun suwene 3 wulan wiwit mandheg kurang luwih, lan kita kepengin ngerti yen bisa hamil mengko. kita ngarep-arep duwe bayi iki. Sampeyan mesthi ujar manawa sampeyan ovulate 14 dina sadurunge periode sabanjure. Nanging mesthine kancaku tetep pirang-pirang dina suwene. sing luwih cenderung tetep sadurunge utawa sawise haid? Aku menehi resep ginekologi asam folat kanggo aku, lan sawetara pil kanggo pacarku. Aku ngenteni komentar, pendapat utawa solusi, hehehehe, matur nuwun kanthi sanget

  71.   sindikat ngandika

    Halo, aku nyuntikake depo provera mung suwene 3 wulan lan saiki aku kepengin duwe bayi lan aku rada kuwatir, aku kepengin ngerti suwene aku bisa hamil lan apa sing bisa ditindakake supaya bisa luwih cepet ngandut lan ana sing Aku kudu ngatasi k sajrone 3 wulan suwene aku normal banget. Apa sing kudu daklakoni? Matur nuwun….

  72.   Evelin ngandika

    Halo, aku pengin duwe anak nomer loro lan dheweke wis ngonsumsi pil KB 3 taun lan sajrone seminggu aku ngrampungake kothak lan aku pengin ngerti apa aku bakal bisa meteng ing sawetara wulan mbesuk . Matur nuwun, aku ngenteni tanggepan sampeyan.

  73.   Sol ngandika

    Halo, aku pengin duwe bayi, nanging aku ngurus suntikan, aku mung ngrawat awakku telung wulan lan kepengin cepet-cepet meteng.

  74.   Gaby ngandika

    Halo kabeh. Aku duwe bocah wadon umur 4 taun lan ing wektu kasebut, aku ngurus sawetara wulan kanthi kontrasepsi lan wulan liyane tanpa apa-apa lan ora ana masalah. Apa masalahku?

  75.   mayalilia ngandika

    Halo, aku butuh wangsulan kanggo kasusku, yen ana sing ngerti, tulung aku, tulung, tanggal 7 April, aku ngalami haid lan tanggal 14 aku suntikan amarga aku ora entuk amarga pengin duwe bayi Muga-muga, aku ora nuli mundur lan aku entuk tes lan tes kasebut metu negatif. Ing pungkasan wulan Juni aku entuk tes lan aku ora kakehan uga ing wulan Juli aku nuli nuli tanggal 7 Agustus, aku bakal entuk maneh kanggo verke bakal `amarga aku mung mandheg kontrasepsi utawa oooooo apa sing sampeyan pikirake

  76.   Jessi ngandika

    Halo, aku ninggalake kontrasepsi 2 wulan kepungkur, wulan kapisan dadi normal, saiki aku kudu teka tanggal 2 Agustus lan isih durung ana kabar. Apa aku bisa meteng? Apa aku njupuk asam folat

  77.   Jessi ngandika

    Halo, aku ninggalake kontrasepsi 2 wulan kepungkur, wulan kapisan dadi normal, saiki aku kudu teka tanggal 2 Agustus lan isih durung ana kabar. Apa aku bisa meteng? Aku njupuk asam folat amarga nggoleki anak nomer siji.

  78.   apik tenan ngandika

    Aku duwe udakara 8 wulan sing ora ngurus dhewe lan durung bisa meteng, aku kudu kepiye?

  79.   karol ngandika

    hello, aku lan bojoku mutusake arep duwe bayi liyane, aku duwe bocah wadon sing bakal ngancik 5 taun ing wulan November, wiwit lair aku ngrawat lecet 3 wulan nganti Desember, banjur aku ganti dadi 1 wulan- sing lawas (paten), aku pungkasan ing tanggal 12 Juli lan aku pengin ngerti apa bisa cepet hamil utawa ngenteni setaun kaya sing dikandhani, matur nuwun sadurunge kanggo wangsulan kasebut.

  80.   miriam ngandika

    Wiwit tanggal 09 Mei nganti 07 Agustus, aku isih cilik lan tanggal 08 aku nggawe reaksi aku bakal ngandut, tulung tulung aku

  81.   Tania ngandika

    Dene 2 minggu aku budhal ing depo lan saiki aku nggunakake pil lan bisa uga meteng saiki ..? ????????????? anus Aku pengin nyoba meteng lan ana kemungkinan manawa aku bisa aborsi maneh?

  82.   camila ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa aku bisa hamil, aku wiwit ngombe pil ing wulan Juli lan rampung ngombe tanggal 14 Agustus, apa aku bisa ngandut?

  83.   stefanny ngandika

    Halo, jenengku Estefanny lan umure 18 taun. Aku pengin ngerti yen normal yen haidku pungkasan yaiku tanggal 6 Agustus lan rampung tanggal 11 Agustus lan aku ngeculake tetes coklat lan dudu sing normal .. Wulan kepungkur aku mulai krasa ala ... lan aku wis kesel mlaku lan bosen cepet tmb paling ora kurang saka seminggu aku wis lemu lan ibuku wis ngerti lan minggu kepungkur aku nindakake tes kehamilan lan banjur metu negatif ... Aku wis mandheg nyuntik Mesygina wulan kepungkur, aku ora ngerti yen bisa ngandut, apa sampeyan bisa ngandhani yen aku hamil utawa ora ... amarga aku pisanan

  84.   wandreina ngandika

    Halo, pitakonku ing ngisor iki. Aku wis ngombe pil kontrasepsi suwene 2 setengah taun, nanging suwene 3 utawa patang wulan aku lali ora ngombe 2 utawa 3 dina. akhir-akhir iki saya nambah bobot lan napsu. Aku wis pusing banget, nanging masa ku durung ganti, tanggal lan dina sing cocog teka. Aku ora pengin tes amarga gejala kasebut kayane ora cocog karo aku. nanging aku pengin ngerti apa persentase sing bakal ngandut. Aku ora bakal kuwatir kabeh kaya ngono, nanging aku pengin ngerti. Matur nuwun

  85.   Daniela ngandika

    Halo, aku wis pirang-pirang taun nggunakake pil kontrasepsi sing padha, wulan iki aku mung nggunakake 8 pil saka 21 .. Miturut siklus kesuburan, aku ditinggalake nalika wiwitan dina subur ... Lan 5 dina sawise Ninggalake wong-wong mau, aku pseudo teka ing aturan, aku ujar semu amarga dudu aturan normal, nanging aturan sing ringkih banget, kaya dina-dina pungkasan aturan normal ... Sajrone dina-dina iki aku wis hubungan karo kancaku, amarga kita duwe mutusake duwe anak ... Iki lumrah. "aturan" nalika ninggalake pil kaya iki? Kepiye cara siklusku diatur? Kepiye saiki aku ngerti babagan subur lan ovulasi?
    muchas gracias

  86.   frei ngandika

    Halo, aku wis ora ngombe pil suwene telung wulan lan ora bisa ngandut. Aku pengin ngerti apa sing bisa ditindakake kanggo nambah ovulasi, yen ora ngasilake.

  87.   estefania ngandika

    Halo: Aku wis ngrawat awakku suwene 2 taun nganggo pil ... nanging wulan pungkasan iki aku ora njupuk amarga aku kepengin meteng, kita wis nyoba karo pasanganku ... nanging wektu biasane dak tekani. .. apa aku bisa ngandut yen wis tekan?

  88.   Daniela ngandika

    Halo, aku umur 30 taun, wis wolung taun ora ngombe pil, dheweke mesthi ngopeni awakku dhewe lan aku pengin ngandut, kenapa bakal dadi? Aku pengin dadi ibu, sampeyan bakal duwe wangsulan

  89.   karen ngandika

    Hai, aku saka Ekuador ... bocah-bocah wadon, 2 taun kepungkur aku ngurus diri karo suntikan mesigyna, banjur ing 4 wulan aku miwiti karo Belara, kanca lan aku wis mutusake arep duwe bayi; Aku wis mandheg njupuk wong mau suwene 4 wulan ... nanging ora ana apa-apa, aku wis nyoba nuroni nalika subur nanging ora ana apa… Suwene suwene wektu kanggo njupuk?

  90.   vivianita ngandika

    Halo! Aku saka Peru, aku ngombe pil YASMINIQ suwene 3 taun lan wis 2 wulan aku ora ngurus maneh, lan sejatine saiki aku wedi hamil sanajan sing sejatine aku wis ngrasakake gejalanya , Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake!

  91.   mia ngandika

    Halo, aku wis umur 11 taun, diane 35, saben dinane lan 8 wulan kepungkur, aku ditinggal, aku kuwatir banget amarga ora ngandut, aku duwe tiroid lan aku ora ngerti apa iki mengaruhi aku. Aku duwe bocah wadon umur 11 taun, apa sampeyan bisa menehi katrangan yen ana kedadeyan sing kedadeyan utawa kedadeyan normal, matur nuwun

  92.   ngeculake ngandika

    Hellooo !!! pz, aku ngombe pil kontrasepsi kaya 10 wulan lan sejatine aku mandheg ngombe dheweke lan aku pengin duwe anak, nanging aku ora bisa meteng, bisa ana wong sing nulungi aku ...……… .. Aku nekat banget

  93.   kembang-kembang ngandika

    Halo, delengen, aku ngrawat awakku suwene rong wulan nganggo injeksi lan pitakonku babagan carane aku bisa hamil amarga aku lan pasangan nggoleki dheweke suwene 6 wulan lan dheweke ora nuli lunga lan aku menyang gynecologist lan dheweke kandha sijine injeksi suwene rong utawa telung wulan banjur aku golek, nanging ora bisa dak tahan maneh. Aku lan mitraku pengin nglairake bayi, nanging saiki wis suwe, apa aku bisa cepet hamil?

  94.   thania ngandika

    Halo, ragu yen aku ngurus karo metode implan, nanging aku mung duwe 2 taun. Aku nyopot ing wulan Februari lan kita wis wulan Agustus lan aku ora ngandut, apa sing kudu aku lakoni?

  95.   Graciela ngandika

    Halo, aku umure 22 taun lan ngalami 2 aborsi alami lan dokter ginek ngandhani aku supaya njupuk pil kontrasepsi nanging dheweke ora nerangake kenapa kedadeyan kasebut. Loro saka kabeh iki aku RH (-). Aku pengin ngerti apa tuntutan ukum sing bisa daklanjutake ... lan sejatine aku pengin duwe bayi nanging aku ora pengin kedadeyan sing padha nalika semana ... tulungana aku, aku ' Aku matur nuwun kanthi sanget!

  96.   diana ngandika

    Hai Aku umur 19 taun ing wulan Oktober taun kepungkur, aku njupuk depo (injeksi) suwene telung wulan, iki pisanan nggunakake metode kontrasepsi saka jinis kasebut sing umure nganti Februari lan saka kana aku butuh sewulan maneh ing awak ( Maret) lan aku kudu bali nyuntik dhewe, nanging aku ora nyuntikake awake dhewe maneh utawa nggunakake jinis kontrasepsi liyane saiki wis setaun lan sajrone aku nyoba hamil, nanging aku ora sukses aku kepengin banget dadi ibu kaping pisanan aku kepengin ngerti manawa ana wong sing bisa nulungi!

    1.    Jagad ngandika

      Hai, Diana!

      Kaping pisanan santai, sanajan aku ngerti yen angel nanging kaya sing dakkandhakake, stres nggawe konsepsi angel. Yen udakara 8 wulan sampeyan durung entuk, luwih becik sampeyan luwih dhisik menyang spesialis kanggo mriksa manawa kabeh wis apik lan menehi saran.

      regards

  97.   itzel dominguez ngandika

    Hai, aku umur 21 taun, aku duwe 4 taun ngrawat awakku lan aku mandheg ngrawat awakku 1 taun 5 wulan kepungkur lan ora ana apa-apa lan kita pancen kepengin duwe bayi lan ora ana apa-apa, muga-muga bisa mbantu lan apa sing kudu aku lakoni ... !!!! Aku bakal ngormati jawaban sampeyan

    1.    Jagad ngandika

      Hai Itzel!

      Aku ngerti pancen angel, nanging santai, stres nggawe konsepsi angel. Yen sajrone 7 wulan sampeyan durung nggayuh, luwih becik golek spesialis kanggo ngandhani apa masalahe, kadang-kadang kuwatir kepengin dadi ibu dadi angel amarga kita wiwit mikir negatif. Priksa manawa kabeh apik banget bakal mbantu sampeyan ngendhokke lan dhokter bisa menehi katrangan babagan sing bisa ditindakake utawa njupuk.

      regards

  98.   ana ngandika

    Halo, aku umur 22 taun lan umurku 4 taun aku mandheg ngrawat awakku lan duwe 2 wulan aku lan pasanganku melu tugas nglairake bayi, apa sing kedadeyan, aku butuh pitulungmu
    Aku bakal matur nuwun kanthi gumolonging ati kanggo wangsulan sampeyan

    1.    Jagad ngandika

      Halo Ana!

      Sabar, sawise mandheg kontrasepsi, ana wanita sing butuh sawetara wulan supaya mari. Bersantai (stres nggawe konsepsi angel) lan seneng, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa kabeh bakal teka ing wektu sing paling ora dikarepake; )

      regards

      1.    vanessa ngandika

        Hai, aku Vanesa, aku duwe anak loro, siji saka sepuluh lan siji liyane lima ♥
        Saiki aku nggoleki bayi suwene limang taun yen ngombe kontrasepsi ♥ Aku wis mandheg njupuk wektu rong puluh kaping pindho nalika aku ngenteni tanggal mestruasi aku bakal njupuk asam folat sing aku pengin ngerti ♥ Yen aku arep kedar ngisi cepet Aku ambung kuatir banget ngenteni wangsulan

        1.    Aisyah Santiago ngandika

          Yaiku prekara sing ora bisa sampeyan ngerteni, bisa uga entuk cepet utawa ora bisa ... Bejo!

  99.   amanda ngandika

    Aku mandheg nggunakake injeksi 1 wulan kepungkur kanggo ngrancang apa aku bisa meteng ing wektu kasebut ??? nulungi

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai amanda!

      Bisa uga, akeh wanita sing ngandut yen wis mandheg nglairake. Kabeh gumantung karo saben wong.

      regards

  100.   rennata ngandika

    Halo sore, jenengku Rennata lan aku umur 30 taun, suwene 8 taun aku ora teratur lan dheweke menehi perawatan kanggo ngatur dhewe lan aku durung nate entuk sawetara wulan kepungkur, aku kelainan hormonal lan getih menehi aku Anemia akeh, lan saiki aku njupuk asam Pitakonku, apa bisa aku bisa njaga bocah ing umur kasebut lan kanthi masalah kasebut, aku wis nindakake sawetara pasinaon lan aku ora duwe apa-apa. Aku mung pengin dadi ibu ... iku kekarepanku sing gedhe

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Rennata!

      Ana akeh wanita sing wis dadi ibu ing umur 30-an lan malah mengko, mula mesthi wae sampeyan bisa dadi. Kanggo ngatur menstruasi, sampeyan bisa njaluk minyak primrose sore, iku alami lan bisa digunakake kanthi cukup. Muga-muga sampeyan bakal enggal ngrampungake kekarepan sampeyan lan, yen sampeyan duwe pitakon, aja ragu-ragu takon karo dokter, dheweke bakal bisa nuduhake apa sing paling cocog kanggo sampeyan.

      regards

  101.   camila ngandika

    hola
    Apa sing kelakon nalika aku nate hubungan seks ing dina Selasa lan dina Kemis aku mandheg ngombe pil kontrasepsi, apa ana risiko yen bisa ngandut?
    Aku wis ngombe pil suwene 3 wulan.

  102.   Karla ngandika

    Halo, aku isih nyoba 2 taun suwene, ora duwe anak, lan sajrone rong setengah taun aku nggunakake kontrasepsi, nanging udakara sewulan setengah pitakonanku yaiku apa aku kudu kuwatir yen ora bisa kanggo meteng lan apa sing kudu aku lakoni?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Karla!

      Kadhangkala butuh wektu amarga kepinginan banget kanggo dadi ibu, kuwatir yen wulan bakal kliwat lan meteng ora bakal teka, lsp. Ngaso terus nyoba nganti pirang-pirang wulan maneh, bisa uga luwih santai sampeyan bakal bisa sukses. Yen sampeyan wis ora luwih becik, luwih dhisik menyang dhokter kanggo mriksa manawa kabeh wis apik.

      regards

  103.   katherin ngandika

    Halo, aku duwe 8 wulan aku mandheg ngrencanakake kanthi injeksi, nanging nganti sawetara dina aku wiwit golek bayi amarga aku kepengin nyuda awak, suwene wektu kanggo nggoleki bayi

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Katherin!

      Saben wanita beda-beda, ana sing ing wulan sing padha ngendhegake kontrasepsi bisa hamil, nanging ana wong liya sing mbutuhake wektu pirang-pirang wulan. Muga-muga sampeyan bisa enggal bali supaya ngandhani manawa sampeyan wis ngandut; )

      regards

  104.   Carolina ngandika

    Halo, aku umure 24 taun, wiwit umurku 17 taun, aku wiwit ngrawat awakku lan ora duwe wektu istirahat sing sithik, udakara udakara 5 utawa 4 taun berturut-turut njupuk pil, aku mutusake njaluk bayi lan wiwit wulan Juni aku nundha dheweke lan wulan Juli lan Agustus periode normalku pungkasan. Tanggal tanggal 7 Agustus lan nganti saiki durung ngalami haid, aku bisa duwe kurang ngontrol wektu sajrone pirang-pirang taun nggunakake pil sing disaranake meteng.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Caroline!

      Periode sampeyan isih butuh wektu kanggo ngatur. Saran kula supaya sabar lan aja nganti kepengin banget ngupayakake meteng. Iki bisa uga ora kedadeyan sampeyan saiki, nanging bisa uga, yen sampeyan ora sukses 3, 4 utawa 5 wulan, sampeyan bakal mulai frustasi, lan iku ora apik.

      Kabeh wis ana ing waktune, cukup nikmati sesambungan karo pasangan lan aja dijadwalake ing ovulasi. Ana pasangan sing nuroni mung dina kasebut kanthi mikir yen kanthi cara iki bakal duwe kemungkinan meteng sing luwih gedhe, nanging ora ngganggu seksual wong lanang nyebabake sperma bisa nyuda, ilang kualitas lan uga gerakan, mula dianjurake dheweke ora ngenteni wektu sing suwe tanpa njaga hubungan. Mangan panganan sing sehat lan wiwiti njupuk asam folat; )

      regards

  105.   noelia ngandika

    hello, aku duwe pitakon telung wulan kepungkur yen aku ngombe pil, nanging minggu iki aku ditinggal, apa aku bisa meteng wulan iki? x tulungana aku!

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Noelia!

      Ya, ana kemungkinan meteng, akeh wanita hamil sanalika mandheg ngombe pil, dene sing liyane butuh wektu kanggo ngatur lan njupuk wektu luwih suwe.

      regards

  106.   Luciana ngandika

    Halo, aku duwe pitakon, aku wis ngrencanakake meh 4 taun karo mesigine lan cyclophen, wulan pungkasan (Agustus). Aku ora kelingan yen aku menehi injeksi ing wektu sing tepat amarga aku lelungan, umume waktune saya cedhak 8 dina saben wulan, Sajrone lelungan ing wulan kepungkur, aku ngalami menstruasi ing dina sing bener, nanging wulan September iki aku ngombe kopi cair sing mung suwene siji utawa rong dina, aku ngenteni suwene aku teka maneh kanggo miwiti siklus rencana maneh nanging ora apa-apa, aku wis ngantuk banget lan malas lan sawetara wengi kepungkur sawise mangan, aku rasane mual lan bosen lan iki ora normal kanggo aku, aku pengin ngerti apa aku hamil utawa ana kelainan normal kanggo ora nyuntik awakku wulan iki lan ora kelingan Yen aku nindakake wulan pungkasan, aku uga ora pengin uga meteng !!! Matur nuwun kanggo pitulung sampeyan !!!

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Luciana!

      Mesthi bakal kelainan amarga sampeyan ora nyuntikake wulan iki, nanging yen sampeyan duwe ragu manawa luwih becik sampeyan takon menyang dokter, dheweke bakal bisa menehi katrangan kanthi luwih becik babagan kedadeyan sampeyan; )

      regards

      1.    laura ngandika

        Halo, pitakonanku, 1 wulan kepungkur aku ngombe pil lan wulan iki arep 10 taun nanging aku ora pengin njupuk luwih amarga pengin duwe bayi ... apa sing kudu daklakoni?

  107.   nini ngandika

    Aku arep duwe bayi !!!!

  108.   nina ngandika

    Aku pengen duwe bayi !! nanging aku arep ngrancang suwene aku kudu ngenteni detoksifikasi awak ??? Yen ana wong sing mangsuli aku

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Girl!

      Yen sampeyan ngombe pil, umume 2 wulan, nanging kabeh gumantung karo saben wanita, ana sing wis ngandut wiwit wulan kapisan sawise mungkasi kontrasepsi, mula aja mandheg nyoba! ; )

      regards

      1.    nina ngandika

        OK, matur nuwun kanthi sanget. Yen aku mbobot dhisik, apa ora ana risiko bayi? ahhh gunakake matur nuwun ag

        1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

          Ora ana bebaya tumrap bayi, sampeyan bisa tenang. Muga-muga bisa ketemu sampeyan ing kene kanthi cepet ngandhani manawa sampeyan wis entuk; )

          regards

  109.   salo ngandika

    Aku ndeleng akeh pitakon sing durung dijawab… .sampeyan dijawab kanthi pribadi? Aku arep takon pitakon kanggo pitakon sing dakwenehake, nanging nalika dakngerteni ora ana wangsulan amarga ... .. matur suwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Salo!

      Apa wae pitakon sampeyan bisa takon lan kita bakal langsung mangsuli :)

      regards

  110.   naty ngandika

    Halo, aku umur 21 taun lan setaun kepungkur aku ngurus diri karo ampoyas kontrasepsi sing sewulan takon, yen aku kepengin duwe bayi, aku kudu ngenteni rong wulan lan bayi ora bakal nemoni masalah apa-apa. Tulung wangsulan manawa aku kepengin duwe anak ing taun 2012

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Naty!

      Amarga sampeyan mandheg nggunakake kontrasepsi, sampeyan bisa miwiti nggoleki bayi, butuh sawetara wulan amarga menstruasi kudu diatur, nanging ana wanita sing bisa entuk nalika wulan pisanan tanpa masalah.

      regards

  111.   jesy ngandika

    Halo apik! Rong wulan kepungkur aku mandheg njupuk balianca amarga aku lan mitraku wis mutusake bakal duwe bayi, nanging aku ora tetep, apa sing kudu daklakoni ?? haid teka tanggal 21 September, matur suwun lan salam

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Jesy!

      Aja kuwatir, sampeyan nembe nyoba rong wulan. Ana wanita sing butuh wektu dhewe, lan yen tambahan periode kudu diatur sawise mungkasi kontrasepsi, luwih suwe maneh. Sabar; )

      regards

  112.   alis ngandika

    Hai, kepiye aku ngombe pil NORDET 21 dina suwene 7 utawa 8 mss, wis suwene 3 wulan aku ngidini dheweke nggawa ing bayi, muga-muga aku duwe bayi, ana sing bisa mutusake apa liyane sing bisa daklakoni utawa luwih utawa kurang wektu, nanging aku kudu ngenteni ing wektu sing tepat kanggo wektu suwene aku telat meh seminggu, mengko aku mudhun ...
    Matur suwun dhisik, muga-muga ana sing bisa nulungi aku, matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Alis

      Aja kuwatir, isih kurang wektu sampeyan mandheg ngombe pil lan bisa uga periode sampeyan kudu diatur.

      regards

  113.   nathaly ngandika

    Halo, maaf, aku pengin ngilangi keraguan, aku wis nggunakake kontrasepsi sajrone 3 setengah taun lan taun kepungkur aku nggunakake bayi, nanging saiki kita kepengin duwe bayi, pitakonane, apa aku bakal nemoni masalah nalika meteng nggunakake kontrasepsi wiwit pirang-pirang taun?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Nathaly

      Aku ora ngira sampeyan duwe masalah, mung nalika sampeyan butuh wektu kanggo ngatur lan bisa uga bakal nundha kehamilan, nanging ora ana maneh; ) Sampeyan bisa terus sesambungan tanpa masalah lan uga mani mbantu kanggo ngatur wektu, sampeyan bisa uga bakal entuk, saben wanita minangka jagad.

      regards

    2.    Monica ngandika

      Nathaly, aku pitutur marang kowe, aku pancen durung mangu-mangu banget karo sampeyan, mung sawise njupuk kontrasepsi 14 taun tanpa istirahat. Sampeyan butuh wektu kaya 2 wulan kanggo ngatur lan mula ing kana 8 wulan maneh lan aku ngandheg. Luwih becik santai nalika nyoba konsentrasi liyane (lan njupuk asam folat). Bejo!

  114.   noelia ngandika

    Hole piye kabare! Muga-muga sampeyan mangsuli aku! Umurku 24 taun lan tanggal 30 Oktober aku mandheg nyuntik maneh, aku kepengin weruh saiki bisa golek bayi? Lan bebarengan njupuk asam folat? Matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo noelia

      Mesthi wae sampeyan bisa miwiti nggoleki bayi, bisa uga periode sampeyan kudu diatur, nanging mani bisa ngatasi kedadeyan kasebut lan uga kadang-kadang aturan kasebut ora perlu, kabeh gumantung karo saben wanita. Babagan asam folat ya, sampeyan bisa miwiti ngombe; )

      Salam lan muga-muga bayi sing dikepengini teka rauh!

      1.    Noelia ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget, saran sampeyan bakal nulungi aku !! pg apik banget !!

  115.   vik ngandika

    Halo Sugeng dalu Aku umur 23 taun, suwene limang setengah taun aku njupuk femexin 21 tanpa istirahat, limang wulan kepungkur wiwit aku ninggalake dheweke. Wis 68 dina wiwit haidku lumrahe, 21 dina kepungkur aku mung ngalami sedhot pendhudhukan minimal ... apa bisa dadi ora seimbang hormon?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai vik

      Ya, mesthine periode sampeyan isih butuh peraturan lan mbiyantu ora duwe dosis hormon tambahan.

      regards

  116.   Gaby ngandika

    hello, aku umur 17 taun wulan sep 3. Aku lali ing sawijining dina kanggo nyuntikake suntikan kontrasepsi sing dadi sebab kenapa tanggal 4 wulan sing padha aku njupuk pil darurat lan ing wayah wengi aku menehi injeksi, iki nyebabake aku nundha wektu udakara 9 dina lan akeh Dekomposisi weteng, amarga iki aku duwe komplikasi hormon (yaiku dhokter sing dakkandhani) mula dheweke kandha ing wulan Oktober iki, aja menehi suntikan kontrasepsi sing diarani »ginediol» lan dheweke takon apa ana kemungkinan aku meteng wulan iki? tulung enteni wangsulanmu

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hola

      Kabeh gumantung karo durasi injeksi, yaiku yen biasane saben wulan menehi, tegese kontrasepsi mung suwene sewulan. Wulan kasebut wis kliwat yen sampeyan duwe risiko meteng. Biasane suntikan kontrasepsi 12 minggu kepungkur, sampeyan bisa ngerti babagan iki, mula sampeyan bakal tenang 3 wulan.

      regards

      1.    Gaby ngandika

        Yen injeksi sing ditampa saben wulan lan aku entuk tanggal 3 saben wulan lan wulan iki aku menehi

    2.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hola

      Yen biasane sampeyan injeksi saben wulan, tegese efek mung suwene sewulan. Ing kasus sampeyan, wektu kasebut wis kliwat, mula sampeyan bakal duwe risiko meteng. Sampeyan bisa sinau babagan injeksi sing suwene 12 minggu, mula sampeyan bakal luwih suwe suwe.

      regards

      1.    Gaby ngandika

        Matur suwun wangsulan, aku matur nuwun banget,

  117.   nini ngandika

    Hai. Aku pengin dadi ibu lan periode pungkasan yaiku tanggal 21 wulan iki lan tanggal 5 Oktober maneh. Apa sing kedadeyan sing durung dakkerteni yaiku kaping pisanan. Aku mung mandheg ngrancang kok ??? xfis wangsulan aku sanalika bisa, matur nuwun

  118.   nini ngandika

    Halo pitakonku yaiku:
    Aku duwe rencana rong taun. Nanging aku pengin duwe bayi kaping pisanan, tanggal 21 September periode normalku teka, aku ora nyuntik awak kanggo miwiti detoksifikasi awak nanging tanggal 5 Oktober aku bali maneh, haidku ora ngerti apa sing kedadeyan, iki pertama kaline kedaden kanggo kula. tulung aku butuh wangsulan sanalika bisa. matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hola

      Aja padha sumelang, biasane periode kasebut kudu diatur sawise mungkasi kontrasepsi, iki bisa nganti 2 utawa 3 wulan udakara.

      regards

      1.    nini ngandika

        ok matur nuwun sanget ... kabeh ing wektune hehehehe salam 🙂

  119.   Alejandra G ngandika

    Halo, suwene 7 taun aku disuntik mesygina .. Aku pengin ngerti yen pengin duwe anak iki ora bakal mengaruhi aku? apa ora becik njupuk kontrasepsi nganti suwe?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Alejandra

      Biasane, kontrasepsi bisa mengaruhi sethithik nalika meteng amarga awak kudu ngatur maneh, sanajan saben wanita beda lan ana sing nalika ninggalake kontrasepsi dheweke dadi meteng.

      regards

  120.   yaica ngandika

    Halo, aku ngurus kontrasepsi luwih saka telung taun, aku pengin ngerti yen ora mandheg njupuk, butuh wektu kanggo meteng..chau, matur nuwun sanget ...

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Yaica

      Kabeh gumantung karo saben wanita, ana sing meteng ing wulan sing padha ninggalake kontrasepsi lan ana sing njupuk pirang-pirang wulan amarga awak kudu ngatur maneh.

      regards

    2.    ana arcila ngandika

      Halo, kepiye aku kepengin duwe bayi? Aku wis nyoba suwene 6 wulan lan ora nindakake apa-apa. Aku sedih banget, aku wis duwe bayi umur 10 taun

      1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

        Ing pasangan sing ora duwe masalah, umume ora mung 12 wulan, elinga yen wis tuwa, saya angel. Bersantai lan delengen kepiye nalika teka ing wektu sing paling ora dikarepake. Bejo!

        1.    vanina ngandika

          Hai, aku umur 21 taun, jenengku Vanina lan ing wulan April aku ora mandheg ngombe pil kontrasepsi, miranova lan tanggal 15 Mei 23 lan 24 aku wis tanpa jinis tanpa proteksi, amarga aku kepengin duwe bayi, apa aku bisa meteng?

          1.    Aisyah Santiago ngandika

            Ya, sampeyan bisa meteng.


  121.   Gaby ngandika

    Halo, aku pengin njaga bocah ing wulan iki, nanging aku ora ngerti kapan wayah subur, iki sing dakalami: Aku ora sehat ing minggu kaping 20 saben wulan, kayata. Kadhangkala tanggal 21, utawa tanggal 25 utawa 29 saben wulan, yaiku, aku ora duwe dina sing adil utawa aman (haidku suwene udakara 4 dina), ing wulan Agustus tanggal 26 tekane aku kaya snot coklat, dhokter ngandhani, jarene ora apik yen bakal haidku lan kedadeyan amarga suntikan, aku telat (amarga kakehan hormon wiwit wulan kepungkur aku diwenehi suntikan kontrasepsi (saben wulan)) kanggo iki sebabé wulan September durung teka Lan wulan Oktober teka ing tanggal 3 sing padha coklat coklat 2 utawa 3 dina lan ing wayah wengi tanggal 5 wulan sing padha aku entuk akeh getih sing udakara 1 / 2hs banjur aku terus, nanging sithik banget nganti dina sabanjure, aku ora bakal menehi suntikan ing dina 3 lan aku ora njupuk alesan amarga aku pengin njupuk kauntungan saka wulan iki lan tetep bocah, matur nuwun muga-muga wangsulan sampeyan

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Gaby

      Lendir coklat sing sampeyan sebutake minangka perkara normal sing kadhangkala tekan pirang-pirang minggu sadurunge periode kasebut. Kanggo ngetung dina sing subur, luwih dhisik kudu dingerteni sepira pirang-pirang periode tekane lan dietung nganti setengah, contone, yen tekane saben 28 dina, ovulasi bakal kedadeyan ing dina kaping 14 ing siklus kasebut. Amarga ora duwe tanggal tetep, mula luwih angel kanggo ngetung, nanging isih bisa duwe ide sing angel.

      Elinga yen luwih becik hubungan seksual asring ora diwatesi nalika subur lan nggunakake kontrasepsi hormonal bisa uga awak wiwit ngontrol awake dhewe lan mula butuh pirang-pirang wulan kanggo meteng. Iki minangka perkara sing normal, coba aja stres dhewe lan sampeyan bakal bisa ndeleng manawa kabeh kedadeyan; )

      regards

  122.   Sol ngandika

    hello katon 4 taun kepungkur yen aku ngombe pil lan wis 3 setengah wulan kepungkur aku mandheg njupuk ... lan saiki aku entuk tes sing isin lan metu negatif ... aku mudhun nanging sithik banget lan Jambon sing sithik banget lan sing sejatine nggawe aku wedi yen ya metu negatif, apa sing bisa ditindakake ??? Matur nuwun Muga-muga wangsulane x fabor ..

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hola

      Aja kuwatir, sawise ngentekake wektu akeh kanggo nggunakake kontrasepsi, awak kudu ngatur wektu maneh lan umume kedadeyan jinis iki bakal muncul.

      regards

      1.    Sol ngandika

        Nanging suwene sejatine aku pengin dadi ibu lan iki ora bisa meteng lan wedi ...

        1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

          Aja padha sumelang, iku normal yen pasangan tanpa masalah kesuburan kudu nganti 12 wulan kanggo meteng (ora ngetung wektu kanggo ngatur wektu). Ing kasus apa wae, sampeyan bisa mriksa kanthi gampang kanggo mriksa manawa ora ana masalah kesehatan sing nyegah kehamilan lan, utamane, aja stres. Tekanan uga nggawe meteng dadi angel.

          regards

          1.    Sol ngandika

            hello maneh sejatine aku medeni saiki aku lunga menyang jedhing lan nalika ngresiki kertas aku weruh ana warna coklat ???? lan kenapa ??


  123.   Danielitah ngandika

    Halo! deleng masalahku yaiku aku dideteksi endometriosis ginekelle diresepake dokter ginorelle minangka perawatan 6 wulan .. rong dina kepungkur aku balik menehi kumandhang lan dheweke crita yen aku durung rampung regenerasi dheweke menehi aku rong pilihan kanggo mungkasi kontrasepsi utawa terusake njupuk ... sanadyan aku bakal nambah sing padha ... nanging ninggalake kontrasepsi bakal luwih cepet ... sejatine yaiku kanthi atrofi obs endometrium ... aku ora duwe persentase entuk meteng ... Maksude kemungkinane uga ora bathi ... Karo mitra sing dakpikirake lan kita isih pengin nglairake bayi, mula ora ana sing bakal ngopeni .. suwene wulan kepungkur aku ngalami anemia ringan mula aku diobati karo vitamin asam folat .. lan prekara-prekara liyane sing nggawe aku kepenak amarga nambah bobot Swasana saya beda. Aku luwih urip. would Aku pengin ngerti yen yen hamil, aku bakal kapitunan? Amarga aku wis duwe topik sing ngisin-isini: / 2 taun kepungkur utawa amarga atrofi obs endometrium, aku ora bisa nahan bayi? utawa ora ana gandhengane? Tulung jelasake pitakon kasebut kanggo aku! ... Aku seneng banget!

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hola

      Kaya sing sampeyan ucapake, meteng bisa ditindakake. Ing kasus kasebut, ana risiko luwih akeh lair prematur lan butuh sawetara wektu kanggo hamil, elinga yen ing pasangan tanpa masalah, normal nganti 12 wulan ... Kasunyatan yen sampeyan ngandut kehamilan ektopik ora ateges sampeyan ora bisa meteng maneh lan maju kanthi bener, masalah iki asring banget lan malah dokter nganggep "normal" yen kedadeyan sepisan utawa kaping pindho. Ing kaping telune, dheweke wis nindakake tes kanggo ngerteni sebabe mula dadi alarm.

      Aja ilang pangarep-arep, akeh wanita ing kahanan sing padha wis entuk. Sampeyan uga bisa !.

      regards

  124.   maria ngandika

    halo, keria, dakkandhani yen aku ngurus lepuh aku pengin ngerti yen ala mula aku ora bisa duwe anak

    1.    Danielitah ngandika

      Hai, aku isih nyuntik mesygina udakara 6 wulan lan sampeyan ngerti apa sing kedadeyan karo aku? Ya, sampeyan banget ngasilake atrofi endometrium obs .. saiki aku lagi perawatan karo pil ginorelle lan saliyane perawatan 3 wulan istirahat ... kanthi endometriosis% aku ora bisa ngombe langsung, yen ora apik wektu wis telat: / Dadi wiwit semana aku ngerti kabeh aku wedi karo jinis injeksi! Dadi, yen sampeyan nggunakake metode kontrasepsi, sampeyan kudu mriksa saben 2 utawa 3 wulan kepiye organisme reproduksi sampeyan

    2.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Maria

      Sejatine ora ala, nanging njupuk pirang-pirang taun bisa nyebabake masalah ora mung nalika duwe anak, nanging uga ing awak sampeyan dhewe.

      regards

  125.   carolina ngandika

    hello aku ndeleng manawa wis diterbitake !!! Aku bakal menehi pitutur marang kowe .... Aku duwe bocah lanang umur 4 taun, lan kita mutusake kanca lan kancaku duwe bayi .... Aku wis njupuk DIVINA 3 udakara 21 taun lan aku ninggalake dheweke Senin kepungkur (10.10.2011. 15), ing telusuran sadurunge XNUMX dina tanpa ngurus awak dhewe, aku hamil, aku pengin ngerti yen wis ngombe pil pirang-pirang taun, telusuran bisa luwih dawa… .. ??? Aku wis nganakake analisis ing wektu sing cendhak lan kabeh wis tumata, apa ana liyane sing kudu daklakoni kanggo pencegahan? asam folat ?? Aku mung bisa mangan kanthi sehat ... sayuran lan panganan sing wis kasebut?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Caroline

      Wis suwe nggunakake kontrasepsi, bisa uga periode sampeyan kudu diatur, nanging sampeyan ora bisa ngalang-alangi sampeyan, akeh wanita sing mandheg kontrasepsi lan ing wulan sing padha meteng, kabeh beda-beda gumantung saka siji wanita liyane dadi luwih dhisik sabar; )

      Kanggo miwiti, sampeyan bisa mbukak gynecologist kanggo mriksa kanthi sederhana lan ngandhani yen sampeyan nyoba meteng, saengga bisa menehi resep asam folat utawa suplemen sing dikepengini perlu. Urip kanthi sehat uga bakal mbantu; )

      Salam lan enggal meteng!

  126.   ysela ngandika

    Hai, aku Ysela, aku ngurus blister umur 3 wulan suwene 3 taun nanging aku wis mandheg ngurus 1 taun kepungkur, nanging aku ora bisa meteng lan wis kuwatir yen bayuku kepengin sedulur lanang, dheweke umur 9 taun, apa sing bakal dak lakoni

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Ysela

      Aja padha sumelang, ing pasangan sing ora duwe masalah kesuburan, biasane njupuk suwene 12 wulan kanggo meteng, bisa uga periode sampeyan butuh wektu kanggo ngatur dhewe. Yen sampeyan wis ngerteni pirang-pirang wulan kepungkur lan isih durung bisa ditindakake, disaranake sampeyan menyang gynecologist kanggo mriksa manawa kabeh wis apik lan, utamane, santai. Tekanan ora mbantu sampeyan meteng; )

      Salam lan sampeyan enggal meteng!

  127.   camila ngandika

    hello, aku ngombe pil KB kanggo rong wulan, aku ngiwa kanggo ngganti pil, nanging nalika aku ditinggalake nganti saiki aku hubungan seks karo pasanganku ing jaman ora subur, nanging aku duwe masalah gedhe, kudune kudune wingi teka, lan aku pengin ngerti apa ana kemungkinan dheweke hamil utawa bisa uga amarga wis nyegah kontrasepsi.
    Salam muga-muga sampeyan bisa mangsuli

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Camila

      Yen sampeyan ora nggunakake kontrasepsi, biasane yen periode sampeyan ora teratur; )

      regards

  128.   Gaby ngandika

    Aku wis ngurus cara kontrasepsi sajrone telung taun, setaun setengah setengah kanthi injeksi topakel, sawetara wayah esuk sawise ngombe obat-obatan darurat, nanging saiki aku omah-omah kurang luwih setaun aku njupuk yazmin lan Aku lan bojoku pengin duwe bayi ... wulan iki aku mung mandheg ngrawat awakku dhewe kanggo ndeleng apa kita bisa ngerti ... pitakonku yaiku manawa bisa nggunakake kontrasepsi sing beda-beda bakal nggawe aku angel dadi ibu, amarga aku wis nate krungu yen sampeyan isih peduli karo cara kasebut, apa sampeyan bisa subur ?????

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Gaby,

      Bener manawa konsepsi angel, elinga yen metode kontrasepsi sing sampeyan sebutake ora mateni sperma, nanging nyegah ovulasi sampeyan. Sawise pirang-pirang taun njupuk, periode sampeyan bisa uga butuh wektu kanggo ngatur, ora ateges sampeyan durung nyoba menehi bayi, nanging butuh wektu suwene.

      Disaranake sampeyan supaya mriksa medis kanggo mriksa manawa sampeyan sehat, lan menehi resep suplemen sing dianggep penting kayata asam folat utawa zat besi.

      regards

      1.    Gaby ngandika

        Matur nuwun sanget, aku luwih tenang, ilusi yen duwe bayi pancen apik banget. Salam

  129.   Lourdes elizabeth ngandika

    apik .. pitakonku kaya ing ngisor iki, aku njupuk kontrasepsi kanggo masalah hormonal, aku mandheg njupuk .. haidku normal, lan sawise sepuluh dina aku ngalami pendarahan, aku kepengin ngerti yen normal .. aku kuwatir Matur nuwun !!

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Lourdes,

      Sawise ngentekake sawetara wektu kanggo njupuk kontrasepsi, periode sampeyan bisa uga bisa uga ora bisa dikendhaleni, nanging aja kuwatir, mbaka sethithik bakal diatur maneh; )

      regards

  130.   Evelyn ngandika

    Halo bocah-bocah wadon, umurku wis 18 taun .. 4 wulan kepungkur aku nggunakake Provera Depo kaping pisanan. Saka sing dicritakake mung 3 wulan, aku wis 4 wulan lan durung menstruasi !! Biasa wae ?? Suwene aku bakal ora haid?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Evelyn,

      Kadhangkala normal yen periode kasebut kudu diatur, nanging mung telung wulan, arang banget ... Mesthi wae ora serius, nanging disaranake sampeyan menyang dhokter kanggo mriksa manawa kabeh apik.

      regards

  131.   Jessi ngandika

    Halo, aku wis njupuk sangliconceptives sajrone sangang taun lan aku mandheg anggone njupuk sajrone sewulan, apa kemungkinan kedadeyan ing negara kanthi cepet, tulung wangsulan, aku rumangsa kepengin entuk

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Jessi,

      Kabeh gumantung karo saben wanita, ana sing ing wulan kapisan ninggalake kontrasepsi entuk kehamilan lan uga ana periode sing ora teratur lan butuh wektu luwih suwe, nanging sabar lan sampeyan bakal bisa ndeleng yen bakal entuk iku! ; )

      regards

  132.   Lourdes ngandika

    Halo, sejatine aku sedhih banget, aku duwe bocah wadon umur 9 taun, umurku 38 taun, aku mandheg ngrawat awakku karo mesigina 1 taun setengah kepungkur lan aku isih ora meteng, bisa uga iku bakal amarga aku mung umur 38 taun. Bakal ana pangarep-arep kanggo, aku wong sing sehat, tanpa tumindak ala kaya bojoku. ngambung lan matur nuwun.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Lourdes,

      Mesthi sampeyan bisa ngandut! Mbok angel banget, nanging ora angel, sampeyan bisa golek gynecologist kanggo njaluk saran sing bakal nggampangake konsepsi utawa suplemen sing dikepengini perlu kayata asam folat utawa zat besi.

      Salam lan semoga bayi sing dikepengini teka rauh!

      1.    Lourdes ngandika

        Matur nuwun matur nuwun. KISS lan KONGRATULASI ing kaca sampeyan apik banget.

        1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

          Matur nuwun kanggo dipercaya kita!

  133.   Melanie ngandika

    Halo, aku kelangan bayi sing pertama ing wulan April, lan saka kana aku wiwit ngrawat awake dhewe nganggo pil kontrasepsi, 3 dina kepungkur aku mandheg ngombe. mula, aku lan mitraku mutusake nyoba menehi bayi, nanging dheweke ngandhani yen ana 60% yen bayi metu ing kahanan sing ala, apa sing bisa dak lakoni supaya bayi sing sehat. Aku bakal ngurmati tanggepan sampeyan.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Melanie,

      Kabeh gumantung karo sebab kenapa ana 60% bayi sing lair kanthi kondhang, mula sampeyan kudu takon karo dokter kanggo menehi indikasi sing dibutuhake miturut kasus sampeyan.

      Saka Ibu dina iki, aku menehi akeh semangat lan muga-muga bisa enggal-enggal entuk bayi sing dikepengini

      regards

  134.   maria ngandika

    Halo, 4 taun kepungkur aku wis ngurus diri kanthi injeksi lan giliranku maneh tanggal 13 wulan iki, aku ora nggenahake, aku duwe sesambungan tanggal 21, apa aku bisa ngandut ? Aku rasane bengkak.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Maria,

      Yen ejakulasi ora ana ing njaba, bisa uga sampeyan ngandheg, nanging isih ora bakal ngalami gejala, mung wis 3 dina.

      regards

      1.    maria ngandika

        inggih matur nuwun sanget

  135.   mesjid ngandika

    Halo tanggal 6 Oktober, aku entuk haid lan tanggal 12 aku kudu nyuntikake mensigyna lan aku ora duwe hubungan seks ing tanggal 15,16, 21 Oktober lan tanggal 22 lan XNUMX Oktober tanpa proteksi, aku kepengin ngerti yen aku bisa hamil, kanthi nyeri ing buntut lan weteng lan saiki kita gabung karo bojoku lan pengin duwe bayi kaping pindho, nanging karo apa sing dakwaca, aku wedi duwe masalah amarga aku ora ngenteni nginep lan yen bisa nindakake tes getih saiki ngerti apa aku utawa cepet banget, muga-muga bisa mbantu aku matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Cami,

      Sampeyan wis bisa nindakake tes getih, nanging yen ngenteni paling ora 2-3 dina maneh, luwih becik. Kasunyatan yen sampeyan ora ngenteni ora bakal menehi masalah; )

      regards

      1.    mesjid ngandika

        matur nuwun mxas nilar kula langkung trankila d salam lan berkah

  136.   rafelina RS ngandika

    Halo—- Aku butuh pitulungmu kanthi cepet

    njupuk kontrol lair kanggo 3 wulan lan mandheg.

    Wiwit kuwi, haidku mesthi biasa, ora ana macem-macem, malah dadi normal ...

    Aku duwe hubungan karo mitraku nyoba duwe anak, nanging aku ora ngandheg, kenapa?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Rafelina,

      Ing pasangan sing ora duwe masalah kesuburan, biasane nganti 12 wulan kanggo meteng. Yen sampeyan durung kliwat wektu kasebut, sampeyan bisa tenang, yen sampeyan ora nyana-nyana, bakal teka, nanging yen wis kliwat, luwih becik sampeyan golek dhokter kanggo mriksa manawa kabeh wis apik.

      Salam lan sampeyan enggal njaluk meteng sing dikarepake!

  137.   Yanina ngandika

    halo sugeng dalu aku mandheg ngombe pil wulan wingi wulan iki kowe ora ngurus aku amarga aku pengin meteng mung ngurus aku udakara 6 wulan nganggo pil. aku pengin ngerti yen bisa hamil

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Yanina,

      Mesthi sampeyan bisa meteng; ) Sampeyan mung kudu mangan panganan sing sehat, mungkin sampeyan bisa menyang dokter kandungan yen dheweke nyaranake suplemen asam folat utawa zat besi lan sabar banget! Kadhangkala kehamilan butuh wektu luwih suwe tinimbang sing dakkarepake, nanging ora bakal menehi stres utawa nyerah, terus nyoba lan nalika sampeyan ora ngarep-arep, bakal tekan; )

      Salam lan muga-muga enggal entuk!

  138.   jhonalex ngandika

    Sugeng enjing, aku ragu yen pacarku njupuk pasta kontrasepsi (batal) lan wis sewulan aku ngidini dheweke nggunakake, bisa uga periode kasebut bakal ditundha utawa maju sawise tanggal normal.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Ya, umume yen periode sampeyan wis irigasi lan butuh wektu suwe, tekane luwih awal utawa bisa uga wis tekan sewulan.

      regards

  139.   romina ngandika

    7 taun kepungkur, aku njupuk kontrasepsi sajrone 4 wulan mula aku ditinggalake, 3 wulan aku normal kaya terus ngombe pil lan tanggal 4 tekane 6 dina sawise tanggal normal lan aku isih akeh, yaiku sepisanan irungnya ... ... Aku golek bayi ... apa butuh suwene? Aku kuwatir banget !!

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Romina,

      Apa bakal butuh wektu suwe utawa ora, kita ora bisa ngandhani. Saben wanita beda-beda, ana sing nggayuh kanthi cepet lan liyane uga ora sepira. Babagan kurang kontrol periode, aja kuwatir, iku normal sawise suwe njupuk kontrasepsi.

      Salam

  140.   nicole ngandika

    Halo, sampeyan ngerti, bakal dakkandhani yen aku njupuk pil sajrone rong taun wiwit nandhang ovarium polikistik lan wulan Oktober 2011 aku nindakake ultrasonik lan kabeh bubar lan saiki aku ninggalake pil iki wulan pisanan tanpa pil lan aku saiki Dina kaping 13 aku wiwit hubungan seksual ing dina 12 lan aku isih duwe 14,15,16 amarga aku pengin duwe anak, bisa uga sewulan aku ninggalake pil lan nindakake hubungan seksual nalika ovulasi, aku hamil amarga matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai,

      Ya, bisa wae sampeyan entuk sewulan sawise nyetop pil, kaya butuh wektu suwe. Iki minangka macem-macem beda-beda gumantung saka siji wanita menyang wanita liyane, mula sampeyan kudu sabar. Rekomendasi liyane yaiku asring nuroni, ora mung ing dina ovulasi, amarga sampeyan risik yen awak ora biasa nampa mani lan nolak.

      regards

  141.   Romy ngandika

    hello,
    Tanggal 2 Oktober, aku mandheg kontrasepsi amarga karo bojomu aku ngrencanakake duwe bayi. Tanggal 7 haidku mudhun. Miturut tanggalan lan miturut kepiye sadurunge, periodeku kudune diturunake ing dina Jumuah, 04 November, nanging isih durung nurunake aku. Ing tanggal 05 November, aku nindakake tes urin lan bali negatif. Aku ngalami sawetara gejala kaya pusing, mual lan susu sing rada lara. Apa bisa uga aku ngandheg utawa masalah bisa dadi masalah liyane?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Romy,

      Sawise mungkasi kontrasepsi, biasane yen periode kasebut ora teratur lan luwih suwe tinimbang biasane, teka luwih awal utawa malah kliwat sewulan. Sanajan ngono, sampeyan bisa nggawe tes getih amarga tes urin negatif ...

      regards

  142.   karen ngandika

    Halo, pitakonanku 2 taun kepungkur, aku ngurus mesigine suntik, mula yen ngurus awake dhewe ora mudhun wulan ing wulan Mei, mandheg ngrawat awakku dhewe lan pasangane uga ora nurunake wulan, mitra pengin duwe anak lan aku ora ngerti yen bisa duwe, aku rumangsa ala amarga wis umur 22 taun lan ngurus awake dhewe ing umur 18 taun. Aku rumangsa nyiksa awak nanging wiwit isih enom aku ora peduli Aku bakal budhal utawa saiki mung 2 wulan kepungkur. Aku ora ngerti apa sing kudu ditunggu utawa takon karo dokter Apa aku bisa duwe anak?

    1.    Danielitah ngandika

      Aku ujar, golek gynecologist kanthi cepet! amarga kedadeyan sing padha karo mesygina lan digunakake sajrone setaun .. nggawe endometrium saya tipis! mulane aku ora kudu menstruasi maneh & aku ngira ngandut, nanging ora: /, DOC nggawe aku ngobati pil kontrasepsi khusus suwene 6 wulan! Saiki aku mandheg ngrampungake endomtrium lan aku mung ngenteni tekane! kabar apik 🙂

  143.   karen m. ngandika

    hello, aku njupuk kontrasepsi sekitar. suwene 5 taun, aku ninggalake dheweke 2 setengah minggu kepungkur lan aku arep duwe anak, pitakonku yaiku, yen ana gejala nalika aku ora ngombe pil, amarga suwene seminggu aku mual sedina muput, aku ngimpi , Aku pengin menyang kamar mandhi, akeh keluwen, sensitivitas ing susu lan kaya kram, mesthine aku mudhun ing tanggal 17 wulan iki, utawa bakal aku bakal ngandheg, mengko bakal mangkat dheweke, utawa minangka gejala nilarake pil, iku dakkarepake ...

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Karen,

      Bisa uga kabeh gejala kasebut amarga menstruasi wis cedhak, elinga yen sampeyan wis ngombe kontrasepsi sajrone 5 taun lan apa sing ditindakake yaiku nyuda ovulasi lan nuladha pendarahan kaya ing jaman kasebut, nanging ora ... Dadi Saiki sampeyan bakal menstruasi kaping pisanan sawise 5 taun lan mesthi ora teratur, kanthi jumlah sing beda karo biasane utawa sampeyan ngrasakake rasa ora nyaman.

      regards

  144.   diego ngandika

    halo..aku duwe pitakon.. pacarku mung njupuk 3 pil saka blister anyar..lan kita mutusake duwe bayi ... apa kudu ngrampungake 28 pil? utawa sampeyan bisa ninggalake dheweke? Lan disaranake ngenteni sewulan sawise mungkasi nembak? Matur nuwun kanthi sanget

  145.   Danielitah ngandika

    Halo maneh! Pitakon! Aku pengin ngerti yen duwe kaluwihan hamil ing wulan ngarep iki utawa bisa uga sanalika bisa ditindakake, amarga dakkandhani, aku mandheg ngombe pil kontrasepsi nalika kothak wis entek lan pil pungkasan yaiku ing Okt. 16, sing padha karo jamanku. Dina iku pancen normal .. siklus mnstrualku mesthi 28 dina. Lan dina iki 13 Nov umure 28 dina lan biasane aku mung nemoni warna sing abang banget lan akeh banget sing medeni banget, nanging aku pancen pancen tepat banget maybe dadi super biasa bisa uga aku duwe kauntungan? Aku uga njupuk asam folat .., liyane sing kena infeksi kaya cystitis .. Aku ora ngerti yen daging babi, aku mlaku kaya iki kanggo »mlaku pleado ing omahku» sedina muput diarani «es»: / rsponde sanalika bisa, matur nuwun sewu !!! 🙂 salam page sing apik banget

  146.   Danielitah ngandika

    Halo maneh! Pitakon! Aku pengin ngerti yen duwe kaluwihan hamil ing wulan ngarep iki utawa bisa uga sanalika bisa ditindakake, amarga dakkandhani, aku mandheg ngombe pil kontrasepsi nalika kothak wis entek lan pil pungkasan yaiku ing Okt. 16, sing padha karo jamanku. Dina iku pancen normal .. siklus mnstrualku mesthi 28 dina. Lan dina iki 13 Nov umure 28 dina lan biasane aku mung nemoni warna sing abang banget lan akeh banget sing medeni banget, nanging aku pancen pancen tepat banget maybe dadi super biasa bisa uga aku duwe kauntungan? Ah, aku uga njupuk asam folat .., liyane sing kena infeksi kaya cystitis .. Aku ora ngerti yen daging babi, aku mlaku kaya iki kanggo »sikil gundhul ing omahku» sedina muput ing kene diarani «es»: / rsponde sanalika bisa, matur nuwun sewu !!! 🙂 salam page sing apik banget

  147.   sayang ngandika

    Hei, delengen, aku wis pirang-pirang taun njupuk deprovera, sing pungkasan yaiku ing wulan April lan aku njupuk asam folat, aku lagi nggarap PR karo bojoku, nanging ora ana apa-apa. Aku duwe uterus nalika takon, yaiku:
    Nalika awakku detoksifikasi saka ampoyas ... bener 12 minggu kudu kliwat, wangsulan

  148.   noelia ngandika

    Halo, aku bakal nerangake karo sampeyan, aku nyuntikake anti-konseptual 2 wulan berturut-turut saben tanggal 7, yaiku sing diwenehake ing papan umum ing kasus iki ing ruang tamu, injeksi kasebut diarani medroxyprogesterone, wulan 7 iki aku ora nyuntikake suntikan amarga aku entuk bathi akeh, nanging aku kacau lan ing tanggal 10 wulan iki aku kambuh lan aku ora ngurus awake dhewe. Miturut dheweke dakcritakake nganti tanggal 7 iki wulan aku dilindhungi suntikan nanging aku pengin ngerti apa aku bisa hamil amarga ngalami kambuh ing tanggal 10 ?? Periode saya teka tanggal 28 sawise injeksi. Aku butuh tanggepan CEPAT PLEASE!

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Noelia,

      Yen dokter sing nyelehake sampeyan wis ngandhani manawa sampeyan isih dilindhungi, ora masalah. Elinga yen sawise mungkasi kontrasepsi, periode cenderung ora teratur, bisa uga butuh luwih suwe tinimbang biasane, bisa teka luwih dhisik utawa sawetara wulan ora bakal tekan.

      regards

  149.   DIANA ngandika

    HELLO KABEH KANGGO DUWU ... KONTRAKTIF 8 TAU AKU Amarga MASALAH CYST OVARIAN SING DILAKI DIANE 35 LAN SAIKI INGKE NGGOLEK, ORA NYOBI KANYA MITRA, Nanging KANGGO DUWAK LAMU Yen ora entuk Wong-wong mau 6 pil pertama wulan iki lan aku ninggali lan wiwit aku nyoba meteng, bakal dadi yen pancen mokal ??? .. Nuwun

  150.   Janet ngandika

    Halo, aku ngombe pil yasmin suwene 4 wulan lan wulan iki, sing bakal kaping 5, aku ora wiwit njupuk, ing wulan iki aku bisa meteng?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Janet,

      Mesthi, ana akeh wanita sing ing wulan pertama nyetop kontrasepsi entuk kehamilan, nanging ana wong liya sing butuh wektu luwih suwe ... Saben wanita minangka jagad mula ora ana pilihan liyane kajaba kudu sabar; )

      regards

  151.   macarena ngandika

    Halo, aku wiwit ngombe pil KB sadurunge 6 utawa 7 wulan kepungkur, lan karo pacarku aku wis mutusake bakal duwe bayi, suwene aku ngenteni nalika ngandut? , lan apa sing kedadeyan yen aku ora ngombe asam folat? Apa bisa mengaruhi bayi?… Matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Macarena,

      Ora perlu ngenteni kapan wae kanggo miwiti telusuran, siji-sijine sing kudu dielingi yaiku periode sampeyan bisa uga ora teratur lan mbutuhake wektu suwe, nanging iki beda-beda gumantung saka siji wanita menyang wanita liyane lan uga bisa uga ora kelakon. Ringkesan: manawa periode sampeyan kudu diatur utawa liya, coba ora bakal lara.

      Asam folat kudu diwenehake dening dokter lan sampeyan kudu ngombe dosis sing dituduhake. Yen sampeyan ora cukup ngombe asam folat ing panganan lan uga ora ngonsumsi suplemen, sampeyan bisa nyebabake masalah kesehatan kanggo bayi, kangelan tuwuh lan perkembangane, lsp.

      regards

  152.   Alejandra ngandika

    HELLO! Aku kuidating suwene 3 taun karo Implanol, aku duwe hubungan seksual 2 dina sawise njupuk, apa sampeyan mikir ana kemungkinan meteng? Aku matur nuwun marang wangsulan sampeyan. Matur nuwun kanthi sanget.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai Alejandra,

      Aku ngerti, kontrasepsi tetep bisa digunakake sajrone seminggu sawise nyopot lan, sawise nate sesambungan 2 dina mengko, dakkira ora ana kedadeyan apa-apa. Nanging, yen sampeyan pengin yakin manawa 100% sampeyan bisa konsultasi karo dokter kandungan.

      regards

  153.   Daniem ngandika

    Sasi kepungkur aku loro mandheg njupuk kontrasepsi! & uga aku entuk periode ultramega biasa & 5 dina pungkasan kanthi warna sing super abang & akeh abundant saiki aku ngenteni wulan iki kedadeyan! Amarga aku wis biasa, apa luwih gampang aku meteng? bisa uga ora saiki nanging mengko?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Mesthine, kanthi rutin bakal luwih gampang golek dina sing subur lan "tekan tandha" 😉 Isih sabar, stres ora apik nalika pengin meteng.

      Salam lan bok manawa bayi sing dikepengini teka enggal

  154.   Lizeth ngandika

    hello, aku pengin ngerti akeh risiko, aku wis pirang-pirang wulan nyelehake topasel, wulan kepungkur aku lali, kita nglindhungi kondom, nanging kanthi cara sing padha aku durung duwe periode, apa iki normal?

  155.   nini ngandika

    Halo…. 3 wulan kepungkur aku mandheg ngrancang karo nomagest kanggo duwe anak pertama lan ora ana sing ngandut yen sampeyan saranake ... Aku rada wedi, matur nuwun, aku ngurmati banget

    1.    maria ngandika

      Halo, aku wis njupuk 10 wulan ngombe pil banjur ditinggal rong wulan banjur daklakoni maneh rong wulan maneh lan saiki aku ora ngurus awake dhewe lan pengin duwe bayi, suwene aku kudu ngenteni. anakku sing pertama?

      1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

        Halo Maria,

        Wektu sing kudu ngenteni relatif, beda-beda bakal diganti saka siji wanita menyang wanita liyane. Sampeyan bisa uga entuk wulan iki utawa butuh 4,5,6 ... wulan. Nganti 12 wulan dianggep normal ing pasangan tanpa masalah 😉

        regards

  156.   Mia ngandika

    Hello!
    Aku wis njupuk norvetal meh 3 taun, lan aku mandheg njupuk dheweke ing wulan November 2011, aku wis ngurus awake dhewe, lan aku kepengin ngerti apa ana risiko hamil? lan suwene aku kudu ngenteni nganti ngandut.
    matur nuwun kanggo cepet nanggepi

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      hello,

      Mesthi wae sampeyan bisa ngandheg, nanging suwene wektu bisa beda-beda. Ana wanita sing entuk ing wulan sing padha lan liyane sing njupuk setaun. Sabar lan enggal teka!

      regards

  157.   karen P. ngandika

    Hello!
    Wulan kepungkur aku pisanan nyuntik nominasi nomer loro, pisanan aku lara banget sajrone 2 taun. Ing wulan iki, haidku teka lan nalika aku kudu menehi suntikan, aku lali, aku isih mutusake ora menehi maneh lan wis 2 setengah minggu, lan masaku isih tetep. Aku pengin nerangake kula yen iki normal utawa aku kudu lolos pitakon.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      hello,

      Ora normal, suwene wektu sing suwe lan sampeyan kudu cepet golek dhokter. Uga mangan kanthi kepenak, utamane mangan panganan nganggo zat besi, amarga yen akeh getih bisa menehi anemia.

      regards

  158.   danina ngandika

    Halo, yen wangsulan sampeyan katon apik banget, iku sing dakkoleki, nanging aku bakal takon marang sampeyan, delengen, aku wis njupuk kontrasepsi Belara suwene 2 taun, lan aku pengin mandheg nggawa dheweke menyang duwe bayi pertamaku, aku kudu ngenteni wektu? amarga pilku rada kuwat ... matur nuwun, aku ngenteni wangsulanmu

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      hello,

      Sejatine ora prelu, nanging sampeyan bisa takon karo dokter kandungan kanggo menehi saran babagan sing paling cocog, saliyane menehi resep apa sing dianggep penting kayata asam folat utawa zat besi.

      regards

  159.   romina ngandika

    Halo, aku pengin ngerti yen aku bakal ngandut, bakal dakkandhani, aku ngombe pil kontrasepsi sewulan, aku ditinggalake ing sisa pil, teka ing aku, aku ditinggalake, lan minggu wis bali banjur aku ora ngurus suwene aku bakal ngandheg?

  160.   yatim piatu ngandika

    Halo, apa sampeyan ngerti yen kuwatir banget yen aku ngombe pil setaun setengah kepungkur lan konyol aku ora pengin njupuk wulan iki amarga nesu lan saiki kuatir banget yen durung ngalami haid lan apa wae manawa aku hamil mung wulan iki, aku nindakake hubungan seksual ing dina 9 siklus haidku, mula tulung wangsulan

  161.   Leidirys ngandika

    Halo, apa aku kepengin ngandut, aku wis nyoba lan durung 7 wulan kepungkur. Aku wis ngombe pil KB kanggo setaun. Aku pengin ngerti sepira suwene efek obat lan saran apa kanggo njaluk meteng. Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku. Matur nuwun

  162.   monica ngandika

    Halo, masalahe aku yaiku ngombe pil sawise wulan Juni suwene 5 wulan terus nganti tanggal iki, aku ora lagi ngurus apa-apa lan mitraku lan aku kepengin duwe bayi, nanging ora bisa ngandheg yen ngombe pil nganti suwe Apa aku bisa dadi steril? Utawa rahimku mung mabuk? Suwene wektu nganti rahimku bisa detoksifikasi?

  163.   Kenalake jeneng sampeyan ... ngandika

    Aku duwe konsultasi. Aku njupuk pil KB kanggo 6 wulan kanggo ngilangi kista ovarium, sawise 6 wulan aku ujian ginekologi lan metu aku ora duwe kista maneh. wiwit wulan iku aku mandheg ngombe pil. Nanging jebule wiwit aku njupuk dheweke tepat ing periodeku lan siklus mesthine bakal dakkirim ing tanggal 20 Desember nanging wis pungkasan 10 dina lan siji-sijine sing dakkalami yaiku nyeri dada lan sensitifitas nanging ora ana menstruasi siklus, lan kaya-kaya aku karo kancaku nalika mbebayani tanpa ngurusi awake dhewe. Sepira kemungkinan saya ngandut, aku isih ora pengin nyoba apa-apa

  164.   karinita ngandika

    Halo !!
    Rong taun kepungkur, aku ngurus diri karo pil kontrasepsi nanging aku mandheg njupuk sewulan kepungkur amarga lagi perawatan ing pungkasan November aku duwe hubungan karo pacarku lan periode kudu tekan tanggal 24 Desember aku pengin ngerti apa Aku bisa hamil sing kuwatir aku butuh wangsulan mengko ...

  165.   moraine ngandika

    Hoola !!!
    Aku pitutur marang kowe ... Aku umur 25 taun lan wis ngombe pil kontrasepsi sing diwenehake ing kantor «anulett» suwene 11 taun lan aku pengin ngerti yen ditinggalake aku bisa meteng, amarga dheweke wedi yen Aku bisa dadi steril yen terus njupuk lan menehi aku pengin ninggalake dheweke, nanging tulung, iki pancen kuwatir banget lan aku kepengin dadi ibu ing sawijining dina, nanging udakara 2 taun maneh ... Tulung, Aku njaluk tulung marang sampeyan. Wangsulan apa wae sing bakal menehi kontribusi.

    Matur suwun sanget 🙂

  166.   Maria Luisa ngandika

    Halo, apa sing kedadeyan karo aku yaiku, sadurunge nyuntik aku, aku ngombe pil 3 kaping esuke, mula aku nyuntik nganggo pertulan, udakara 4 wulan mengko aku repot, 7 wulan, lan mudhun banget sithik lan kadang ora., Saiki, aku duwe 4 wulan tanpa ngurus awake dhewe lan ora ngandut, nanging saiki isih suwe sanajan ora mangan sadurunge ngurus awak dhewe, nanging banjur mudhun akeh lan ing antarane abang lan coklat, lan aku ora ngerti yen bakal bisa hamil mengko kanthi ngombe pil, lan suntikan, !! ????

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Disaranake sampeyan golek gynecologist kanggo mriksa sampeyan, manawa kabeh wis normal, kadang wektu ganti sawise kontrasepsi, nanging ora bakal lara mriksa kesehatan lan miwiti nyiapake bayi mbesuk. Dheweke bisa menehi resep asam folat utawa zat besi yen wis pas. Bejo!

  167.   MENARIK SANGAT ngandika

    Halo Dr. Ing kasus iki, aku arep ngandhani yen ing wulan 9 Mei aku ngalami kehamilan ektopik, sawise operasi aku ngurus blister sajrone 6 wulan saka 3 wulan, yaiku mung blister ing kula kaping pindho, tanggal 6 Saka Januari aku kudu nggunakake blister nanging aku mandheg nggunakake, lan aku duwe hubungan seks saben dina, bojoku lan aku pengin duwe bayi, duwe anak wadon loro, 14 lan 9 , Aku lagi umur 39 taun, apa sampeyan mikir bisa meteng maneh nalika tak tutul ??? Aku bakal ngurmati tanggepan sampeyan. Salam.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Mesthine, nalika sampeyan ora nyana-nyana, kandhutan sing dikarepake bakal teka. Bejo! 🙂

      1.    miriam ngandika

        Matur nuwun amarga wis mangsuli, nanging kaya sing dakkandhakake yen ngandut, aku ngalami kehamilan ektopik, apa sampeyan duwe kandhutan liyane sing wis dakkandhakake? Blister, sampeyan ngomong yen aku bisa hamil saiki, nanging pitakonane, apa aku bisa meteng tanpa duwe wektu suwene 6 wulan? Lan kepiye aku bisa ngerti dina ovulasi ?? .. Aku bakal ngormati jawaban sampeyan. salam

        1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

          Sayange ya, meteng ectopic bisa reoccur. Sampeyan ora ngalami haid amarga sampeyan nggunakake kontrasepsi, yen sampeyan mandheg maneh lan bakal ngalami menstruasi maneh, mula ora bakal ana masalah ing sisih kasebut 😉. Ana wanita sing hamil ing wulan sing padha mungkasi kontrasepsi, wong liya mbutuhake wektu luwih suwe ... Kabeh bisa beda-beda gumantung saka siji wanita menyang wanita liyane, mula luwih becik santai lan mikir kanthi positif. Muga-muga sukses lan bayimu sing dikepengini teka rauh!

  168.   miriam ngandika

    Halo Dr., ing kasus iki, aku arep ngandhani, yen tanggal 9 Mei taun kepungkur aku ngandut kehamilan ektopik, sawise operasi, yaiku ing wulan Juli taun kepungkur aku ngurus awake karo blister suwene 6 wulan 3 wulan, yaiku Ngandika yen dheweke mung nate blister kaping pindho, jebule tanggal 6 Juli aku lara lan dheweke nggawe blister ing dina sing padha lan dina sabanjure aku ngilangi haidku, nganti saiki kanggo ujar manawa 6 wulan kepungkur, aku durung ngalami masa 5 dina kepungkur, aku tes lan tes kasebut metu negatif, lan tanggal 6 Januari aku kudu masang blister nanging aku mandheg nggunakake, aku duwe hubungan seks saben dina, bojoku lan aku pengin duwe bayi, kita duwe anak wadon loro saka 14 lan 9 taun, aku umur 39 taun, apa sampeyan mikir bisa meteng maneh nalika disentuh? Aku lan bojoku lagi golek priya, duwe anak wedok loro, aku bakal ngurmati wangsulanmu. salam

  169.   rosmary ngandika

    Halo, rong wulan kepungkur aku njupuk sing pasti, sing terakhir rampung tanggal 26 Desember lan suwene iki bojoku wis rampung ngambung loro ing njero wanita sing bisa dak hamil, tulung wangsulan

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen wiwit tanggal 26 sampeyan ora nggunakake kontrasepsi maneh, ya bisa meteng.

  170.   mary ngandika

    Halo .. Aku pengin menehi komentar yen ana kedadeyan sing meh padha karo postingan sadurunge ... Aku mandheg ngombe pil kontrasepsi 3 wulan kepungkur amarga karo pasanganku pengin bayi…. Ing wulan kapisan tanpa pil, aku haid kanthi rutin, nanging wis 2 wulan lan ora ana kedadeyan, uga haid utawa ngombe wiwit tes ing omah…. apa sing kudu ditindakake aku isih ngenteni ???? utawa aku kudu nemoni spesialis ????? Aku duwe sangsi .. matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sing paling apik sing sampeyan bisa tindakake yaiku menyang spesialis kanggo mriksa sampeyan lan mriksa manawa kabeh wis apik. Bejo!

  171.   nini ngandika

    Halo .. Aku pengin mbantu aku ngandhani! Wingi aku lunga menyang gyne lan dheweke menehi kabar sing ora apik, dheweke ujar yen aku duwe prolaktin, dheweke ngutus aku melu ujian; nanging aku wedi banget amarga aku mikir yen masalah iki angel meteng 🙁. Tulung critakake yen bener utawa duwe solusi utawa mbesuk aku bakal dadi ibu! Muga-muga aku wis nerangake kanthi becik. matur nuwun dihargai sadurunge.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Prolactin minangka hormon sing disekresi nalika susu ibu mundhak lan biasane wanita sing nyusoni bayi kanthi bayi kurang duwe kemungkinan meteng amarga ora ovulasi, lan sawise nyusoni wektu eksklusif, bakal malih lan bisa tetep meteng Dadi, yen sampeyan ovulate, aja kuwatir, sampeyan bisa uga kudu konsistensi luwih sithik, nanging sampeyan bisa meteng. Bejo!

      1.    nini ngandika

        Matur nuwun …….

  172.   KAROL ngandika

    Halo, pitakonku suwene rong taun kanggo ngrawat aku karo mesiyina, saiki wis limang wulan lan ora ngandut, aku kepengin ngerti yen perkara kasebut normal utawa aku kudu ngenteni maneh

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Biasa, ojo kuwatir. Pasangan sing ora duwe masalah kesuburan bisa nganti 12 wulan kanggo nggayuh, yen ing wektu kasebut durung bisa digayuh, disaranake menyang dhokter kanggo mriksa manawa kabeh wis apik (mung kanggo mesthekake yen ana ora ana masalah, yen ora Sampeyan bisa terus nyoba lan bakal ana kemungkinan luwih akeh meteng).

  173.   Rosr ngandika

    Halo, aku wis nyuntikake kontrasepsi saben wulan suwene 6 wulan, aku takon yen nalika entuk wulan ngarep aku ora nyuntik aku duwe kesempatan kanggo meteng

  174.   lan ing kene ngandika

    Hai Aku wis njupuk yasiniq suwene 7 wulan lan ing wulan Desember aku mandheg njupuk, nanging aku duwe sesambetan dina pungkasan suwene aku lan amarga wedi aku njupuk pil dina sabanjure lan nganti saiki aku durung ngalami haid, mula wis hubungan seksual karo kondom, nanging aku uga ora nyoba tes kehamilan lan metu negatif ... sing dadi kuwatir aku nganti saiki aku durung entuk haid ... matur nuwun.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Nalika ngombe pil dina esuk, haid sampeyan kudu 3-4 dina, nanging amarga wis teka, awakmu bisa kakehan ngalami pendarahan liyane. Sing paling apik sing sampeyan bisa tindakake yaiku golek gynecologist lan dheweke bakal ngandhani apa sing kudu sampeyan lakoni.

  175.   Anna ngandika

    Halo, delengen carane aku nyuntikake kontrasepsi sajrone 6 wulan nanging wis 3 wulan lan aku ora ati-ati, aku bisa meteng nanging tetep mudhun?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen wis ngalami haid, sampeyan ora ngandut, nanging sampeyan kudu ngati-ati supaya ora meteng ing mbesuk.

  176.   mariana ngandika

    Halo, dheweke menehi injeksi suwene 6 wulan lan aku durung menstruasi wiwit wektu iku, saiki aku mandheg ngrawat awakku sewulan kepungkur, nanging aku isih durung haid, lan aku wis tes kehamilan lan metu negatif, kenapa iki opo utawa apa amarga dheweke lara? Dheweke ngandhani yen wanita ora menstruasi lan suntikan kontrasepsi mbebayani kanggo kesehatan, apa bener? Aku bakal matur nuwun kanggo wangsulan sampeyan

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sampeyan bisa uga minangka amenore, sing paling apik sing sampeyan bisa tindakake yaiku golek gynecologist.

  177.   Tefy ngandika

    Hai, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku. Goleki rong taun suwene 3 wulan nalika nggunakake Depo provera, nanging saiki aku pengin mandheg nggunakake amarga mikir yen kontrasepsi iki nggawe aku lemu. Nanging aku kuwatir yen ora nggunakake maneh, aku bisa meteng kanthi cepet, suwene apa nganti bisa ngasilake subur yen ora nggunakake? ahhh sing kudu dakkandhakake yaiku haidku mesthi ora teratur, nulungi aku matur nuwun.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen sampeyan ora pengin meteng, sampeyan kudu nggunakake cara kontrasepsi liyane, kayata kondom. Wektu sampeyan dadi subur maneh gumantung karo saben wanita, ana sing ing wulan sing padha ninggalake kontrasepsi dadi meteng.

  178.   Mabe ngandika

    Halo Dr. Aku kuwatir ing wulan Oktober aku nggunakake depoprovera kaping pisanan lan telung wulan wis kliwat lan ora ngetrapake dosis sabanjure, wis 18 dina wiwit nglamar lan wiwit iku aku ora peduli karo awakku lan bojoku. aja meteng uga? pliss mangsuli sewu matur nuwun lan kawigatene.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Ya, sampeyan bisa uga, sanajan luwih aman, luwih becik sampeyan njupuk tes (njupuk paling ora 15 dina sawise hubungan "curiga") utawa konsultasi karo dokter kandungan.

  179.   CRISTINA ngandika

    HELLO!
    Aku Wis njupuk ANTI-CONSECTIVES (PIL) Luwih saka Loro taun lan aku pengin meteng. Apa aku ngenteni wektu tundha marang aku, mula aku ora njupuk pil liyane yen suwene bisa dakkarepake HAMIL?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Kabeh gumantung karo saben wanita, ana sing ing wulan sing padha ninggalake kontrasepsi hamil, lan liyane butuh wektu luwih suwe. Untunge lan aja ngenteni suwe banget! 😉

  180.   lyly ngandika

    Sugeng siang, aku lilibeth, meh 3 wulan kepungkur, aku aborsi 1 wulan, aku nyuntikake depo prover tanggal 22 Desember aku ngalami eemorrhage x ninggalake pil kontrasepsi ,,, uga, aku pengin ngerti kanggo nggunakake depo provera, aku bisa meteng langsung sawise efek liwati, aku kepengin banget duwe bayi .. tulung wangsulan

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sanalika efek kasebut mati, sampeyan bisa ngandheg, nanging sing penting sampeyan kudu santai lan aja kepengin banget, sanajan sampeyan loro subur lan ora duwe masalah, bisa uga butuh setaun njaluk iku. Yen setaun kepungkur lan sampeyan isih ora ngandut, disaranake menyang dhokter.

  181.   nidia ngandika

    Halo, jenengku nidia kanggo sampeyan kabeh lan kasusku yaiku ing ngisor iki aku ngurus diri karo implan telung taun lan udakara sewulan aku ngilangi lan saiki aku pengin meteng lan aku pengin ngerti kepiye carane bisa mbantu aku meteng

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Kaping pisanan, disaranake sampeyan santai amarga sampeyan hamil cepet utawa bisa nganti setaun, dianggep normal ing pasangan sing subur lan tanpa ana masalah. Yen setaun kepungkur lan sampeyan isih durung entuk, mula disaranake menyang dhokter kanggo mriksa manawa kabeh wis apik. Sampeyan uga bisa ngunjungi gynecologist lan supaya sampeyan bisa miwiti nyiyapake awak kanggo meteng, bisa uga menehi resep suplemen zat besi utawa asam folat.

  182.   andrea ngandika

    hello jenengku maria, pitakonku setaun lan 3 telung wulan kepungkur, aku mandheg nyuntik toposel lan aku durung ngandut amarga suntikan iki nyebabake efek sekunder utawa udakara suwene aku ngenteni meteng

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Biasane pasangan sing ora duwe masalah kesuburan bisa nganti setaun lan bisa dianggep normal. Amarga wis kliwat wektu kasebut, disaranake sampeyan menyang gynecologist kanggo mriksa lan mriksa manawa kabeh wis apik.

  183.   jor ngandika

    Halo rong minggu kepungkur aku mandheg ngombe pil sawise patang taun ... apa ana kemungkinan aku bisa meteng? Aku nggoleki lan umurku 21 taun ... apa ana kemungkinan liyane?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Ya, udakara seminggu sawise mandheg pil kehamilan wis bisa muncul, nanging disaranake sampeyan santai lan siyap ngenteni anggere mbutuhake, amarga bisa entuk ing wulan sing padha mandheg utawa bisa ngobati njupuk maneh. Kanggo pasangan sing ora duwe masalah kesuburan, umume nganti 12 wulan, yen luwih suwe, luwih becik takon menyang dhokter kanggo mriksa manawa kabeh wis apik.

  184.   Kamila ngandika

    Halo 8 wulan kepungkur aku mandheg ngombe pil kontrasepsi lan ngombe kanthi suwene 3 taun lan aku nyoba meteng. Wis 3 taun aku karo kancaku. uga pitakonku apa aku bisa ngandut? Aku rutin banget karo haidku lan biasane saya suwene seminggu, wulan kepungkur mung suwene 2 dina lan akhir-akhir iki lara banget, wetengku abuh lan atose. Lan aku entuk tes lan tes negatif 🙁 apa bisa dadi hamil lan tes kasebut gagal utawa ora? TULUNGGULAKE AKU
    AY iku normal yen butuh wektu suwe kanggo hamil

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Ya, kanggo pasangan sing ora duwe masalah kesuburan, biasane nganti 12 wulan, yen sampeyan ngluwihi wektu kasebut, dianjurake sampeyan menyang dokter kandungan, cukup kanggo mriksa manawa kabeh wis apik. Yen ora ana masalah, sampeyan bisa yakin, ing taun kapindho telusuran sampeyan bakal duwe luwih akeh kemungkinan. Apa sampeyan meteng utawa ora, ana prekara sing ora bisa dakkandhani, bisa uga isih tes banget utawa ora ... Sampeyan bisa ngenteni seminggu liyane lan njupuk tes liyane utawa njupuk tes getih.

  185.   karen ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa bisa hamil sawise mandheg ora menehi suntikan sewulan kepungkur. lan aku kepengin ngerti yen sampeyan bisa tetep. amarga aku wis maca manawa nyetop suntikan isih ana rong wulan yen sampeyan tetep steril amarga efek injeksi. 6 wulan kepungkur aku masang… help plissss !!!

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Iku gumantung saka suwene injeksi kasebut, yen kena pengaruh suwene telung wulan, wektu proteksi tumrap meteng yaiku, telung wulan, ora ana maneh.

  186.   Maria ngandika

    Good afternoon:
    Aku pengin ngerti yen bisa hamil sewulan sawise ora menehi suntikan mesygina (wis pirang-pirang taun dakwenehake), nalika ovulasi aku sesambungan, sawise 8 dina, aku krasa lara sithik getihen sithik banget lan cetha (sing udakara 3 dina); Aku ngira wis jamanku nanging isih udakara seminggu sadurunge teka.
    Apa sampeyan bisa ngandut?
    GRACias

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Ana kemungkinan meteng nanging kanggo mesthekake luwih becik sampeyan njupuk tes utawa tes getih.

      1.    maria ngandika

        Nanging apa aku kudu nyoba tes kapan bisa dipercaya?

  187.   Nuri ngandika

    Hello Goodnight:
    Aku pengin ngerti yen aku bisa ngandut sawise ngombe 4 taun, yen suwene wektu suwene.
    Gracias

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Wektu sing dibutuhake gumantung, ana wanita sing entuk wulan ing kontrasepsi lan uga ana sing butuh wektu luwih suwe, mula luwih becik santai lan, yen mbutuhake luwih saka 12 wulan, disaranake kanggo ndeleng kalorone mriksa manawa kabeh dadi apik.

  188.   Ana Maria ngandika

    rencana 3 taun kanthi siklofem. aku lan bojoku mutusake arep duwe bayi, aku mandheg ngrencanakake 3 wulan kepungkur ... Desember kepungkur aku dideteksi ovarium polikistik…. Aku pengin ngerti yen bisa hamil….

  189.   yanni ngandika

    Halo, aku duwe 10 dina ora entuk injeksi perencanaan saben wulan, aku lali ora nyelehake mung tanggal 12 sing wis nate senggama, nanging pacarku durung rampung, apa kemungkinan hamil? Aku wis ngrancang mung wulan Februari suwene 17 wulan, aku ora nyuntik awake dhewe

  190.   lizzz ngandika

    hello, aku ngurus 8 wulan kanthi tambalan kontrasepsi sing kira-kira. 2 wulan aku mandheg nggunakake dheweke kanggo meteng, periode suwene aku yaiku saka 8 Jan nganti 12 Jan mung patang dina nalika nyatane periode 6 nganti 8 dina iki normal, amarga aku nindakake tes kandhutan Ngarep lan kaping pindho garis rambut meh ora dicet nanging sawise 3 dina aku menstruasi, apa sing sampeyan menehi saran? Wis lumrah ???

    Salam Mugi sampeyan bisa mangsuli

  191.   Lizyy ngandika

    hello, aku ngurus 8 wulan kanthi tambalan kontrasepsi sing kira-kira. 2 wulan aku mandheg nggunakake dheweke kanggo meteng, periode suwene aku yaiku saka 8 Jan nganti 12 Jan mung patang dina nalika nyatane periode 6 nganti 8 dina iki normal, amarga aku nindakake tes kandhutan Ngarep lan kaping pindho garis rambut meh ora dicet nanging sawise 3 dina aku menstruasi, apa sing sampeyan menehi saran? Wis lumrah ???

    Salam Mugi sampeyan bisa mangsuli

  192.   nini ngandika

    Halo, aku pengin takon, muga-muga bisa mbantu ..., umurku 20 taun, aku lunga menyang dokter kandungan lan aku kandha yen wis 4 wulan aku ora ngurus awake dhewe lan aku kepengin duwe anak pertama, mula dheweke nerangake manawa aku isih kudu ngenteni ovariumku bali kerja, paling ora 4 wulan lan wulan Februari aku bisa hamil, nanging aku duwe revisi lan ngerti yen aku duwe sekresi saka sinus banjur dheweke ngongkon njupuk tes prolaktin lan metu yen aku duwe gimne sing ngongkon ngombe alactin, nanging aku telat 13 dina lan ngalami kram lan ora ana sing nyuda haidku nanging wedi amarga mual banget, nanging aku ora mutah lan wedi ngombe pil kasebut amarga nalika telat dina iki aku ora ngerti yen meteng! !!! ah mual kasebut sadurunge ngombe pil, ora yen amarga prolaktin utawa liya-liyane .. nalika mangan dheweke nggawe aku mual lan wedi yen aku hamil lan aku durung sadar lan aku ngombe pil kasebut sanadyan dhokter Dheweke ngandhani yen aku ora bisa meteng amarga prolaktin, kenapa kabeh iki amarga? matur nuwun

  193.   sandra ngandika

    Halo, aku wis ngombe pil suwene 5 wulan, nanging suwene durung 3 wulan lan suwene wis rong wulan suwene wektu dakwiwiti lan wiwit mudhun bintik-bintik coklat nganti seminggu nganti suwene saya wiwit abang. Aku ora ngerti apa sing bisa dadi lan sing kudu diombe

  194.   maritrine ngandika

    Halo, sugeng enjing, piye kabarmu, kasusku yaiku aku wis asring ngalami masalah prolaktin sing gedhe, dina iki aku kepengin meteng supaya bisa duwe bayi sing ayu, marani dokter kandungan lan dheweke ngirimi perawatan kontrasepsi 3 wulan, "yaz "Amarga haidku wis suwene 4 wulan lan ora ana sing ngerteni, aku ora duwe kontrol total, dheweke ujar yen pil bakal ngatur haidku, banjur dheweke kudu ngubungi aku menyang ahli endokrinologis. Ing jamane Gusti Allah iku sampurna, ora prelu pirang-pirang perkara sing kudu daklakoni utawa daklakoni, aku mung ngerti yen sawijining dina aku bakal bisa nyekel mukjizat Gusti Allah. Aku duwe akeh iman.

  195.   maria ngandika

    Halo Sugeng dalu
    Aku njupuk diane35 saben dina lan aku pengin ngerti, umpamane aku mandheg, lan ing 2 minggu aku bisa gampang hamil utawa sampeyan menehi saran supaya hamil, muga-muga bisa nanggepi email kanthi cepet, salam

  196.   Marcela ngandika

    Aku wis nglamar DEPO-provera tanggal 16/2011, aku kepengin ngerti kapan efek saka injeksi iki bakal entek? Kapan aku bisa meteng? / Wiwit wulan November, aku durung ngalami haid & wiwit wulan Januari aku ngombe vitamin sing ngemot asam folat ... nanging tulung dakkandhani nalika aku bisa ngandut? Mugi-mugi wangsulan lan matur nuwun kanthi sanget!

  197.   maria ngandika

    Halo, aku wis 2 taun setengah ngonsumsi pil KB, .. nanging wulan iki aku ninggalake dheweke lan aku duwe sesambungan tanpa ngurusi awakku dhewe! apa ana kemungkinan meteng? pinten persentase kasebut?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Kita ora bisa menehi pitunjuk babagan persentase sing tepat, nanging sampeyan kemungkinan bisa meteng, akeh wanita sing tetep ing wulan kasebut mandheg pil.

  198.   karen ngandika

    Halo, aku wis ngrawat awakku suwene setaun setengah lan saiki aku wis mandheg ngombe pil suwene sewulan aku pengin meteng amarga aku ngerti yen aku hamil, aku ora ngalami menstruasi lan uga kena infeksi

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Wektu tundha bisa uga amarga infeksi, nanging kanggo ngilangi keraguan sampeyan bisa tes 😉

  199.   jaqueline ngandika

    Halo, aku njupuk kontrasepsi sajrone 3 taun ... lan aku ditinggalake 7 wulan kepungkur .. sing 4 dina suwene sawetara wulan aku nggoleki anakku sing nomer 2 nanging aku ora bisa meteng, apa biasane aku bakal nemoni masalah? Utawa apa efek kontrasepsi durung luntur?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Bisa uga, mula-mula rada rumit, kontrasepsi wis 3 taun. Oalah, sabar, ing pasangan tanpa masalah, biasane njupuk malah 12 wulan, yen sawise wektu iku ora bisa, disaranake ngunjungi dhokter. Yen kabeh dadi apik, aja padha sumelang, ing taun kapindho nggoleki bakal ana kemungkinan liyane 😉 Good luck!

  200.   andrea ngandika

    Halo… Aku rada bingung. Aku ngancik 10 wulan ing wulan Januari, nyuntikake kontrasepsi injeksi novular ing wulan Februari iki, aku ora nyandhang, sampeyan mikir yen aku duwe hubungan seksual aku bakal meteng .. !!!!!!! Ana kemungkinan, sing sejatine, aku ora seneng. matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Ya, yen sampeyan duwe hubungan seksual, sampeyan bakal ngandheg. Sampeyan kudu ngurus awak dewe 😉

  201.   ROSE ngandika

    Aku PIL KONTRACEPTIF Sasi Wulan kanggo Nata Siklusku. Aku duwe instruksi ing 23 Februari. ANA KANGGO PROBNGILIS ING WULU SABUKE.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Ya, ana kemungkinan meteng 😉

  202.   Edith ngandika

    Hai! Piye kabarmu Aku duwe pitakon, ing wulan Januari aku nyumbang getih lan wiwit Nopember taun kepungkur aku ngonsumsi asam folat wiwit aku mutusake dadi ibu ... Apa kasunyatane yen nyumbang getih bisa nyebabake aku kabeh? Matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Aja kuwatir, sampeyan wis suwe ora nggoleki bayi lan nyumbang getih ora nyebabake sampeyan. Ing pasangan sing ora duwe masalah, umume nganti 12 wulan, yen wektu iku luwih becik, luwih becik golek dhokter supaya priksa manawa kabeh apik, yen ora ana masalah ing taun telusuran sampeyan bakal entuk akeh kemungkinan liyane 😉 Sabar, santai lan semoga sukses!!

  203.   Marcela ngandika

    Hellooo! tulung jawaben aku !!! (Dr. Aku nglamar DEPO-provera ing tanggal 16/2011, aku kepengin ngerti kapan efek injeksi iki bakal rampung? Kapan aku bisa meteng? / Wiwit wulan November aku durung ngalami haid & wiwit Januari I wis ngombe vitamin sing ngemot asam folat ... nanging dakkandhani nalika kapan aku bisa hamil? Aku ngenteni wangsulan lan matur nuwun kanthi sanget!)

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen injeksi kasebut suwene 3 wulan, mula 3 wulan bakal ditrapake. Sawise wektu sampeyan, sampeyan bisa ngandheg, nanging elinga santai lan sabar, ing pasangan tanpa masalah, butuh wektu nganti 12 wulan. Bejo!

  204.   Kapur ngandika

    Halo, aku njupuk kontrasepsi kaping 1, yaiku 21 tablet, ing hubungan tabung 17 pil, aku dakbenerake kanthi tepat wektu, dina iki lagi dina 6 istirahat lan aku ora kudu mudhun, aku bakal nandhang sangsara ing dina kaping 8 aku miwiti njupuk dheweke

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sanajan ngombe pil, sampeyan kudu nggunakake kondom, amarga pil bisa gagal. Yen haid ora mudhun, konsultasi karo ginekolog.

  205.   iliana ngandika

    Halo ... umurku 23 taun lan bocah umur 6 taun suwene aku ngurus diri karo injeksi banjur nganggo pil lan aku arep ngrencanakake meteng maneh, suwene sampeyan mikir aku bakal bisa meteng, ing babagan reresik hormon?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sawise efek pil mati, sampeyan bisa meteng, muga-muga sukses! 😉

  206.   estefania ngandika

    Halo, jenengku Estefania lan aku ngurus diri karo topacel, aku pengin ngerti yen ngurus aku karo topacel apa ana trik sing bisa meteng

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen nggunakake kontrasepsi, sampeyan ora bisa meteng nganti efek kasebut mati.

  207.   jessika ngandika

    Aku wis ngrencanakake suwene 2 taun karo Jadell, aku wis nyoba suwi setaun lan mokal apa sing bisa daklakoni ????

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen wis nyoba suwene setaun, disaranake sampeyan loro menyang dhokter kanggo mriksa lan mriksa manawa kabeh wis apik. Bejo!

  208.   jessika ngandika

    Bener, sawise ngrancang suwene, butuh wektu kira-kira 2 taun kanggo ovulasi maneh.

  209.   norma ngandika

    Halo, setaun kepungkur, 2 wulan kepungkur, aku menyang gynecologist lan dheweke kandha yen dheweke subur banget lan dheweke menehi resep pil sing diarani yasmin kanggo ngurus awake dhewe, aku njupuk udakara 3 utawa 4 wulan mengko, bojoku uga ora rampung ing njero batin, kaya 4 wulan, lan saiki kita kepengin bayi lan aku ora bisa ngandut, kita wis nyoba suwene 4 wulan lan aku ora nindakake apa-apa ing wayah subur lan apa sing bisa daklakoni

  210.   Daniela ngandika

    Halo, aku ngombe pil suwene 5 taun .. lan wis 4 wulan wiwit ditinggal lan aku ora ngandheg. Aku lunga menyang dokter kandungan, dheweke nggawe smear Pap, lan echo bawok lan kabeh wis sampurna lan aku durung meteng ... aku rada kuwatir ..., apa sampeyan bisa nulungi ???

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Aja kuwatir, mung 4 wulan nggoleki isih sethithik, saben wanita duwe irama dhewe lan yen dhokter mriksa sampeyan lan kabeh apik, sampeyan ora kudu kuwatir. Tenang, coba terus, lan yen sampeyan wis tekan 12 wulan lan isih durung entuk, mula sampeyan lan pasangan kudu golek dhokter. Aku menehi sampeyan link kanggo ndeleng informasi luwih lengkap: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  211.   paola ngandika

    hello, aku duwe pitakon, aku ngombe pil 3 taun 7 wulan kepungkur, mula aku tak tinggalake dhisik ora biasa, sadurunge aku saiki, rong wulan kepungkur aku ora nate turu lan kondom lan loro tes yen ngono, apa aku bakal duwe kesalahan ?? matur nuwun sanget

  212.   Valentina ngandika

    Halo, luwih saka sewulan kepungkur aku mandheg ngrancang karo minipil alus, kita nyoba duwe bayi karo pasanganku. Dheweke ngandhani babagan efektifitas pil yen wis mandheg lan dheweke ujar yen sampeyan bisa hamil yen sampeyan mandheg nggunakake, nanging dina iki aku tes getih lan bali negatif. Aku ora ngerti sejatine informasi sing dakwenehake babagan iki. Apa bisa hamil luwih suwe ???

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Saben wanita beda-beda, sampeyan bisa nggayuh mung kanthi ninggalake pil, nanging bisa uga butuh pirang-pirang wulan. Aku menehi sampeyan link kanggo nemokake informasi luwih lengkap: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  213.   claudia ngandika

    Sugeng dalu, kula minangka wanita enom sing pengin ngerti sebabe yen ora nggunakake metode kontrasepsi vial depo, haidku ora bakal teka utawa dadi wektu tundha, aku ora ragu-ragu, haidku mung teka sepisan lan aku Wis wayahe aku teka ing tanggal 29 Februari lan saiki aku ora kuwatir, mula kuwatir banget utawa saiki aku hamil, aku duwe ultrasonik lan metu aku duwe kista ing ovary sisih tengen 8 MM Mugo-mugo HELP ME matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen sampeyan duwe kista ing ovary, bisa uga nyegah ovum sing metu. Sing paling disaranake yaiku golek dhokter kanggo menehi saran babagan nyuda kista iki, luwih cepet saya cepet amarga yen tuwuh masalah bakal luwih serius.

  214.   merce ngandika

    Aku lali ngomong yen haidku ora teka ing Maret iki lan yen ana risiko meteng utawa injeksi pungkasan sing daklakoni tanggal 18 Januari isih bisa ditrapake.

  215.   merce ngandika

    Halo, pitakonanku: Aku wis nggunakake injeksi suwene 6 taun kanggo ngrancang salah sawijining wulan saiki aku mandheg nggunakake tanggal 18 Februari, aku kudu masang, nanging aku ora nggunakake maneh saiki aku pengin ngerti Aku bisa meteng, durung nate weruh haid reguler ing wulan November, aku mudhun sethithik ing wulan Desember kurang sithik, ing wulan Januari mung sawetara papan sing dak deleng saiki giliranku tanggal 6 Februari nanging ora ana sing tiba, matur nuwun.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen sampeyan entuk 6 Februari lan durung ana sing mudhun, sampeyan kudu golek dhokter kanggo ngerti sebabe.

  216.   tatiana ngandika

    Halo, aku umur 21 taun, aku ngrencanakake suwene 2 taun setengah banjur ing wulan November taun sadurunge aku ninggalake pil lan Desember lan Januari kliwat lan aku bubar pas saiki aku wis telat wulan Februari 2 lan aku bubar. . Aku pengin ngerti apa sebabe lan yen awak isih luwes, mula aku lan bojoku pengin duwe bayi ...

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Alasan wektu tundha bisa uga mung saraf amarga kepinginan kanggo duwe bayi, sanajan sampeyan ora mangu-mangu sampeyan bisa takon karo dokter kandungan lan dheweke bakal bisa njlentrehake sampeyan. Aku menehi link kanggo ndeleng informasi: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  217.   mika ngandika

    Hai, aku mikaela, aku umure 19 taun, lan aku pengin dadi ibu kanthi cepet, aku kuwatir banget amarga wis sewulan aku ora bisa nyuntikake kontrasepsi lan aku wis ngurus Aku sajrone setaun telung wulan, lan dakkandhani yen wulan pertama biayane amarga awak iku biyasa kanggo awak, bisa uga yen ing wulan kapindho aku bakal entuk ... njupuk asam folat ... ??? Muga-muga aku seneng karo ponione, matur nuwun ... lan Gusti Allah adol kabeh wanita sing kuwatir karo ibune ... basitos ...

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Suwene wektu suwene yaiku perkara sing durung dingerteni, ana sawetara sing langsung entuk lan sawetara sing butuh pirang-pirang wulan ... Sing paling apik yaiku ora stres lan gaya urip sing sehat. Asam folat kudu diresepake dening dhokter lan bisa mbantu sampeyan meteng, lan uga kudu diombe sajrone 3 wulan kaping pisanan kanggo nyegah masalah ing janin. Aku menehi sampeyan link kanthi informasi luwih lengkap: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html. Bejo! 😉

  218.   nanda ngandika

    Halo 2 wulan kepungkur aku mandheg ngombe kontrasepsi lan durung bisa meteng, lan kuatir, aku kepengin banget bayi kasebut karo pasanganku, apa sing kudu aku lakoni?

  219.   Letty ngandika

    Halo, aku wis ngombe pil KB luwih saka 1 taun, nanging wulan kepungkur aku kena 2 kali lan dhokter ngendhakake supaya ora njupuk obat kanggo ngaso awakku, pitakonku yaiku kaping 2 sing kudu dikonsumsi referensi kanggo ndeleng kapan Periode saya tutul maneh?

  220.   ana carina ngandika

    Sugeng dalu, aku wis nggunakake femilin suntik luwih saka 2 wulan, nanging aku wis ora ngurus 1 wulan, bisa uga meteng

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen suwene sewulan ya, bisa uga meteng.

  221.   juliana ngandika

    Halo, aku umur 30 taun, pitakonku yaiku ing wulan iki aku mandheg ngombe 35 pil lan aku arep ngandut, yen aku hamil aku kudu ngombe asam folat, matur nuwun.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Wektu sing dibutuhake kanggo meteng beda-beda saka siji wanita menyang wanita liyane, bisa uga ing wulan sing padha sampeyan bakal entuk utawa mbutuhake sawetara wulan. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html Babagan asam folat, sampeyan kudu diwartakake gynecologist.

  222.   sandra ngandika

    Pitakonku minangka nderek, aku kuwatir 3 taun aku ngurus mesygina lan 6 wulan kapisan nalika anakku lair, aku ngurus pil sing aku menehi resep ginekolog saiki wulan Februari taun iki aku ora nyuntik maneh amarga wis akeh ngelu lan mundhak bobote, mula aku pengin ngganti metode d, nanging pranyata kanggo ngetrapake aturane, aku kudu ndeleng aturane lan aku takon nalika lara saka wektu sing dakkandhani tanggal 4 Februari ujar saka 15 nganti 20 ora duwe hubungan amarga aku ngurus 21 sing wis ana ing Bojoku lan ya kudune aku bakal ndeleng haidku lan ora ana sing wis tanggal 20 Maret lan mensreuacion ora teka, aku bakal ngandut ??? Wetengku lara banget bagean iki, temenan, wulan Februari dheweke ujian, aku ngalami radang paru-paru lan bakteri, mula aku ngirim pil kanggo pasangan nanging aku isih ora njupuk amarga durung weruh wektu lan aku kuwatir sirahku krasa lara, nanging weteng saya krasa lara. lan kadhang kala saya lara amarga haid lan ora ana sing nulungi, ora kedadeyan ...

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sampeyan bisa njupuk tes kanggo nyingkirake keraguan, yen sampeyan ngerti manawa durung tekan wektu, luwih becik takon dhokter.

      1.    juliana ngandika

        hello 6 wulan kepungkur, aku mandheg ngurus suntikan siklofem nanging nganti saiki aku durung bisa hamil. suwene ilang patang wulan sawise disuntik nanging rong wulan kepungkur aku normal. Apa sing sampeyan saranake supaya aku meteng lan dumadakan bisa nggawe sampah amarga wis ngrencanakake meh 7 taun, matur nuwun, aku ngenteni wangsulan sampeyan.

  223.   carolina ngandika

    Aku lan bojoku mutusake duwe anak lan aku wis mandheg nyuntik awak 2 kali lan ora ngandut. Sepira cepet aku bisa meteng utawa kesusu banget?

  224.   Nairobis ngandika

    Halo, sing sejatine aku nyuntikake dhewe wiwitane aku duwe masalah karo suntikan lan dokter ginekolog nyaranake pastiyas (norgylen), umurku 29 taun aku duwe anak kembar telu nanging bojoku lan aku pengin duwe bayi liyane, sejatine aku ora ngerti pirang-pirang bakal padha metu. Dheweke mberkahi, mung aku wis mandheg ngombe pil rong wulan kepungkur lan ora ana sing kudu ngenteni luwih saka setaun dadi aku ora bisa ngandut maneh? Matur nuwun

  225.   maria ngandika

    Halo, sugeng enjang, ing kasus iki aku arep ngandhani yen ing wulan Juli taun kepungkur aku ngurus diri karo ampul x 6 wulan, lan 3 wulan kepungkur aku mandheg nggunakake ampul, jebule aku aku durung meteng, tanggal 15 Maret teka haidku nanging sithik banget lan bengi dipotong, suwene 4 dina, saiki tanggal 26 wulan iki periodeku teka maneh nanging wektu iki aku akeh getih sing pungkasan minggu, lan suwene 3 dina, tegese wingi aku rampung haid, pitakonku yaiku: apa sing kedadeyan normal kanggo aku? Amarga dheweke ngombe blister ing aku, aku mandheg menstruasi nganti tekan 15 Maret ... saiki dakkandhani, amarga dheweke nggunakake blister, susu bakal metu saka dhadha saben aku nindhes nganggo tangan, saiki pranyata wis garing…. lan aku uga kepengin weruh: apa aku bakal ngandheg sewulan ???… Aku ngenteni wangsulanmu dra, matur nuwun.

    1.    maria ngandika

      Nuwun sewu, aku lali ora ngandhani sampeyan, aku meh saben dina hubungan karo bojoku, yen aku duwe hubungan seminggu, apa sampeyan mikir aku bakal ngandheg nalika sewulan?

      1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

        Wektu sing dibutuhake kanggo mbedakake bisa beda-beda gumantung saka siji wanita menyang wanita liyane, ora preduli kaping pirang-pirang sampeyan nindakake seks, sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  226.   Katy ngandika

    Halo, aku kuwatir, apa aku bakal bisa hamil ing wulan kapisan sawise mandheg nggunakake depo proofa, aku kudu nyuntik awake dhewe tanggal 01 Maret lan aku ora bakal nindakake wulan iki, aku bisa ngandheg?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen injeksi suwene suwene sewulan, ya bisa meteng.

  227.   nataliaarg ngandika

    Halo, aku pengin ngerti yen aku ngandut? Setahun setengah kepungkur, aku ngombe pil KB. Aku mutusake supaya ora duwe anak 2. Tanggal haidku sing terakhir yaiku tanggal 7 Maret, yaiku sawise tanggal kasebut, aku duwe sesambungan tanpa ngurus awake dhewe lan mengko wis rampung tanpa proteksi ... Aku duwe gejala ... pusing, lara ati, mual, akeh kesel, turu, lan semangat kanggo buang air kecil ...

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sampeyan bisa uga wis ana, nanging sampeyan uga bakal bingung, yen sampeyan pengin duwe bayi, kita asring ngrasakake gejala sing mengko dudu apa-apa, mula kita ora bisa menehi katrangan kanthi pasti. Sing paling apik yaiku sampeyan tes lan supaya sampeyan bisa nampa wangsulan. Untung 😉

  228.   maria ngandika

    Halo, sugeng enjang, ing kasusku, aku arep ngandhani yen ing wulan Juli taun kepungkur aku ngurus diri karo ampul x 6 wulan, lan 3 wulan kepungkur aku mandheg nggunakake ampul, jebule aku aku durung ngandut, tanggal 15 Maret aku ngalami haid nanging sithik banget lan wengi saya kurang, suwene suwene 4 dina, saiki tanggal 26 wulan iki, haidku bali maneh nanging wektu iki aku akeh getih minggu kepungkur, lan suwene 3 dina, tegese wingi aku rampung haid, pitakonku yaiku: apa sing dadi perkara normal kanggo aku? Amarga dheweke nulis blister ing aku, aku mandheg menstruasi nganti tekan tanggal 15 Maret ... saiki aku bakal menehi katrangan, amarga dheweke nggunakake blister, susu bakal metu saka dhadha saben aku nindhes nganggo tangan, saiki jebule wis garing .... Aku pacaran karo bojoku meh saben dina, yen aku pacaran nalika subur, apa sampeyan bakal ngandheg? .. dheweke crita yen efek saka blister ora bisa ngandut bocah, saiki aku kepengin ngerti yen isih duwe efek Apa sing angel nggawe aku duwe bayi? Lan bab liyane sing dakkarepake sampeyan mbantu aku, amarga aku duwe anak wadon loro, kita nggoleki bocah lanang, dina sing subur aku bisa sesambungan karo anak sing dikepengini ??? ... wektu suwene aku nduwe bahan bakar tanggal 26 Maret lan aku rampung tanggal 29 wulan iku ... muga-muga iki bisa mbantu sampeyan mbantu aku ... aku bakal ngurmati tanggepanmu ...

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sing paling apik sing sampeyan bisa tindakake yaiku menyang dhokter, mung dheweke sing bisa menehi katrangan manawa sampeyan isih ngalami efek blister utawa ora. Aku menehi tautan kanggo sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan wektu suwene kanggo meteng lan carane nggawe konsepsi: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  229.   macarena ngandika

    Halo, aku arep meteng. Dina iki aku mungkasi kontrasepsi lan dina iki aku ngrampungake menstruasi. Yen mbesuk aku ora duwe hubungan seks tanpa ngurus aku, apa ana sing bisa hamil?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Ya bisa, nanging sampeyan kudu santai lan sabar, saiki bisa uga entuk utawa butuh sawetara wulan, iku beda-beda ing saben wanita. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing kene: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  230.   Gabriela ngandika

    Halo, aku Gabriela lan aku pengin takon konsultasi tanggal 31 Maret 2012, aku berhubungan seks karo pasanganku tanpa nglindhungi metode kontrasepsi, dina sabanjure aku lara dada sing gedhe banget sing dilakoni sedina muput, aku isih duwe, lan aku uga ngalami keputihan sing akeh banget Banyu lan sampeyan bisa gatel, haidku tanggal 27 Maret lan udakara udakara 15 dina (amarga ora teratur) bisa uga aku ngandheg? Aku ngenteni wangsulanmu matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sanajan sampeyan ngandut, sampeyan isih ora bakal weruh gejala apa wae, iku isih luwih awal, malah tes ora bisa menehi gejala positif. Yen sampeyan pengin ngindhari, wis kasep esuk sawise pil, nanging sampeyan bisa takon karo ginekolog utawa ngenteni nganti dina 15 kanggo nyoba.

  231.   katherine ngandika

    Halo, aku pengin ngerti suwene aku bisa meteng sawise ngombe pil suwene 3 taun. Umure 37 taun lan kepengin duwe bayi liyane. Aku mikir amarga umurku, aku ora sabar ngenteni. Ngenteni kanggo jawaban sampeyan matur nuwun

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Wektu sing dibutuhake bisa beda-beda, bisa uga amarga umur sampeyan mbutuhake pirang-pirang wulan. Sing paling disaranake yaiku golek dhokter kanggo saran apa sing disaranake, mesthine bakal mriksa sampeyan lan menehi pitunjuk babagan dosis asam folat. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  232.   sharit ngandika

    Halo: telung wulan kepungkur aku wis ngrencanakake suntikan, aku ora nglamar ing wulan Maret, saiki aku bisa ngandheg

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Gumantung saka durasi injeksi, yen injeksi suwene sewulan lan wulan wis kliwat, utawa suwene 3 wulan lan 3 wulan wis kliwat, mula sampeyan bisa meteng.

  233.   betzi ngandika

    Halo, aku wis ngurus suntikan saben wulan udakara kurang saka 3 taun setengah. Umurku 19 taun lan karo pasanganku pengin duwe bayi sing pertama lan aku ora menehi suntikan suwene 2 wulan lan aku isih ora bisa meteng !! Proses iki butuh anggere aku ngurus dhewe? utawa apa aku kudu njupuk sesuatu supaya bisa kedar meteng, aku ora ngerti babagan asam folat sing dijupuk sadurunge kedar meteng utawa sawise ??? ngenteni jawaban matur nuwun lan berkah kanggo kabeh sing wis dadi ibu

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Saben wanita butuh wektu beda kanggo meteng, ora preduli suwene dheweke ngrencanakake. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  234.   Alejandra ngandika

    Aku ngombe pil sing dibatalake lan aku mandheg njupuk 7 dina kepungkur lan ngalami pendarahan sing padha karo periode kasebut, nanging aku ora yakin apa, aku uga wis hubungan karo bojoku wiwit saiki. Aku meteng?

  235.   Madelaine ngandika

    Halo, aku umure 26 taun lan wiwit umur 17 taun aku wis ngombe pil KB, aku mandheg lan ngombe maneh, nanging suwene iki aku ora repot karo pil, lan wulan sadurunge wulan Maret mutusake kanggo ora ngombe, nanging aku ngombe obat sing luwih dhisik telung pil sadurunge ditinggal lan sawise 5 dina aku entuk obat maneh (sajrone wulan sing padha), suwene udakara telung dina, lan wiwit iku aku nandhang tetes getih coklat mudhun lan isih durung ilang. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake.

    Iku mung masalah hormonal, apa aku bakal ngatasi?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Mesthi bakal kelainan hormonal, nanging ora salah yen takon dhokter kanggo mriksa sampeyan.

  236.   panah ngandika

    hello Aku pengin ngerti apa aku bisa ngandheg; Kahanan aku sabanjure; Aku ngilangi IUD ing pungkasan Januari taun iki; Ing wiwitan Februari periodeku teka lan aku nggunakake cincin bawok nganti tanggal 1 Maret; tanggal 12 Maret aku wiwit ngombe pil kontrasepsi paling ora 2 minggu lan periodeku diwiwiti saka 31 Maret nganti 4/5 April; lan dina iki 13 April aku duwe hubungan karo pasanganku ... apa bisa ketemu? Utawa apa aku kudu ngenteni periode saya normal?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sampeyan bisa nginep nanging dadi masalah kontrasepsi sing hebat. Sing paling disaranake yaiku golek dhokter kanggo mriksa sampeyan amarga wis akeh campuran hormon.

      1.    panah ngandika

        OK matur nuwun; Nanging suwene suwene wektu supaya awakku bisa reastivilisarce supaya meteng?

        1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

          Gumantung saka saben wanita, sampeyan bisa uga entuk wulan utawa padha mbutuhake sawetara wulan. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

          1.    panah ngandika

            grax kanggo jawaban; Nanging kenapa butuh sawetara wulan kanggo ngatur ulang? yen sampeyan mung ngombe pil 2 minggu; Kepiye yen aku mung nganggo cincin kasebut 1 wulan kita pengin enggal duwe bayi; Apa sampeyan duwe rekomendasi sing apik?


          2.    Aisyah Santiago ngandika

            Nalika nerangake babagan meteng, saben wanita minangka jagad, sanajan sampeyan durung nate njupuk kontrasepsi, bisa uga butuh sawetara wulan kanggo hamil lan pancen normal. Rekomendasi sampeyan, bukak gynecologist kanggo mriksa sampeyan, mula dheweke bakal menehi katrangan yen sampeyan kudu ngonsumsi suplemen vitamin (biasane asam folat) lan ing ndhuwur kabeh santai, stres ora disenengi nalika nggoleki bayi 😉


  237.   Sonia! ngandika

    Halo!
    Aku wis ngurus diri karo pil darurat, tambalan, suntikan wiwit umur 14 taun (4 taun kepungkur) lan aku kepengin ngerti apa aku bisa cepet hamil utawa butuh wektu suwe?
    Aku bakal ngurmati tanggepan sampeyan!

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Wektu sing dibutuhake bisa beda-beda, sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing tautan ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  238.   maria ngandika

    yaiku apa sing kedadeyan yaiku nalika wulan pertama aku nyuntikake lan wulan kaping loro aku kepengin ngerti yen dudu dheweke, lan ora ana sing kedadeyan ing bayi utawa duwe efek

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen injeksi suwene suwene sewulan, ora bakal kelakon amarga efek kasebut wis kliwat, sampeyan uga bisa takon menyang dokter yen sampeyan ragu-ragu.

  239.   maria ngandika

    Aku njupuk sideburns, umurku udakara rong taun nalika wis entek, aku wiwit disuntik, nalika aku mandheg sadurunge efek injeksi lan aku ora bisa terus ngrawat awakku lan saiki wektu tundha lan aku ora ngerti yen aku ngandut. Pitakonanku, apa bisa uga aku bisa ngandut sawise efek injeksi kliwat?

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Sampeyan bisa, sampeyan bisa njupuk tes kanggo nyingkirake keraguan.

  240.   nena ngandika

    Aku wis nyoba hamil suwene 8 wulan lan siji-sijine sing dakwenehake yaiku kurang kontrol hormonal, aku ora nate ngombe pil, awake dhewe ngurus kondom, 🙁 kaya nalika meteng

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Aja kuwatir, umume mbutuhake wektu pirang-pirang wulan kanggo njupuk, santai lan sampeyan bakal bisa ndeleng manawa bakal enggal teka. Nanging elinga tetep santai lan yen tekan 12 wulan tanpa sukses, luwih becik sampeyan lunga menyang dhokter kanggo mriksa manawa kabeh wis apik, sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing kene: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  241.   karina ngandika

    hello,
    Pitakonku amarga aku njupuk kontrasepsi suwene 8 wulan lan wis meh sewulan aku ora ninggalake dheweke nalika haidku rampung ... bengi aku pacaran lan pacarku metu ing njaba, nanging dheweke cepet dibilas lan isih duwe lan ora sawise rong menit, dheweke ngrampungake luwih akeh ... Pitakonanku amarga bisa uga ana bocor lan aku uga bisa ngandheg, amarga ginekologis ngandhani yen aku kudu ngati-ati saiki amarga aku wis ninggalake dheweke. Amarga aku wis krungu yen mung sawise 3 wulan ana risiko.
    Aku ngenteni tanggepan sampeyan
    Matur nuwun sanget!
    Karina

    1.    Aisyah zouhair ngandika

      Malah wiwit wulan pisanan nyetop dheweke, ana risiko meteng, nyatane akeh wanita sing pengin duwe bayi entuk ing wulan sing padha mandheg pil.

  242.   Kari ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan cepet! Dadi yen gawe kuatir aku? Utawa iku dipercaya banget! Matur nuwun

  243.   naiara ngandika

    hola
    HELP XFAVORRRR

    Apik aku njupuk PROTINOL 20 WULU SEMBILAN
    LAN ING MARET AKU NINGALAKAKE
    BOTOL MINGGU MINGGU 3 HARI
    LAN ING MINGGU Katelu, TUTUP BOTOL 2 HARI
    ING MINGGU PAPAT INGKU KUDU NAMPAK PERIODE TEK
    LAN ORA GOLEK, OLEHE TEST, metu NEGATIF
    ING MINGGU kaping 5, aku prelu ndeleng kukuku (april) lan aku ora nate njupuk maneh yen minggu aku minangka jaman normal.

    Pira suwene aku bakal tundha ing meteng KEDAR: S.
    GRACIAS

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Wektu sing dibutuhake bisa beda-beda, ana wanita sing nalika wulan mandheg ngombe kontrasepsi, lan liyane mbutuhake sawetara wulan. Perkara normal yaiku nganti 12 wulan, sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing tautan ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  244.   panah ngandika

    Ah apik; matur nuwun sanget; Aku arep menyang dokter ... matur nuwun wangsulan

  245.   VSBD ngandika

    Napa aku ora bisa hamil yen ngilangi IUD telung wulan kepungkur, lan aku pengin duwe bayi, nanging aku ora ngerti yen karo anakku sing pertama, aku ora nemoni masalah nalika hamil….

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Aja padha sumelang, iku normal yen njupuk malah 12 wulan, sanajan kanthi pisanan luwih cepet. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing kene: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  246.   Lily ngandika

    Halo, aku umur 35 taun, aku duwe bocah wadon umur 12 taun, ing taun 2009 aku kelangan, lan saiki karo bojoku aku pengin meteng, aku wis rampung kabeh ujian lan dheweke apik banget, kalebu tindakake folikel -up lan ovulasi udakara 25 :)… .., masalahe yaiku dheweke ganti, lan istirahat ora mesthi (meh ora nate) cocog karo ovulasi ..., mula rong wulan kepungkur aku njupuk pil kanggo nggawe siklus ganti lan pas karo istirahat dheweke (dhokter dakcritakake), aku ngrampungake paket tanggal 17 April, lan wektu tekane dina Minggu 22, tekan dina Jumuah tanggal 4 Mei nganti 7, apa aku bakal duwe kasempatan meteng ing sawetara dina kasebut? Aku wis suwe njupuk ing kene. folico
    lan vitamin.
    Matur nuwun ...

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Wektu sing dibutuhake bisa beda-beda sanajan sampeyan pancen pas karo dina ovulasi, bisa uga saiki sampeyan entuk utawa butuh sawetara wulan ... Aku nyaranake sampeyan kudu nuroni kapan wae sampeyan bisa lan ora mung ing nalika ovulasi, sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  247.   Isabella ngandika

    Halo, pitakonanku yaiku yen sawise ngurus awake dhewe suwene 1 taun lan 2 wulan kanthi gepuh suwene sebulan lan aku mandheg nyuntik awake 3 April iki, ana kemungkinan hamil ing wulan iki amarga minggu iki kita miwiti privasi tanpa proteksi lan aku ora ngerti Suwene wektu kanggo mbobot?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Wektu sing dibutuhake kanggo meteng bisa beda-beda, sampeyan bisa uga wulan iki utawa butuh sawetara wulan, umume. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  248.   kari ngandika

    hello,
    Aku umur 24 taun lan nggunakake kontrasepsi sajrone 8 wulan lan meh sewulan kepungkur aku ninggalake dheweke nalika aku blister ... sawetara dina kepungkur aku hubungan karo pacarku lan kita nindakake tanpa proteksi nanging hubungan seksual ngganggu, istilah wis dibilas lan sawetara menit rampung maneh saka ... lan dina iki dheweke nemokake kista 4cm ing ov sisih tengenku ... apa risiko meteng? Matur suwun!

    1.    kasepen ngandika

      Kanca sing ati-ati banget, aku uga duwe kista ing ovary sisih tengen, lan kista sing ana meteng ectopic, mula luwih becik golek dokter kandungan kanggo menehi pitunjuk apa obat sing bakal dijupuk kanggo ngilangi kista…. lan ati-ati supaya ora meteng, kesehatan sampeyan luwih dhisik ... salam

      1.    kari ngandika

        matur nuwun !!!! nanging saiki aku ora kudu kuwatir ??? Utawa yen ora teka, apa aku kudu nyoba ??? Amarga aku mung duwe janjian karo dokumen ing rong minggu ... aku gugup banget !!!

        1.    kasepen ngandika

          Mesthine, yen kanca, yen sampeyan ora teka, sampeyan kudu nyoba lan nalika janjian karo dokter teka dheweke nyaranake obat kanggo ngilangi kista, aku diwenehi pil kontrasepsi kanggo ngilangi kista x 3 wulan, aku x Nglirwakake aku mandheg njupuk lan ngandut, lan aku duwe meteng ectopic, yaiku embrio, (umur sewulan) ing tabung nalika mesthi ana ing uterus, aku duwe kolik kuat sing dakrasakake kaya sekarat, nggegirisi, aku ora ngalami pendarahan bawok nanging ing njero ati, amarga dheweke kudu ngoperasikake aku, iku nggegirisi amarga aku ora pengin wong liya, amarga iku kesehatanmu dhisik ... Muga-muga sampun nulungi sampeyan .. salam

    2.    Aisyah Santiago ngandika

      Ora ana risiko, nanging sampeyan kudu ngati-ati, sampeyan uga kudu njaluk dhokter kanggo perawatan kanggo kista kasebut, aja nganti mengko luwih angel ngilangi 😉

      1.    kari ngandika

        Matur nuwun !!!!! Yen sawise takon, aku bakal menehi perawatan sing tepat! Matur suwun!

  249.   Katy ngandika

    Halo kanca, aku umur 18 taun lan aku kudu takon babagan kira-kira setaun setengah taun kanggo ngrancang nanging pil ac minangka 4 wulan kanthi injeksi. Sasi sewulan aku mandheg ngrencanakake duwe bayi, bojoku lan kita ora ngurus awake dhewe, nanging iki momen sing ora bisa dakkarepake, aku wedi amarga pengin bayine.

  250.   chamaralyz ngandika

    Aku wis nggunakake kontrasepsi sajrone 5 wulan, suwene suwene awak iki?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Aku ora ngerti tenan apa sing dadi panjalukmu. Kontrasepsi apa sing digunakake? Pitakon sampeyan apa suwene wektu supaya kontrasepsi ora bisa digunakake? Apa sampeyan wis nyoba hamil 5 taun? Yen sampeyan wis nyoba hamil suwene 5 taun lan isih durung bisa ditindakake, sampeyan sakloron kudu golek dhokter kanggo dipriksa amarga mesthi bakal ana masalah.

  251.   Kari ngandika

    Matur suwun kancaku! Sejatine yaiku yen ... yen kudu, mula bakal! Sampeyan mung kudu ati-ati ... lan kesehatan kita luwih dhisik! Mugi sampeyan dumadakan! Ngambung!

  252.   jakelin ngandika

    Halo, aku duwe pitakon, aku wis ngombe pil KB 4 wulan, lan saiki aku kepengin meteng, jam pira aku bisa meteng, lan apa sing bisa daklakoni. Matur Nuwun, sugeng enjing kabeh 😀

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Suwene wektu sampeyan ora bisa ngerti, padha karo sampeyan nalika wulan ninggalake pil utawa butuh pirang-pirang wulan. Sampeyan bisa ngunjungi gynecologist kanggo mriksa lan dheweke bakal ngirimi sampeyan apa sing dikepengini kudu dadi asam folat. Sampeyan bisa maca informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  253.   Mabel ngandika

    2 wulan kepungkur aku mandheg ngrawat awakku kanthi blister sewulan injeksi pungkasan sing dakalami aku rumangsa gelisah lan rasane kabeh awak saya geter, dheweke mung ngandhani yen aku kudu ninggalake blister amarga aku duwe akeh hormon ing awak lan aku ora bisa nolak luwih akeh lan wiwit iku aku mandheg ngrawat awakku dhewe, nanging aku ragu wektu suwene aku yaiku tanggal 26 Februari injeksi pungkasan yaiku tanggal 2 Maret lan nganti saiki aku durung ngalami wektu, bisa uga amarga injeksi sing ngrubah hormon ing awak utawa bisa uga meteng

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Kanggo ngerti yen meteng utawa ora, sampeyan bisa nyoba. Yen tes negatif, bukak dhokter amarga mesthi bakal kelainan hormon.

  254.   sonia ayora ngandika

    Halo, udakara telung wulan aku ora ngurus awake dhewe lan pacarku mesthi ana ing njero ati. Dokter ginekologi ujar yen aku sehat banget, aku wis nindakake kabeh tes dhasar nganti prolaktin. Nanging ora ana kedadeyan? Aku durung meteng. Aku duwe urip seks sing aktif wiwit umur 16 taun, nanging aku mung ngurus kondom utawa irama. Aku ora ngombe pil, mung pil pil darurat kaping pindho. Apa normal yen butuh wektu kanggo meteng?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ya biasane, sanajan butuh 12 wulan isih normal. Yen butuh luwih saka 12 wulan, sampeyan sakloron kudu golek dhokter kanggo mriksa manawa kabeh apik, yen ngono. Sampeyan bisa maca informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  255.   permen suarez ngandika

    Aku kepengin ngerti kenapa aku ora bisa hamil yen wis duwe bayi lan dheweke menehi injeksi klinis saben wulan, aku ora ngerti yen aku utawa pasanganku nanging aku mandheg patang wulan setengah kepungkur lan ora ana apa-apa. bisa dadi aku pengin ngerti apa dheweke utawa aku nulungi aku

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Umume njupuk malah 12 wulan, yen sampeyan ngerteni luwih saka 12 wulan tanpa entuk, mula disaranake menyang dhokter kanggo mriksa yen kabeh wis apik, nanging ora ana sing kudu kuatir. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  256.   SAKING KARET ngandika

    HELLO Pitakon:
    KANG KUNCI PIL PIT NORDET NING 6 WIS NANGING 8 DINI AKU TETEP KANGGO DETOKSIKASI LAN MULAI WULUH Q MULAI TAKE
    SALAMKU MENDOT KONSOMEN LAN KAMU TIDAK NANGGULA KAMU LAN KANGGO MATI .... PitakonKU, APA Kowe PUNCAYA Amarga Amarga Karo WASA KECIL lan AKU DENGAN KASUALITAS AKU PUNCUT, PITUTURA AKU MUNG KANGGO BABY SAKING MALFORMASI UTAWA SANGKING KANGGO TOKSIN ING PIL UTAWA KANGGO INGKANG KANGGO NGGOLEKKE, IKU Ora APA APA KANGGO BAYI LAIN, APA APA APA KUNCI, AKU Katon TANPA MASALAH LAN AKU KANGGO ANAK LALAKI IKU NUNGGU KANGGO JAWAPAN KOWE LAN APIK APIK APIK APIK APIK APIK APIK APIK APIK ... SALAM

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ora ana masalah kanggo bayi, malah ora ana "detoksifikasi" sawise nyetop pil.

  257.   Carmen ngandika

    Halo, aku duwe pitakon babagan 25 taun lan ing Desember aku nggunakake depo, aku mung nggunakake sepisan aku ora bali njupuk maneh. Wis meh 3 wulan wiwit iku, ana wong sing bisa ngandhani udakara suwene aku kudu ngenteni nalika ngandut.

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ora usah ngenteni, wiwit wulan kapisan sampeyan mungkasi nggunakake kontrasepsi, sampeyan bisa miwiti telusuran bayi 😉 Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing tautan ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  258.   elsa elena ngandika

    Halo, aku duwe bocah wadon umur 6 setengah taun lan suwene 6 taun aku ngrawat awake dhewe nganggo pil kontrasepsi, nanging aku lan pasangan wis mutusake ora njupuk anak liya, apa sing kudu daklakoni dhisik ? Lan suwene aku bisa ngandheg?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sampeyan ora prelu nindakake apa-apa, sanajan sampeyan pengin menehi saran menyang dhokter lan sengaja, dheweke bisa menehi resep asam folat utawa apa wae sing dianggep perlu. Babagan wektu sing dibutuhake, yaiku perkara sing ora bisa dingerteni. Sampeyan bisa ndeleng informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

      1.    Marta ngandika

        Sugeng enjang,
        . Umurku 29 taun lan sindrom premestrual parah, uga ngalami ovarium polikistik lan fibroid cilik.
        Pitakonku yaiku babagan sindrom pramenstruasi, gejala kasebut kuwat seminggu sadurunge tekane aku swasana ati ala nalika nandhang kuwatir lan iki nyebabake masalah karo pasangan, aku tau takon dhokter lan saranake kontrasepsi mandheg lan njupuk fluoxetine, aku mandheg kontrasepsi nanging wektu saya ora teratur banget, aku teka kaping pindho saben wulan lan akeh banget, lan babagan fluoxetine aku wedi njupuk amarga maca aku ngerti yen obat antidepresan lan ide kasebut Aku wedi yen aku ketagihan pil, nanging aku pengin mungkasi kontrasepsi nanging aku butuh prekara sing mbantu aku ngatur periode utawa apa periode aku mung ngatur karo wektu? lan sepira elek pil fluoxetine yen disaranake diombe? matur nuwun wangsulan

        1.    Aisyah Santiago ngandika

          Mung dhokter sing bisa mbantu sampeyan ngatur periode, mesthine kanthi perawatan hormonal.

  259.   KARLA MALENI GUZMAN LOMELI ngandika

    HELLO, AKU KARLA, APA KANGGO NGALAMI 9 WULAN, NGADALAMAKAKE AKU KANG INGKASA INGKANG LANJUTAN DECEMBER AKU KANGGO ORA NGOPERI LAN AKU ORA NGETAMU Amarga AKU KANGGO PALSU AKU. KANGGO AKU SATU WULAN TANPA KEWINING KE LAUT telung dina maneh
    Pira suwene aku ora keracunan saka injeksi lan aku wis bisa meteng nalika ana wektu, yen aku kelakon, aku ora meteng

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Aja kuwatir, umume nganti 12 wulan kanggo entuk. Sampeyan bisa maca informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  260.   kelly ngandika

    Halo, pitakonanku, 8 wulan kepungkur aku ngrencanakake nganggo injeksi, aku kudu ngetrapake tanggal 29 April lan saiki daklamasi, 3 Mei. Aku bisa meteng yen aku duwe hubungan seks dina Setu 5 Mei utawa apa akibate, tulung jawab, penting kanggo aku. Matur nuwun sanget

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Mesthine kemungkinan meteng bakal sithik, nanging amarga sampeyan wis bisa ngira, aku ngenteni sawetara dina maneh manawa paling ora, nganti seminggu wis kliwat sawise dakwujudake.

  261.   Stephanie ngandika

    sugeng sonten. Jenengku stephanie lan aku wis ragu babagan meteng wiwit udakara 2 utawa 3 taun kepungkur nalika aku duwe sesambungan, ana rong kesempatan nalika njupuk pil dina esuk, saiki aku kuwatir ora meteng amarga pasanganku takon marang aku duwe bayi. Apa sing bisa daklakoni utawa apa sing kudu ditindakake kanggo ngandut? Aku wedi banget yen ora bisa dadi ibu amarga dheweke ujar yen ora becik yen pil kasebut diurutake lan ing taun sing padha! Aku lagi opo tulung tanggap, ajak aku !! Matur nuwun kanthi sanget, aku uga wis mutusake arep golek gynecologist, nanging amarga ora ana sebab, aku ora duwe wektu!

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sing paling apik yaiku ngunjungi gynecologist, dheweke bakal bisa menehi review kanggo verifikasi manawa kabeh wis apik lan bakal menehi rekomendasi sing dianggep penting miturut kasus sampeyan. Untung 😉

  262.   Virginia ngandika

    Halo ... umurku 25 taun ... umurku 9 taun karo pacarku lan kita saben liyane bisa ngawula karo kondom ... nanging 3 wulan kepungkur kita mutusake duwe bayi ... aku lunga menyang gynecologist lan dheweke nindakake kumandhang transvaginal ing endi kista gedhe muncul ing ovary ... dheweke ngutus kontrasepsi (Mercilon) 2 kothak ... aku njupuk ... aku bali menyang gynec lan aku ora duwe kista maneh ... Aku mung njupuk 2 kothak lan mandheg ... lan ujar yen sewulan kepungkur, lan aku wis tanpa jinis tanpa proteksi ... lan telat 5 dina .. nanging rasane kaya jahitan ing weteng kaya nalika haid bakal teka, nanging ora ana .. aku bakal ngandut .. amarga mung njupuk kontrasepsi mung 2 wulan ...

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sampeyan bisa, sampeyan bisa njupuk tes kanggo nyingkirake keraguan.

  263.   betzabe garza ngandika

    Hai Ana pitakon, wiwit September 2008 aku ngurus diri karo injeksi Patector, ing wulan April 2012 aku kelakon terus lan ana hubungan sing tetep, nanging sadurunge dibuwang, aku ora teratur lan miturut akunku kurang luwih kurang 1 minggu, aku ngalami kram kaya menstruasi, sakit sirah, mual turu akeh, perkara kaya ngono, apa aku bakal ngandut? amarga aku ora pengin = $ muga-muga dheweke bisa nulungi aku, nggawe aku gugup mung mikir, Matur nuwun!

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sampeyan bisa, nanging mung tes sing bisa menehi wangsulan manawa sampeyan 😉

  264.   yiseth ngandika

    Halo, aku umur 22 taun, aku ngandheg nalika umur 16 taun lan wiwit iku aku wis ngrencanakake, karo bojomu aku mutusake duwe bayi liyane, aku mandheg ngrancang ing wulan Oktober 2011 lan aku durung ngrencanakake suwene 7 wulan nanging aku durung ngandut wiwit semana aku duwe siklus menstruasi normal nanging duwe tambalan 15 dina. Aku njupuk tes kehamilan getih nalika telat 12 dina lan metu negatif. Apa ana kemungkinan aku ngandheg? ... nanging wangsulan cepet, matur nuwun

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sampeyan bisa, sampeyan bisa mbaleni tes kasebut lan yen ora menyang dokter kandungan kanggo ndeleng apa sing ditundha wektu tundha.

  265.   Karla ngandika

    Halo, pitakonanku ... Aku wis ngurus diri karo pil anullett sajrone 5 taun lan ing wulan Januari taun iki aku nyuntik siklikofem sajrone sewulan. Aku nyuntikake rong wulan lan tanggal 24 Maret aku kudu nyuntikake dosis kaping telu maneh, nalika semana aku lagi ngalami menstruasi. Nanging karo bojomu aku mutusake kudu duwe bayi liyane lan dheweke ora nyuntik aku, masalahe yaiku nalika wulan April aku ora ngira yen aku hamil nanging ora, lan saiki tanggal 5 Mei. pitakonanku kabeh bakal apik ... apa efek injeksi ing awak suwene? Napa aku ora lara wulan April? lan mbukak kemungkinan meteng wulan iki. Aku pengin ngerti jaman subur nanging ora ngerti sepira sikluse amarga tanpa kontrasepsi saya ora teratur, Pitulung ... apa ana atom sing nambah kesuburan? Yen ora kedo ing wulan iki, meteng bakal ditundha nganti setaun maneh, amarga kita pengin dheweke lair sadurunge Maret taun liyane. Matur nuwun

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sing paling apik sing sampeyan bisa tindakake yaiku menyang dokter kanggo mriksa lan dheweke bakal ngandhani apa sing kudu sampeyan lakoni kanggo nggampangake meteng, nanging bisa uga butuh wektu pirang-pirang wulan kanggo ngatasi, iku normal.

  266.   LISA ngandika

    Halo, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku lan menehi wangsulan sing memuaskan, aku umur 25 taun, aku duwe 7 taun ngombe pil kontrasepsi YASMIN, aku mandheg 2 minggu kepungkur aku pengin duwe bayi sanalika bisa, pitakonku kepiye aku bisa detoksifikasi, amarga kaya sing sampeyan kandhakake sadurunge, gumantung saka saben organisme. Nanging sing paling kuatirake yaiku nalika meteng tanpa paling ora 2 wulan, bayi bisa uga ngalami kerusakan saka pirang-pirang taun suwene aku ngombe obat, apa resiko bayi nalika aku ngandheg?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ora perlu "detoksifikasi", awak ora mabuk apa-apa lan bayi sampeyan ora bakal duwe risiko yen sampeyan wis ngandut. Elinga santai, umume yen njupuk pirang-pirang wulan nalika hamil sanajan ora ngombe kontrasepsi.

  267.   kari ngandika

    Halo, sugeng enjang, pitakonku amarga njupuk kontrasepsi sajrone 7 wulan lan udakara sewulan setengah aku mungkasi, jebule sawetara minggu kepungkur dheweke ndeteksi kista 4 cm ing ovary sisih tengen, dheweke ngandhani yen fungsi, dheweke ora butuh perawatan apa-apa. Pitakonku amarga wingi aku wis pacaran karo pacarku, lan pungkasane aku setengah ing njaba lan rada mlebu ing njero omah, nanging dheweke ora ngumbah utawa liya-liyane, lan kita wis hubungan seks maneh lan ana ing njaba, apa ana kemungkinan meteng ?

  268.   carla ngandika

    Aku wis mandheg nggunakake depo provera suwene 6 wulan, aku kepengin ngerti manawa ana kasempatan hamil

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ya, wiwit ora nggunakake kontrasepsi sampeyan bisa ngandheg.

  269.   Carmen ngandika

    Apa ana sing menehi katrangan yen injeksi awak kuning bisa meteng? Plz meksa aku ngerti yen aku wis nyoba 3 wulan nanging ora ana apa-apa lan kabeh wong ujar amarga aku nggunakake depo. Lan dheweke crita yen injeksi iki mbantu meteng ... .. ana sing ngerti?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Yen sampeyan tegese depo provera, sampeyan ora bakal meteng, dadi suwalike. Iki minangka kontrasepsi.

  270.   lucy ngandika

    Hai, aku duwe pitakon, umurku 25 taun lan wis meh 10 taun aku ngurus dhisik karo mesiyin banjur karo topasel iki sing dakkanggo nganti saiki tetep tanpa istirahat, meh 3 wulan tanpa nyuntik. Aku lan aku pengin duwe bayi, suwene suwene aku njaluk meteng, apa sing kudu dakgawe supaya bayine sehat? Tulung aku, aku ora duwe anak

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Suwene wektu bisa digunakake bisa beda-beda, preduli suwene sampeyan nggunakake kontrasepsi. Sampeyan bisa maca informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  271.   Luisa ngandika

    Halo, aku rumangsa kudu meteng wulan iki lan kita ngobrol karo pacarku, nanging aku njupuk pil dina kaping 21, aku duwe rolas dina kanggo ngrampungake, yen aku mandheg njupuk dheweke ing kedadeyan iki… .. kepiye suwene apa? meteng ??

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Yen wis mandheg njupuk, sampeyan bisa meteng, wektu sing dibutuhake bisa beda-beda ... Sampeyan bisa maca informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: http://madreshoy.com/familia/%C2%A1queremos-tener-un-bebe-%C2%BFcuanto-tiempo-tardaremos-en-conseguirlo_6201.html

  272.   mutiara ngandika

    Halo, aku wis ngrawat awakku suwene 11 wulan kanthi injeksi sing lagi nyusoni lan dheweke menehi saran supaya aku bisa ngurus nalika nyusoni bayi, aku mutusake ora bakal disedhiyakake kanggo menehi injeksi ing tanggal 28 April, nanging aku ora nganggo maneh lan durung mulih, aku kepengin ngurus suntikan liyane nanging kudu nyuda wektu kanggo ngetrapake apa sing kedadeyan karo periode iki amarga injeksi bakal mbutuhake wektu mudhun.

  273.   mutiara ngandika

    Sajrone 11 wulan sing nampa injeksi, aku ora nate ngalami haid sing normal

  274.   victoria aliaga ngandika

    Hai, aku Victoria, aku wis njupuk diane 35 saben dina saka 15 taun nganti sejam 23 taun lan aku bakal ninggalake nanging uga ora duwe aturan baku, mula aku lan mitra nyoba kanggo duwe bayi lan aku nelpon ahli gynecologist lan dheweke kandha, aja nggawa dheweke lan delengen apa sing kedadeyan saiki lan aturane bakal cekak lan suwe kanggo perkara kasebut lan aku ndeleng wong sing ora teratur lan meteng lan kepiye carane nindakake
    nggih .... salam

  275.   maruquel ngandika

    Halo, aku wis ngrawat awake dhewe karo YECTAMES meh 3 taun, pasanganku lan aku mutusake duwe bayi pertama.
    Aku pengin ngerti suwene aku kudu mandheg ngrawat awakku supaya bisa ngandut
    Thanks,

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sanalika efek kontrasepsi rusak (ing kasus iki sewulan), sampeyan bisa meteng, nanging santai, bisa uga diatasi ing wulan sing padha utawa bisa uga luwih suwe. Normal! 😉

  276.   kathah ngandika

    Halo… Aku umur 37 taun lan pengin duwe anak maneh. Aku ngrawat awakku suwene 10 taun nganggo tembaga sing dakbabar 8 wulan kepungkur, nanging aku ora bisa meteng, apa sing bisa dadi sebab lan apa sing kudu aku lakoni apa… matur nuwun

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ngelingi umur sampeyan, sing pisanan sampeyan kudu mriksa dhokter, sawise 35 meteng luwih angel digayuh lan luwih akeh yen pisanan. Dokter sampeyan bakal bisa ngandhani apa sing kudu sampeyan lakoni lan apa sing sampeyan butuhake, muga-muga sukses! 😉

  277.   danjeth ngandika

    Halo…. Muga-muga sampeyan nampa salam apik saka aku…. Ya, kahanane aku yaiku ngurus awake dhewe suwene 7 wulan, saiki aku wis 5 wulan ora ngrawat awak dhewe amarga kepengin duwe bayi lan durung bisa meteng ... aku dhewe sing ngurus karo Cyclofem ...... kenapa aku ora ngandut ??? ... Yen aku tumindak duwe bb lan bojoku uga tumindak duwe bb….

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Lumrah yen nganti 12 wulan sanajan sampeyan kalorone ora nemoni masalah, sabar, santai lan enggal teka! 😉

  278.   mariella ngandika

    Halo, aku nggunakake mesygina rl tanggal 7 Mei, kudune wis dakpasang nanging aku ora nate nindakake tanggal 20. Aku berhubungan seks karo pasanganku tanpa proteksi. Aku pengin ngerti sepira kemungkinane aku kanggo hamil lan yen iki kelakon. Apa ana komplikasi kanggo bayi?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Dadi, wiwit dina 7 sampeyan duwe kemungkinan meteng amarga efek saka injeksi sadurunge wis kliwat. Kanthi sisa kontrasepsi, ora ana komplikasi kanggo bayi, nanging nalika nyuntikake, sampeyan kudu takon dhokter.

  279.   aldana ngandika

    Sugeng enjing, pitakonanku amarga tanggal 27/04 aku ngalami haid (aku rutin) banjur hubungan seksual ing 06/05 lan tanggal 14/05 tanpa proteksi nanging pacarku pungkasane ana ing njaba, uga sewulan kepungkur dheweke ndeteksi kista 4 cm ... Aku pengin ngerti yen aku isih subur? lan yen ana kemungkinan meteng? Matur nuwun

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Peluange sithik, nanging ya, sampeyan bisa ngandheg. Yen sampeyan lagi jaman subur utawa durung, sampeyan kudu ngetung utawa bisa nggunakake kalkulator nalika subur.

  280.   tracy ngandika

    Pitakonku yaiku supaya aku mandheg ngrawat awakku 1 wulan kepungkur, hai nganti tekane periodeku durung teka ... sing dakkarepake dina iki yaiku kedar meteng

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Yen haid durung tekan, sampeyan isih bisa tes, yen tes negatif, sampeyan kudu takon dhokter kanggo mriksa manawa kabeh wis apik.

  281.   Marcela ngandika

    Aku wis pololeo suwene 3 taun, aku ngurus luwih saka rong taun setengah kanthi injeksi NOVAFEM, saiki karo pitikku, kita kepengin duwe bayi, 4 wulan wis kliwat aku ora ngurus dhewe lan isih durung menehi asil

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Aja padha sumelang, iku normal yen njupuk malah 12 wulan (aku njupuk 10, aku ora masalah karo apa-apa, aku ora ngrokok, utawa ngombe alkohol ...). Terus wae nyoba, lan sing paling penting, santai 😉 Yen butuh luwih saka 12 wulan, sampeyan kudu takon dhokter, sampeyan uga pasangan.

  282.   leydi ngandika

    salam

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ya, wiwit dina kapisan tanpa sampeyan, sampeyan wis bisa ngandheg.

  283.   Kari ngandika

    Sugeng siang, pitakonku yaiku yen aku nate sesambungan nalika isih subur, nanging pacarku ejakulasi ing njaba lan rong dina kepungkur, aku mesthi mudhun lan ora ana apa-apa, lan aku rutin lan jam saben 28 dina teka! Ovarium saya lara, nanging amarga aku duwe kista 4 cm ing ovary sisih tengen. Pitakonku yaiku yen aku bisa hamil utawa wektu tundha kudu ana hubungane karo kista fungsional sing ana. Suwene aku kudu ngenteni tes ing kandhutan ing omah? Matur suwun sadurunge kanggo wektu! Salam!

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ana kemungkinan meteng amarga precum, sanajan kurang, nanging pancen ana. Sampeyan bisa njupuk tes 15 dina sawise "hubungan curiga", yen tes negatif lan isih durung tekan, ngenteni sawetara dina maneh lan coba maneh, yen tes negatif maneh, bukak dhokter.

  284.   kassandra mora ngandika

    Hei, hei, aku wis nyoba kanggo meteng sewulan, aku mung ngombe pil anticopnceptive. 9 wulan, kenapa iki kelakon, awakku isih isih mabuk? Kula umur 17 taun

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Awak ora "mabuk" apa-apa, wiwit dina mandheg pil sampeyan bisa meteng lan umume butuh nganti 12 wulan kanggo ngombe.

      1.    jessethe ngandika

        Halo, aku ngurus suntikan 3 wulan wiwit 28 April, aku mandheg nggunakake lan wiwit 30 aku nindakake hubungan seks tanpa proteksi, aku pengin ngerti kapan butuh wektu kanggo hamil. Matur nuwun kanggo pitulung sampeyan.

        1.    Aisyah Santiago ngandika

          Injeksi suwene suwene 3 wulan, yen 3 wulan suwene wis kliwat, sampeyan bisa meteng, nanging sabar, umume malah njupuk 12 wulan.

  285.   Samy ngandika

    Aku duwe anak lanang umur 11 taun lan pengin duwe bayi liyane. Nganggo pil suwene 7 taun lan 3 taun karo Jadelle. Aku kudu ngenteni suwe supaya bisa ngandut.

  286.   kekasih ngandika

    Halo, aku wis ngombe pil meh 3 taun lan aku pengin mandheg njupuk dheweke dadi hamil, suwene aku kudu ngenteni kedadeyan iki?
    Kajaba iku, aku ora teratur; apa sing kudu aku lakoni? '

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Amarga ora ngombe pil, sampeyan bisa meteng, butuh wektu liyane, sanajan ora duwe masalah apa-apa, umume nganti 12 wulan.

  287.   Katy ngandika

    Aku arep takon. Wiwit wulan Maret, aku ora ngrancang ngreksa, nanging durung ing wulan April aku duwe masa lan saiki ing wulan Mei aku ora mudhun nanging saiki sing dakkanggo yaiku aliran sing sithik, mung noda, ing jeroanku lan warna coklat peteng lan noda Sepira kenthel ... Aku pengin ngerti sebabe amarga dudu aturane, ora ngrusak ovarium utawa liyane. Lan menehi akeh gatel ing bawok…. Tulung wangsuli sanalika bisa xfa Aku kuwatir nunk iki sing dak wenehake ... Thanks kanggo blog iki, dheweke bakal penting kanggo sampeyan sing akeh

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sampeyan bisa uga infeksi, sing paling apik yaiku takon dhokter.

  288.   yaenia ngandika

    Halo! Umurku 21 taun lan saben wulan aku wis nyuntik awake dhewe 2 taun setengah. Pitakonku yaiku apa aku bisa terus nyuntikake awakku utawa yen 2 taun wis cukup kanggo awakku, wenehi sudut pandang sampeyan !!! ! (Kanggo saiki, kita ora pengin bayi amarga aku sinau taun pungkasan ing universitas)

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Yen sampeyan ora pengin duwe bayi, sampeyan kudu terus ngrawat awak dhewe, sawise ditinggal sampeyan bisa ngandheg.

  289.   Pamela ngandika

    Halo! Tulung aku, kedadeyan yen aku wis ngombe kontrasepsi oral suwene 9 taun, lan karo bojoku aku mutusake duwe anak nomer loro, mula aku ninggalake Pil Dixi 35 pil nalika njupuk 10 pil, sawise 5 dina lara getihen sing suwene 3 dina, wis kliwat luwih saka sewulan lan aku isih durung haid. Apa sampeyan bisa nuntun aku lan menehi pitakon suwene aku ngenteni nalika njaluk meteng.

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Dianggep saiki nanging yen sampeyan ora duwe haid, sampeyan kudu golek dhokter kanggo ndeleng apa sing kedadeyan.

  290.   Yanina ngandika

    Halo !! Aku nulis kanggo pisanan, nanging kuatir yen aku bisa ngerti apa dheweke bisa nulungi aku amarga aku ora duwe wektu kanggo golek genikolog amarga dheweke esuk mung esuk lan aku isih kerja. Ing umur enom, aku miwiti pil, aku njupuk 2 taun mengko aku mandheg sajrone setaun banjur miwiti suntikan udakara 1 taun lan aku mandheg suntikan lan aku miwiti pil sajrone udakara 2 wulan lan kita mutusake karo pasanganku duwe bayi lan aku nggawa 2 wulan tanpa ngurus awake dhewe nanging ora ana kedadeyan, aku wedi yen suntikan, pil akeh sing nyebabake kesuburan utawa sing padha, maafake ketidaktahuan, muga-muga sampeyan mangsuli, matur nuwun sampeyan!

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Mung rong wulan nyoba, aja padha sumelang lan santai, umume malah njupuk 12 wulan.

      1.    Joha ngandika

        Salam AKU RASA KESAKITAN ing wetengku, apa aku bakal meteng? Aku ora pengin nggawe ilusi wiwit aku seneng duwe bayi

        1.    Joha ngandika

          AHHH PENTING Penting ORA NGADULI KAKI WIS ..

  291.   tamy ngandika

    Halo, aku saiki ngandhani yen aku ora ngombe pil 2 wulan lan durung bisa meteng ... lan kuwatir amarga aku seneng banget dadi ibu, bakal dadi bayiku sing pertama ... Aku pengin sampeyan mbantu aku nekat !! Aku wis nindakake tes getih lan tes negatif ...

  292.   ayelen ngandika

    Halo, piye kabare? Ya, iki pertama kaline nulis ... Aku njupuk pasila sajrone 2 taun lan wis suwene 3 utawa 4 wulan wiwit mandheg ngombe pil mikroginon lan isih durung ngandut ... sewulan kepungkur aku duwe sithik banget nalika haidku lan saya ngelu. Apa bisa uga dheweke ngandheg?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sampeyan bisa, nanging mung tes sing bisa menehi wangsulan manawa sampeyan yakin.

  293.   patricia ngandika

    Halo, 5 wulan kepungkur aku nyuntik siklame lan aku wis ngerteni yen aku luwih lemu amarga aku nambah bobot, aku kepengin mandheg nyuntik maneh yen ngerti yen injeksi menehi luwih akeh, nanging medeni amarga aku ora pengin hamil ing umur 18 taun Apa sing kudu daklakoni? Aku ngenteni wangsulan.
    Kanggo wong liya manawa haidku ora rutin lan ora mesthi wiwit wiwit nyuntik awake dhewe, haidku wis teka saben wulan, tulung, aku njaluk pitulung, matur nuwun kanthi sanget

  294.   micaela ngandika

    Halo, aku nulis arep ngandhani yen aku ngombe pil KB sadurunge 8 wulan lan aku mandheg 2 minggu kepungkur amarga pengin duwe bayi liyane. Aku hubungan karo pasanganku bola-bali tanpa proteksi .. Aku pengin ngerti manawa ana kemungkinan meteng utawa aku ngenteni. Matur nuwun kanthi sanget!

  295.   Marcela ngandika

    Halo ºkiere takon sampeyan k aku ngurus injeksi saben telung wulan sing dakwenehake, telung wulan pisanan aku sawise menehi bayi, nanging rolas kaping pindho aku ora nyelehake lan sawise telung wulan lan aku menehi k Aku isih bisa kedar meteng Saka karantina, anakku lair ing wulan Oktober lan aturane mung ana wulan Februari lan umure wis 8 wulan, nanging sing dadi kuwatirku yaiku telung wulan wis kliwat, aku ora nyandhang lan yen aku ngandut, aku bakal nesu yen daklakoni sawise telung wulan, aku ngenteni wangsulanmu, matur nuwun

  296.   dina esmeralda rizo rodriguez ngandika

    Hai, aku kuwatir amarga aku kelalen menehi injeksi kanthi tepat wektu lan aku duwe hubungan seks ing limang dina sabanjure wiwit dina metode sing diarani protegin kadaluwarsa.

  297.   Marcela ngandika

    hola
    Aku nyritakake babagan kasusku, aku ngenteni ngrencanakake setaun kanthi injeksi saben wulan, aku omah-omah lan kita pengin duwe bayi karo bojoku, nanging kita wis 2 taun lan durung bisa ngrampungake, lan kanggo ngrampungake periode iku ora teratur banget, bisa udakara 9 wulan tanpa suwé, nanging sawise tekan saiki tekan loro utawa telu saben wulan….
    nanging aku lunga menyang dhokter lan dheweke ngandhani yen kabeh apik…. Aku ora ngerti tenan apa sing kedadeyan

    tulung tulung aku amarga aku ora ngerti apa sing kudu tak lakoni
    Gracias

    1.    lizmar ngandika

      Ganti dhokter, iku ora normal.

  298.   Viviana ngandika

    Halo, aku nemokake kabeh komentar sing apik banget lan aku ora pengin mbuwang-mbuwang supaya bisa mangu-mangu. Umurku 23 taun lan pranyata aku nyoba hamil kaping pirang-pirang (suwene 2 taun) lan ora bisa, aku nindakake pirang-pirang pasinaon lan ora ana sing ala, masalahe pancen ora teratur. mula gynecologist menehi resep pil kontrasepsi kanggo ngatur wektu, sing bisa digunakake kanthi apik, aku wis ngombe pil suwene 5 wulan lan saya regulasi, pitakonku yaiku…. Yen aku mandheg ngombe pil saiki yen duwe kemungkinan luwih meteng ??? Utawa apa aku risikone bisa deregulasi maneh ???? Aku ngarep-arep wangsulanmu .. salam!

  299.   yorleny ngandika

    HELLO FRIENDS NAMU SAKTI YORLENY LAN LINGKUNG 27 TAHUN LELAKI ANAK LORA CANTIK LAN RENCANG GANDA PILAN 4 TAHUN LAN KUDU NINGGALKE Amarga KOLEKE MBILAKAKE ANAKKU KANGKU NUNGGUH GUSTI KANGGO NGUNJUKI GADIS, CARANE Wis Cepet Ngandhut, MUNG KAMU SUAMI lan KANGGO RISU

  300.   carla ngandika

    Hai, aku umur 33 taun lan duwe anak wadon umur 12 taun lan aku wis ngurus diri karo suntikan sajrone 10 taun, nanging aku saben taun mandheg saben 2 taun lan menehi menstruasi normal saiki aku pengin mungkasi suntikan amarga aku kepengin meteng.

  301.   MARI ngandika

    HELLO, KANGGO PIL PILIH 7 TAUN LAN GAMPANG GOLEK WULU SAKING 8 WULANG TUA, AKU Kasedhiya sinau lan padha arep, pengin ngerti apa maneh sing bisa dakgawe supaya meteng, aku njupuk asam folik

  302.   felisa ngandika

    Halo, aku golek bayi karo bojoku lan isih ora bisa. Aku wis ngombe pil suwene 4 taun lan aku budhal rong wulan tanpa ngurusi awakku dhewe lan ora ana kedadeyan apa-apa. Aku biasane haid lan kenapa kedadeyan kasebut? tulung wangsulan

  303.   patricis ngandika

    Hai, keprihatinan yaiku yen aku golek bayi, nanging aku wis ngrencanakake rong taun karo injeksi lan aku ditinggalake ing wulan November taun kepungkur, dokter ginekologi menehi resep pil kontrasepsi kanggo ngatur menstruasi lan matur nuwun Gusti Allah ngatur aku nanging mung sing digunakake ing wulan Mei, sepira kemungkinan hamil ing wulan-wulan iki.

  304.   Viviana ngandika

    Halo, aku duwe pitakon, mitraku lan aku mutusake arep duwe bayi, aku duwe jadelle 5 taun kepungkur mula implan wis tekan efek, pitakonku bisa meteng tanpa ngilangi implan wis ora ana pengaruhe matur nuwun sewu 🙂

  305.   mavy ngandika

    Aku pengin ngerti apa aku ora ngombe pil KB, suwene aku bisa ngandheg? utawa suwene aku kudu ngenteni golek bayi

  306.   cele ngandika

    Halo, aku ngandut nem minggu lan aku njupuk pil kontrasepsi ilahi sewulan .. Aku ora ngerti yen aku ngandut !!!! We are happy nanging aku wedi karo bayiku .. tulung aku sesuk aku duwe giliran karo dhokter ...

  307.   Martha ngandika

    Hai, aku kuwatir, aku duwe IUD suwene 7 taun, yaiku 3 wulan aku kudu istirahat ganti siji liyane, nanging masalahe sing nomer loro ngganggu aku mula dheweke njupuk lan ngirim Aku ditrapake evra nanging aku ngelu banget kaya ngene. Iki nundha lan aku mung ngontrol kondom, sing nesu banget, mula aku nundha supaya bisa meteng, nanging 3 wulan wis kliwat durung daklakoni ngrawat apa-apa lan aku ora ngandut, apa kudu luwih kuwatir? nulungi

  308.   karen ngandika

    Halo, aku kasengsem karo kaca sampeyan. Aku Ragu? Aku wis udakara 6 7 wulan nyuntikake awakku dhewe, lan wulan iki aku mutusake ora nyuntikake awak dhewe amarga aku wis kepengin. Suwene apa kanggo entuk subur maneh lan meteng? Wulan sadurunge pungkasan haidku mudhun tanggal 26 lan suntikanku diwiwiti tanggal 2 saben wulan, wulan sing disuntikake nganti tanggal 5, lan haidku wulan candhake tanggal 3 lan suwene sedina utawa ya Mungkin loro kanthi perdarahan sing entheng lan coklat, wulan iki aku budhal lan aku duwe rong dina kaping pisanan lan saiki meh ora ana sebab apa? Apa aku bisa meteng lan menstruasi? Apa sing bisa ditindakake kanggo entuk kehamilan sing luwih cepet?

  309.   karolina ngandika

    Aku wis ngontrol suntikan kontrasepsi saben wulan suwene 3 taun, aku kepengin ngerti yen suwene aku bisa hamil, aku wis mandheg 2 wulan kepungkur lan ora ana apa-apa, aku kepengin cepet hamil, tulung!

  310.   permata jesika ngandika

    Telung taun kepungkur, aku duwe aborsi wiwit aku miwiti ngrancang kanthi injeksi saben wulan, butuh 3 taun perencanaan…. KOPI LAN AKU NGOLEK BAYI .. HENTI RENCANA LAN NGANGGO 5 WULAN LAN ORA KANGGO NGANDUNG ... AKU SING PENTING BISA NGANGGO BAYI ... tulungana aku ...

  311.   naomi ngandika

    Aku wis ora njupuk pil suwene nem wulan lan nyoba meteng lan ora bisa. Aku mandheg njupuk tanpa ngrampungake blister. Aku wis dikandhani yen aku kudu golek gynecologist kanggo mriksa lan menehi resep asam folat. Aku kudu dipandu lan menehi saran, aku umur 30 taun. Matur nuwun

  312.   elisa ngandika

    Halo, aku mung pengin ngerti suwene aku bisa tetep ngandheg, ehhh, mesthi ngrencanakake karo microyinon, ana 3 wulan sing dakrencanakake karo anpoyeta, amarga aku ngrencanakake karo anpoyeta, aku ora entuk, aku nundha banjur bali karo pasta wiwit Nopember kurang luwih aku ora ngrancang lan ana wulan ya lan wiwit iku aku ora ngrancang lan aku pengin duwe bayi pertama karo pasangane mitra sing umure luwih tuwa tinimbang aku, dheweke wis duwe bocah wadon sing duwe ora ana apa-apa lan kita kepengin duwe anak kaping pisanan

  313.   dani ngandika

    Umurku 21 taun nanging wis ngonsumsi kontrasepsi sajrone 6 wulan yen ora njupuk, mula bisa hamil ing kana

  314.   Naty ngandika

    piye kabare Aku umur 22 taun lan wis suwe ngurus karo suntikan. 1 wulan setengah kepungkur aku mandheg ngrawat awakku dhewe amarga aku kepengin duwe bayi sing pertama. Wis ora sewulan setengah aku uga ora mudhun nanging rumangsa mung amarga ora seimbang karo hormonal amarga 1 minggu kepungkur aku nindakake tes getih lan ora ana sing metu negatif .. uga pitakonanku yaiku sanajan duwe ora seimbang hormonal aku bisa meteng ..

  315.   Maria Elena ngandika

    Halo, aku ngurus kontrasepsi suntik suwene 7 taun (nglamar saben 3 wulan), saiki lan mitraku kepengin duwe bayi lan aku mutusake ora menehi suntikan maneh 3 wulan kepungkur. Aku ngalami owah-owahan kaya dodo (rasa sakit, pembuluh vena kaya wanita hamil) dhokter ngandhani yen saka hormon sing ditampa awak sajrone pirang-pirang taun. Siklus menstruasi aku saiki (kanggo 8 taun aku ora nate ngalami kontrasepsi suntik), suwene wektu supaya awak saya stabil lan bisa meteng? Matur nuwun!

  316.   Lidia ngandika

    Halo, aku wis ngurus suntikan suwene suwene setengah taun suwene patang wulan sing wis dak tinggalake lan aku isih ora ngatur, aku duwe gejala wanita hamil, nanging aku wis njupuk telung tes kehamilan lan tes kasebut negatif. Aku kudu nyusoni. Apa sing kudu tak lakoni?

  317.   mary ngandika

    Halo, pitakonanku yaiku kurang luwih 4 utawa 5 taun suwene aku nggunakake kontrasepsi lan 15 dina kepungkur aku ninggalake dheweke lan miwiti karo asam folat …… ..h, tetep ora njupuk 3 dina lan ora ana apa-apa kedaden .... Pitakon yen butuh wektu suwe kanggo meteng .... ??????

  318.   paola ramirez ngandika

    Halo, aku duwe bayi umur 1 taun rong wulan lan saiki bojoku kepengin duwe bayi liyane, nanging sawise bayi pertama aku ngrawat aku kaping pindho kanthi suntikan 3 wulan utawa 6 wulan utawa aku haid sawetara dina kepungkur nalika haidku teka aku pengin ngerti apa saiki aku wis bisa hamil amarga aku keluwen bb liyane

  319.   paola ramirez ngandika

    Halo, aku duwe bayi umur 1 taun rong wulan lan saiki bojoku kepengin duwe bayi liyane, nanging sawise bayi pertama aku ngrawat aku kaping pindho kanthi suntikan 3 wulan utawa 6 wulan utawa aku haid sawetara dina kepungkur nalika haidku teka Aku pengin ngerti apa saiki aku wis bisa hamil amarga aku keluwen karo bayi liya, tulung wangsulan

  320.   pokahontas ngandika

    hola
    Pitakonku ing ngisor iki aku wis ngrencanakake wiwit cilik, kaya nalika umur 16 taun aku ngalami suntikan, aku ditinggal 1 taun setengah kepungkur nanging sawise sawetara wektu aku meteng embrio mula aku duwe kurettage 6 wulan kepungkur aku rencana karo pasta lan aku ninggalake dheweke njupuk 1 wulan kepungkur amarga kita pengin duwe anak pertama, nanging dheweke kandha yen aku kudu ngenteni rong wulan kanggo meteng amarga yen aku nindakake saiki aku bakal duwe risiko kedadeyan 6 wulan kepungkur bakal kedadeyan maneh karo aku. yaiku dening

  321.   carmen ngandika

    Halo Aku wis ngurus aku karo cyclofem suwene setaun, nanging aku wis krungu yen mbesuk anggonku ngurus karo cyclofem mbesuk ora bakal bisa tetep kondhisi ... aku pengin terus ngrawat saka awakku dhewe nanging aku wedi yen mengko aku ora bisa tetep kondisine, tulung aku tulung

  322.   WUNG ngandika

    Ing wulan Juni aku njupuk micrigynon, aku telat ing siji asupan sing diwenehake karo antibiotik kanggo infeksi kencing, aku rampung bungkus, suwene saya coklat lan jambon, aturane saya reguler nganggo pil utawa ora, aku tes 8 dina sawise pendarahan aneh menehi negatif Aku dikirim Provera suwene 5 dina. Aku hubungan seksual ing dina 6 lan 12 siklusku. Yen iku haid, aku ora nglindhungi awak dhewe ing kabeh wulan Juli. Yen aku ora ngandut ing wulan Juni, apa aku bisa duwe meteng wulan Juli? Wis 5 dina wiwit njupuk pungkasan, ora ana sing ngilangi aku.

  323.   kari ngandika

    sewelas wulan kepungkur aku ora ngurus awake dhewe lan njupuk kontrasepsi 3 taun .. aku ora bisa meteng? aku bakal duwe masalah? 🙁

    1.    Sol ngandika

      Aku ora ngurus awakku suwene 7 wulan lan dheweke mung nyuntikake 2 dosis 3 wulan, yaiku 6 wulan aku ngurus blister, lan aku uga ora bisa hamil ... miturut dhokter sing dikandhani iku amarga efek sing ora bisa meteng, mung Gusti Allah Bisa uga kaget, mukjizat ... luwih becik ora ngurus awak dhewe kanthi kontrasepsi amarga bisa menehi masalah ... wong lanang ngerti carane njupuk ngrawat awake dhewe, yaiku mbuwang sperma, mula wong kasebut luwih becik ngurus awake dhewe yen kita nggunakake kontrasepsi ... uga, aku nyoba karo bojomu supaya duwe bayi…. Aku pengin ngandhani wanita supaya ati-ati yen pengin nggunakake sawetara sing ana kayata blister, pil, teh tembaga, lan liya-liyane ... amarga mengko bisa uga Getun, kaya aku salah amarga 7 wulan aku lagi nyoba duwe anak ... nanging aku ora kentekan pengarep-arep amarga Gusti Allah iku agung ..

  324.   Lidia ngandika

    Aku pengin ngerti apa sing kudu ditindakake yen jumlah sperma lan kualitase mudhun kanthi seminggu, bisa dibalekake utawa ora ...
    muchas gracias

  325.   mary ngandika

    Halo, aku duwe kuatir, aku wiwit ngobati awak dhewe karo amplas sajrone telung wulan lan wis meh seminggu aku disuntik nanging aku krasa lara ing weteng kaya-kaya kepengin ngilangi menstruasi, lan rasa payu. ora ngerti yen normal, utawa ana kemungkinan wanita hamil iki ... aku ngenteni wangsulan sampeyan matur nuwun.

  326.   sofia ngandika

    Halo, aku duwe pitakon, olahraga akeh, jebule nglangi 1 kilometer setengah LMV lan MJ aku bobot lan 300 sit-up, aku uga seneng kukus, iki ala yen nyoba meteng , Aku wis umur luwih saka 4 wulan lan ora bisa meteng, aku ora ngurus dhewe babar pisan

    Gracias

    1.    lizmar ngandika

      Halo Sofia, aku dudu ahli babagan iki, nanging suwene sewulan aku lan bojoku golek bayi, aku wis akeh maca babagan topik iki lan kepiye meteng sawise nyuntik awake dhewe suwene 6 taun lan aku maca yen sampeyan olahraga akeh awak nyuda kemungkinan meteng amarga ovule ora bakal kualitas lan yen sampeyan pengin terus olahraga, kudu kanthi cara alus kaya sampeyan wis duwe bayi ing jero .. Ati-ati , Aku dudu ahli, aku mung maca ... lan yen sampeyan entuk kabar, aku rencana karo mesigyna saben wulan.

  327.   nathaly angel ngandika

    Halo, iki pertama kaline nulis, iki minangka pitakon sing padha karo sing ana ing notebook iki, nanging kahanane aku wis ngonsumsi pil sajrone sewulan lan ora bakal njupuk amarga bojoku lan aku pungkasane mutusake golek bayi, apa aku kudu istirahat nggunakake cara liya kanggo nglindhungi? aku bisa miwiti nggoleki? Apa karton kasebut duwe pengaruh sing padha karo aku kaya sadurunge njupuk 6 utawa 5 taun kepungkur? IKU SARAN APA AKU ??? PLISSSSSSS !!!!

  328.   pirang ngandika

    Halo, aku pengin takon karo sampeyan. Aku njupuk kontrasepsi suwene 3 taun lan aku mandheg anggone njupuk suwene 3 wulan. Tanggal 7 lan 8 Juli aku karo kancaku ejakulasi ing njero rong dina berturut-turut. Tanggal 19 Aku kudu menstruasi, bisa uga meteng -?

  329.   nora ngandika

    Halo, aku pengin takon apa kemungkinane aku hamil amarga ovarium polikistik wis dideteksi nanging aku nambani lan miturut gynecologist sadurunge aku ilang lan wis 6 wulan aku ora ngurus awakku amarga bojoku lan aku wis pengin bayi lan tanggal 09 Juli aku kudune nyuda periode nanging nganti saiki ora ana apa-apa, aku ora ngerti amarga amarga kuatir utawa amarga ora nuwuhake aku ... apa sampeyan bisa menehi kula sumangga saran?

  330.   norita ngandika

    Halo, aku pengin takon apa kemungkinane aku hamil amarga ovarium polikistik wis dideteksi nanging aku nambani lan miturut gynecologist sadurunge aku ilang lan wis 6 wulan aku ora ngurus awakku amarga bojoku lan aku wis pengin bayi lan tanggal 09 Juli aku kudune nyuda periode nanging nganti saiki ora ana apa-apa, aku ora ngerti amarga amarga kuatir utawa amarga ora nuwuhake aku ... apa sampeyan bisa menehi kula sumangga saran?

  331.   lizz ngandika

    Hai, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku, bojoku lan aku mutusake bakal duwe anak 2, aku ngurus 4 taun nganggo piranti kasebut lan ngrawat piranti suwene 2 wulan lan mung butuh 3 minggu hubungan saben dina tanpa ngurus awake dhewe, apa mungkin aku ngandheg? Aku nekat banget amarga wedi yen ora bisa kedar embarrasa Muga-muga lan sampeyan bisa nulungi aku

  332.   lizz ngandika

    Hai, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku, bojoku lan aku mutusake bakal duwe anak 2, aku ngurus 4 taun nganggo piranti kasebut lan ngrawat piranti suwene 2 wulan lan mung butuh 3 minggu hubungan saben dina tanpa ngurus awake dhewe, apa mungkin aku ngandheg? Aku kepengin banget amarga wedi yen ora bisa kedar meteng Muga-muga lan sampeyan bisa nulungi aku, apa aku uga wis ngandut? Aku entuk tes seminggu nanging metu negatif aku kepengin duwe bayi

  333.   rbk ngandika

    Halo, aku pengin menehi saran supaya aku duwe anak lanang umur 5 taun lan kita lagi ngrancang bayi nomer loro karo bojoku, aku duwe ovarium polikistik lan aku wis meh meh rong taun ngombe pil nanging saiki wis sewulan, wiwit aku aku wis mandheg njupuk, aku pengin ngerti kepiye carane nyiyapake awak kanggo meteng sing sehat, paling ora suwene sadurunge hamil, aku kudu ngurus lan nyiapake kepiye? Utawa kanthi apa?, Umurku cer25 taun lan tulung saranake aku duwe bayi pertamane tanpa ngurus awake dhewe amarga aku ora njupuk apa-apa, aku miwiti karo pil rong taun kepungkur. Nyuwun matur nuwun kanthi matur nuwun amarga wis menehi kula saran sithik ... bye ngurus kowe xicas.: D.

  334.   Coni ngandika

    Ternyata aku menehi injeksi triwulan lan sing kaping pisanan ing wulan Januari banjur ing wulan April lan tanggal 18 Juli aku duwe suntikan liyane lan aku ora entuk lan periodeku tekan tanggal 5 Juli lan karo pasanganku aku duwe hubungan seks ing dina sing padha 18 nalika aku kudu nyuntikake awakku dhewe lan dina sadurunge nyuntikake awakku dhewe lan aku ora ngerti lan aku kepengin ngerti yen aku bisa dadi hamil

  335.   claudia ngandika

    Aku lagi ngurus 1 wulan kanthi injeksi pernutal, haidku teka lan aku terus hubungan intim lan pacarku ejakulasi ing njero 4 dina ... apa aku bisa ngandheg?

  336.   pink ngandika

    Hei, delengen, aku ngurus 5 taun kanthi suntikan tanpa ngaso, nanging aku mandheg ngrawat awakku setaun kepungkur, dheweke ngandhani yen uterus saya cilik, aku pengin ngerti perawatan sing kudu ditindakake amarga bisa Wis ora suwi setaun, aku ora ngerti yen bakal kanggo ampoyas utawa uterus sing cilik, aku ora ngerti sejatine, tulung tulung aku

  337.   Janet ngandika

    ing taun 2009 aku aborsi, wiwit iku aku ora nggunakake perlindungan lan ora ngandut maneh. Aku njupuk pil 2 wulan lan mandheg dheweke ngarep-arep bisa luwih cepet hamil, nanging ora ana, iki ing taun 2011.
    Dina iki tanggal 27 Juli, aku milih nggunakake cincin kasebut (nuvaring) lan aku mikir supaya ora dilebokake sawetara dina sadurunge dina kesuburan diwiwiti saka 2-6 Agustus lan mesthine aku ovulate ing tanggal 7…. sampeyan mikir iki bisa digunakake? apa asam folat ana pengaruhe ing konsepsi, kajaba mbantu nglairake bayi sing sehat?
    Matur suwun wangsulan!

  338.   gising ngandika

    Halo, wis 13 taun aku karo PCOS, aku wis 4 taun omah-omah lan isih ora bisa meteng, apa sing menehi saran yen bisa duwe anak? Aku kuwatir

  339.   Sarymar ngandika

    Halo, aku pengin menehi komentar babagan kasusku kanggo ngerti apa sampeyan bisa nulungi aku. Aku wis nggunakake kontrasepsi suwene 8 taun, aku duwe anak 10 taun, aku kepengin meteng, aku mandheg njupuk kontrasepsi 3 dina sawise miwiti kothak, 3 dina mengko aku entuk haid lan aku kepengin ngerti kapan wayah suburku mbesuk, bakal dietung saka aturan iki utawa tekane periode alamiah, aku umure 33 taun, yen mengaruhi .. Matur nuwun kanggo pitulung sampeyan ..

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Sampeyan kudu ngetung saka iki, sanajan luwih yakin sampeyan bisa njupuk suhu saben esuk lan nulis, nggawe grafik. Yen sampeyan ndeleng pucuk sing mundhak, tegese dina subur diwiwiti ing tanggal kasebut.

  340.   clelia ngandika

    hello konsultasi Aku pengin duwe rencana bayi 2 taun karo mesigin 6 wulan kepungkur yen aku mandheg lan ora kaku, dhokter ngandhani yen aku duwe kista cilik ing ovary, mula aku ora kaku ….

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ya, duwe kista kesempatan kanggo hamil nyuda.

  341.   Ivonne ngandika

    Halo setaun kepungkur lan sewulan kepungkur aku mandheg nyuntik mesygyna lan kasunyatane 6 wulan kepungkur, kita wis nyoba meteng bayi utawa ora ana sing nguwatirake aku amarga wis 5 taun nyuntikake aku lan aku wis krungu yen sampeyan ngurus awakmu akeh banget sawise iku ora bisa duwe bayi

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Aja kuwatir, umume nganti 12 wulan. Aku butuh wektu 9 wulan lan aku ora nate ngurus awake dhewe. Bejo! 😉