Puting gatel

wanita hamil kanthi susu gatel

Nalika wanita meteng, dheweke bisa ngalami rasa ora nyaman sacara, wiwit mual ing wayah esuk, cramp utawa nyeri ing punggung lan sikil, nanging uga sampeyan bisa entuk puting gatel sing nyata. Dodo lan puting susu wiwit owah kanggo nyusoni, dodo dadi luwih gedhe lan puting susu sing duwe areola luwih gedhe lan luwih peteng.

Carane dodo tuwuh akeh, kulit ing wilayah iki, sing cukup sensitif, nyebar lan bisa nyebabake gatel lan kakehan terus-terusan. Salah sawijining cara sampeyan kudu ngatasi lan ora gatel yaiku kanthi hidrasi ing susu lan puting nganti maksimal.

Ing pasar, ana pirang-pirang krim sing bisa dilebokake ing puting susu nalika sampeyan krasa gatel. Dheweke kasedhiya ing meja lan sampeyan bisa nemokake ing apotek. Aja kuwatir karo bahan-bahan sing biasane ora mbebayani, nanging yen sampeyan pengin luwih tenang, sampeyan kudu takon dhokter.

Uga ana pelembab (lotion awak) kanthi vitamin E sing apik ditrapake sawise siram amarga bisa mbantu kulit luwih fleksibel lan supaya kulit ora bisa narik akeh lan gatel. Sampeyan uga penting banget supaya ora nggunakake kain iritasi kayata campuran wol utawa tekstur.

wanita hamil kanthi puting gatel

Nanging yen sampeyan ngerti manawa ana ing puting susu utawa ing susu sampeyan wiwit duwe ruam lan sampeyan uga lara ing siji puting utawa loro-lorone, mula sampeyan kudu langsung menyang dhokter amarga bisa kena infeksi utawa papilloma intraduktal (sing sanajan ora kanker, nanging kudu diobati). Ing acara liyane, yen puting susu nggawe cairan sing peteng utawa getih, bisa dadi tandha kanker, mula penting banget supaya enggal-enggal golek dhokter. Luwih becik nyegah!

Nanging supaya sampeyan bisa ngerteni luwih akeh babagan topik iki, aku pengin mriksa puting gatel nalika meteng.

Artikel sing gegandhengan:
Perawatan awak sing sampeyan alami nalika meteng

Gatel ing dada nalika meteng

Yen sampeyan ngandut, sampeyan bakal ngerti yen sampeyan ngalami owah-owahan ing awak. Sampeyan bisa ngrasakake bungah banget amarga bakal dadi ibu, nanging sawetara gejala kehamilan bisa uga ora nyaman ... lan iki kasunyatan sing ora kabeh ujar, nanging kabeh wanita ngandhut ngalami.

Salah sawijining gejala yaiku gejala sing diobati saiki, puting gatel nalika meteng. Iki minangka gejala sing bisa ngerteni manawa sampeyan wis ngandut, utawa bakal saya parah nalika kondisine saya maju. Yen sampeyan kelakon, umume sampeyan pengin ngerti sebabe kedadeyan lan carane ngatasi rasa ora nyaman sacara sementara iki.

Napa puting gatel nalika meteng?

Puting gatel nalika meteng bisa amarga akeh sebab, nanging sing paling penting yaiku amarga owah-owahan level hormon sajrone meteng. Kajaba gatel, sampeyan uga bisa ngrasakake yen putingmu lara, sampeyan duwe rasa abot ing dodo lan malah putingmu tuwuh lan wiwit tuwuh.

Iki kedadeyan amarga nalika meteng tambah aliran getih ing dada lan penthil sampeyan bisa uga lara amarga luwih sensitif amarga nambah hormon. Sampeyan uga bisa uga yen sawise ndemek utawa menehi stimulasi sajrone hubungan seksual, sampeyan bisa uga ngrasakake rasa nyuda.

wanita hamil kanthi puting gatel

Puting gatel minangka masalah umum

Puting gatel ing dodo minangka masalah umum nalika meteng. Sampeyan bisa uga sok dong mirsani yen puting susu sampeyan tiba-tiba gatel, lan iki bisa uga kedadeyan sanajan sampeyan ana ing ngarep umum (ana sing bisa nyebabake kahanan sing ngisin-isini, apamaneh yen sampeyan duwe karep kanggo ngeruk).

Puting susu sampeyan tuwuh lan saya gedhe kanggo nyiapake supaya bisa nyusoni bayi sawise lair. Sampeyan bisa uga wiwit ngerti babagan tandha tandha pisanan ing area dada.

Nalika sampeyan wis nyedhaki pungkasan kandhutan, dodo sampeyan bisa luwih gedhe tinimbang sing biyen nganti saiki lan gatel bisa nesu banget. Nalika kulit bunder ing area awak liyane, sampeyan uga bisa uga gatel ing area awak liyane.

Artikel sing gegandhengan:
Retak ing puting susu. Aja nganti dheweke mungkasi nyusoni!

Cara ngatasi puting gatel nalika meteng

Nanging ora kabeh warta sing ala, sampeyan kudu ngerti yen ana trik supaya gatel ora ngganggu sampeyan, kabeh rasa lega sing bakal ditampa bakal ditampa. Yen sampeyan pengin entuk asil sing apik, sampeyan kudu nggabungake tips ing ngisor iki supaya kulit sing sehat lan sehat mesthi wae.

  • Gunakake lotion sing apik. Aja sithik investasi ing lotion sing ngemot vitamin E utawa lidah buaya. Priksa manawa sampeyan ora nggunakake krim utawa losion sing ngemot alkohol utawa jinis wangi apa wae amarga bisa nganggu kulit sampeyan. Bahan kimia ora apik kanggo awak lan bisa garing kulit. Gunakake lotion saben dina minangka bagean saka rutinitas kaendahan.
  • Gunakake pelembab. Wektu paling apik kanggo moisturizer sampeyan pas metu saka kamar mandhi utawa kamar mandhi. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nahan kelembapan ing kulit luwih suwe. Sampeyan uga bisa nggunakake pelembap nalika macak esuk lan sadurunge turu, mula sampeyan bakal duwe kulit lan irung kanthi hydrated.
  • Gunakake sele petroleum sithik saka wektu. Yen sampeyan ngerti manawa puting susu ora cukup alus lan gatel, sampeyan bisa nggunakake sele petroleum sithik kanggo nambah kelembapan. Sampeyan kudu pijet puting susu karo Vaseline kaping pindho saben dina, mula bakal duwe puting susu sing luwih alus lan kurang gatel.
  • Aja sabun sing ngemot bahan kimia utawa minyak wangi. Sajrone meteng, kulit bakal luwih sensitif mula nggunakake deterjen tanpa minyak wangi lan nggunakake sabun kanggo kulit sing alus lan ditrapake langsung ing awak.

Apa trik sampeyan kanggo nyuda puting gatel nalika meteng?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

14 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   carla ngandika

    Halo !! Aku duwe akeh puting gatel, aku duwe wektu tundha 8 dina, aku njupuk rong tes, nanging menehi negatif aku ora ngerti apa sing kudu dakpikirake amarga aku duwe kabeh gejala meteng, aku butuh pitulung! 1

    1.    Ascen Jiménez ngandika

      Hai Carla, luwih becik sampeyan mriksa dhokter. Bejo!

  2.   claudia ngandika

    Halo, aku telat 4 dina. Aku ngalami 4 dina getihen sithik ... warna coklat lan sithik kram ... aku ngantuk banget ..
    Aku gatel ing penthil ... dheweke nganggep aku ngandheg

  3.   laura ngandika

    Halo, aku rada preokupada, aku duwe wektu tundha 7 dina tes telat 3 dina metu negatif lan aku duwe 3 dina abang lan sithik debit padhang, aku duwe gejala kepiye nalika tangi saka lungguh endhas ilang ing endi wae lan nyeri ing ovary lan saiki diwiwiti kanthi gatel ing puting susu. Apa bisa dadi sababe meteng? Sampeyan nggoleki pasanganku lan aku lan duwe hubungan luwih akeh tanpa proteksi.

  4.   angelo ngandika

    Thanks kanggo info, sing mesthi digoleki ing Google lan Bkn nalika sampeyan nemokake solusi, pacarku meteng 4 wulan lan gatel mula bakal nyoba salah sawijining krim.
    Matur nuwun kanggo info 🙂

  5.   Viviana ngandika

    Halo Aku ora nate mikir yen meteng bisa dadi ora kepenak lan malah ora tahan. Aku ora turu ing wayah wengi amarga kuatir GRE lan kakehan aku kudu lunga menyang kamar mandhi; Puting susu saya gatel sanajan nggunakake krim sawise adus, dodo saya lara nganti ora ngantukake turu, saya lara kaping pirang-pirang dina lan dheweke meh ora sabar babagan panganan, lan sing paling ala yaiku kudu kerja. Aku mung kari sewulan lan aku mandheg nyambut gawe nganti bayi wis umur sawetara taun, nanging saiki aku kudu ngrampungake sawetara perkara sadurunge aku lunga (lan ngganti negara) lan sejatine aku ora bisa nindakake apa-apa lan ora ana apa-apa amarga Aku pancen ala. Lan nembe 7 minggu! Aku pancen ora ngerti kepiye aku bakal bisa tahan maneh 8 wulan kaya iki.

  6.   Jungle ngandika

    Halo Dheweke urip! Wiwitane aku uga kaya sliramu, aku ora bisa ngrasakake meteng amarga krasa lara banget ... Nanging sawise 10 minggu utawa mual liwati, aku isih lara pusing, nesu lan rasane angel turu amarga aku lunga menyang jedhing susu saya gatel, nanging aku luwih apik tinimbang wiwitan. Aku wis umur 14 minggu, lan aku mulai seneng (wis weteng sithik) lan ora nangis banget. Dadi tenang, kabeh gangguan kasebut mesthi bakal ilang lan sampeyan bakal bisa seneng nggawa bayi nalika weteng. Nanging wiwitane aku nandhang sangsara! Aku ngira bakal kaya ngene iki, dheweke wis kepengin mateni aku hahahaha

  7.   irma ngandika

    Halo, sawetara dina kepungkur, aku lara ing dodo, gatel tango lan rasane kaya wetengku abuh amarga sawetara gigitan, Ibu, hajaku durung katon nanging iki durung nate kelakon, bakal nulungi aku

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Irma, yen sampeyan nganggep iku ora normal, coba golek dhokter. Salam!

  8.   Sandra ngandika

    Halo, aku wis ngandut 5 wulan lan aku pengin menehi obat kanggo susu, dheweke menehi akeh panganan, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake.

  9.   tatiana ngandika

    Sing paling apik banget babagan ibu yaiku ngrasakake bayi sampeyan pindhah. Aku ora ngerti yen aku ngandheg wiwit nandhang ovarium polikistik lan menstruasi ora teratur. Lan nalika aku ngerteni, atiku seneng banget, dadi aku ngrasakake meteng sampeyan amarga iki sing paling apik banget ing urip, aku wis duwe 7 wulan, sing apik banget. Ya ana rasa ora nyaman, nanging kepenak dadi ibu iku unik lan nggawe sampeyan lali kabeh jengkel. Muga-muga sukses lan ngambung kabeh?

  10.   Bejo ngandika

    Halo, aku umure 38, aku wis dioperasikake sajrone 9 taun lan akeh gatel ing dodo. Aku bisa ngandut yen aku, aku bakal dadi wanita sing paling ngucapke matur nuwun marang Gusti Allah amarga meteng iki ...

  11.   MARIA GUADALUPE MAGAÑA JAIME ngandika

    SELAMAT SELESEN APIK APIK INGKANG KANGGO MUNGKU Yen AKU NGAKAKI, Yen 10 taun kepungkur bisa digunakake, aku bakal meteng lan apa sing bisa ditindakake

  12.   ana laura flores ngandika

    Wis ora ngeculake aku wiwit 18 wulan, apa sampeyan nganggep aku ngandut?