Apa weteng meteng hard utawa alus?

meteng

Sanajan sampeyan ngira yen meteng kedadeyan kaya ing pariwara, sampeyan kudu ngerti manawa sajrone 9 wulan iki sampeyan bakal ngalami sawetara pengalaman awak sing beda-beda. Iki cocog karo proses pangembangan bayi, sing tuwuh lan ganti saben wulan. Kanggo alasan iki yaiku weteng meteng atos utawa alus, gumantung ing wayahe lan kahanan.

Apa kudu kuwatir yen weteng dadi atos? Kaya sing dakkandhakake, informasi minangka sekutu gedhe nalika ngindhari rasa wedi sing ora perlu. Ngerti babagan meteng lan cara berkembang lan apa sing bakal dikarepake sajrone telung trimester bakal mbantu sampeyan ngerti apa sing kedadeyan karo owah-owahan ing weteng.

Kenapa weteng dadi angel?

Akeh wanita sing ora tau ngalami meteng wonder yen yaiku weteng meteng atos utawa alus, yen sampeyan ngrasakake tegang utawa yen ora ana rasa sing beda saka biasane. Kasunyatane yaiku yen meteng minangka periode owah-owahan gedhe ing ngendi sensasi lan gejala kasebut bebarengan karo perkembangan janin lan owah-owahan hormonal sing diprodhuksi kanthi tujuan kanggo ngandhut.

meteng

Mangkene, sajrone trimester pisanan sampeyan mbokmenawa ora bakal ngrasakake owah-owahan ing weteng. Ing wektu iki, rasa ora nyaman luwih ana gandhengane karo revolusi hormonal sing diasilake sawise pembuahan. Awak nyiapake kanggo nampung bayi lan tingkat hormon mundhak, kanthi gejala sing gegandhengan kayata muntah, mual, nyeri ovarium, gangguan pencernaan, kesel lan kurang energi. Nanging, weteng kaya biasane.

Nanging iki wiwit owah kanthi wektu. Uterus tuwuh bebarengan karo jabang bayi lan weteng dadi luwih kaku nanging ora atos. Weteng sing ngandhut kudu cukup alus supaya bisa nglelebke driji ing area pusar lan bisa mudhun. Yen sampeyan nindakake tes iki ing posisi horisontal lan iki ora kedadeyan, bisa uga weteng angel banget.

Ngenali weteng sing atos saka sing alus

Ora mesthi gampang mbedakake a weteng meteng hard utawa alus, amarga bisa uga alus nanging abuh. Carane nemokake prabédan? Sajrone meteng, umume ngrasakake weteng sing abuh, pencernaan saya alon lan umume ngalami konstipasi. Nanging, weteng sing abuh ora padha karo weteng sing atos. Nalika weteng atos, sanajan lying mudhun ora bakal bisa kanggo ngendhokke weteng. Yen sampeyan nyoba kanggo remet wilayah pusar karo driji, iku ora bakal klelep.

Yen kedadeyan kasebut, luwih becik ndeleng dokter kandungan, utamane yen weteng sing atos diiringi metune getih, mriyang, nyeri, kaku, kerep nguyuh, utawa mual sing terus-terusan. Aspek liyane sing kudu ditimbang yaiku pigura wektu. Minangka meteng progresses, iku umum kanggo padharan dadi hard kaping pirang-pirang dina. Yen iki kedadeyan ing pigura wektu sing ora duwe aturan, bisa uga ana hubungane karo kontraksi Braxton Hicks tinimbang kontraksi sing katon ing trimester kapindho lan khas nanging dudu tenaga kerja. Yen, ing tangan liyane, kontraksi sing reguler lan dumadi saben jam, iku penting sing nelpon dhokter.weteng nalika meteng

Ana macem-macem alasan apa sing weteng dadi hard Perut sing atos bisa uga minangka kelainan sing ana gandhengane karo kegiatan kontraksi uterus. Iki bisa kedadeyan amarga indigestion utawa konstipasi, sajrone pembentukan stretch mark utawa amarga kram khas sing katon nalika meteng. Uga umume weteng dadi atos nalika bayi tuwuh ing guwa-garba. Iki amarga aktivitas contractile uterus, sing wiwit ngetokake tekanan ing abdomen, cenderung ngembangake. Sajrone meteng, umume ngrasakake ketegangan ing area pinggul yen sampeyan tetep ngadeg nganti pirang-pirang jam.

Perkembangan balung janin uga nyebabake hardening weteng. Iki kedadeyan ing trimester kapindho lan ekspansi balung nyebabake ketegangan kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.