Penyebab utama bunuh diri ing para remaja

remaja sing depresi

Umur remaja pancen angel banget ing endi awak lan pikiran ngalami pangowahan sing gedhe. Ing bocah, bocah ngalami remaja, mung yen ora nemoni masalah, utawa ora sadhar, dheweke ora duwe risiko bunuh diri padha karo sing lawas. Nanging, kita kudu ngrawat kesehatan mental bocah-bocah wiwit wiwitan lan ora nalika kasep.

Ngerti alasan kenapa wong-wong enom mutusake mateni awake dhewe penting kanggo nyoba nyegah ing kasus mbesuk. Ing negara kita, lampus minangka panyebab utama pati kaping telu ing antarane para mudha wiwit umur 15 nganti 29 taun. Sanajan ora nyathet mayoritas tiwas, panyebabe kudu kudu dingerteni supaya bisa nyegah mbesuk. Cara sing paling digunakake, miturut pasinaon paling anyarDheweke wis nggantung, nyekek utawa nyusup lan banjur mlumpat menyang kekosongan.

Panyebab Utama Bunuh Diri ing Cah enom

Depresi

bullying lan lampus

Es salah sawijining panyebab utama bunuh diri, ora mung ing kalangan enom, nanging uga kanggo sing tuwa. Bocah-bocah enom uga bisa entuk. Depresi kudu dianggep penting. Yen bocah ngandhani yen nandhang sungkowo, rungokna. Ora mung cara ngomong; sampeyan bisa uga sedhih banget lan butuh pitulung. Patologi mental iki nyebabake perasaan lan watesan sing ekstrem, kayata putus asa lan ora ana gunane. Yaiku wong enom sing rumangsa yen dheweke ora ana gunane lan ora menehi kontribusi apa-apa ing jagad iki.

Kajaba iku, faktor risiko yaiku lingkungan rumah tangga sing ala. Bullying sing dialami akeh wong bisa nyebabake depresi. Yen dheweke rumangsa kapencil ing sekolah utawa ing omah, dheweke luwih cenderung nandhang sungkowo utawa duwe pikiran sedhih, sing bisa nyebabake dheweke dhewe lan pungkasane bunuh diri. Ayo bocah ngerti saben dina manawa sampeyan ana ing kana kanggo dheweke; manawa dheweke ora dhewekan ing jagad iki lan dheweke mesthi bisa ngendelake sampeyan. Nulungi dheweke yen bisa lan ajak dheweke ngrembug kasusahane karo profesional. Nanging sing paling penting yaiku tekan titik wiwitan negara iki lan ngerti apa sebabe.

Ngalami emosi sing kuwat banget

Ana kasus bunuh diri ing wong enom tanpa ana masalah sing nyata, kanthi urip sing seneng banget, sing njupuk nyawane dhewe wiwit sawijining dina nganti dina sabanjure. Ngalami kejutan emosi utawa kuciwo sing parah bisa nyebabake kecenderungan bunuh diri yen sampeyan ora ngerti carane ngatasi masalah kasebut. Pecah romantis, penolakan wong sing dihargai utawa kegagalan ing apa sing bakal ditindakake, minangka kahanan utama sing nyebabake remaja nindakake langkah ekstrem kayata lampus.

Stress

remaja lan depresi

Nomer liyane sing didiagnosis ngalami stres, ing kasus biasane saka panelitian utawa pikirane negatif babagan masa depan. Ora duwe kapercayan dhiri lan banget meksa utawa kuwatir bisa nggawe awak lan pikiran ing kahanan emosional sing akeh sing ora ngerti kepiye supaya bisa metu.. Sampeyan kudu nyoba mulang wong-wong mau wiwit cilik supaya ngerti perasaane.

Rungokake anak sampeyan yen dheweke lagi nesu. Sampeyan bisa uga duwe akeh beban ing endhas, sing bisa nyebabake kahanan depresi manic, nyiksa awake dhewe utawa nggunakake zat narkotika kanggo nyoba metu saka negara kasebut.

Artikel sing gegandhengan:
Cara Mbantu Remaja sing Kaku lan Kuwatir

Obat-obatan

Fasilitas kanggo tuku obat ing negara kita dadi masalah serius kanggo para muda. Soko sing diwiwiti kanthi "mung nyoba" bisa dipungkasi kosok sing angel dicopot Antarane pikiran sing paling alus Obat-obatan kayane gampang banget, nanging mung bakal sementara. Suwe-suwe pikiran bakal saya parah lan bisa uga nyebabake bunuh diri.

Kelainan mental

Pungkasan, kelainan mental bisa nyebabake para muda kita mateni awake dhewe. Ing remaja sing wis ngalami sejarah kulawarga ngalami masalah mental utawa sing ngalami bunuh diri saka anggota kulawarga liyane, luwih akeh risiko bisa mateni awake dhewe. Penyebab ing ndhuwur bisa nyebabake kelainan mental sing luwih serius, kayata skizofrenia paranoid, kelainan kepribadian, lan penyakit mental liyane sing bisa ngowahi kepiye pamahaman jagad iki.

Artikel sing gegandhengan:
Praktek keterikatan karo bocah-bocah remaja.

Masalah sing angel babagan nglalu yaiku ora ana sebab umum; yen dheweke duwe, mesthine bisa ditanggulangi saiki utawa kedadeyan kasebut asring banget. Yen sampeyan minangka wong sing nate duwe utawa duwe pamikiran jinis iki, njaluk tulung. Rembugake karo wong sing dipercaya, banjur mundur sawetara. Elingi; ora preduli pirang-pirang awan ing langit, srengenge mesthi sumunar ing ndhuwur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   lol ngandika

    LOL XD