Lean, omben modis ing kalangan remaja

Kaca kebak langsing

Langsing, ungu ngombe utawa ngombe Iki minangka omben-omben krasan sing wis suwe. Ing rong taun kepungkur konsumsi wis mundhak akeh ing antarane para mudha lan remaja.

Disiapake kanthi nyampur sirup watuk, permen, soda lan es es. Soda menehi kelarutan campuran lan permen nggawe ngombe rasa luwih apik lan menehi warna ungu.

Sawetara penyanyi musik jebakan (Kid Keo, Bad Bunny, lsp.) Ngomong babagan koktail iki ing Lirik lagune. Ing video kasebut, nuduhake cara ngombe.

Minuman iki nyebabake distorsi kasunyatan, paranoia, lan perasaan euforia utawa santai. Sawise sawetara menit, sensasi kasebut ilang banjur bocah-bocah lanang katon ngantuk lan depresiKonsumsi sing biasa nggawe kecanduan lan efek kesehatan sing mbebayani banget..

Asal saka ngendi?

Minuman iki asale saka taun suwidakan ing AS. Musisi Blues campuran sirup karo bir. Antarane wolung puluhan lan puluhan puluhan, klompok rock lan hip-hop ngganti campuran asli kanggo sing saiki. Awal taun 2000 rags nganggo minangka simbol dhewe lan minangka sing keren banget. Subgenre musik iki dadi populer ing kalangan paling enom ing taun-taun pungkasan.

Napa saiki dadi populer karo para mudha?

  • Kabeh bahan ing obat cair iki yaiku sah, murah lan gampang dipikolehi dening bocah cilik. Sirup bisa dituku liwat counter ing pasar gelap.
  • Bisa disiapake gampang Ana pirang-pirang video ing youtube sing nuduhake cara nggawe.
  • Wong enom kepincut karo dheweke komposisi, warna lan efek langsung.
  • Kanggo para remaja penasaran mindhah mau, dheweke seneng nyoba sing anyar.
  • Bocah lanang pengaruh lan dheweke pengin niru brahala musik utawa referensi virtual.
  • Kanthi ora nggawa alkohol ora mambu sawise ngombe. Su konsumsi angel dideteksi wong tuwa.
  • Akeh para remaja ora ngerti efek mbebayani amarga padha ndeleng sirup minangka produk sing ora mbebayani tumrap kesehatane.
  • Sawetara nganggo amarga nirokake kanca lan wedi yen ditolak yen ora. Rasa dadi anggota klompok nalika remaja penting banget.

Komposisi sirup watuk

Sirup batuk ngemot codeine lan promethazine.

Codeine Iki minangka narkotika sing dipikolehi saka permen karet candu. Ing pangobatan digunakake minangka antitussive, analgesic utawa sedative kanggo efek santai. Ditelan ing dosis dhuwur ngasilake sensasi euforia lan halusinasi.

Promethazine ing obat diwènèhaké kanggo ngobati reaksi alergi, pilek, mual lan mutah sing ana gandhengane karo lelungan, lan ing sawetara pasien sadurunge lan sawise operasi. Tumindak minangka obat penenang utawa antiemetik (ngalangi mutah).

Overdosis bisa nyebabake depresi sistem kardiovaskular lan saraf pusat, pembilasan, murid sing lega, gejala gastrointestinal, depresi napas, hipotensi sing jero lan ora sadar.

Ngombe ungu

Kepiye kedadeyan yen ramping diombe kanthi jumlah akeh?

Jumlah codeine sing dikonsumsi dening sawetara wong enom ngombe iki regane nganti pengaruhe iso dibandhingke karo heroin.

Efek sing paling katon sawise asupan ramping yaiku; nggedhekake murid, sesanti kabur, ora seimbang, pusing, mual, weteng, lan semaput. Interaksi codeine karo promethazine nyebabake rasa ngantuk lan ringan. Yen konsumen ngalami depresi obat cair iki bisa nyebabake sampeyan gangguan ambegan utawa jantung.

Konsumsi sampeyan terus Bisa nyebabake nambah bobot, ngilangi untu, konstipasi, kesel, ngantuk, infeksi urin, lan uga pati. Ing wong enom lan remaja, demotivasi, rasa wedi, kuatir lan swasana ati katon nyata.

Ing taun-taun pungkasan ana sawetara kasus pati ing antarane rapper sing misuwur lan wong enom amarga overdosis utawa terus-terusan nyiksa kurus.

Kepiye yen dicampur karo alkohol, pil utawa ganja?

Sawetara wong enom nambah bir utawa vodka supaya ramping. Wong liya nyampur karo ganja utawa pil amarga kuatir. Iki koktail sing iso njeblug nyebabake efek depresi sistem saraf pusat. Dheweke bisa nyebabake jantung utawa napas, koma, lan uga mati.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pol ngandika

    Sedhih banget, aku ora nganggep koktail iki minangka "obat."
    Menarik banget, kanggo kita sing duwe remaja cedhak.

  2.   Juan Diego ngandika

    Lan isih ngombe bayi cilik lan ngombe wiski 🙁

    1.    bbcita bb langsing ngandika

      HA HA HA HA HA HA.