Apa prelu nggawa bocah-bocah menyang sekolah nursery?

Sinau karo simbah

Kadhangkala kayane yen pengin putra utawa putri sinau utawa yen pengin dadi bocah liyane, kita kudu nggawa dheweke menyang sekolah nursery.

Nanging apa perlune perkembangan bocah sing bener liwat sekolah nursery? Yen kita mutusake ora njupuk, apa dheweke bakal sinau? Apa dheweke ora bakal ketinggalan karo bocah liya?

Coba waca, yen langkah liwat sekolah nursery iku perlu banget.

Dolanan ayunan

 

 

Sejatine bocah kudu lingkungan sing sugih lan stimulasi supaya bisa ngembangake katrampilan lan katrampilan ing kabeh level. Dheweke butuh lingkungan sing rumangsa cukup aman saka sudut pandang sing afektif kanggo nyedhiyakake awake dhewe kanggo njelajah, main… Minangka aturan umum, lingkungan kulawarga nawakake kabeh iki, iki minangka konteks pendhidhikan kaping pisanan: stimulasi lan keamanan emosional sing cukup karo ibu, bapak utawa wong sing dipercaya total bocah, kanthi bebas muter lan njelajah lingkungan.

Game nuduhake
Uga bener bocah lanang lan wadon prelu bersosialisasi, nuduhake papan dolanan karo kancane. Iki minangka tahapan pangembangan sing ditindakake kanthi mateng, yaiku ora sinau. Ing umur 3 utawa 4 taun, nalika bisa ngerti kesenengane dolanan bareng, bocah wis seneng dolanan karo bocah liyane. Sadurunge umur iki, dheweke meh ora duwe minat asli kanggo nuduhake game, kanggo wayahe evolusi, ing mandhiri kanthi kebak.

Dadi, rawuh ing sekolah nursery ora dadi syarat penting kanggo perkembangan bocah sing bener.

Dadi, apa fungsine sekolah nursery?

Kanggo akeh kulawarga, iku siji-sijine cara kanggo ngrukunake rong jagad sing ora bisa diatasi kayata urip kulawarga lan urip makarya. Ing masarakat sing ora duwe dhukungan nyata kanggo nindakake ibu lan bapak, sekolah nursery minangka sumber liyane kanggo nyoba rekonsiliasi, supaya bisa kerja lan menehi perawatan marang bocah cilik sing dibutuhake.

Kita bisa nggunakake sumber daya liyane, kayata ora ana lan nyuda jam kerja, sanajan kalorone duwe pengaruh marang ekonomi kulawarga. Kita uga bisa ngurmati manawa wong sing duwe kapercayan mutlak ngurus bocah cilik ing omah, papan sing wis dingerteni bocah cilik. Utawa, kita bisa golek ibu sedina, wong sing duwe pelatihan khusus sing bakal ngrawat bocah cilik ing omah, kanthi siyap kanggo tujuan iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.