Saben konflik minangka kesempatan kanggo nyedhaki utawa adoh saka bocah-bocah

ibu sing peduli apik

Urip kebak konflik lan yen sampeyan dadi wong tuwa, sampeyan bisa uga ngerteni yen masalah hubungan cukup umum. Nanging konflik karo anak sampeyan ora kudu dianggep minangka sing negatif, yen ora minangka kesempatan sing apik kanggo nyedhaki dheweke ... Yen sampeyan ora weruh kanthi cara kasebut, sampeyan bakal wiwit adoh saka dheweke meh tanpa sadhar iku, lan sing paling ala ... Dheweke uga bakal adoh saka sampeyan kanthi emosional meh tanpa sadhar.

Bocah-bocah butuh pandhuan, nanging ngukum dheweke manawa sampeyan nganggep perlu bisa ngrusak hubungan sampeyan. Yen sampeyan ngukum anak sampeyan kanthi sembrono, anak sampeyan bakal tumindak luwih ala mengko. Sampeyan kudu selaras karo tumindak, tenang sadurunge njupuk keputusan lan ing ndhuwur kabeh narik napas sadurunge tumindak sing ngukum banget. Elinga yen anak sampeyan sinau saka sing disawang.

Fisur cilik uga bisa akumulasi, nyebabake masalah relasi ing kulawarga lan konflik utama sing bakal dadi luka sing angel ditambani. Yen ana kesalahan ing antarane sampeyan lan bocah, sampeyan kudu nemokake cara kanggo ngrampungake kanthi cara sing positif. Keputusan kanggo ninggalake sisih sampeyan (kajaba kanggo sementara lan strategis) mung bakal nambah konflik emosi lan anak sampeyan bakal mundur kanthi emosional. Saben konflik kudu dadi kesempatan kanggo nyedhaki… lan ora nggawe jarak.

Mula sawise saben konflik, penting banget kanggo nyambung maneh karo bocah-bocah. Wong tuwa yaiku wong sing kudu nyedhiyakake keamanan lan papan perlindungan emosi, dheweke kaya jangkar kanggo anak-anake, kaya kompas sing paling apik supaya dheweke ngerti kepiye cara orientasi awake dhewe ing jagad iki sing ora mandheg ganti. Nalika bocah dipisahake karo wong tuwa, dheweke butuh referensi liya sing kudu dituju nalika dibutuhake terus tuwuh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.