Naha goréng pikeun ngumbah rambut anjeun unggal dinten?

Panginten anjeun kantos nguping yén kirang anjeun ngumbah rambut, langkung saé, leres? Tapi naon anu leres dina ieu? Dina kanyataanana, éta patarosan anu teu aya jawaban unanimous. Naon anu leres éta meureun teu perlu ngumbah bulu anjeun unggal poe, sabenerna. Tapi tangtu datang ka handap pikeun leuwih sering dipake tinimbang pribadi. Anu paling penting nyaéta terang jinis rambut anjeun sareng pilih sampo anu paling cocog.

Kiwari aya ogé tren ngalawan shampoos tradisional anu ngandung bahan kimia. Seueur awéwé milarian rambut anu langkung séhat, langkung saé kalayan perawatan alami., sarta mamang sarua timbul. Naha goréng pikeun ngumbah rambut anjeun unggal dinten?

Saha anu kedah ngumbah rambut unggal dinten sareng saha anu henteu?

Sampo sarap minyak alami dina kulit sirah anjeun, janten upami anjeun sering nyeuseuh rambut anjeun tiasa garing sareng rentan rusak. Buukna Éta ngahasilkeun minyak alami anu disebut sebum, sareng sampo, sacara umum, mangrupikeun pangémulsi anu nahan kaleuwihan minyak, kokotor, sareng résidu tina produk sanés. Salajengna, dikumbah pikeun ngabersihan rambut. Sacara umum, saeutik kokotor rupa jeung alam. Minyak alami tina kulit sirah anjeun nyayogikeun kalembaban sareng panghalang pelindung pikeun kulit sareng rambut.

gadis jeung buuk sanggeus hairdressing

Numutkeun ka para ahli, ngan sakelompok leutik jalma anu kedah ngumbah rambut unggal dinten. Jalma anu rambutna alus pisan, jalma anu olahraga sareng kesang, sareng jalma anu cicing di tempat anu kalembaban anu luhur tiasa nyeuseuh rambut unggal dinten tanpa ngarusak. Jalma jeung kulit sirah pisan oily ogé kudu ngumbah bulu maranéhanana unggal poé pikeun ngadalikeun kaleuwihan sebum. Sabalikna, jalma anu boga kulit sirah garing sabab boga dandruff, tapi pikeun masalah éta ogé mangpaat pikeun ngumbah bulu anjeun leuwih sering.

Sabalikna, beuki kandel bulu anjeun, nu kirang gajih anjeun bakal ngumpulkeun, jadi anjeun moal kedah sering ngumbah. Ogé jalma anu rambutna garing atanapi keriting anu henteu kedah ngumbah rambut unggal dinten.

Sabaraha sering éta merenah pikeun ngumbah bulu anjeun?

Pikeun jalma normal, unggal dinten sanés, atanapi unggal dua atanapi tilu dinten, henteu kunanaon. Disarankeun ngan ngumbah éta nalika rambut katingali berminyak, nalika kulit sirah itching atanapi nalika flaking muncul kusabab kokotor. Janten mutuskeun sacara naluriah nalika rambut anjeun peryogi nyeuseuh. Aya jalma anu resep ngumbah rambut saminggu sakali, sareng henteu kunanaon upami aranjeunna henteu ngagaduhan masalah sareng kulit sirahna. Naon saran para ahli pernah balik leuwih ti dua minggu tanpa ngumbah bulu Anjeun.

Dina taun anyar, loba produk geus mucunghul manjangkeun waktu antara washes. Hal ieu ngamungkinkeun loba jalma mikir métode béda pikeun ngajaga bulu kasampak alus. Aya bubuk, sanajan bubuk talcum tradisional, anu diterapkeun kana rambut nyerep minyak sareng henteu langkung seueur dina kulit sirah. Aya ogé kondisioner, atanapi sampo garing anu dianggo ku sababaraha urang sateuacan bobo pikeun nyerep kaleuwihan sebum sapeuting.

Tren sareng stigma henteu ngumbah rambut anjeun unggal dinten

rambut pirang ku angin

Dina taun anyar, geus jadi fashionable ninggalkeun bulu deui tanpa shampooing, sarta beuki loba jalma balik saminggu atawa leuwih antara washes. Ieu ogé tiasa dianggo salaku cara nyimpen sabab sampo sareng kondisioner jarang dianggo. Nanging, upami ieu mangrupikeun hal anjeun, anjeun tiasa ngamangpaatkeun tabungan ieu kanggo mésér produk kualitas anu langkung saé anu langkung hormat kana rambut anjeun.

Stigma aya dina anjeun loba jalma embarrassed mun nyebutkeun sabaraha sering aranjeunna ngumbah bulu maranéhanana. Kaayaan ieu lumangsung kusabab hal anu paling ditarima sacara sosial nyaéta gaduh kabiasaan sapopoé pikeun ngabersihan awak sareng rambut. Tapi urang kedah émut yén unggal jalma terang awakna, sareng rambutna, terang pisan naon frekuensi anu dipikabutuh pikeun masing-masing. Janten gumantung kana gaya hirup, ciri fisik masing-masing, henteu kunanaon pikeun ngumbah rambut anjeun unggal dinten atanapi saminggu sakali, salami katingalina sehat sareng bersih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.