Ngasuh positif kanggo mbenerake tumindak salah ing bocah cilik

parenting positif

Disiplin positif khusus kanggo narik kawigaten bocah kanthi cara sing hormat lan nyengkuyung wong tuwa supaya eling yen bocah bisa dandan sanajan tumindak salah. Bocah cilik asring kepengin weruh lan kepengin banget mbatesi watesan.

Nyambung karo bocah sadurunge mbenerake yaiku cara sing apik kanggo nambah prilaku. Kita ora bisa mengaruhi bocah kanthi cara sing positif nganti nggawe sesambungan karo dheweke.

Saben-saben anak ngluwihi watesan, nyalahi aturan utawa botol sampo, sadurunge mbenerake tumindake, coba coba luwih dhisik. Gawe wayahe sambungan sing disengaja. Wektu sampeyan bisa kanthi aman nyedhiyakake keamanan lan pangerten kanggo bocah.

Ketik jagad anak sampeyan. Deleng ing njaba kekacoan nakal lan deleng sinau lan panemuan sing kedadeyan. Ngelingake manawa sampeyan minangka sekutu, manawa sampeyan ana ing sisihane. Sanajan sampeyan nolak utawa sambat babagan tumindake.

Mesthi, ora mesthi tenang lan pura-pura kabeh panganan sing tumpah ing jogan ora dadi masalah. Intine yaiku, anak sampeyan butuh pandhuan sing aman lan tenang nalika nggawe kesalahan. Duwe pangarepan sing nyata babagan prilaku bocah bisa mbantu sampeyan njupuk keputusan disiplin sing positif lan sambung.

Interaksi awal iki penting amarga cara sampeyan milih disiplin bisa mbentuk bocah. Wektu yen dibutuhake disiplin pancen sejatine sawetara wektu sing paling penting nalika dadi wong tuwa. nalika kita duwe kesempatan kanggo mbentuk anak-anake kanthi luwih kuat.

Mbukak online sadurunge mbenerake mbantu bocah-bocah dipercaya sampeyan. Sampeyan mbantu sampeyan ndeleng tenan anak sampeyan. Temenan ndeleng anak sampeyan, ing wektu kasebut lan apa sing dibutuhake. Nyambung ngidini sampeyan nggawe wayahe migunani kanggo ngrungokake, ngesahake lan ngakoni bocah kasebut. Tindakake tips iki kanggo njaluk:

Tenang pangarepan utawa rasa wedi sampeyan dhewe (eling yen anak sampeyan ora sampurna kaya sampeyan)

  • Deleng prekara miturut pandangan bocah
  • Rungokna apa sing bakal dikandhakake karo sampeyan
  • Fokus karo solusi lan kemungkinan
  • Gunakake tutul fisik sing lembut kanggo nyambung
  • Ngomong kanthi apik lan jelas
  • Jaga kontak mata lan mudhun menyang level bocah
  • Tansah menehi koreksi saka pakurmatan

Disiplin sing asale saka papan katresnan lan ati-ati mulang. Nalika pisanan nyambung, sampeyan bisa ngomong karo atine lan pikiran anak ing wektu sing padha. Iki kuat. Yaiku disiplin. Iki cara sing mesthi tumindak sing luwih apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.