Coronavirus: telpon lan aplikasi kanthi informasi sing akurat

Saiki kita urip a informasi kejenuhan babagan COVID19, utawa coronavirus. Ewonan pesen, rekomendasi, hoax… kabeh. Ing ibu saiki, kita menehi saran pitulung saka saben komunitas, aplikasi sing disaranake lan saluran resmi yen sampeyan lagi ngandut.

Miturut kabeh ahli, kakehan informasi nyebabake akeh kasusahan kaya kekurangane. Ayo goleki saldo. Ayo dirungokake lan nonton berita, nanging aja nganti kepengin banget nyoba lan golek rutinitas.

Nomer telpon informasi ing Spanyol

Wiwit weker sosial kanggo virus corona, mula ana telpon aktif ing saindenging Spanyol lan ing saben komunitas. Goleki ing komunitas otonom sampeyan. Kotamadya gedhe uga nggunakake layanan iki kanggo layanan warga, lan Catalonia duwe aplikasi tes kanggo para pangguna.

  • Andalusia: 900 400 061 yen sampeyan wis kontak karo wong sing positif lan 955 545 060 (nomer telpon Salud Responde) kanggo takon babagan virus corona.
  • Aragon: 061.
  • Kepulauan Canary: 900 112 061.
  • Cantabria: 112 lan 061.
  • Castilla la Mancha: 900 112 112
  • Castilla León: 900 222 000.
  • Katalonia: 061.
  • Madrid: 900 102 112.
  • Navarra: 112 lan 948 290 290.
  • Komunitas Valencian: 900 300 555.
  • Extremadura: 112.
  • Galicia: 061 lan 902 400 116, kanggo informasi umum.
  • Kapuloan Balearic: 061.
  • La Rioja: 941 298 333 lan 112.
  • Murcia: 900 121 212 lan 112.
  • Negara Basque: 900 203 050.
  • Asturias: 984 100 400,

La kaca Kementerian Sosial PamrentahIng bagean Kesehatan Umum, informasi sing dianyari kasedhiya babagan pirang-pirang kasus lan wilayah sing paling kena pengaruh. Dokumentasi, video lan audio kanggo didownload. Tips babagan cara blanja, mlaku segawon utawa nindakake tugas liyane.

Aplikasi babagan coronavirus

Saiki ing omah, kita nampa akeh pesen babagan macem-macem aplikasi sing bisa sampeyan instal ing ponsel lan kanggo takon. Sampeyan uga bisa ndeleng peta kahanan ing macem-macem negara kayata Spanyol, Italia utawa Amerika Serikat. Sampeyan bisa nindakake iki nganti Peta Google, mula iki minangka cara liya kanggo sinau geografi.

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) ngluncurake bot resmi kanggo WhatsApp sing menehi sampeyan informasi babagan data virus corona paling anyar. Sampeyan kudu nambah telpon +41798931892 menyang dhaptar kontak lan nulis pesen apa wae. Ana dhaptar pitakon sing asring ditakokake babagan COVID-19, warta paling anyar saka WHO lan mitos babagan coronavirus. Sampeyan bisa nemokake informasi sing padha ing kaca iki, nanging sampeyan ora prelu golek.

Saliyane, wiwit tanggal 14 Maret kepungkur Apple ora nampa aplikasi gegandhengan karo coronavirus sing asale saka entitas sing diakoni kayata organisasi pamrentah, LSM sing fokus ing kesehatan, perusahaan sing ana gandhengane nyata karo masalah kesehatan lan institusi medis utawa pendidikan. Amazon wis nyebutake kanthi cara sing padha.

Informasi babagan bocah lan obstetrik

Yen sampeyan lagi meteng utawa ing omah ana bocah cilik aja edan golek informasi babagan coronavirus. Kaya sing wis diandharake sadurunge, informasi sing berlebihan bisa uga kuatir. Yen ngono, luwih becik sampeyan langsung menyang organisasi sing nyiapake dokumentasi.

Contone ing Asosiasi Pediatrik Spanyol (AEP) kerja sama karo Direktorat Jenderal Kesehatan Umum Menteri Kesehatan lan Konsumsi ing panyusunan dokumen sing beda-beda sing nyimpulake bukti-bukti sing kasedhiya ing macem-macem wilayah Pediatrik. Kabeh laporan lan rekomendasi kasebut kasedhiya ing web. Nanging elinga, dheweke kanggo spesialis.

Minangka kanggo meteng Nganti saiki, durung kabukten ilmiah manawa wanita hamil luwih rentan kena infeksi. Virus kasebut uga ora ditularake liwat susu ibu, saengga ibu bisa menehi susu bayi tanpa masalah. Saiki bayi kaping pisanan lair saka ibu sing duwe coronavirus, dingerteni yen bayi ora duwe, lan kalorone bakal kena kontrol sing ketat.

Miturut cara, OCU wis ngelingake babagan minyak lan esensi sing lagi didol lan ora bisa ngindhari nular. Sing paling apik kanggo nyegah yaiku ngumbah tangan kanthi asring nganggo sabun lan banyu, lan aja ndemek rai, cangkem, lan mripat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.