Naha merenah pikeun disterilkeun pacifiers sareng botol orok?

Botol orok anti kolik

Sababaraha taun ka pengker éta lumrah pikeun ningali kolot ngabéréskeun botol sareng pasif orokna. Sakumaha kuring ngan ukur ngomong, éta mangrupikeun hal anu dilakukeun sababaraha taun ka pengker sareng anu masih dilakukeun ayeuna.

Nanging, aya kolot anu panasaran naha éta leres-leres sterilisasi a botol orok atanapi pacifier atanapi éta sami épéktipna ku nyeuseuh saderhana. Maka kami bakal ngajelaskeun ka anjeun upami leres-leres kedah disterilkeun pacifiers sareng botol orok.

Naha perlu pikeun sterilisasi pacifiers sareng botol?

Aya seueur studi anu nunjukkeun yén ayeuna, teu aya bédana anu ageung antara sterilisasi botol sareng ngumbah nganggo sabun. Ahli di lapangan nunjukkeun yén éta langkung ti cukup pikeun nyeuseuh duanana botol sareng pacifiers nganggo cai panas sareng sabun. Ku cai, virus sareng kuman sanés anu tiasa aya dipaéhan. Sanaos mangtaun-taun ka pengker anu disterilkeun objék orok langkung ti kawajiban, kusabab kaayaan kabersihan sareng kirang sumberdaya, dinten ayeuna henteu diperyogikeun pisan.

Ahli mamatahan botol sterilisasi sareng pacifier kanggo murangkalih anu dina bahaya ngagaduhan masalah lambung. Ieu bakal janten kasus orok prématur atanapi anu dilahirkeun kalayan beurat langkung handap normal. Tangtosna, sterilisasi ogé diperyogikeun, pertama kali botol sareng pacifiers dianggo.

Ukuran kabersihan pikeun dipertimbangkeun

Salian ti sterilisasi, langkung saé nuturkeun sababaraha ukuran kabersihan iraha waé botol orokna bade diurus:

  • Penting ngumbah panangan sateuacan mésér botol. Gampang pisan nginféksi botol cenah ku kokotor akumulasi dina panangan.
  • Daérah tempat botolna kedah disiapkeun, éta kedah bébas tina virus.
  • Nalika ngumbah botol penting pisan ngagunakeun cai panas ku sabun sakedik. Kadang aya tilas susu anu hésé pisan dicabutna. Dibikeun ieu, langkung saé kénging sababaraha sikat anu ngagaduhan sadaya kokotor anu aya dina botol.
  • Nalika ngagaringkeun botol, seueur sepuh anu lepat ngagunakeun anduk dapur. Kaén anu dianggo kedah beresih sareng bébas tina kuman.

Botol orok anti kolik

Patarosan anu sanés ngeunaan meresihan pacifiers sareng botol

Salain ti sterilisasi anu disebutkeun di luhur, aya deui cangcaya ngeunaan beberesih barang orok sapertos pacifier sareng botol. Seueur kolot anu heran naha cai anu dianggo kedah tina botol atanapi tina keran. Boh ti dua éta bakal aya gunana pikeun nyiapkeun botol kanggo orok.

Sedengkeun pikeun patarosan naha éta saé sareng disarankan pikeun ngagolak cai, kedahna disebatkeun yén waleranna leres. Nalika nambihan susu formula, éta saé yén suhu cai henteu sahandapeun 70 derajat. Ieu konci pikeun tiasa maéhan sagala jinis kuman anu tiasa aya dina susu bubuk.

Patarosan anu sanés anu kedah diklarifikasi nyaéta naha botol anu kaleuleuwih tiasa disimpen dina kulkas sahingga dianggo engké. Ahli nyarankeun dina sagala hal, Piceun sadaya susu sésana sareng ngadamel botol deui. Sanaos disimpen dina kulkas, virus tangtu tiasa sumebar anu tiasa nyababkeun inféksi ka anu alit.

Pondokna, sterilisasi pacifiers sareng botol henteu diperyogikeun saolah-olah éta dilakukeun sababaraha taun ka pengker. Kiwari éta cekap pikeun ngabersihkeun aranjeunna nganggo sabun sareng cai kanggo ngantepkeun aranjeunna bebas tina kemungkinan virus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.