Pentinge obstetrician nalika meteng

Pentinge obstetrician nalika meteng

Dokter obstetrik nalika meteng minangka salah sawijining bagean sing paling dhasar kanggo tindak lanjut sing bener. Klasik wis diarani spesialis obstetri lan ginekologi lan kang fungsi wis lantaran kanggo kontrol meteng. Iku ngawasi lan nambani masalah kesehatan sing bisa njedhul ing loro ibu lan anak.

Nalika wong wadon ngerti yen dheweke ngandhut, meteng kudu dipantau utamane, ing ngendi dhokter kulawarga bakal dilaporake lan ing ngendi dheweke bakal ngrujuk. Matron. Kanthi cara iki, kabeh tes lan ultrasonik bakal diresmikake liwat dokter kandungan.

Bedane antarane obstetrician lan bidan nalika meteng

Bidan lan dokter kandungan Dheweke minangka rong profesional sing ngatur tindak lanjut babagan kesehatan wanita ngandhut. Dheweke kudu kerja kanthi cara sing terkoordinasi supaya bisa ngrampungake meteng kanthi jaminan total, ngenali yen ana risiko meteng lan nindakake tindak lanjut postpartum cilik ing kabeh meteng.

The matron

Bidan ngawasi meteng wiwit dina pisanan dicathet. Iku bakal menehi pedoman paling apik kanggo ngganti lair, carane nyusoni kudu ditindakake lan perawatan sing dibutuhake bayi sing nembe lair. Sajrone meteng, dheweke bakal ngontrol bobote ibu sing bakal teka, ngukur tekanan getih lan variabel liyane. bakal tanggung jawab njaluk kabeh tes analitis lan ultrasonik rutin, lan yen ana sing ora bener, dheweke bakal ngrujuk sampeyan menyang dokter kandungan.

Pentinge obstetrician nalika meteng

Dokter obstetrik nindakake kontrol ultrasonik sing perlu. Iki nggawe evaluasi babagan cara evolusi diatur lan mutusake yen perlu luwih akeh tindak lanjut. Sajrone ultrasonik iki, dheweke bakal nganalisa yen bayi tuwuh kanthi normal lan yen ibune ora ngrampungake kemunduran, kayata anemia utawa infeksi.

  • Umumé, meteng berkembang normal. Dokter kebidanan iku sapa ndadekake Assessment bisa apa kontrol liyane dibutuhake utawa liyane ngawasi, wiwit sayangé ana meteng karo sawetara jinis risiko.
  • Kunjungan pisanan bakal diresmikake watara minggu 12, ngendi Assessment iki digawe karo kabeh faktor sawijining.
  • Ultrasonik pisanan lan sabanjure bakal ditindakake,  dadi pisanan ing transvaginal. A kontrol digawe saka nomer meteng sadurungé lan nalika tanggal aturan pungkasan wis dikonfirmasi.

Riwayat klinis lan tes

Dokter obstetrik uga bakal nggawe dhewe riwayat klinis wanita ngandhut. Sampeyan kudu takon seri pitakonan sing ana hubungane karo latar mburi wong wadon. Penting kanggo ngerti yen ana aborsi sadurunge, yen sampeyan duwe intervensi bedah, penyakit apa wae, alergi utawa kabiasaan urip sing kudu disorot.

Ing saben kunjungan, kontrol tekanan getih, bobot lan kabeh kontrol prenatal bakal ditindakake:

  • Tes getih sajrone trimester pisanan. Jumlah sel getih abang, sel getih putih lan trombosit bakal dianalisis. Penting kanggo ngerti kepiye gula getih, yen ana hepatitis B utawa C, tes toxoplasmosis, rubella, HIV lan jumlah antibodi.
  • Ultrasonik ing trimester pisanan. Ultrasonik iki ditindakake ing minggu kehamilan 12 lan ing ngendi rekaman pangukuran digawe, kanggo mangerteni yen pas karo petungan sing dituduhake nalika ngandhut. Uga bakal diamati yen ana jinis anomali lan nuchal lipatan.
  • ultrasonik intravaginal iku penting kanggo nindakake ing rembugan pisanan, awit iku serves kanggo verifikasi sing meteng lagi diresmikake ing growong uterine. Penting banget kanggo njlentrehake yen ora ana meteng ektopik utawa meteng anembrionik.
  • Triple screening. Ing penilaian iki, tes getih bakal ditindakake kanggo mbandhingake telung zat sing diprodhuksi dening plasenta lan embrio: estriol gratis, chorionic gonadotropin lan alpha-fetoprotein. Tes iki bakal ndeteksi yen ana kemungkinan kelainan kromosom.

Thanks kanggo gynecologist utawa obstetrician bisa dilacak evolusi meteng. Bidan uga bakal nindakake tindak lanjut dhewe ing ngendi dheweke bakal ngrekam kabeh konsultasi lan tes kertu meteng. Ing kertu iki, meh kabeh meteng dicathet, saka bobot ibu nganti tes ultrasonik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.