Хомопарентно семејство

Хомопарентно семејство

Ги разгледуваме сите предности и недостатоци на хомородителското семејство и ќе ги анализираме сите точки што ги заклучиле студиите.

девојки кои играат

Видови игри и класификација

Во оваа статија ќе зборуваме за различните видови игри што постојат за тоа како секоја е класифицирана според секоја област на учење.

Примери на динамични игри

Динамика на групата

Во оваа статија ви даваме неколку совети за важноста на динамиката на групата во детството, корисни за нивниот развој и учење.

Работете на емоции со деца

Работете на емоции со деца

Во оваа статија ќе ви дадеме информации за важноста на емоциите кај децата и некои активности за нивно работење.

кога да ставите чевли на бебе

Кога да ставите чевли на бебе

Дали знаете кога да ставите чевли на бебе? Ако одговорот е не, во оваа публикација ќе го решиме секој сомнеж на оваа тема.

Што е емоционална интелигенција

Што е емоционална интелигенција

Деталираме сè што се однесува на емоционалната интелигенција, како се карактеризира и кои точки да се анализираат за да се развие.

критично размислување

Игри со критичко размислување

Ако сакате да го подобрите критичкото размислување на вашите деца, овие три игри се идеални за да го постигнете ова, не пропуштајте!

Како да се отстрани слузта од грлото

Како да се отстрани слузта од грлото

Ги анализираме најдобрите лекови за отстранување на слузта од грлото. Со овие трикови можете да ги ублажите овие големи непријатности кај бебињата и децата.

Кои се милениумците

Кои се милениумците?

Кои се милениумците? Како оваа генерација се разликува од другите? Во овој пост зборуваме за сето ова.

Што е когнитивен развој

Дали знаете што е когнитивен развој? Овде ви кажуваме од што се состои и како се развиваат различните фази на учење.

Што е избегнувачка приврзаност

Дали знаете што е приврзаност за избегнување? Овде ви кажуваме што е тоа, зошто се случува и како да го третирате за да можете да го подобрите вашиот секојдневен живот.

Детски игри

Принципи на детската игра

Принципи на детската игра, предности и фази на истата. Како правилно да се постапува кога се поставуваат стандарди. Ќе дознаете зошто е толку важно!

тест за бременост

Колку чини тестот за бременост?

Зарем не знаете колку чини тестот за бременост или различните видови што постојат? Ние поставивме решение за ова и ги решаваме вашите сомнежи.

Игри за деца

Игри за деца 3-4 години

Ова се неколку идеи за игри и активности за деца од 3 до 4 години со кои можат да учат додека се забавуваат.

Причини за училишен неуспех

Причини за училишен неуспех

Знаете кои се причините за неуспехот во училиштата што погодува речиси 18% од учениците во нашата земја. Да се ​​биде во можност да се избегне тоа е од витално значење.

бел измет кај децата

Бел измет кај деца

Во оваа објава ви кажуваме се што треба да знаете за тоа дали децата почнуваат да какаат бело.

моето бебе вреска многу

моето бебе вреска многу

Ги објаснуваме најдобрите совети и лекови за да ги контролирате оние моменти кога вашето бебе многу вреска.

искуствено учење

Дали знаете што е искуствено учење? Овде објаснуваме што е тоа и какви придобивки носи ако се применува од мали нозе.

Прв училишен ден

Прв училишен ден

Првиот училишен ден може да биде напорен и донекаде тежок за управување доколку децата претходно не се подготвени за тој момент.

Занаети за работа емоции

Дали знаете како да користите занаети за да работите на емоциите? Овде ви даваме предлози за убаво да се забавувате со најмалите.

примери на позитивно казнување

Ако сè уште не знаете од што се состои техниката на позитивно казнување, во оваа публикација ќе разговараме со вас во длабочина за тоа.

Колку години растат мажите?

Колку години растат мажите?

Ако се прашувате колку години растат мажите, ќе ги разјасниме сите факти и околности за да можеме да ја направиме таа пресметка.

Кога син те прави да страдаш

Кога син те прави да страдаш

Кога детето ве натера да страдате, треба да барате секакви начини и последици кои влијаат на овој негативен аспект.

Престани да навредуваш

Игри против малтретирање за деца

Дали знаете дека постојат игри против малтретирањето и да се спречи тоа? Ви кажуваме некои превентивни активности што треба да ги примените во училницата.

Што вели методот Естивил

Што вели методот Естивил

Методот EStivill е познат по својот начин на учење на децата како да спијат самостојно. Дознајте од што се состои и дали е ефикасен

Како спијат надарените деца

Како спијат надарените деца

Ако вашето прашање е како спијат надарените деца, овде ви појаснуваме што го предизвикува тоа и зошто реагираат на овој начин

Како да научите фудбал на децата

Како да научите фудбал на децата

Доколку сакате да спортувате со вашето дете, во овој дел ви предлагаме како да ги научите децата фудбал со едноставни и практични техники.

Како да научите два јазика на бебе

Дали знаете како да му научите два јазика на вашето бебе? Овде ви ги кажуваме клучевите за вашето дете да порасне совладувајќи два јазика.

Што прави 5 месечно бебе

Што прави 5 месечно бебе

Ако сакате да ги следите еволутивните чекори на вашето бебе, овде правиме истражување за тоа што прави 5-месечно бебе

Што е ланче за доење

Што е ланче за доење

Јаката за доење е замислена и дизајнирана за бебињата да се забавуваат за време на нивното хранење. Откријте ги неговите придобивки.

Што е хембризам

Што е хембризам

За да се разјасни значењето на феминизмот, овде ги постулираме сите идеологии кои го воспоставуваат концептот на овој збор.

Што се тромбоцити

Што се тромбоцити

Тромбоцитите се состојка која се наоѓа во нашиот крвен систем. Откријте како тие функционираат во нашето тело.

Научете да читате

Како да научите да читате

Учењето да читате не е лесна задача, бидејќи децата поминуваат многу време откривајќи букви и развивајќи ја писменоста на часовите.

Кога децата јадат сами

Кога децата јадат сами

Ако се прашувате кога децата јадат сами, ги разјаснуваме сите сомнежи. Ќе откриете се што ќе прават во секоја фаза до петгодишна возраст.

Што е фетално лануго

Што е фетално лануго

Дознајте што е фетално лануго и така можете да дознаете зошто се формира и како се однесува на нежната кожа на вашето бебе

Што прават 3-месечните бебиња

Што прават 3-месечните бебиња

Како е и што прават 3-месечните бебиња, детално ќе објасниме на нашиот блог. Ќе ви се допадне да знаете сè што можете да направите и постигнете.

Што е матката

Што е матката

Откријте каква е матката и какви функции има во телото на жената. Тоа е единствениот орган што служи за раѓање живот.

https://madreshoy.com/el-respeto-y-la-asertividad-derechos-para-los-ninos/

Зошто моите деца не ме слушаат

Многу родители се прашуваат зошто нивните деца го игнорираат тоа. Соочени со ова одбивање, мораме да ги анализираме деталите и да дејствуваме со нашиот совет.

Пубертет и адолесценција

Пубертет и адолесценција

Пубертетот е периодот на влезот во адолесцентната фаза. Ако сакате да откриете како тие се разликуваат, влезете и дознајте.

Што може да јаде 5 месечно бебе

Што може да јаде 5 месечно бебе

Дознајте што може да јаде 5-месечно бебе. Тие ќе започнат со своето овошје и житарки и за ова ќе можете многу подобро да разберете како да им го понудите.

Што да правам со децата тирани

Што да правам со децата тирани

За да не направиме грешка кога воспитуваме деца тирани, мора да ги анализираме деталите што ги разгледуваме во статијата и што треба да се стори за да се избегне тоа.

Начини за едукација на децата

Начини за едукација на децата

Знајте го пристапот како постојат начини за едукација на децата. Откријте какви се видовите и кој ви е на дофат на раката.

Како да си играте со дете со аутизам

Како да си играте со дете со аутизам

Ако вашето дете е посебно и има синдром на спектар на аутизам, сигурно ќе сакате да знаете како можете да играте и да го привлечете неговото внимание.

4 годишно момче

Развој на 4-годишно дете

Откријте како се развива 4-годишно момче или девојче физички и емоционално. Willе ви се допадне да знаете каков е нивниот свет и нивните грижи.