Pangaruh panasaran tina Paparan Fétus ka Ganja

Pangaruh panasaran tina Paparan Fétus ka Ganja

Abdi henteu nyangka ngaroko ganja atanapi napas dina lingkungan dimana zat ieu asep mangrupikeun anu paling disarankan salami kakandungan Nanging, aya anu percanten yén teu aya kajadian. Nyatana, kuring reuwas pisan ku ieu panalungtikan. Mimiti, kusabab topik anu ditalungtik (éta ngajantenkeun kuring yén aya anu hoyong nalungtik sapertos kieu) sareng, anu kadua, kusabab kasimpulanana.

Numutkeun ieu diajar dilakukeun di Universitas Waterloo, Universitas Aukland sareng Universitas Brown, barudak anu kakeunaan ganja di utero nunjukkeun paningkatan anu signifikan dina kamampuanna nuturkeun objék anu obah ku umur opat taun. Nanging, panaliti ngingetan éta hasilna henteu hartosna yén ganja pangaruhna nguntungkeun dina pamekaran fétus. Ieu langkung seueur detilna.

Pananjung ieu kaget pisan panaliti. Hasilna nunjukkeun yén «ganja sareng alkohol tiasa mangaruhan pisan kana aspék fundamental prosés visual anu aya dina otak urang », panaliti ngajelaskeun. Sareng aranjeunna nambihan: "Tapi sanaos pangaruh tétéla nguntungkeun ganja kana kamekaran sistem visual otak urang, panilitian sanés nunjukkeun yén panggunaan na tiasa mangaruhan pangaruh otak barudak anu teu lahir."

Panaliti nguji pangolahan visual tingkat tinggi dina sakumpulan barudak umur 4 taun anu kakeunaan kombinasi ganja, alkohol, amphetamines, atanapi nikotin anu béda dina utero, dibandingkeun sareng kelompok kontrol anu henteu kakeunaan zat ieu. Paparan bahan ieu sacara obyéktif dikonfirmasi ku analisa monium unggal orok.

Hasilna nunjukkeun yén paparan ganja ningkatkeun persépsi gerakan global, ukuran pamrosésan visual otak anu tanggel waler pikeun ngolah gerakan sareng kontrol motor visual. Kontrasna, kakeunaan alkohol ngagaduhan pangaruh négatip. Nikotin sareng metamfetamin henteu nunjukkeun pangaruhna kana visi dibandingkeun sareng kelompok kontrol.

Ieu mangrupikeun waktos munggaran panaliti nunjukkeun pangaruh tina paparan zat ieu kana kamekaran visual barudak. Timuan aranjeunna nunjukkeun yén ahli kaséhatan tiasa ngirangan pangaruh négatip tina panggunaan narkoba nalika kakandungan. Tapi aranjeunna ati-ati yén ieu mangrupikeun hasil awal tina kajian anu langkung ageung.

Pangaruh ganja kana fétus

Sakumaha anjeun tiasa maca dina Pangaruh ubar nalika kakandungan, komponén ganja, hususna délta-9-tetrahydrocannabinol (THC), agén aktif utama, nyebrang plasénta sareng langsung tiasa mangaruhan fétus. Pamakéan ganja aya hubunganana sareng gastroschisis. Éta ogé parantos dikaitkeun sareng tremor anu ningkat, réspon motor anu kaleuleuwihi, panurunan réspon visual, sareng sababaraha kasus sindrom ditarikna hampang.

Éta orok ningali langkung saé henteu menerkeun kakeunaan ieu:

pangaruh ubar kakandungan

 

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.