Apa panggunaan wiji dianjurake kanggo panganan bocah?

Panganggone wiji ing bocah-bocah

Wiwit sawetara taun panggunaan wiji ing panganan wis modis banget. Produk sing nganti bubar iki, kita durung nimbang utawa malah ora ngerti. Penelitian ilmiah njamin manawa wiji kasebut duwe khasiat nutrisi sing luar biasa.

Penting, sampeyan ngerti jinis superfood iki, amarga bisa nggawa mupangat sing penting kanthi cara sing gampang banget. Nanging ora padha yen ngomong babagan panganan ing wong diwasa, tinimbang bocah. Apamaneh yen bocah isih enom, kita kudu ati-ati banget yen kalebu panganan tartamtu ing panganan.

Apa jinis wiji sing kita temokake ing panganan kita?

Nalika istilah 'wiji' teka ing pikiran, konsep saka wiji cilik sing lali ing panganan kita. Ana macem-macem lan kembang srengenge, waluh, gandum, rami, wijen, millet, lsp.

Wiji

Kabeh wiji kasebut ora kudu ilang ing diet saben wong, kalebu ing diet saka wong cilik. Sanajan katon kaya panganan sing ora pati penting, nanging ngemot akeh nutrisi penting ing klompok panganan kita. nyumbang asam lemak padha karo iwak, malah menehi bal-balan, luwih gampang kanggo nresep saka kewan lan akeh wesi lan protein.

Kita bakal ngerti macem-macem jinis wijiKanthi cara iki, kita bakal ngerti yen dituduhake utawa ora, ing panganan anak-anak kita. Kanthi cara iki, kita bakal ngindhari risiko sing ora perlu, luwih-luwih yen ngomong babagan bocah.

Panganggone wiji ing bocah-bocah

Antarane wiji sing paling populer yaiku:

  • Wiji wiji
  • Wiji flaks utawa rami
  • Wiji popa
  • Wijen
  • Wiji kembang srengenge
  • Wiji waluh
  • Wiji adas

Antarane sifat sing kalebu gizi kanggo wiji, kita duwe antioksidan, akeh serat, kalsium, lan protein tetanduran. Wiji isine a sumber minyak lemak Omega3 sing penting. Penting banget kanggo panganan.

Antarane kabeh wiji sing wis didaftar, sing paling migunani kanggo panganan yaiku bocah wiji wijen. Amarga sumber kalsium lan seng, mula dianjurake kanggo wanita sing nyusoni utawa nyusoni, bocah sing tuwuh lan wong sing ngalami osteoporosis.

Mula, kita bisa ujar manawa ora mung nggunakake wiji kanggo nutrisi bocah, nanging uga mupangate banget kanggo pangembangane.

Ing pasar, kita bisa nemokake macem-macem jinis wiji. Dadi gampang ing omah sing cocog karo kabutuhane saben kulawarga.

Uga, wiji kasebut bisa dikonsumsi kanthi cara sing beda-beda, supaya sampeyan bisa menehi kanggo bocah-bocah tanpa sok dong mirsani yen lagi mangan.

Sampeyan bisa nyakup sarapan, yogurt utawa uga digunakake kanggo nggawe roti lan panganan cuci mulut. Dheweke uga a iringan sampurna kanggo kabeh jinis salad lan purees.

Kacang-kacangan lan kacang-kacangan

Ing klompok wiji kita ora kudu ninggalake klompok kacang polong utawa kacang. Sanajan ora kaya ngono, nanging uga wiji lan uga penting banget kanggo kalebu ing diet bocah, amarga seri nutrisi sing luar biasa.

  • Frutos secos: Dheweke nawakake macem-macem nutrisi, kalebu vitamin, magnesium, mineral kayata kalium kanggo otot lan jantung; kalsium, kanggo pambentukan balung lan untu lan kanggo ngimbangi sistem saraf.
  • Legume: padha uga penting ing diet, padha nyedhiyani protein, wesi, vitamins B lan calcium.

Panganggone wiji ing bocah-bocah

Nalika kanggo introduce wiji ing diet anak

Anak kudu ngenalake jinis panganan iki wiwit 6 wulan, sanajan kita bakal nemtokake langkah demi langkah.

Wiji

Njupuk wiji cilik bisa dijupuk tanpa masalah. Pilihan sing paling apik yaiku ekologis lan alami, bisa dienalake kanthi sampurna ing diet sampeyan kanthi bentuk remuk, amarga bakal nglengkapi diet sampeyan. Contone, wiji waluh sugih banget ing wesi lan magnesium. sembarang wijiSampeyan bisa ngenalaken ulig ing butter, krim, purees utawa bubur.

Gagasan babagan nyiyapake wiji: Ing sawetara muffin sampeyan bisa nambah jiwit saka wiji flax, sawetara tablespoons saka almond utawa Walnut wêdakakêna. Bakal nyedhiyakake rasa sing enak, kaya nyampurake adonan kue krasan.

Bisa uga ngenalake wiji jinis sereal mawarni-warni ing yogurts, bebarengan karo sawetara bêsik woh. Wiji flax becik, amarga nilai nutrisi sing dhuwur lan rasa sing nyenengake.

Legume

Legume bisa dikenalake wiwit umur kasebut. A jumlah cilik saka legumes kudu diterbitake ing purees diiringi sayuran ijo lan sayuran. Iku apik kanggo nindakake kanthi cara iki supaya awak bisa digunakake kanggo panganan anyar sing luwih angel dicerna.

Woh-wohan sing garing

Kacang-kacangan uga duwe alasan kanggo dilebokake ing diet bayi. Iku dianjurake kanggo kurban saka 12 sasi, nanging sampeyan kudu ati-ati banget carane njupuk. Nyedhot ing bocah-bocah biasane luwih kerep amarga asupan kacang.

Panganggone wiji ing bocah-bocah

Supaya dheweke bisa njupuk kanthi jaminan total padha bisa diwenehi ulig ing sajian sembarang sing adhedhasar purees, utawa nalika sampeyan arep kanggo nggawe sawetara jinis jajanan, kayata cookie utawa biskuit lan ngendi lagi ulig lan camouflaged. Ora trep kanggo menehi nalika ngemot uyah utawa gula.

Uga, Iki minangka panganan sing biasane menehi akeh alergi, nanging kasunyatan sing dijupuk saka setahun nyuda kabeh kemungkinan ngembangaken alergi ing long term. Alergi ora luwih saka kebingungan sistem pertahanan, sing diaktifake kanthi percaya yen ana infeksi. Yen bocah wis mangan kacang-kacangan kanthi rutin, ora dianjurake supaya diombe nalika demam, diare, muntah utawa nalika kudu divaksinasi. Kanthi cara iki, kita ora bakal mbingungake sistem pertahanan maneh.

supaya aja ragu-ragu nggunakake panganan super iki, disaranake banget, utamane kanggo diet wong diwasa. Nanging aja ragu-ragu nggunakake karo bocah-bocah, asalake kanthi cara sing tanggung jawab. Dadi apa aja digunakake minangka suplemen panganan liyane, perlu kanggo tuwuh bocah sing pas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.