Masalah kulit sing paling umum ing para remaja

Masalah kulit nalika remaja

Para remaja asring nandhang masalah kulit, amarga akeh owah-owahan hormonal sing ditindakake sajrone tahap iki. Sanajan ora mengaruhi kanthi cara sing padha ing kabeh kasus, kulit lan rambut ngalami owah-owahan lan ing pirang-pirang kasus bisa nyebabake masalah emosi ing wong enom. Akeh kasus sing perlu aplikasi perawatan dermatologis kanggo nyuda masalah kulit sing luwih serius.

Ing kasus apa wae, perawatan kulit kudu diawasi dening ahli dermatologis. Wiwit, njupuk langkah-langkah krasan ing sawetara kasus bisa nambah kahanan. Yen sampeyan duwe bocah enom ing omah lan sampeyan wiwit ngerti manawa kulit utawa rambut wis ganti, sampeyan kudu ngerti apa masalah kulit sing paling asring.

Masalah kulit nalika remaja

Kanggo duwe ilmu, sanajan kanthi cara sing cethek, yaiku apa masalah sing bisa nyebabake bocah cilik sampeyan, bisa nggampangake perawatan. Ing kene, dakcritakake babagan masalah kulit sing paling umum nalika remaja. Kajaba iku, sampeyan bakal nemokake sawetara obat sing bisa mbantu sampeyan nalika bocah angel banget. bocah lanang wadon.

Kukul ing

Salah sawijining masalah kulit gedhe nalika pubertas yaiku kukul. Iki amarga tambah sebum alami kulit. Yen kebersihan kurang, bakteri bakal tetep ana ing dermis, pori-pori dadi clogged lan bisa nyebabake pimples lan blackheads. Kanggo ngindhari iki, luwih becik njaga kulit kanthi bersih lan terhidrasi, kanthi nggunakake produk khusus kanggo kulit wong enom.

Ajar remaja sampeyan ngresiki kulit rai saben dina, nganggo sabun kanggo banyu supaya pori-pori ditutup karo bakteri ing njero ati. Sawise seminggu, bisa ngetrapake kulit adhedhasar asam asetil salisilat, utawa karo produk alami sing efektif banget. Kulit supaya terhidrasi nganggo produk sing cocog kanggo kulit enom, bakal nyegah sebum sing berlebihan.

Dermatitis atopik

Perawatan kulit remaja

Sanajan masalah umum yaiku masalah kulit ing wayah bocah, umume kasus sing paling serius tetep ana lan saya parah nalika diwasa. Salah sawijining gejala dermatitis yaiku gatel, sing bisa nyebabake akibat serius yen bocah nggaru kulit nganggo tangan sing reged. Kulit bisa kena infeksi, nyebabake jamur lan bakteri liyane sing luwih angel dikontrol.

Wangsulan: Bab ingkang paling apik ing kasus kasebut yaiku njaga kulit supaya terhidrasi apik., kanthi kosmetik sing dirancang kanggo kulit atopik. Iki nyegah flaking lan gatel. Ing kasus sing paling agresif, luwih becik lunga menyang dokter kulit amarga wektu tartamtu kudu nggunakake obat karo kortikosteroid kanggo ngatasi penyakit wabah.

Ketombe

Rambut lan kulit sirah uga ngalami akibat saka perubahan hormon ing remaja. Kabeh amarga paningkatan produksi sebum. Kulit kulit serpihan lan ketombe sing ngganggu katon. Supaya dheweke tetep teluk kudu nggunakake sampo anti-ketombe lan priksa manawa remaja ngerti cara ngumbah rambut kanthi apik lan sepira kerepe sampeyan kudu nindakake.

Jamur sikil

Sikil atlet

Para remaja prihatin amarga wis pas karo sosial lan golek papan ing jagad iki cenderung ora nggatekake kebersihan lan kesehatane ing kahanan tartamtu. Iki nyebabake kelompok jamur lan bakteri nindakake perkara kaya biasane ing sikil. Kuku sing paling kena pengaruh lan nyingkiri iku penting amarga nyingkirake jamur kuku iku rumit banget.

Kanggo ngindhari iki, penting banget supaya kulit sikil tetep resik lan garing banget. Nalika mlaku-mlaku ing kolam renang utawa wilayah umum sing ana banyu, dheweke mesthi kudu nganggo sandal utawa alas kaki sing cocog. Sanalika mbilas kulit kanggo mbusak klorin uga bakal nyegah masalah utama, kayata dermatitis. Lan soko dhasar, mulang marang para remaja cara ngurus kulit saengga kerusakan remaja bisa ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.