Anakku niru bocah liyane

putra niru
Bocah sinau kanthi tiru. Nyatane, nalika bayi umur antara 12 lan 21 dina, dheweke wis bisa niru praupan rai lan tangan. Saka kana, dheweke bakal niru polah, ekspresi, swara, tembung, reaksi, lan uga swasana. Dheweke nyalin sing negatif lan sing positif saka kanca TK utawa gurune. Nanging panutan sing paling penting ditemokake ing inti kulawarga.

Nanging ana jaman nalika tiru rampung meh tanpa watesanYen bocah saiki, lan nuladha bocah liyane, wong diwasa, sedulur tuwa, kita bakal menehi sebab kenapa kedadeyan kasebut. Lan kita nerangake pentinge neuron mirror ing proses sinau.

Nalika tataran niru kabeh diwiwiti

nari lanang

Udakara telung taun, bocah lanang utawa wadon bakal nuladha tanpa wates. Niru bakal dadi cara urip. Sampeyan ora prelu kuwatir yen bocah nuladha bocah liya amarga wis dadi tonggak sejarah. Bocah kasebut niru amarga dheweke ngujo, ndeleng lan ngerteni yen ana kedadeyan ing lingkungane sing dikarepake.

Bocah kepengin dadi kaya wong liya lan, utamane, bakal niru wong diwasa amarga dheweke kepengin tuwa. Wayahe main ibu, bapak. Sampeyan bakal seneng tumindak, tumindak, utawa tokoh tartamtu sing nyebabake sampeyan gumun. Kekaguman iki uga kalebu, sadulur sing luwih tuwa.

Sajrone wektu iki bocah cilik, lan bocah cilik, dheweke kudu ngrasakake gerakan bebas kanggo milih bentuk tiruan. Aja nahan tiruane. Kita wis komentar babagan kesempatan liyane yen kita kudu mbantu bocah kasebut supaya bisa ngatur tumindake kanthi aturan sing tertib, nanging kudune ora kakehan utawa nindhes.

Anakku niru bocah liyane. Napa?

niru sedulur

Kita kabeh wis nuladha kanca sakelas liyane, utawa kegiatan sekolah, sing pengin dadi kaya lan dingerteni. Masalah sing bisa muncul nalika paling akeh bocah cilik rumangsa kepengin banget tumindak miturut kolektif. Iki bisa dadi watesan kanggo inovasi lan kreativitas, utamane kanggo bocah cilik.

Ing kasus bocah sing duwe sedulur tuwa, iki bakal dadi tokoh utama sing kudu ditiru ing omah, ndhisiki wong tuwane. Sampeyan bakal bisa ndeleng gambar ing sedulur sing paling cedhak, padha karo sing dikepengini lan sing dianggep pengabdian. Sedulur lanang tuwa bakal dadi guru sing bakal nggampangake sinau.

Profesor psikobiologi Manuel Martín Loeches, mbenerake tindak tanduk kasebut ing njaba lan ing njero inti kulawarga, nerangake manawa utama motivasi manungsa sosial. Cita-cita supaya sukses utawa daya saing kanggo entuk sumber daya mula bisa nyebabake tumindak kasebut.

Apa sing ditiru?

nursery anak

Kita bakal nerangake babagan apa sing kudu ditiru bocah bocah utawa wong diwasa liyane. Kanthi cara iki sampeyan bakal luwih ngerti sebabe bocah nindakake. Bocah-bocah pisanan ndeleng lan ngamati, banjur sinau, lan pungkasane nulada. Thanks kanggo iki, dheweke entuk kemampuan kanggo olahraga kemungkinan ekspresi sampeyan dhewe.

Proses nuladha iki, sing wis ditegesake, kedadeyan wiwit dina lair amarga neuron pangilon, ditemokake dening Giacomo Rizzolatti. Neuron cermin minangka jinis neuron tartamtu sing bisa murub nalika ana tumindak, nanging uga bisa murub nalika ndeleng tumindak sing padha. Neuron pangilon iki ndadekake pemahaman emosi-niat-emosi. Pangerten lan tumindak interpersonal didhasarake kasunyatan manawa bocah sing nuladha njupuk maksud lan motif tindak tanduke wong liya.

Kosok baline, nalika bocah nuladha bocah liyane, kelangan wedi karo sing ora dingerteni. Dheweke ngerti utawa mikir sawetara cara manawa model sing ditiru iku wis nate nindakake sadurunge, lan yen wis sukses sadurunge dheweke yakin. Kanthi niru apa sing ditindakake bocah liya, sampeyan ngirit energi lan bisa digunakake kanggo prekara liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.