Preadolescence: apa iku

preadolescence

Swings swasana ati dadakan, liyane nangis lan ngomong maneh, pitakonan lan wektu karo kanca-kanca. Predolescent teka luwih awal lan luwih awal lan wong tuwa katon ilang ...apa preadolescence lan nalika iku diwiwiti? Kita ngandhani apa sing bisa kita ngarepake saka tahap pangembangan bocah-bocah iki.

Apa sampeyan siap kanggo miwiti lelungan sing ora dikarepake? Mesthine, preadolescence minangka gateway menyang remaja lan sanajan karakteristik khas sing terakhir ora diwujudake kanthi jelas, sawetara fitur wiwit katon ... Ayo ndeleng topik iki kanthi luwih rapet.

Wiwitan saka preadolscence

Yen remaja minangka periode urip sing sukses ing masa kanak-kanak lan diwiwiti kanthi pubertas, preadolescence Yaiku tahap sadurunge bocah-bocah mandheg dadi bocah nanging durung remaja. Iki minangka periode transisi kanthi ciri dhewe. Sanajan wis dingerteni yen iki minangka tahap penengah antarane bocah cilik lan remaja, ora ana tanggalan tartamtu.

preadolescence

Gumantung ing saben wong, wiwitane. Iki sebabe ora bisa ketat babagan umur, sanajan kira-kira ing pirang-pirang kasus remaja Diwiwiti watara umur 11 lan rampung ing umur 13 taun. Nalika preadolescence diidentifikasi karo owah-owahan organik sing diprodhuksi ing bocah sing ana hubungane karo perkembangan hormonal, uga ana hubungane karo lingkungan ing ngendi bocah-bocah manggon. Amarga pengaruhe bocah-bocah saiki ing tingkat budaya, katon ing televisi, pariwara, jaringan sosial, lan liya-liyane, jaman saiki preadolescent wis maju ing pirang-pirang negara lan diwiwiti luwih awal tinimbang sawetara dekade kepungkur.

Ngluwihi beda-beda kasebut, sing jelas preadolescent ana hubungane karo pungkasane bocah cilik lan wiwitan pubertas.

Owah-owahan ing awak lan emosi

Salah siji saka aspèk paling kacathet ing tekane praremaja yaiku owah-owahan gambar awak. Sanajan pangembangan fisik sing bakal ditindakake ing masa remaja durung diamati, wiwit umur 10 utawa 11 - luwih awal ing sawetara kasus - bocah-bocah wiwit ngganti penampilan fisik amarga pangembangan hormonal. Nanging iki minangka aspek remaja sing paling misuwur, sanajan ana uga manifestasi liyane sing kurang jelas. Preadolescence uga ditandhani dening owah-owahan ing prilaku anak, karo prilaku isih bocah dicampur karo pratelan utawa nyoba kanggo otonomi.

Praremaja wiwit nganggep awake dhewe bebas saka wong tuwane lan kanthi swarane dhewe, lan iki dibayangke ing pakulinan lan tindak tanduke. Ananging dereng saged nggayuh tataran kamardikan ingkang dipun usulaken dening para remaja, pramila menika kalebet jaman ambivalensi, inggih menika tindak tanduk kekanak-kanakan sesarengan kaliyan remaja sanesipun. Kanggo pisanan padha mirsani lan ndelok lingkungan kang padha manggon lan aran kepinginan kanggo kamardikan luwih. Biasane bocah-bocah ing jaman pra-remaja mbentuk klompok-klompok lan pengin nglampahi wektu karo dheweke. Mangkono, dheweke mandheg mbuwang wektu akeh karo wong tuwa sing dadi kanca sing wiwit dikenal.

Gambar saka preteen

Aspek tengah liyane saka preadolescence iku sing ing konteks iki saka pemahaman lingkungan kang modesty katon. Kanggo pisanan padha duwe rekaman donya lan kawirangan katon. Dheweke wiwit nutupi nalika metu saka padusan lan njaga privasi. Ing tahap iki, ana ijol-ijolan sing luwih kuat karo donya njaba ing njaba kulawarga utama lan mulane rasa lan hobi anyar katon, lan cara mikir anyar.

Ing tahap iki, bocah-bocah uga mulai ngerteni awake dhewe lan mulane citra dhewe dadi penting. Iku lepas landas saka seksualitas lan cara klamben, tumindak lan liya-liyane ing sawetara cara nggambarake identitas sing sethitik dening sethitik anak ndarbeni. Yen nganti saiki identitas minangka konsekuensi saka ikatan utami, ing mangsa ngarep konstruksi "Aku" uga dipengaruhi dening donya sosial.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.