Apa sing kedadeyan sawise misahake kertas, kaca lan plastik?

kertas, kaca, plastik, daur ulang
Kabeh sing sampeyan lebokake ing wadhah bali, Sing bakal dadi huruf daur ulang sing salah, liyane yaiku: nyuda, digunakake maneh lan didaur ulang. Yen sampeyan kepengin weruh, utawa anak sampeyan takon sampeyan, apa sing kedadeyan sawise misahake karton, plastik utawa gelas ing wadhah masing-masing, bakal dakkandhani. Amarga plastik, botol utawa kertas bali duwe urip anyar.

Kaya sing wis dikomentari, daur ulang minangka salah sawijining pilar ekonomi bunder, lan sesuk Dina Daur Ulang Dunia! Penting, yen kabeh kulawarga melu nyengkuyung. Bahan-bahan sing dibuwang, lan dilebokake ing kontainer sing cocog, bakal dadi bahan baku kanggo obyek liyane. Dadi ing sawetara minggu, kita bakal entuk maneh ing pucuk driji.

Apa sing kedadeyan ing gelas sawise ngisi wadhah ijo?

gelas kapisah

Penting banget yen nggunakake maneh kaca ing omah, botol sing padha bisa ngulungake kaping pirang-pirang. Nanging yen wis ora migunani maneh, mula kudu disimpen ing wadhah ijo. Kaca mbutuhake udakara 5000 taun kanggo bosok, kuburan Mesir kanthi gelas meh meh utuh wis ditemokake! Y gelas daur ulang 100%.

Nalika nyelehake botol kaca lan toples ing wadhah ijo, mula banjur dijupuk menyang pabrik daur ulang. Ana sing pertama yaiku ngumbah rereged lan bahan liyane, lan dipisahake kanthi warna. Kabeh mau iku remuk kanggo entuk prekara sing diarani calcin, bahan baku kanggo nggawe kontaner kaca anyar.

Sanajan kaca ora sesambungan kanthi fisik utawa kimia karo lingkungan, kaluwihan saka daur ulang yaiku kalsium sing ana botol liyane digunakake maneh. A) Nggih ngindhari kudu ngekstrak komponen utamane saka alam, yaiku: pasir silika, natrium karbonat lan watu gamping. Kita kudu eling yen wadhah kaca ora bakal ditinggalake.

Kepiye cara didaur ulang dadi kertas?

karton lan kertas sing kapisah

El kertas bisa didaur ulang nganti 7 kaliIki sing diarani urip sing migunani, amarga saben sipat serat sing diasilake ilang sethithik. Ing Spanyol, saben taun, 4 ton kertas didaur ulang, nanging kita kudu daur ulang maneh, amarga kanthi cara kasebut bisa uga akeh wit-witan sing bisa dilestarikan.

El karton lan kertas ora mung diklumpukake liwat wadhah biru, nanging uga saka department store utawa pusat industri nggawa menyang pabrik daur ulang. Nalika nyelehake karton ing wadhah kasebut bakal dipisahake, banjur ditekan ing bal ukuran dimensi lan bobot standar. Kertas kasebut bakal diklasifikasikake miturut jinise, koran ora padha karo majalah. 

Sawise diurutake dadi jinis kertas, banjur diangkut menyang pabrik ing endi dheweke bakal malih dadi pulp selulosa. Pulp iki uga bisa digawe langsung ing tanduran pamisahan. Kanthi pulp iki, tempel bakal digawe, sing bakal dikeringake lan digulung dadi kertas gedhe, lan bakal dadi kothak kanggo sepatu, sereal, buku, koran ...

Lan sawise misahake plastik?

plastik kapisah
Ing wadhah kuning, plastik kasebut, luwih dhisik botol plastik kapisah, kayata saka kemasan liyane kayata komplong aluminium utawa tetrabrik, sing ana ing wadhah sing padha. Tetrabrik paling angel diklasifikasikake amarga ngemot kertas, polietilen lan aluminium, lan komplong bisa didaur ulang tanpa wates! 

Sampah diklasifikasikake miturut bobot lan ukuran, Thanks kanggo kaset magnetik, wadhah sing wesi dipisahake, kayata komplong karo wadhah sing ora. Tegese ngomong babagan plastik, sawise dilebokake ing wadhah daur ulang kasebut liwat 4 langkah- Sampah diiris cilik-cilik banjur dikumbah, sentrifug lan dikeringake dadi resik. Kanthi meksa, proses ekstrusi ditindakake kanthi plastik supaya bisa diasilake.

Penting, sampeyan kudu ngerti, lan ngirim menyang bocah, kabeh sampah sing ora gampang didaur ulang, menyang gudang sing dikontrol, TPA, utawa pabrik produksi energi. Dadi, saiki sampeyan wis ngerti, kanggo daur ulang, lan ora mung sesuk, nanging saben dina! Kene Kita menehi sawetara trik kanggo nindakake. 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.