Panganan sing ora bisa dipangan nalika meteng

Diet meteng

Dina iki aku pengin ngomong karo sampeyan babagan akeh panganan sing cocog kanggo dihindari sajrone meteng amarga bisa ngrusak perkembangan bayi lan

Sanajan sejatine akeh panganan sing kudu sampeyan hindari nalika meteng, iki ora ateges sampeyan bisa mangan panganan sing imbang lan uga sehat banget sajrone sangang wulan nalika meteng sampeyan tahan. Elinga, penting banget supaya panganan cukup kanggo nyukupi kabeh nutrisi lan vitamin kanggo bayi, nanging uga penting kanggo sampeyan supaya sehat lan kanthi energi saben dina.

Daging lan iwak

Ati ora aman mangan nalika meteng amarga kandungan retin (vitamin A) sing akeh, bisa mbebayani bayi. Daging saliyane ati iku bisa dipangan suwene mateng ora jambon utawa getih. Aja mangan daging panggang utawa kurang masak.

Ana akeh panganan sing bisa dipangan nalika meteng

Ana akeh panganan sing bisa dipangan nalika meteng

Luwih becik ora mangan daging sing wis mari amarga risikone listeriosis sing cilik, kayata ham Serrano. Kajaba iku, pate uga bisa ngemot bakteri listeria saengga luwih becik ora dipangan.

Minangka kanggo iwak sampeyan kudu aja nganti mangan iwak mentah utawa kerang mentah amarga bisa nyebabake keracunan panganan. Salmon asap aman dipangan nalika meteng, amarga proses ngobati bakteri listeria. Kosok baline, yen ora mari kabeh, luwih becik sampeyan beku sadurunge dipangan banjur masak. Yen sampeyan pengin salmon asap, sampeyan kudu tuku saka sumber sing bisa dipercaya kayata supermarket.

El iwak biru iku enak kanggo sampeyan lan bayi amarga duwe akeh vitamin, mineral lan protein. Nanging iwak lemu uga bisa ngemot polutan lingkungan supaya luwih becik dipangan kanthi frekuensi sithik lan masak kanthi mateng.

Iwak lan kerang liyane bisa duwe level dioksin sing padha karo iwak berminyak, mula sampeyan kudu matesi konsumsi iwak lan kerang ing ngisor iki: iwak laut, turbot, halibut, dogfish, crab lan bass laut.

Artikel sing gegandhengan:
Toxoplasmosis: kabeh sing sampeyan kudu ngerti

Hiu, iwak pedhang utawa mackerel luwih becik ora dipangan amarga duwe tingkat merkuri sing mbebayani. Tuna uga ngemot merkuri, mula aja nganti seminggu mangan akeh.

Panganan sing durung diombe

Ing panganan sampeyan ora bisa dipasteurisasi sampeyan uga kudu ngindhari, kayata sawetara jinis susu, sawetara jinis keju (brie, feta, Camembert, roquefort, keju putih, keju fesco, pätés, iwak kayata salmon utawa tuna, lsp.) Panganan kasebut bisa ngemot listeria bakteri sing akeh. Listeria bisa nyebabake infeksi sing diarani listeriosis sing bisa ngrusak bayi.

Susu sing durung diombe

Susu sing durung diombe yaiku luwih cenderung ngemot bakteri lan nyebabake keracunan panganan. Nanging, kanggo keju sing kenceng kaya Parmesan, sanajan wis digawe karo susu sing ora diombe, nanging aman kanggo dipangan amarga risiko listeriosis ing ngisor iki kurang.

Endhog

Sampeyan kudu aja nganti mangan endhog mentah amarga bisa ngemot bakteri salmonella. Nanging, endhog sing ngemot segel kualitas cenderung ora bisa ngemot amarga asale saka pitik sing divaksinasi salmonella. Nanging supaya aman, aku menehi saran supaya masak endhog nganti kuning iku angel amarga bisa ngrusak bakteri salmonella.

panganan abortif

Aja mangan mousse, es krim krasan, utawa mayones anyar ing restoran amarga bisa ngemot endhog mentah. Nanging, topping saka supermarket utawa krim es asring duwe endhog pasturisasi, mula bisa dipangan kanthi aman.

Jus sing durung diombe

Jus sing ora diasteurisasi bisa ngemot kuman sing bisa ngrugekake, mula sadurunge ngombe jus saka jinis iki, priksa manawa wis pasteurisasi.

Sayuran godhong utawa oyot mentah

Umume sayuran mentah yaiku panganan sing akeh nutrisi, nanging kudu dikumbah supaya dikonsumsi lan luwih apik yen dimasak.

Suplemen herbal lan infus

Herb alami yen durung cukup ditliti kanggo menehi saran nalika meteng.

Kafein saka kopi lan teh

Jumlah kafein ing wanita sing ngandhut diwatesi nganti 200 miligram kafein saben dinaNanging kafein nyebrang plasenta lan bisa nyebabake denyut jantung bayi, mula aku menehi saran supaya sampeyan ora ngindhari kabeh. Apa ing teh ijo lan nyusoni?

Artikel sing gegandhengan:
Tips lan ide kanggo sarapan nalika meteng

alkohol

Ora preduli jinis utawa jumlahe. Alkohol nyebabake kerusakan otak janin sing ora bisa diatasi.

Banyu

Banyu kudu Buena calidadYen banyu ing kutha sampeyan ora enak, sampeyan kudu ngombe ing botol banyu mineral tanpa gas kanggo ngindhari bakteri lan virus.

Uyah buah nalika meteng

Refluks nalika meteng amarga uyah buah

Ing meteng, normal ngrasakake rasa ora nyaman lan liyane, nalika ngobrol lara ati lan masalah kobong. Minangka aturan umum, yen panganan ora cocog karo kita, mula kita kudu menehi uyah buah. Nanging, apa aku bisa njupuk uyah buah nalika meteng? Tanpa mangu-mangu, sampeyan kudu mriksa dhokter sadurunge nggunakake produk tartamtu. Nanging uyah buah dikontraindikake kanggo wanita hamil. Dheweke bisa nambah tekanan getih lan kaya ngono, dadi penyebab masalah sing luwih gedhe.

Ana akeh wanita sing nandhang sangsara lara ati nalika meteng. Paling penting, iki bakal luwih apik ing trimester nomer loro lan kaping telu amarga ing kene nalika uterus menehi tekanan ing weteng. Sanajan kita kabeh ora padha lan bisa uga ing kasus liyane bakal luwih dhisik dielingi. Pembakaran, ing area dada lan tenggorokan bisa diwiwiti nalika wulan kaping telu ngandut. Mesthi wae, iki kahanan sing ora nyaman lan yen ing wektu liya kita nggunakake uyah buah, ing kasus iki luwih becik tinimbang ora.

Sakit ati saka uyah buah nalika meteng

Yen sampeyan pengin nyegah lara atiSampeyan luwih becik golek obat liya sadurunge njupuk obat-obatan tartamtu. Sawise mangan, sampeyan bisa turu utawa mung turu paling ora sak jam. Kajaba iku, coba aja mlungker sawise mangan, utawa nggawe gerakan gedhe sing bisa mengaruhi kita. Kajaba iku, sampeyan kudu ngindhari saos lan bumbu sing bisa dirasa luwih abot. Lali ombenan karbonat nanging ya sampeyan kudu hidrat kanthi apikSanajan ngombe luwih becik luwih becik lan mesthi wae, ngombe susu sing bakal ngontrol asam. Sanajan mesthi yen ora ana masalah liyane.

Dadi nalika sampeyan mikir babagan uyah buah nalika metengSampeyan kudu eling yen pancen obat lan ora dituduhake kanggo sampeyan. Nanging ana alternatif liyane sing luwih sehat ing wektu iki. Sampeyan mung kudu takon karo dhokter lan sampeyan bakal bisa ngerteni manawa bisa ngatasi masalah iki.

Elingi bab sing penting banget

Yen sampeyan rereged karo salmonella lan bakteri liyane sing nularake penyakit, bakteri bisa nyebabake gejala diwasa sing entheng kayata mutah, mriyang, lan diare. Nanging kanggo wanita hamil, dheweke bisa nuwuhake keguguran, pati janin utawa nglairake durung wayahe.

panganan sing dilarang nalika meteng

Kanggo ngilangi kontaminasi bakteri (uga toksoplasmosis) prelu beku kabeh daging lan iwak ing mesin pembeku paling ora -40ºC lan banjur sampeyan masak ing suhu sing luwih dhuwur tinimbang 150 ° C. Yen sampeyan menyang restoran, sampeyan kudu njaluk daging sing wis rampung lan yen ora sithik, baleni piring lan selehake kanthi luwih apik, kesehatan lan bayi sampeyan bakal dadi bebaya!

Uga eling wisuh kabeh woh-wohan lan sayuran kanthi apik sadurunge dipangan.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye kudune panganan ibu mbesuk

Iki minangka sawetara panganan abortif sing kudu sampeyan pikirake sajrone meteng supaya kesehatan sampeyan sehat, lan utamane, bayi bakal saya sehat lan sehat. Eling ngono kabeh sing sampeyan mangan liwat plasenta kanggo bayi sampeyan, dadi sampeyan kudu ngati-ati banget ing kabeh prekara sing bisa dipangan, kayata mandheg mangan sushi.

Apa sampeyan ngerti luwih akeh panganan sing ora bisa dipangan nalika meteng?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

64 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   EDITH ngandika

    Hai, aku pisanan Edith Boy, ibu, aku ngandheg lan wis ono 6 minggu 7 dina. Aku pengin konsultasi. Dheweke nelpon aku kakehan mangan sup nganggo lemon sing akeh banget, aku pengin ngerti yen apik utawa kurang nalika meteng, matur nuwun kanthi sanget.

    1.    MAIRA ngandika

      OLAP IKU ING WULU TERSER KAMUNG, aku ndhisiki lan seneng ngirit K Jinis SEAFOOD, aku ora bisa mangan uga pengin ngirit, yen lumrah ora lara banget.

      1.    andreina ngandika

        Halo, aku lagi minggu 23 ngandut lan aku kaping pisanan, aku kepengin ngerti yen mangan asu panas nglarani aku, aku nambah yen ora mangan asring, yaiku amarga aku hamil, aku mung duwe dipangan kaping 4 saben wulan. Muga-muga balesan cepet matur nuwun

  2.   Bisa ngandika

    Hai Edith,

    Mangan jeruk nipis akeh banget. Malah terkadang aku mamah isih sethithik mentah, aku tresna banget. Siji-sijine masalah sing bisa nggawa sampeyan yaiku heartburn. Yen nandhang lara ati, yen nandhang lara, mula ora ngonsumsi pirang-pirang jinis jeruk nganti gejala ilang. Yen sampeyan ora duwe rasa lara ati saiki, mesthine sampeyan bakal ngalami 6-7 wulan wiwit saiki, mula bakal rampung. Wis pirang-pirang wulan iki sampeyan kudu ngurus awake dhewe nganggo jeruk lan kafein. Yen sampeyan nandhang lara ati, cukup diwenehi gelas susu anget. Sugeng dina sing apik.

  3.   Ania ngandika

    Halo, jenengku Ania, iki kehamilan pertama. Umurku wis 7 minggu. Aku durung njaluk konsultasi karo dokter. Aku duwe telpon kanggo mangan saos panas nganggo lemon, nanging aku wedi yen iku bakal mengaruhi meteng.

  4.   irma ngandika

    Halo, jenengku Irma. Iki minangka kehamilan pertama. Umurku telung wulan. Aku seneng lemon nanging lara dina kanthi lara weteng. Lemon bisa nyebabake iki. Aku nggunakake lemon saben wektu karo kabeh panganan, yen sampeyan bisa ngandhani apa sing kudu aku lakoni

  5.   lupitao bisa aku ngandika

    Halo, jenengku Lupita lan iki kehamilan pertama, umurku telung wulan, mangan lemon akeh karo uyah, aku ora ngerti apa iki bisa nyebabake aku meteng, matur nuwun

  6.   Georgina ngandika

    Halo, jenengku Georgina. Iki kehamilan pertama. Aku ora biasane mangan jeruk nipis nganggo uyah, nanging aku wis mangan kaping telu ora saurutan, nanging aku wedi kenapa aku bisa nentremake bayi karo pangarep-arepku! Nanging aku mangan mung amarga aku ngomong, muga-muga ora ala yen ana wong sing bisa mangsuli? Matur suwun kabeh!

  7.   cah wadon cilik ngandika

    Aku meteng, mual sedina muput lan durung bisa golek dokumen, nanging mung tes, sing metu positif. Nanging aku pengin ngrawat bayiku lan aku ora ngerti banget apa sing bisa lan ora bisa dipangan, mula aku pengin sampeyan nulungi aku. Matur nuwun kanthi sanget Mugi jawaban

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      hello,

      Kaping pisanan, sugeng meteng! Ing panganan sing sampeyan diet sing sehat lan seimbang, bakal cukup, nambah konsumsi woh-wohan lan sayuran. Panganan sing ora bisa dikonsumsi yaiku:

      - Iwak gedhe: kayata iwak pedhang utawa mackerel, amarga isine akeh merkuri.
      - Kecambah mentah: kaya kedele utawa radishes, ing tangan liyane sing dimasak ora ana masalah.
      - Sosis lan daging mentah: amarga bisa nyebabake listeria.
      - Lan pungkasane kafein, utamane sajrone meteng 3 wulan pisanan amarga bisa nyebabake retardasi pertumbuhan janin, bobote lair sithik lan nambah risiko keguguran (miturut panliten sing diterbitake dening British Medical Journal).

      Ati-ati dhewe lan rasakake meteng!
      regards

  8.   Pablo ngandika

    Halo, aku saka Peru, bojoku meteng, wis meteng 6 minggu nanging lara gastritis, woh lan sayuran apa sing kudu dakpangan?
    Gracias

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Hai, Pablo,

      Kanggo gastritis, meteng utawa ora, disaranake ora nganggo rempah-rempah panas, cuka, coklat, kopi, alkohol, panganan sing digoreng, panganan asam utawa lemak. Minangka sayuran, celery utawa bawang kayata ora disaranake.

      Salam lan sugeng nalika meteng!

  9.   Amanda ngandika

    Hai, aku Amy lan aku pengin ngerti gejala apa sing nuduhake kehamilan lan kepiye aku ngerti yen aku ngandut, aku telat sewulan lan ora wani golek dhokter.

  10.   Laura ngandika

    Halo, jenengku Laura, aku ngandut, aku ngandut 3 lan setengah wulan, aku pengin sampeyan nulungi aku, panganan apa sing bisa dakpangan? Aku ngalami tekanan darah tinggi, dheweke ngilangi kandung empedu lan aku nandhang lara taun saka pangreatitis. salam

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Halo Laura,

      Ing kasus sampeyan, luwih becik konsultasi karo ahli gizi kanggo nunjukake panganan sing paling cocog kanggo sampeyan. Masalah tekanan darah tinggi kudu dikontrol amarga bisa nyebabake tenaga kerja prematur, cukup santai lan mangan panganan sing bisa mbantu njaga, umume sing ngemot omega3 kayata salmon.

      Salam lan sugeng meteng

  11.   milena ngandika

    Halo, saiki wis 34 minggu, lan aku wis ngrasakake akeh, nanging lara banget, ana kanca ngandhani yen celukan kasebut nyebabake bayi lan mulane wetengku dadi angel lan lara kaya luh, para dokter ora nggatekake. komentarku, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku kanthi panganan sing ora kena dipangan supaya bayi ora bengkak
    Matur suwun sanget lan salam kanggo kabeh ibu mbesuk !!!!!!!!

  12.   Marya ngandika

    Hai, aku ngandut udakara 7 minggu lan aku seneng panganan pedhes sing ndadekake bayi lara.

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Dudu bayi sampeyan, nanging sampeyan bisa uga krasa lara weteng amarga mual lan mutah ing wulan pisanan iki. Ing pungkasan kehamilan, sampeyan uga ora krasa lara ing weteng amarga lara ati sing biasane muncul ing tahap pungkasan iki.

  13.   milena ngandika

    Aja lali manawa ing Chili, sampeyan ora bisa mangan tuna, sanajan ana ing toples amarga ngemot raksa sing akeh banget, sing akibate ora bisa diatasi kanggo bayi ... masalah iki amarga ana tanduran termoelektrik ing Chili pesisir ing endi tuna diekstrak lan limbah sing kontaminasi iwak iki.
    Salam

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Matur suwun masukan! 🙂

  14.   enma ngandika

    Aku seneng banget ing kana, nanging aku seneng pedhes hehehe lan kayane aku ora nyiksa buuu

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Yen ora krasa lara, terusake nganggo pedhes! Nanging percaya, dheweke ora seneng banget nalika nandhang gejala kayata mual utawa mulus 😉

  15.   karin ngandika

    Halo, aku anyar babagan iki, yaiku, aku umur 37 taun lan iki minangka kehamilan kaping pisanan, aku nyoba maca kabeh sing bisa dakwenehake, kanggo menehi informasi babagan aku, lan aku wis nguntungake, matur nuwun.
    Saiki aku duwe pitakon sing kuwatir banget, dheweke wis crita yen perkara normal tumrap wanita hamil, nanging kadang-kadang medeni aku. Aku meteng 20 minggu, aku seneng banget, nanging aku nandhang sangsara nalika kudu menyang kamar mandhi, kadang saben 3 dina, lara lan aku kudu nggunakake akeh kekuwatan. Mbebayani tumrap bayi, kayata pirang-pirang woh-wohan lan sawetara sayuran, nanging apa sing kudu dakpangan supaya ora nandhang sangsara ing jedhing.
    Aku matur nuwun kanthi tulus amarga nanggepi email kanthi cepet. rumiyin, matur nuwun. karin….

    1.    Nyusun Ibu Dina Iki ngandika

      Aja kuwatir, konstipasi ora nyebabake bayi, nanging sampeyan kudu golek solusi supaya ora ngrugekake sampeyan amarga umpamane bisa ngatasi hemoroid lan nglarani. Aja mangan panganan sing nggawe pencernaan angel lan utamane sing mbebayani konstipasi kayata gedhang, apel utawa beras. Sampeyan bisa nyoba duwe segelas banyu anget lan kiwi ing wayah esuk sadurunge sarapan, coba atur lalu lintas kanthi mbukak layanan kira-kira padha.

    2.    claudia ngandika

      Delengen aku, gynecologist ngandhani aku yen aku menyang kamar mandhi, utawa ora nggunakake kekuwatan amarga bisa nyebabake aborsi, mula sing dakkanggo yaiku mangan pepaya, mbantu banget mlebu kamar mandhi lan ngombe banyu.

    3.    Paola Clemente ngandika

      mangan prune lan serat kaya oatmeal kaya esuk banget lan bisa mbantu pencernaan

  16.   aku ivonne ngandika

    Halo, iki kehamilan pertama lan umur 7 minggu. Aku pengin ngerti apa aku bisa mangan steak karo keju lan apa ora ala sajrone meteng iki ... tentrem

    1.    Renata strambu ngandika

      Ivonne minangka gynecologist lan aku pitutur marang kowe, keju iku ala kanggo meteng lan steak pitik aja kakehan mangan amarga pitik ngemot akeh hormon saiki, muga-muga saran iki migunani lan sampeyan duwe kandhutan sing tenang lan nyenengake Atte Renata Strambu

  17.   tania ngandika

    Halo, jenengku Tania, iki meteng sing nomer loro, sing pertama aku kelangan 🙁 nanging aku seneng banget lan seneng banget aku duwe 6 wulan lan seminggu lan 4 wulan kapisan akeh gejala km aku mutah, mual lan ngidam jiji aunk kadang gejala kasebut ngganggu yaiku sing paling ayu lan aku ora bakal ngganti apa-apa… .chikas seneng meteng 🙂

  18.   wesi ngandika

    Halo, aku lagi ngandut ing kandhutan nomer loro, aku isih telung wulan lan durung kepenak banget amarga aku lagi ngaso amarga detasemen plasenta, aku pengin ngerti panganan sing bisa dikonsumsi tanpa nggawe swell, aku ora mangan panganan sing legi sing nggawe aku mual, hahaha Mung asin, nanging aku mangan apa-apa lan ora ngerti apa sing kudu ditindakake, uyah buah iku ala, lan jeruk nipis mbebayani.

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Biasane kembung sithik sawise mangan nalika ngaso, apamaneh ing wayah wengi yaiku nalika sampeyan bisa bengkak paling gedhe, dakkandhakake saka pengalaman, aku kudu ngalami perkara sing padha nanging ora kanthi alesan sing padha , luwih apik Nggawe bagean cilik sanajan sampeyan kudu mangan luwih akeh, nanging iki bakal nggampangake pencernaan. Aja mangan panganan kayata beras utawa gedhang, konstipasi biasane nalika meteng lan kanthi istirahat saya tambah parah. Aja uga panganan sing menehi gas kaya kubis utawa kembang kol lan ngombe akeh banyu supaya ora ditahan cairan. Bejo! 😉

  19.   lupita ngandika

    Aku umur 36 taun lan ngandut bayi sing sepisanan, aku seneng banget amarga bakal dadi wanita cilik. Nanging aku ngalami wektu sing ala banget kanggo gastritis sing ora nate ngombe apa-apa kanggo sayuran sing ana ing dhokter. Aku ngandhani yen aku ngupas woh-wohan lan ora ana. Kabeh pancen nggawe aku bosen lan elek banget aku ora pengin mangan maneh, nanging aku mikir babagan bayi lan aku kudu. Apa ana sing bisa nulungi aku, salam lan pambagyaharja kabeh ibu.

  20.   Eliana ngandika

    Halo, sugeng siang, aku meteng lan nembé ngancik umur 5 wulan, aku pengin ngerti manawa aku bisa mangan saus tomat sing dakkarepake ing spaghetti nalika nyiyapake, shawarma krasan sing uga ditambahake "tomat" saus "lan aku uga nyelehake" mustar "kanggo nyiyapake.
    Liyane yen aku bisa nggunakake mrico kanggo daging utawa pitik.
    Lan ing woh-wohan sing rasane nanas, jeruk nipis, pin, melon ... .. apa saranane?

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Hai Sampeyan bisa njupuk kabeh masalah tanpa ana masalah, ora ana sing mbebayani, mung siji-sijine panganan asem (kayata tomat utawa nanas) sing bisa nyebabake mulas (Heartburn) lan ora nyaman kanggo sampeyan. Melon disaranake banget amarga ngemot asam folat lan uga bakal mbantu sampeyan nalika konstipasi.

  21.   Gambar placeholder Marisol Paredes ngandika

    Hai, iki minangka kehamilan nomer loro lan aku pengin mutah lan pengin ngerti manawa mineral karo lemon lan uyah iku ala. Aku ngenteni wangsulanmu, matur nuwun.

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Ora, ora ala, kosok baline, banyu mineral kanthi jeruk nipis bakal nyuda rasa mual, nanging ora perlu nambah uyah.

  22.   mileidy ngandika

    Halo, mbakyuku ipe umure wis 5 minggu lan pendhudhuk anyar lan dhokter nglarang dheweke mangan tomat lan bawang lan kayane aneh kanggo aku, apa bakal ala ???????? Matur nuwun….

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Aku durung nate krungu bab kaya iki, nyatane aku ora mandheg mangan tomat lan bawang lan saiki lagi ngandut minggu ke-37 (bayi wis sehat lan kabeh apik). Mbok manawa dheweke wis crita babagan tartamtu, kayata yen sampeyan lara ati utawa kaya ngono.

  23.   angi ngandika

    Aku lagi meteng wulan kaping loro lan iki minangka kehamilan pertama, nanging rumangsa ora bisa nahan nauceas, aku pengin ngerti manawa ana prekara sing bisa ngontrol nauceas lan suwene anggone ngilangi meteng, dheweke kandha marang aku yen pepaya ora enak dipangan nalika meteng

    1.    Aisyah Santiago ngandika

      Mual biasane ilang ing trimester nomer loro, sanajan saben meteng kalebu jagad lan ana sing umure luwih dawa utawa kurang. Ing link ing ngisor iki, sampeyan bakal weruh tips lan solusi kanggo nyuda 😉. Babagan pepaya, ora becik dijupuk amarga bisa nyebabake aborsi.

  24.   AIDA VIVIANA VILLARREAL ORTIZ ngandika

    Halo, aku seneng forum iki lan kepiye carane ndhaptar, aku uga pengin menehi ngerti manawa aku bisa ngombe uyah buah, meteng 10 minggu lan hipertensi. Matur nuwun kanggo pitulung sampeyan.

  25.   Zaily ngandika

    Halo, aku meteng. Aku pengin ngerti apa bisa mangan uyah karo woh-wohan, wis 3 wulan. Aku pengin ngerti apa aku wis nglarani bayi.

  26.   jhoannna ngandika

    hai jenengku jhoanna Aku pengin ngerti manawa uyah buah ala kanggo wanita sing lagi ngandut.

  27.   Martha ngandika

    Halo, jenengku Martha, aku meteng 4 wulan lan mangan uyah akeh, akeh ludah sing kenthel lan mangan uyah mbantu aku. Pitakonanku, apa ora becik mangan uyah? Mungkin aku mangan kurang saka setengah sendok teh dina. Matur nuwun

  28.   anibal sainz ngandika

    Dhasar lan penting kanggo kabeh meteng yaiku… Almonds.nueces.lentils.miel. Bayem. Brocoly Akeh woh sing bisa dipilih. Kentang Beras Pasta. Produk susu. Salmon lan tuna. Daging sithik. Endhog godhok Oatmeal Sardine,

  29.   Mickaela ngandika

    Halo: Aku ngandut 19 minggu, lan sanajan meh wiwit awal, aku kepengin banget mangan sosis, nanging aku nyingkiri amarga aku maca manawa bisa ngrusak bayi, nanging aku ora yakin, aku wis nggodhog asu panas daging sapi sing Dheweke paling disenengi, supaya bisa mangan, aku kepengin ngerti yen malah rebus bisa nyebabake bayi. Utawa apa ora bisa dipangan kaya mangkene, aku butuh pitulung sampeyan kanggo ngatasi kekarepan kasebut. Iku penting. Matur suwun wangsulan.

  30.   Merche J ngandika

    Aku ngerti manawa kanthi 'sayuran godhong utawa oyot', diterusake nyebutake lobak lan alfalfa, dheweke nuduhake tunas enom. Babagan sprouts, panganan sing ngemot suplemen vitamin, yaiku angel banget dicuci kanthi apik. Kanggo ujar manawa "panganan jinis iki dudu pilihan sing apik kanggo wanita hamil utawa kanggo sapa wae" iku omong kosong. Sampeyan kudu mriksa literatur ilmiah babagan iki sadurunge gupuh.

  31.   barlopez ngandika

    Halo, aku lagi ing minggu 13 lan pengin ngerti apa salah mangan sega karo tuna .. ????

  32.   Daila anyeli ngandika

    Halo, piye kabarmu? Sugeng siang, aku ngandut 16 minggu lan aku mangan panganan alami, ngindhari lemak, nanging uga aku njupuk asam folat lan dadi dokter kandungan aku mung menehi saran supaya aku njupuk Gestasure minangka suplemen amarga luwih lengkap . Apa ana ibu sing njupuk?

  33.   cardenas michel ngandika

    Aku meteng 10 minggu. Aku pengin ngerti yen jeruk nipis karo uyah nglarani aku. Aku seneng karo woh-wohan semangat karo apel karo tomat timun nanging aku nindakake saben 8 dina lan kuatir yen bakal mbebayani bayi. Aku minangka wong anyar.

  34.   ngirim ngandika

    Halo, sugeng siang aku pengin ngerti apa vitamin sing bisa dakombe sajrone meteng lan ing wektu sing padha rasane nyenengake

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Sampeyan kudu menyang dhokter lan njaluk analisa, amarga asam folat iku penting, nanging yen sampeyan ora duwe vitamin, dhokter kudu menilai. Salam!

  35.   Nataly ngandika

    Halo… Amarga ora ngandhani kanthi apik… Aku ngombe keju putih sawetara dina kepungkur lan dak kira gaweyan tangan. Aku ora yakin… Nanging kanthi cara sing padha medeni aku amarga bisa ngemot bakteri lan aku duwe psiko wiwit umur 31 taun. hamil minggu... Aku ora biasa mangan keju ... Apa bakal kena pengaruh aku yen ngonsumsi sithik utawa bakal mengaruhi aku yen asring ngombe?

  36.   Omna ngandika

    Halo Jenengku Omna Aku umure 25 taun lan aku uga ngandut. Aku butuh pitulung saka sampeyan. Aku wis nindakake 4 tes kehamilan sajrone seminggu lan menehi positif. Nanging aku ora ngrasakake gejala pusing, utawa rewel, aku mung nandhang lara ing ovary sing asring dakkuwatirake yen kuwatir banget. Lan sawetara susu sing lara. Aku bisa ngandut lan ora duwe gejala. Apa bakal normal yen rumangsa kepenak? Utawa aku bakal duwe sing nggawe tes positif? Apa ana tulung, yen ana wong sing pengin nulungi aku ragu, aku bakal matur nuwun.

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Hai Omna! Ing sawetara wanita sing lagi ngandut, dheweke ora weruh gejala sawetara minggu, mula bisa uga ana tes kehamilan kasebut bener. Salam!

  37.   Vanessa ngandika

    Halo, sugeng siang ... umurku 4 wulan lan aku kepengen akeh jeruk nipis karo uyah nanging aku pengin ngerti yen nandhang lara bayi utawa ora ... ..

    matur nuwun sanget att vanesa

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Banyu nganggo jeruk nipis lan uyah sethithik ora mbebayani, salam!

  38.   Dawary lopez ngandika

    Halo, jenengku wis cetha lan aku wis ngandut 3 wulan, nanging aku ora sadhar yen wis ngerti saiki lan aku ora ngombe alkohol uga gedhang sing bisa ngresiki

  39.   Sofia ngandika

    Nuwun sewu, nanging sampeyan saka ngendi utawa apa sing sampeyan utarakake kanggo ujar sing ora masuk akal kaya "Contone, alfalfa, radish lan jinis panganan iki dudu pilihan sing apik kanggo wanita sing hamil utawa kanggo sapa wae.

    1.    Macarena ngandika

      Wis diowahi, matur nuwun.

  40.   Mareltll ngandika

    Halo, sugeng enjang, pitakonku yaiku apa gunane ngombe jus pepaya nganggo oat, kenapa abortif? Dadi, pepaya ala nalika meteng lan aku wis ngombe jus pepaya kanthi oat, kaping pindho, aku ngandut 2 + 11, matur nuwun !!!!

  41.   elizabeth ngandika

    Halo, aku umur 9 minggu lan krasa sensasi kobong ing jugangan weteng lan aku ora ngerti yen lara utawa apa?

  42.   Reyna Martinez ngandika

    Halo, aku ngandut 16 minggu, lan suwene seminggu aku krasa luwes ing weteng lan diare. Lan sing dakkarepake yaiku Requeson, endhog, lan sayuran sing ana ing negaraku Honduras diarani pacaya, esuk aku ngelih banget lan cepet-cepet aku menyang kios adol baleadas lan njaluk endhog nganggo endhog tomat lan kacang buncis, ora ana liyane, lan aku ora ngerti apa sing nyebabake aku lara, lan diare sing dakkirim iku cair sing bisa daklakoni, ana wong sing bisa nulungi aku menehi lara ing kabeh awak lan bali, aku biasane ngerti carane menehi apa-apa asring amarga meteng, nanging apa sing diwenehake dheweke saiki wis kesel banget, aku ora ngerti yen amarga bab sing padha, aku ngaso. Tulung tulungana Sadurunge Matur nuwun.

  43.   Lisseth ngandika

    Hai aku Lisseth
    Iki minangka kehamilan pertama, aku kepengin ngerti manawa mangan Lemon Kanthi Uyah iku mbebayani, aku wis ngandut 3 wulan lan apa rasane mangan Lemon Kanthi Uyah Akeh?

    Aku ora ngerti apa sing nggawe bayi dadi ora apik
    Matur nuwun banget