Настинка кај бебиња

Настинка кај бебиња

Настинка кај бебиња

На настинки кај бебиња тие се една од грижите што мајка секогаш ги има. Новороденчињата немаат високо развиен имунолошки систем, па затоа е поголема веројатноста од настинка или мала настинка од возрасните.

Најважно е да не се грижите претерано. Да ние сме нови родители За нас е вообичаено да мислиме дека нашето дете има сериозно заболување кога евентуално она што го има е мала настинка.

Што да правам?

Ако сте во таква ситуација, тука ви даваме низа совети за да знаете како подобро да се грижите за вашето дете и да го натерате да го помине студот на најудобен можен начин.